Xdanger Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω κλείσει συνέντευξη για junior silverlight developer (mvvm, prism) με μία εταιρεία μέσω skype και μου είπαν ότι θα μου κάνουν ερωτήσεις πάνω σε .NET, C# και silverlight και ότι θα μου δώσουν μία εργασία να κάνω. Εγώ ασχολούμαι με το αντικείμενο ερασιτεχνικά, δεν έχω προϋπηρεσία σε κάποια εταιρεία και ούτε έχω σπουδάσει κάτι πάνω στο αντικείμενο (και είναι η δεύτερη συνέντευξη που θα δώσω γενικά στην ζωή μου-οπότε είμαι και λίγο άσχετος με τις συνεντεύξεις). Αυτό που χρειάζομαι είναι από άτομα που έχουν εμπειρεία από συνεντεύξεις να μου πουν τι θα μπορούσαν να ρωτήσουν και τί είδους άσκηση θα μου μπορούσαν να μου δώσουν να κάνω για να μπορέσω να προετοιμαστώ και εγώ λιγάκι. Ευχαριστώ πολύ.
Xdanger Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Κανείς δεν ξέρει? από αναζητήσεις που έκανα μία άσκηση που βρήκα ότι βάζουν είναι να κάνεις swap δύο μεταβλητές χωρίς να χρησιμοποιείσεις τρίτη σαν προσωρινή.
παπι Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Εχω διαβασει σε αυτο το sub-forum μερικα παζλ που βαζουν σε συνεντευξεις. Γνωμη μου, δεν εχουν σχεση με τον προγραμματισμο, θα τα χαρακτιριζα "μικρο-τεστIQ". px http://www.insomnia...._1#entry3868695 http://www.insomnia.gr/topic/281478-%CF%80%CE%B1%CE%B6%CE%BB-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7/page__hl__%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7
dark_banishing Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Καταρχήν να είσαι προετοιμασμένος να πεις μερικά πράγματα για τον εαυτό σου, τι θες από την δουλειά σου, πως βλέπεις το μέλλον σου και τέτοια. Για τις ασκήσεις δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Με έχουν ρωτήσει από τα πιο απλά μέχρι ότι τρελό μπορεί να βάλει ο νους σου. Είναι δύσκολο να προετοιμαστείς. Άμα δεν ξέρεις κάτι, εξήγησε το μέχρι εκεί που ξέρεις και μετά πες τους να σου δώσουν κάποιο hint για να συνεχίσεις. Μην προσπαθείς να λύσεις την άσκηση με την μια, να εξηγείς την σκέψη σου σιγά σιγά, γιατί τους ενδιαφέρει να δουν και πως σκέφτεσαι.
mtsouk Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Και πάνω από όλα ψυχραιμία. Κανείς δεν τα ξέρει όλα και μάλιστα με τη μία καλή επιτυχία,
Xdanger Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δλδ οι ασκήσεις είναι ας πούμε σπαζοκεφαλιές? λίγο βλακεία αυτό, το οτι ξέρεις να λύνεις μερικά puzzle δεν σημαίνει ότι ξέρεις και να γράφεις κώδικα. τέσπα βρήκα και άλλη μία άσκηση στο internet που σου έχει ένα βασικό πρόγραμμα σε console και στην main μέθοδο σου είχε print ένα κείμενο και έπρεπε να το αλλάξεις έτσι χωρίς να πειράξεις την main με το που τρέχει το πρόγραμμα να κάνει print ένα κείμενο πρίν και ένα μετά το κείμενο της main (λυνόταν με costructor/destructor). όποιος ξέρει και άλλα ας τα ποστάρει.
gon1332 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Προετοιμαστείτε για τις συνεντεύξεις σας ΕΔΩ!!! Λίγο άκυρο, αλλά who knows;
Adawn Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δλδ οι ασκήσεις είναι ας πούμε σπαζοκεφαλιές? λίγο βλακεία αυτό, το οτι ξέρεις να λύνεις μερικά puzzle δεν σημαίνει ότι ξέρεις και να γράφεις κώδικα. τέσπα βρήκα και άλλη μία άσκηση στο internet που σου έχει ένα βασικό πρόγραμμα σε console και στην main μέθοδο σου είχε print ένα κείμενο και έπρεπε να το αλλάξεις έτσι χωρίς να πειράξεις την main με το που τρέχει το πρόγραμμα να κάνει print ένα κείμενο πρίν και ένα μετά το κείμενο της main (λυνόταν με costructor/destructor). όποιος ξέρει και άλλα ας τα ποστάρει. ολα ξεκινανε απο τα μαθηματικα, και εμεις πληροφορικη εχουμε 7 μαθηματα απο τα 49 που εχουν να κανουν με μαθηματικα, αυτο λεμε και εμεις... τι να τα κανουμε τα μαθηματικα... αλο ειναι το αντικειμενο μας.... αυτη η πιπιλα που μας πουλανε μωρε, μαθηματικα για να σκεφτεσαι εξυπνα, και αυτοι βαζουν γριφους να δουνε αν σου κοβει... προσωπικα πιστευω οτι ειναι λιγο ακυρα... αλλα οτι τους καβλωσει...
gon1332 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 ολα ξεκινανε απο τα μαθηματικα, και εμεις πληροφορικη εχουμε 7 μαθηματα απο τα 49 που εχουν να κανουν με μαθηματικα, αυτο λεμε και εμεις... τι να τα κανουμε τα μαθηματικα... αλο ειναι το αντικειμενο μας.... αυτη η πιπιλα που μας πουλανε μωρε, μαθηματικα για να σκεφτεσαι εξυπνα, και αυτοι βαζουν γριφους να δουνε αν σου κοβει... προσωπικα πιστευω οτι ειναι λιγο ακυρα... αλλα οτι τους καβλωσει... Βασικά όσο άκυρα κι αν φαίνονται, είναι χρήσιμα. π.χ.: Διακριτά μαθηματικά, Δομές δεδομένων --> εφαρμογές σε δίκτυα υπολογιστών, λειτουργικά και και, Ανάλυση αλγορίθμων --> προγραμματισμός υψηλής επίδοσης Γραμμική άλγεβρα, Πιθανότητες --> παντού. Επίσης, αυτό που λένε πολλοί ότι προγραμματισμός != μαθηματικά για μένα δεν "στέκει". Γιατί; Γιατί ο προγραμματισμός είναι ένας τρόπος να λύνεις προβλήματα. Τις περισσότερες φορές μαθηματικά, και σε όλες χρησιμοποιώντας μαθηματική σκέψη(: η αναδρομή δεν είναι αποκλειστικά προγραμματιστικός τρόπος επίλυσης προβλημάτων, το πιο απλό-οι πίνακες που χρησιμοποιούμε, είναι όλα μαθηματικά, οι λογικές πράξεις είναι μαθηματικά). Ο προγραμματισμός έχει ένα πολύ σημαντικό βήμα, την ανάλυση του προβλήματος, όπου σκέφτεσαι μαθηματικά τις περισσότερες φορές χωρίς να το καταλάβεις. Αν λύσεις το πρόβλημά σου στο χαρτί, μετά το να τον γράψεις σε μία γλώσσα προγραμματισμού δεν είναι τίποτα( εκτός από κάποιες εξαιρέσεις). Εννοείται πως ξέρεις πως να χει- ρίζεσαι την γλώσσα. Εν ολίγοις: Προγραμματισμός + μαθηματικά = επιτυχία!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.