ΠάρηςΓ Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, GeG είπε Έχει καμία σχέση ότι στο ταβάνι φαίνονται κάποιες ανάγλυφες γραμμές σαν να είναι τα σίδερα της πλακας; επίσης ρήσεις δεν ξέρω αν έχει, αλλά αν ειχε θα έβαζαν ασφαλτοπανο; μου κρατάει νερά σε κανα δυο σημεία πάντως. Αν βάλεις φωτό θα δούμε. Μπορείς να το βαρεσεις με το χέρι να δούμε αν είναι κούφιο.το να κρατάει νερό είναι κακή ρύση που φτιάχνεται.
Doubt Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 30 λεπτά πριν, GeG είπε ρήσεις δεν ξέρω αν έχει, αλλά αν ειχε θα έβαζαν ασφαλτοπανο; μου κρατάει νερά σε κανα δυο σημεία πάντως Αν κρατάει νερά σημαίνει πως δεν έχει. Το τι θα έκαναν άστο καλύτερα, εγώ που δεν είναι δουλειά μου (καμία σχέση) έχω δει κακοτεχνίες απίστευτες και καλοπληρωμένες.
GeG Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Επειδή για 80 τμ ππυ έχω επιφάνεια εγώ βλέπω να πιάνει τα 6,5 χιλιάρικα η θερμομόνωση στην καλύτερη , ίσως να μην κανω αυτό το βήμα. Οσον αφορά όμως την υγρομονωση τι προτεινετε; τώρα δεν έχω θεμα μέσα στο σπίτι, να φέρω κάποιον να δει το υπάρχον ασφαλτοπανο αν ξανά κολάει; επίσης σε κάποια σημεία της ταρατσας έχει μαζευτεί σαν σορός αυτή η ψηφιδα που έχει το ασφαλτοπανο, δεν ξέρω γιατί να έγινε αυτό. Αλλά γενικά τι θα κάνατε στην θέση μου; δηλαδή δεν μπορώ να παω σε τόσο κοστοβορα λυση για την θερμομόνωση αλλά ενδιαφέρει η υγεία της ταράτσας και η Βατοτητα.
sphinxgr Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, GeG είπε Επειδή για 80 τμ ππυ έχω επιφάνεια εγώ βλέπω να πιάνει τα 6,5 χιλιάρικα η θερμομόνωση στην καλύτερη , ίσως να μην κανω αυτό το βήμα. Οσον αφορά όμως την υγρομονωση τι προτεινετε; τώρα δεν έχω θεμα μέσα στο σπίτι, να φέρω κάποιον να δει το υπάρχον ασφαλτοπανο αν ξανά κολάει; επίσης σε κάποια σημεία της ταρατσας έχει μαζευτεί σαν σορός αυτή η ψηφιδα που έχει το ασφαλτοπανο, δεν ξέρω γιατί να έγινε αυτό. Αλλά γενικά τι θα κάνατε στην θέση μου; δηλαδή δεν μπορώ να παω σε τόσο κοστοβορα λυση για την θερμομόνωση αλλά ενδιαφέρει η υγεία της ταράτσας και η Βατοτητα. Το πιο σωστό θα ήταν να το δει καποιος. Ενδεχομένως να κάνει μια τομή να δει τι γίνεται απο κατω κλπ. Στη θέση σου θα εβγαζα 2-3 σωστές και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες και θα πήγαινα σε μια εταιρία μονώσεων που ασχολείται με ασφαλτόπανα να μου πουν τη γνωμη τους. Η χρόνια εμπειρία που έχουν, σίγουρα μπορεί να κάνει μια σχετικά πετυχημένη διάγνωση. 1
evkar Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 για να φαίνονται ανάγλυφες γραμμές πρέπει να έχει οξυδοθεί (σκουριάσει) ο χάλυβας του σκυροδέματος .Ο χάλυβας όταν σκουριάζει φουσκώνει και πετά τον σοβά του ταβανιού . Αν δεν σου έχει πετάξει ακόμη σοβά είναι γιατί κάπου υπάρχει τρόπος -δρόμος εκτόνωσης της υγρασίας ,πχ πόροι του μπετού . Το ασφαλτόπανο , ΑΝ μπει σωστά , κάνει δουλειά , βέβαια το καλοκαίρι ανεβάζει την θερμοκρασία. Για μονωτικά νέας γενιάς , πολλοί χρησιμοποιούν το hyperdesmo της Alchemica , που όμως για να κάνεις δουλειά πρέπει να ακολουθήσεις ακριβώς τις εργασίες επίστρωσης , δηλ. αστάρι , δυο χέρια σταυρωτά μονωτικό και βερνίκι από πάνω οπωσδήποτε . Προσωπικά δουλεύω Bauer η isomat τα συνθετικά , όχι τα απλά ή και sikalastic της ελβετικής sika. 1
fredd0 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 6 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Με ποια εννοια ξεπερασμένο; https://www.sika.com/en/construction/roof-systems/bituminous-membrane.html Η sika λεει πως 60% της αγορας και 80% σε καποιες χωρες. Σε ανεστραμενη τι θα εβαζες για υγρομονωση; Και τι θα εβαζες για ρυσεις; Επισης τι θα εκανες για να μη πλεουν στο νερο. Αλλες οι συνθηκες στην Ελβετια, αλλες στην Ελλαδα. Ανεβα σε ταρατσα Ελλαδα με ασφαλτοπανο μεσημερι Ιουλιου με νταλα ηλιο να το καταλαβεις. Σε ανεστραμμενη για υγρομονωση βαζεις οτι σηκωνει η τσεπη σου. Απο απλα ασπρα επαλειφωμενα που υπαρχουν δεκαδες, καθε εταιρεια εχει και το δικο της, μεχρι pb-1k που μπαινει σε μπετο/θεμελια που ειναι ΜΕΣΑ στο νερο (οχι απλα βρεχονται οταν βρεξει, 24/7 για το συνολο της ζωης τους μεσα στο νερο) Με τελικο πλακακι/βοτσαλο κλπ ρυσεις φτιαχνεις πριν τη στεγανωση. Αν εχεις/φτιαξεις ρυσεις γιατι να "επιπλεουν" τα μονωτικα (χωρια το οτι οπως ειπα πανω απο τα μονωτικα βαζεις το τελικο δαπεδο). Με βιομηχανικο, ρυσεις δινεις στο βιομηχανικο, και φροντιζεις να υπαρχει διαπνοη για να στεγνωνει οτι περασει μεταξυ βιομηχανικου και στεγανωσης.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 18 ώρες πριν, fredd0 είπε Αλλες οι συνθηκες στην Ελβετια, αλλες στην Ελλαδα. Ανεβα σε ταρατσα Ελλαδα με ασφαλτοπανο μεσημερι Ιουλιου με νταλα ηλιο να το καταλαβεις. Σε ανεστραμμενη για υγρομονωση βαζεις οτι σηκωνει η τσεπη σου. Απο απλα ασπρα επαλειφωμενα που υπαρχουν δεκαδες, καθε εταιρεια εχει και το δικο της, μεχρι pb-1k που μπαινει σε μπετο/θεμελια που ειναι ΜΕΣΑ στο νερο (οχι απλα βρεχονται οταν βρεξει, 24/7 για το συνολο της ζωης τους μεσα στο νερο) Με τελικο πλακακι/βοτσαλο κλπ ρυσεις φτιαχνεις πριν τη στεγανωση. Αν εχεις/φτιαξεις ρυσεις γιατι να "επιπλεουν" τα μονωτικα (χωρια το οτι οπως ειπα πανω απο τα μονωτικα βαζεις το τελικο δαπεδο). Με βιομηχανικο, ρυσεις δινεις στο βιομηχανικο, και φροντιζεις να υπαρχει διαπνοη για να στεγνωνει οτι περασει μεταξυ βιομηχανικου και στεγανωσης. Εγω σκεφτομουν την ανεστραμενη για το ταρατσακι-δωμα. Τωρα εχει κλιση και ειναι καπως ετσι. Εχει αρκετο γεμισμα πιστευω καθως ειναι μακρια το σιφωνι. Αυτο εχει για γεμισμα και μου φαινεται για γαρμιλομπετο χωρις να ειμαι 100% σιγουρος. Σε καποια σημεια ειναι ισχυρο σε αλλα οχι δηλαδη με το χερι βγαζεις αρκετο κομματι. Λογικα με καθαρισμα και καποιο επισκευαστικο r3, ασταρι κτλ θα μπορει ισως να μπει καποιο επαλειφωμενο. Δε μου φαινεται να εχει θεμα καπου να λιμναζουν αλλα θα το τσεκαρω οταν βγαλω τα πανελ.
fredd0 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 αυτο ειναι μπετο ερασιτεχνη με οτι κατακαθι του χε μεινει στο σακο με το γαρμπιλι. καλο καθαρισμα (υδροβολη αν εχεις πιεστικο, αν οχι ξυστρα). Βγαζεις ολα τα σαθρα. Ρωγμες τις μεγαλωνεις. Επισκευαζεις με https://www.durostick.gr/proioda/sovades-episkeuastika/episkeuastika-skurodematos/ds-247 και μετα ασταρι, 2 χερια ελαστομερες στεγανωτικο, αν το αφησεις ετσι απο πανω βερνικι. Αν βαλεις και μονωση (xps) απο πανω οτι θες, γεωυφασμα + χοντρο χαλικι/βοτσαλο ειναι οικονομικο. Δε σ'αρεσει, υπαρχουν μονωτικα με πλακακι ( https://www.kourtis-sa.gr/kathgoria-proiontos/ylika-thermomonosis/thermomonotika-plakidia-domatos/ ) οτι οτι τελικο θες τελος παντων 1
Green Dragon Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 @fredd0, αν έχω καταλάβει καλά, για την καλύτερη στεγάνωση, αυτά που πρέπει να ζητήσω από την εταιρεία που θα αναλάβει τη ταράτσα της πολυκατοικίας είναι: 1. Καλό καθάρισμα με πλυστικό και απομάκρυνση των σαθρών, στέγνωμα. 2. Εντοπισμός των ρωγμών, διάνοιξη και σφράγισμα με κάποια ρητίνη. 3. Αστάρι 4. Σωστή εφαρμογή hyperdesmo ή mariseal, που μου δίνει σαν εναλλακτική και τελικά 5. Κάποιο προστατευτικό από πάνω, για την προστασία του στεγανωτικού από τον ήλιο. Σε αυτή τη διαδοχική σειρά, αν χρειαστεί κάποια ρύση για να φεύγει το νερό προς τα λούκια και να μη λιμνάζει, σε ποια φάση ακριβώς μπαίνει;
fredd0 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, Green Dragon είπε @fredd0, αν έχω καταλάβει καλά, για την καλύτερη στεγάνωση, αυτά που πρέπει να ζητήσω από την εταιρεία που θα αναλάβει τη ταράτσα της πολυκατοικίας είναι: 1. Καλό καθάρισμα με πλυστικό και απομάκρυνση των σαθρών, στέγνωμα. 2. Εντοπισμός των ρωγμών, διάνοιξη και σφράγισμα με κάποια ρητίνη. 3. Αστάρι 4. Σωστή εφαρμογή hyperdesmo ή mariseal, που μου δίνει σαν εναλλακτική και τελικά 5. Κάποιο προστατευτικό από πάνω, για την προστασία του στεγανωτικού από τον ήλιο. Σε αυτή τη διαδοχική σειρά, αν χρειαστεί κάποια ρύση για να φεύγει το νερό προς τα λούκια και να μη λιμνάζει, σε ποια φάση ακριβώς μπαίνει; αφου καθαρισουν και σφραγισουν ρωγμες, φτιαχνουν ρυσεις. Αλλα αυτο θελει ερωτηση σε μηχανικο, δε ριχνουμε φορτια σε κτιριο αν δεν ημαστε βεβαιοι οτι τα σηκωνει. Γιαι η ρυση ακουγετε απλο, σιγα μωρε, αλλα σε 10 μετρα πλατος μπορει να θελει και 7 ποντους τσιμεντοκονια, που δεν ειναι λιγο βαρος 1
Green Dragon Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, fredd0 είπε αφου καθαρισουν και σφραγισουν ρωγμες, φτιαχνουν ρυσεις. Αλλα αυτο θελει ερωτηση σε μηχανικο, δε ριχνουμε φορτια σε κτιριο αν δεν ημαστε βεβαιοι οτι τα σηκωνει. Γιαι η ρυση ακουγετε απλο, σιγα μωρε, αλλα σε 10 μετρα πλατος μπορει να θελει και 7 ποντους τσιμεντοκονια, που δεν ειναι λιγο βαρος Αυτά είναι! Δηλαδή άμα δεν έχουν γίνει σωστά από την αρχή, τρέχα να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Ειδικά σε πολυκατοικία, που δύσκολα μαζεύεις χρήματα, επειδή οι ιδιοκτήτες των πρώτων ορόφων κυρίως, νομίζουν ότι δεν τους αφορά το θέμα της διάβρωσης του σκελετού από την υγρασία. Τι έχω τραβήξει αυτά τα χρόνια δεν λέγεται. Από τη μια οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να πληρώνουν τη συντήρηση της πολυκατοικίας, από την άλλη θέλουν να νοικιάζουν τα κ@λο διαμερίσματα τους με ενοίκια στο Θεό.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 39 λεπτά πριν, fredd0 είπε αυτο ειναι μπετο ερασιτεχνη με οτι κατακαθι του χε μεινει στο σακο με το γαρμπιλι. καλο καθαρισμα (υδροβολη αν εχεις πιεστικο, αν οχι ξυστρα). Βγαζεις ολα τα σαθρα. Ρωγμες τις μεγαλωνεις. Επισκευαζεις με https://www.durostick.gr/proioda/sovades-episkeuastika/episkeuastika-skurodematos/ds-247 και μετα ασταρι, 2 χερια ελαστομερες στεγανωτικο, αν το αφησεις ετσι απο πανω βερνικι. Αν βαλεις και μονωση (xps) απο πανω οτι θες, γεωυφασμα + χοντρο χαλικι/βοτσαλο ειναι οικονομικο. Δε σ'αρεσει, υπαρχουν μονωτικα με πλακακι ( https://www.kourtis-sa.gr/kathgoria-proiontos/ylika-thermomonosis/thermomonotika-plakidia-domatos/ ) οτι οτι τελικο θες τελος παντων Γενικα οι μαντρες της περιοχης δεν εχουν και τα καλυτερα υλικα. Το γαρμπιλι εβγαζα κλαδια απο μεσα και οτι φανταστεις και το χρεωνουν 2-3€ το σακι ενω παιρνω απο αλλου πεντακαθαρο με προδιαγραφες. με 1.20. Αυτο δεν εχω ιδεα ποιος το εφτιαξε αλλα φοβαμαι πως θα εχει πολυ γεμισμα αν λαβουμε υποψη οτι το σιφωνι ειναι 7 μετρα μακρια. Γενικα εχω πλυστικο οχι πολυ δυνατο αλλα κανει δουλεια(135bar) λογικα θελει και ξυστρα αν και βγαινει ευκολα σχετικα και με το χερι. Γενικα σκεφτομαι καθαρισμα μπαλωμα ρωγμες, λουκια, επιδιορθωση σκυροδεματος και μετα ελεγχος για λιμναζοντα νερα. Μετα αφου στεγνωσει για καμποσο καιρο, ασταρι + hyperdesmo. Μετα καποιο υφασμα για περιορισμο νερων και πλακες 10cm τουλαχιστον + υφασμα και ταρατσοπλακα. Στα στηθαια θα προσπαθησω να βαλω και εκει εχω δει με λαμαρινα τα κρατανε εως ενα υψος.
fredd0 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 λαμαρινα (αλουμινιο αλλα οκ) στα στηθαια βαζουν για να στερεωθει το ασφαλτοπανο, γιατι το πιο συνηθες σημειο που εχει εισροη υδατων και κανει fail το συστημα υγρομονωσης ειναι ακριβως εκει, στο καθετο κολλημα του ασφαλτοπανου στο στηθαιο. Αν δε βαλεις ασφαλτοπανο, τι θα στερεωσεις με λαμες Δε ξερω τι χωρος ειναι, αλλα αν ειναι οπως ειπες ταρατσακι (δηλαδη λιγα τετραγωνικα) μπορει να ειναι πιο απλο να βαλεις 1-2 ρουξουνια για απορροη οπου λιμναζουν αντι να ριχνεις τσιμεντοκονια για ρυσεις.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 17 λεπτά πριν, fredd0 είπε λαμαρινα (αλουμινιο αλλα οκ) στα στηθαια βαζουν για να στερεωθει το ασφαλτοπανο, γιατι το πιο συνηθες σημειο που εχει εισροη υδατων και κανει fail το συστημα υγρομονωσης ειναι ακριβως εκει, στο καθετο κολλημα του ασφαλτοπανου στο στηθαιο. Αν δε βαλεις ασφαλτοπανο, τι θα στερεωσεις με λαμες Δε ξερω τι χωρος ειναι, αλλα αν ειναι οπως ειπες ταρατσακι (δηλαδη λιγα τετραγωνικα) μπορει να ειναι πιο απλο να βαλεις 1-2 ρουξουνια για απορροη οπου λιμναζουν αντι να ριχνεις τσιμεντοκονια για ρυσεις. Σαν αυτο λεω για συνεχεια της μονωσης. Ειναι λιγα τετραγωνικα ~30. Γενικα εχει ηδη κλιση οποτε δε ξερω ποσο πρακτικο ειναι να βαλω κατι εξτρα. Τι εννοεις ρουξουνια; https://fibran.com/solutions/roofs-3/inverted-flat-roof/
fredd0 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 α οχι αυτο ειναι καλυμα ΑΝ βαλεις μονωση και στα στηθαια (για αποφυγη θερμογεφυρων). Συνηθως pvc ειναι και συνδυαζεται με τελικο δαπεδο pvc. Αυτα ειναι καπως ακριβες λυσεις, και αμφιβαλω οτι θα βρεις μονωμενα στηθαια στην Ελλαδα ως after market λυση, εκτος λιγων παθητικων σπιτιων. Συνηθως υπαρχει οτι xps κολλησε ο κατασκευαστης στο μπετο, αν κολλησε. ρουξουνι = pvc σωληνα ευθυγραμη απο το σημειο που λιμναζουν (με κλιση) μεχρι το στηθαιο για απορροη. Χρισιμοποιουνται σε παλιες κατασκευες οταν δε μπορεις να ριξεις βαρος ρυσεων αλλα καπως πρεπει να απομακρυνθει το στασιμο νερο. Αισθητικα δεν ειναι οτι ωραιοτερο. Εναλλακτικα, υπαρχουν και επικληνη xps (https://fibran.gr/portfolio-item/fibranxps-incline/ ) οποτε η ρυση φτιανεται στο επιπεδο της θερμομονωσης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα