Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Θα με τρελανει η μαστοραντζα... Στο οροφοδιαμερισμα που εχω νοικιασμενο και ειναι πανω απο αυτο που μενω εγω σε διαφορα σημεια εχουν εμφανιστει μαυριλες που απλωνουν προς τα μεσα της οροφης των 3 υπνοδωματιων που ειναι σε σειρα. Αν ομως πλυθουν εξαφανιζοντε για καποιο χρονικο διαστημα. Η μονωση στην ταρατσα ειναι 25ετιας. Φωναξα δυο μαστορους και αλλα μου ειπε ο ενας και αλλα ο αλλος Ο πρωτος το θεωρει καθαρα θεμα θερμομωνωσης που αντιμετωπιζεται και με τοπικα με πολυουρεθανη στα δωματια αυτα πανω στην ταρατσα και αν θελω κλαυτερο αποτελεσμα για οικονομια καυσιμου να περαστει ολη η ταρατσα. Ο σημερινος το βλεπει σαν υγρασια και λεει οτι θελει επαλειψη ολη η ταρτσσα (175τμ)με ειδικο βερνικι και μετα να μπει απο πανω ενα συνθετικο υλικο που δεν θα φηνει να περναει υγρασια. Μου ειπε οτι και παλι υπαρχει μικρη πιθανοτητα αλλα υπαρκτη να χρειαστει απο μεσα το ταβανι περασμα με ενα υλικο σαν υαλοβαμβακα απο οτι καταλαβα και απο κατω γυψοσανιδα ... Κοστος 1ης περιπτωσης 12 ευρω / τμ Κοστος 2ης περιπτωσης 13 ευρω /τμ και αν χρειαστει και γυψοσανιδα αλλα 30 ευρω /τμ που θα χρειαστει Καμμια σχεη η "διαγνωση" του ενος και του αλλου. Οποιος ξερει σε αυτα αν ξερει ας βοηθησει. Ευχαριστω.
siracos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Θα με τρελανει η μαστοραντζα... Στο οροφοδιαμερισμα που εχω νοικιασμενο και ειναι πανω απο αυτο που μενω εγω σε διαφορα σημεια εχουν εμφανιστει μαυριλες που απλωνουν προς τα μεσα της οροφης των 3 υπνοδωματιων που ειναι σε σειρα. Αν ομως πλυθουν εξαφανιζοντε για καποιο χρονικο διαστημα. Η μονωση στην ταρατσα ειναι 25ετιας. Φωναξα δυο μαστορους και αλλα μου ειπε ο ενας και αλλα ο αλλος Ο πρωτος το θεωρει καθαρα θεμα θερμομωνωσης που αντιμετωπιζεται και με τοπικα με πολυουρεθανη στα δωματια αυτα πανω στην ταρατσα και αν θελω κλαυτερο αποτελεσμα για οικονομια καυσιμου να περαστει ολη η ταρατσα. Ο σημερινος το βλεπει σαν υγρασια και λεει οτι θελει επαλειψη ολη η ταρτσσα (175τμ)με ειδικο βερνικι και μετα να μπει απο πανω ενα συνθετικο υλικο που δεν θα φηνει να περναει υγρασια. Μου ειπε οτι και παλι υπαρχει μικρη πιθανοτητα αλλα υπαρκτη να χρειαστει απο μεσα το ταβανι περασμα με ενα υλικο σαν υαλοβαμβακα απο οτι καταλαβα και απο κατω γυψοσανιδα ... Κοστος 1ης περιπτωσης 12 ευρω / τμ Κοστος 2ης περιπτωσης 13 ευρω /τμ και αν χρειαστει και γυψοσανιδα αλλα 30 ευρω /τμ που θα χρειαστει Καμμια σχεη η "διαγνωση" του ενος και του αλλου. Οποιος ξερει σε αυτα αν ξερει ας βοηθησει. Ευχαριστω. Στο δικό μου σπίτι αντιμετώπισα την μαυρίλα που είναι μούχλα με θερμομόνωση όλης της ταράτσας. Έπιανε μούχλα τον χειμώνα λόγο της υγρασίας που δημιουργούνταν στα ταβάνια από την διαφορά θερμοκρασίας. Νομίζω ότι χρειάζεσαι ή θερμομόνωση της ταράτσας ή σκεπή. Όντως μετά την μόνωση δεν είχα πάλι μαυρίλες αλλά και σχεδόν 40% λιγότερα καύσιμα τον χειμώνα. Νομίζω δεν αντιμετωπίζετε μόνο με στεγάνωση της ταράτσας θέλεις σίγουρα και θερμομόνωση . Ψάξε στην αγορά τη υπάρχει σήμερα και πράξε ανάλογα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Στο δικό μου σπίτι αντιμετώπισα την μαυρίλα που είναι μούχλα με θερμομόνωση όλης της ταράτσας. Έπιανε μούχλα τον χειμώνα λόγο της υγρασίας που δημιουργούνταν στα ταβάνια από την διαφορά θερμοκρασίας. Νομίζω ότι χρειάζεσαι ή θερμομόνωση της ταράτσας ή σκεπή. Όντως μετά την μόνωση δεν είχα πάλι μαυρίλες αλλά και σχεδόν 40% λιγότερα καύσιμα τον χειμώνα. Νομίζω δεν αντιμετωπίζετε μόνο με στεγάνωση της ταράτσας θέλεις σίγουρα και θερμομόνωση . Ψάξε στην αγορά τη υπάρχει σήμερα και πράξε ανάλογα. Ευχαριστω.Με τι υλικο το εκανες αυτο και τι κοστος ?
lary7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Γιαννη ειναι περιεργη η περιοδος που βλεπεις την υγρασια. Αμα ειναι απο θεμα θερμομονωσης τοτε συνηθως εμφανιζονται οι μαυριλες τον χειμωνα, ειναι μουχλα και ωφειλεται στην εσωτερικη υγρασια του σπιτιου. Αλλα με τις τωρινες θερμοκρασιες δυσκολο εως αδυνατον να ωφειλεται εκει. Παντος αμα η ταρατσα σου δεν εχει καθολου θερμομονωση, πρεπει να κανεις κατι. Και οι 2 το ιδιο προτεινουν πανω κατω , απλα ο 2ος θα βαλει την μονωση εσωτερικα και θα την καλυψει με γυψοσανιδα. Αμα τωρα το προβλημα ειναι απο θερμονονωση, μπορει να χρειαστει να καλυψεις και τα περιμετρικα δοκαρια για ποιο σιγουρο αποτελεσμα. Οποτε καλυτερα παρε και την συμβουλη ενος μηχανικου που μπορει να δει τα πραγματα και απο κοντα ωστε να γινει σωστη δουλεια. Δειγματοληπτικα σου δειχνω μια αλλη λυση που ειναι ποιο απλη αλλα και μελλοντικα επιδιορθωσιμη Link
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Γιαννη ειναι περιεργη η περιοδος που βλεπεις την υγρασια. Αμα ειναι απο θεμα θερμομονωσης τοτε συνηθως εμφανιζονται οι μαυριλες τον χειμωνα, ειναι μουχλα και ωφειλεται στην εσωτερικη υγρασια του σπιτιου. Αλλα με τις τωρινες θερμοκρασιες δυσκολο εως αδυνατον να ωφειλεται εκει. Παντος αμα η ταρατσα σου δεν εχει καθολου θερμομονωση, πρεπει να κανεις κατι. Και οι 2 το ιδιο προτεινουν πανω κατω , απλα ο 2ος θα βαλει την μονωση εσωτερικα και θα την καλυψει με γυψοσανιδα. Αμα τωρα το προβλημα ειναι απο θερμονονωση, μπορει να χρειαστει να καλυψεις και τα περιμετρικα δοκαρια για ποιο σιγουρο αποτελεσμα. Οποτε καλυτερα παρε και την συμβουλη ενος μηχανικου που μπορει να δει τα πραγματα και απο κοντα ωστε να γινει σωστη δουλεια. Δειγματοληπτικα σου δειχνω μια αλλη λυση που ειναι ποιο απλη αλλα και μελλοντικα επιδιορθωσιμη Link Ευχαριστω πολυ φιλε μου.Οι δυο που προανεφερα απο κοντα ειδαν την κατασταση.
siracos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστω.Με τι υλικο το εκανες αυτο και τι κοστος ? Έγινε πριν 7 χρόνια. Πρώτα έγινε στεγάνωση της ταράτσας με ένα πράγμα σαν πίσσα αφού εξασφαλίσαμε ότι δεν κρατάει κάπου νερά. Μετά στρώσαμε πλάκες φελιζόλ 5εκατοστών, από πάνω ρίξαμε ελαφρομπετό για να γεμίσουμε την ταράτσα και να δώσουμε κλίσεις για να φεύγουν τα νερά και από πάνω ασφαλτώπανο για στεγάνωση. Πέρυσι έφερα πάλι συνεργείο για συντήρηση στις κολλήσεις από τα ασφαλτώπανα που δεν είχαν κάτι τελικά. Μου κόστισε 4800 ευρώ για 155 τετραγωνικά πλάκα αλλά πριν 7 χρόνια. Νομίζω ότι τώρα έχουν βγει καινούργια υλικά και θα σου πρότεινα να τα ψάξεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θες και θερμομόνωση και στεγάνωση. Πολλοί προτιμούν τις σκεπές από κεραμίδια κοίταξε το και αυτό.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Έγινε πριν 7 χρόνια. Πρώτα έγινε στεγάνωση της ταράτσας με ένα πράγμα σαν πίσσα αφού εξασφαλίσαμε ότι δεν κρατάει κάπου νερά. Μετά στρώσαμε πλάκες φελιζόλ 5εκατοστών, από πάνω ρίξαμε ελαφρομπετό για να γεμίσουμε την ταράτσα και να δώσουμε κλίσεις για να φεύγουν τα νερά και από πάνω ασφαλτώπανο για στεγάνωση. Πέρυσι έφερα πάλι συνεργείο για συντήρηση στις κολλήσεις από τα ασφαλτώπανα που δεν είχαν κάτι τελικά. Μου κόστισε 4800 ευρώ για 155 τετραγωνικά πλάκα αλλά πριν 7 χρόνια. Νομίζω ότι τώρα έχουν βγει καινούργια υλικά και θα σου πρότεινα να τα ψάξεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θες και θερμομόνωση και στεγάνωση. Πολλοί προτιμούν τις σκεπές από κεραμίδια κοίταξε το και αυτό. Ευχαριστω πολυ.Για σκεπη πολλα τα λεφτα και θελει και αδεια οικοδομης κλπ.
Tsiou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Στην δική μου ταράτσα, και πριν αρχίσει να εμφανίζεται οποιοδήποτε πρόβλημα, εφάρμοσα με σειρά τα παρακάτω υλικά : Durostick D1 αραιότερο του συνηθισμένου, με προσθήκη γαλακτώματος Durostick D20 3 στρώματα Durostick Hydrostop Roof το οποίο συνδυάστηκε με υαλόπλεγμα D-460 (στο πρώτο χέρι) λόγω του ότι η ταράτσα είναι πάνω από 100 τμ. Η τοποθέτηση έγινε από εμάς, και το κόστος των υλικών ήταν συνολικά περίπου 1700 Ευρώ. Λόγω του ότι το σπίτι είναι καινούργιο, και είχε γίνει πρόβλεψη από νωρίς, είχε τοποθετηθεί ένα στρώμα DoW στο ταβάνι της πάνω πλάκας. Εάν δεν υπάρχει, καλό είναι να γίνει και αυτό για επιπλέον θερμομόνωση. Φυσικά, εννοείται ότι δεν απλώνουμε τα ρούχα πάνω στο καλοριφέρ, τον χειμώνα για να στεγνώσουν, γιατί όλη αυτή η υγρασία μένει μέσα και αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν σημάδια στο ταβάνι. Καλός εξαερισμός του σπιτιού μια φορά την μέρα, δεν κάνει κακό!
kage Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις εκπομπες που φτιαχνουν τα σπιτια νομιζω αυτο που λεει ο τσιου βαζουν.και κατι τετραγωνα σαν πλακακια.. dow τι ειναι το να βαλεις ψευδοροφη μεσα στο σπιτι ειναι λιγο καμουφλαζ φαση?δεν θα ξερεις αν εχει πιασει υγρασια ή μουχλα
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις εκπομπες που φτιαχνουν τα σπιτια νομιζω αυτο που λεει ο τσιου βαζουν.και κατι τετραγωνα σαν πλακακια.. dow τι ειναι Μαλλον αυτο http://www.isoren.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=22_23_43&products_id=119
sugardad Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Γεια χαρά σε όλους. Χρησιμοποιώ αυτό το υπάρχον θέμα για να μην ανοίγω άλλο, μια και το θεωρώ πολύ σχετικό... Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιους προβληματισμούς σχετικά με τη θερμομόνωση – στεγανοποίηση της ταράτσας του (ιδιόκτητου) σπιτιού μου. Όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια περίπου όταν ανακάλυψα ότι σε 1-2 σημεία του σαλονιού συγκεντρώθηκε λίγη υγρασία μετά από έντονη βροχόπτωση (όχι πολύ συχνή ούτε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες – μένω Ηράκλειο Κρήτης). Κατόπιν συνεννόησης με γνωστό μου μηχανικό άπλωσα δύο χέρια τσιμεντοειδές υλικό (οριζόντια και κάθετα) και από πάνω αφού στέγνωσε, άπλωσα ένα πλαστικό ελαστομερές στεγανωτικό (http://i359.photobucket.com/albums/oo36/sugardad78/IMG_0071.jpg). Η εργασία έγινε τέλος καλοκαιριού σε απόλυτα στεγνή πλάκα. Όλα καλά, έπιασα την υγρασία και έχει αποδειχθεί ως σήμερα ότι η ταράτσα είναι στεγανή. Στη συνέχεια θέλησα να κάνω θερμομόνωση, και σε συνεννόηση με τον ίδιο μηχανικό αποφάσισα να στρώσω Styrofoam Dow Roofmate SL-A πάνω από το ελαστομερές. Στην ταράτσα υπάρχουν δύο μεγάλα ντεπόζιτα (2x2 Τόνοι), ένα πετρελαίου (1Τ) και ένας ηλιακός θερμοσίφωνας οπότε το στρώσιμο εκ νέου με τσιμεντογωνία θεωρήθηκε ακριβή και δύσκολη επιλογή και αποφασίστηκε να πάρουμε το ρίσκο με την υπάρχουσα κλίση και τις 2 υδροροές. Η ταράτσα στρώθηκε με Roofmate SL-A και από πάνω με κεραμικά πλακάκια β’ διαλογής (http://www.akek.gr/greek/products/cottotile.html). Αποτέλεσμα; Το καλοκαίρι πολύ καλή δουλειά, η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει καθόλου, δροσιά, το κλιματιστικό δουλεύει ελάχιστα δηλαδή 100% επιτυχία. Το χειμώνα όμως, μετά τις πρώτες δυνατές βροχές και ελλείψει επαρκούς κλίσης λιμνιάζουν νερά σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα να παγώνουν και να μεταφέρουν τη χαμηλή θερμοκρασία τους στο σπίτι. Το δώμα παραμένει κρύο, τα νερά παραμένουν εγκλωβισμένα και στεγνώνουν μετά από αρκετές ημέρες και το σπίτι όπως είναι φυσικό δε μπορεί να θερμανθεί αρκετά. Επίσης διάβασα κάπου ότι τα λιμνάζοντα αυτά νερά φθείρουν και τη στρώση ελαστομερούς. Από ‘δω και πέρα σκέφτομαι την κατασκευή ψευδοροφής εσωτερικά με γυψοσανίδα 20 cm κάτω απ’το ταβάνι και πετροβάμβακα ενδιάμεσα. α) Θεωρείτε ότι η λύση αυτή θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα; β) Πιστεύετε ότι μετά την τοποθέτηση γυψοσανίδας πρέπει να αφαιρεθεί το roofmate και τα πλακάκια απ’την ταράτσα για αποφυγή συγκεντρωσης νερού που δε στεγνώνει εύκολα; γ) σε περίπτωση αφαίρεσης του β) (που μου φαίνεται αναπόφευκτη κίνηση) είναι δυνατόν να επαναχρησιμοποιήσω τις πλάκες roofmate εσωτερικά (αφού πρώτα καθαριστούν καλά), κολλώντας τις στο ταβάνι http://www.youtube.com/watch?v=9Ce8_2nTrUI) Αν ναι, να ζητήσω και πετροβάμβακα ενδιάμεσα; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την κατανόηση σας για τις λίγες γνώσεις μου και μετέπειτα για τη βοήθειά σας, Βαγγέλης.
apd453 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Τα ελαστομερές στεγανωτικά έχουν μικρή διάρκεια ζωής από ότι γνωρίζω. Εδώ τα ασφαλτόπανα θέλουν μερεμέτια μετά από κάποια χρόνια. Εγώ εξ αρχής δεν είχα πρόβλημα με κλήση. Έβαλα ασφαλτόπανο για υγρασίες που είχα και μετά από κάποια χρόνια έβαλα πλακίδιο εξηλασμένης πολυστερίνης και δεν είχα πρόβλημα. Ο μονοτζής μου είπε ότι δε θα έχω πρόβλημα γιατί υπάρχει κενό ανάμεσα από τα πλακίδια για να φεύγει το νερό στην υδρορροή. Τα οποία τοποθετούνται απλά (δε κολλιούνται). Έχουν ένα τύπου οδηγό θηλυκό αρσενικό απλά για καλύτερη εφαρμογή. Δεν έχω διαπιστώσει προβλήματα. Αυτό που έκανες από ότι κατάλαβα είναι σαν αυτό που λέω απλά εσένα το πλακίδιο είναι χώρια από τη πολυστερίνη. Εγώ θα σου έλεγα απλά να κόψεις π.χ. το ντάου (πολυστερίνη) ή να αφήσεις λίγο περισσότερο κενό σε κάποια σημεία έτσι ώστε να "ανοίξεις δρόμο" στα νερά προς την υδρορροή. Από πάνω κανονικά ξαναβάζεις το πλακίδιο. Αν τώρα είναι μαμήσιο το πρόβλημα με τις κλήσεις θα πρέπει να ξοδευτείς. Αν κάνεις γυψοσανίδες που λες και πετροβάμβακα λογικά θα κάνει δουλειά αλλά θα δόσεις έξτρα χρήμα, θα χαμηλώσει το ταβάνι και στην ουσία το πρόβλημα με την κλήση θα συνεχίσει να υπάρχει. Με τα χρόνια μπορεί να σου βγάλει αλλού πρόβλημα. Η αλήθεια είναι η μόνωση για την υγρασία που λες δε με πείθει όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της.
redhotstef Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Να ρωτησω κατι. Στη ταρατσα απο την υγρασια (προφανως) εχουν βγει πρασινα χορταρακια. Δεν ξερω ακριβως τι φυτο ειναι, αλλα σιγα σιγα εξαπλωνονται σε ολη τη ταρατσα. Απο την μια αισθητικα φαινεται ωραιο θεαμα, να ανεβαινεις στη ταρατσα και να εχεις κηπο(χαχα). Απο την αλλη δεν ξερω ποσο κακο ειναι αυτο για το ταβανι μας και ποσο εχει προχωρησει η ζημια. Στο ταβανι μας, κατω απο την ταρατσα εχουν βγει καποιες, που δεν φαινονται πολυ, μαυρες γραμμες, με τετοιο τροπο που σε μερικα σημεια καταλαβαινεις πως ειναι η πλακες του ταβανιου (50χ80cm πχ). Για το ταβανι μαλλον θα το βαψουμε καποια στιγμη για να μην φαινονται. Στην ταρατσα αυτα τα χορταρακια αμα αφηθουνε να μεγαλωσουν θα υπαρξει προβλημα, ή πρεπει να τα "ξυσουμε" να φυγουν και να κανουμε καποια αλλη ενεργεια πχ μονωση;
Ultimategr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Το καλυτερο μονωτικο είναι το Hyperdesmo γερμανικης προελευσης με 25 χρονια εγγυηση. Για σωστη μονωση ταρατσας πρεπει να γινουν οι εξης εργασιες: 1)Nα απομακρυνθουν-ξυστουν τα σαθρα κομματια μπετου από την ταρατσα 2)Να πλυθει η ταρατσα με πλυστικη μηχανη 3)Να περαστει ολη η ταρατσα με καποιο τσιμεντοειδες(της Durostick είναι πολύ καλα) 4)Να περαστει με το ειδικο ασταρι Αquadur και τελος τα περαστει το μονωτικο Hyperdesmo. Ένα κιλο μονωτικου αντιστοιχει σε 1 τετραγωνικο επιφανεια περιπου. *Σημαντικο αν κατά το ξυσιμο της ταρατσας βρουμε σκουριασμένα σιδερα αυτά πρεπει να τριφτουν καλα με γυαλοχαρτο,να μπει ειδικος σταθεροποιητης σκουριας και στη συνεχεια τσιμεντοειδες. Στην ταρατσα αυτα τα χορταρακια αμα αφηθουνε να μεγαλωσουν θα υπαρξει προβλημα, ή πρεπει να τα "ξυσουμε" να φυγουν και να κανουμε καποια αλλη ενεργεια πχ μονωση; Πρεπει να βγαλεις τα χορτα και να κανεις μονωση για να μην αντιμετωπίσεις μελλοντικα πρόβλημα.Με την υγρασία θα διαβρωθουν τα σιδερα και με τα χρονια θα αρχισουν να πεφτουν κομματια σουβα από το ταβανι.
Liverpool89 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Ενα κιλο ανα τετραγωνικο;;; Ποσους κουβαδες θα χρειαστει; Αν το παιρνουσε πλακακι καλυτερα δεν θα ταν;; με.κλισης στα λουκια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα