moutzoura Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια σε όλους και καλώς σας βρήκα. Στο νέο μου γραφείο ο υπολογιστής απέχει κάποια μέτρα από τη θέση στην οποία θα τοποθετηθούν οι δύο εκτυπωτές. Σύνδεση usb δεν παίζει γιατί δεν γίνεται να σέρνονται καλώδια στο πάτωμα. Δίπλα και από το γραφείο και από τη θέση των εκτυπωτών υπάρχει από μία πρίζα δικτύου. Και οι δύο εκτυπωτές έχουν δικτυακή συνδεσιμότητα. Πώς μπορώ να συνδέσω τον υπολογιστή με τους εκτυπωτές; Χρειάζεται κάποιο ενσύρματο print server; Δυστυχώς οι γνώσεις μου στο θέμα είναι πολύ περιορισμένες. Η εναλλακτική που σκέφτηκα είναι να χρησιμοποιήσω ασύρματο print server, είτε ενσωματωμένο σε router είτε όχι. Ένα πλεονέκτημα αυτής της περίπτωσης είναι ότι όταν έρχονται οι συνεργάτες μου, θα μπορούν να τυπώνουν απευθείας από τους φορητούς υπολογιστές τους, πράγμα χρήσιμο αλλά όχι απαραίτητο. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω και πώς; Να σημειώσω ότι η λύση πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο οικονομική. Θα ήθελα να προσπαθήσω να τα κάνω όλα μόνη μου γιατί μου αρέσει η πρόκληση. Αν δεν τα καταφέρω, θα προσλάβω επαγγελματία αλλά και πάλι θέλω να ξέρω τι να του ζητήσω.
At0m0 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 TP-Link Print Server for USB Port 1 usb θύρες και μία ethernet. Αυτή ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που κάνει ότι και αυτή, υποθέτω ότι θα καλύψει τις ανάγκες σου. Εφόσον οι δύο εκτυπωτές θα είναι πλέον στο LAN σου, τυχόν "ασύρματοι επισκέπτες" θα τους βλέπουν κανονικά (γκουχ, γκουχ, εφόσον εγκαταστήσουν drivers) από το "ασύρματο adsl-modem-router" που - ΥΠΟΘΕΤΩ ότι - δίνει internet στο γραφείο. Διαφορετικά μόνο ενσύρματα. Διόρθωση. Το παραπάνω μοντέλο έχει ΜΙΑ (1) usb θύρα. Το πρώτο/επόμενο με περισσότερες USB θύρες είναι αυτό: PRINTSERVER USB2.0 4-PORT UA0079 LOGILI
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Αφού έχουν δίκτυο οι εκτυπωτές απλά θα πάρεις ένα switch στα 30 ευρώ. Ξέρεις εαν έχεις dhcp (αυτόματες διευθύνσεις) στο δίκτυο? Τι εκτυπωτές είναι?
At0m0 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Αφού έχουν δίκτυο οι εκτυπωτές απλά θα πάρεις ένα switch στα 30 ευρώ. Ξέρεις εαν έχεις dhcp (αυτόματες διευθύνσεις) στο δίκτυο? Τι εκτυπωτές είναι? Σωστός ! Αυτό το "Και οι δύο εκτυπωτές έχουν δικτυακή συνδεσιμότητα." ούτε που το διάβασα
moutzoura Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Σας ευχαριστώ και τους δύο. Οι εκτυπωτές είναι HP Photosmart Pro 9180b και Kyocera FS-C5100DN. Δεν ξέρω αν έχω dhcp στο δίκτυο διότι πολύ απλά ακόμα δεν υπάρχει δίκτυο. Τώρα θα το στήσω και προσπαθώ να καταλάβω τι χρειάζεται. Συγχωρήστε την ασχετοσύνη μου αλλά έχω βασικά κενά γνώσεων στα δίκτυα. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω αν το switch ή το print server είναι η λύση; Συνδέω τον υπολογιστή με τη μία πρίζα δικτύου και το switch/print server στην άλλη πρίζα δικτύου; Δεν χρειάζεται κάποιο router ή κάτι ανάλογο; Πώς παίρνει κάθε μηχάνημα IP address;΄Ή δεν χρειάζεται; Έχετε υπόψη σας κανένα ιστότοπο που έχει οδηγίες για δίκτυα, κατά προτίμηση με εικόνες;(Είμαι 200% οπτικός τύπος, το θέλω οπτικοποιημένο για να το καταλάβω.) Ευχαριστώ για την υπομονή σας
Bspus Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δες στα μενου του εκτυπωτη αν μπορεις να τυπωσεις μια test/diagnostics σελιδα που θα αναφερει το MAC address του εκτυπωτη και τη διευθυνση IP που πηρε αυτοματα απο DHCP η BOOTP (αν πηρε) Μερικοι εχουν στα μενου επιλογες ωστε εσυ ο ιδιος να ορισεις την IP. Αλλοι σου δινουν η σου λενε να κατεβασεις ενα utility που τρεχεις απο τον υπολογιστη και σου βρισκει αυτο τον εκτυπωτη. Απο εκει μετα τον ρυθμιζεις. Αλλοι ερχονται με συγκεκριμενη IP και πρεπει εσυ να ρυθμισεις τον υπολογιστη σου στο ιδιο υποδικτυο (προσωρινα εστω) ωστε να μπεις στο web interface του και να το ρυθμισεις απο εκει. Οπως βλεπεις η διαδικασια ειναι κατα περιπτωση αναλογα με τον εκτυπωτη. Βρες τα manual των εκτυπωτων. Ειναι απο τις περιπτωσεις που μπορει πραγματικα να χρειαστουν.
poulinos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 o hp μεσα στο cd του εχει drivers για να τον βρουν δικτυακα.απλα πρεπει να το τρεξει σε καθε pc για να περαστουν οι drivers.καλο θα ειναι ναμην βαλει αυτοματα Ip αλλα να δωσει καρφωτα στον καθε εκτυπωτη.ο Hp συνηθως εχει οθονη και βελακια και βαζεις ip.απλα να ειναι στο ιδιο δικτυο με το δικτυο να εχουν το ιδιο subnet και κοινο gateway(τυπικα) οπτοε και dhcp να εχει ας δωσει καρφωτα.αλλιως αν δεν εχει κουμπακια να ορισει Ip συνδεει τον εκτυπωτη με ethernet η με Usb Πανω σε ενα Pc και κανει απο εκει τις πρωτες ρυθμισεις και μετα τον βαζει στο δικτυο και απλα τρεχει το cd για να γινει install σε καθε pc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.