stavregos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 @rfc Σε ευχαριστώ πολύ για τις έως τώρα πληροφορίες. @PCharon Τη μέτρηση θα την κάνω το συντομότερο δυνατόν. Την οθόνη(και εννοώ μια απλή οθόνη ούτε TV ούτε τίποτα) τη θέλω για πλοήγηση σε φακέλους και χρήση Virtual Dj & Itunes. Το μόνο θέμα μου είναι προς το παρών ότι δεν μπορώ να βρω πουθενά DVI καλώδιο είτε 15μετρο είτε 20μετρο.
stavregos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Να ανεβάσω λίγο πάλι το θέμα. Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω καλώδιο DVI είτε 15 μετρο είτε 20 μέτρο?(όπως και usb)
PCharon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Πρώτα απ'όλα θα πρέπει να έχεις υπόψη σου να μπορείς να φέρεις από το εξωτερικό, διότι αν περιμένεις να βρεις special λύσεις σε ελληνικά καταστήματα, σώθηκες. Καλώδιο USB 15μετρο δεν υπάρχει, διότι δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν σε αυτήν την απόσταση οι περισσότερες συσκευές. Προσωπικά έχω ένα 5μετρο που 'κονόμησα αγοράζοντας κάτι άλλο που το είχε μέσα και μακρύτερο δεν έχω δει πουθενά. Βρήκα αυτό που είναι 20μετρο, βέβαια μη περιμένεις να δουλέψουν τα πάντα στο άλλο άκρο, κανά πληκτρολόγιο ΟΚ. Καλώδιο DVI 15μετρο πάλι δύσκολα, δε βρίσκω. Μια λύση είναι adaptors DVI-m>HDMI-f + HDMI-f>DVI-m και καλώδιο HDMI (συνολικό κόστος <50€) που βγαίνει σε μεγαλύτερα μήκη και είναι απολύτως συμβατό με DVI. ΓΕΝΙΚΑ έχε υπόψη σου, πως το αν τελικά θα δουλέψει ή όχι τέτοιου είδους επέκταση - με οποιοδήποτε είδος καλωδίου - παίζεται και δεν είναι εγγυημένο. Δεν είναι θέμα τύπου καλωδίου μόνο, είναι και θέμα ικανοτήτων των συσκευών (πομπού/δέκτη) που θα βάλεις εσύ και συνθηκών (παράσιτα, αναδιπλώσεις καλωδίου), δηλαδή μπορεί κάποιος άλλος να έχει 15μετρο καλώδιο και να συγχρονίζει ΟΚ με τις συσκευές του κι εσύ όχι με τις δικές σου. Δε μπορεί να σου εγγυηθεί κανένας εκ των προτέρων, μόλις δοκιμάσεις θα μάθεις την αλήθεια για πιθανόν προβλήματα.
stavregos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Οπότε κατα τη γνωμη σου είναι προτιμότερο να δώσω καλύτερα κάποια χρήματα παραπάνω και να καταφύγω στην λύση netbook,laptop,tablet κτλ?
PCharon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δε ξέρω τί θες να επιτύχεις. Αφού θες να χειρίζεσαι τον υπολογιστή από 15 μέτρα μακριά, γιατί δε μεταφέρεις και το κουτί; Τόση ώρα νόμιζα πως θες απλά να βάλεις 2η οθόνη, τώρα που το θέτεις έτσι δε καταλαβαίνω τί νόημα έχει. Μήπως θεώρησες πως μπορούν δύο άτομα να χειρίζονται με δύο σετ πληκτρολόγιο/ποντίκι και δύο οθόνες ταυτόχρονα τον ίδιο υπολογιστή; Αυτό θέλεις να πετύχεις;
stavregos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Όχι δεν θέλω αυτό να πετύχω.Απλά έχω έναν υπολογιστή στο γραφείο και θέλω να τον συνδέσω με ένα μίκτη που είναι σε αυτή την απόσταση περίπου για να μπορώ να παίζω μουσική από τον ίδιο υπολογιστή.(κανένα από τα δύο δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί και ούτε να συνδέσω απλά ενα καλώδιο ήχου από το μίκτη στον υπολογιστή γιατί δεν βολεύει εκεί που είναι.)
PCharon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Α, ΟΚ, συγνώμη για την ανάκριση απλά είπα μήπως πρόσθετα κάτι. Ε, τότε μάλλον συμφέρει να πάρεις κάποιο μικρό laptop, κάτι τέτοιο, έστω και μεταχειρισμένο (δεν είναι κακή ιδέα). Δε σε νοιάζει το μέγεθος της οθόνης κτλ για να βάλεις μουσική. Βέβαια ένα μειονέκτημα πιθανόν να είναι η ποιότητα του ήχου που θα βγαίνει από αυτό, αν είναι κάτι που σε νοιάζει. Ίσως αν θες προχωρημένες καταστάσεις να πάρεις μετά και εξωτερική κάρτα ήχου. 15 μέτρα είναι μακριά για φουλ επεκτάσεις (και για τον ήχο μακριιά είναι, εκτός αν θα τον πάρεις ψηφιακά από το PC). Πιθανόν βέβαια και να γίνεται ΟΚ, απλά δεν το εγγυάσαι εκ των προτέρων. Αν ήταν 10 μέτρα θα ήταν πιο εύκολη η κατάσταση.
stavregos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν πειράζει καλά έκανες. Μεταχειρισμένα που μπορώ να βρω?Θα είναι αξιόπιστο? Όσο αφορά τον ήχο πιστεύω πως θα βγάζει ικανοποιητικό αποτέλεσμα.αν όχι τότε θα καταφύγω στη λύση της κάρτας. Η απόσταση είναι 9.50 μέτρα στην ευθεία οπότε 10 δεν γίνεται με τιποτα.Συνεπώς μάλλον την εγκαταλείπω αυτή τη λύση. Να κάνω όμως μια λίγο ρητορική ερώτηση.από τη στιγμή που αυτά τα καλώδια(15μ +) δεν έχουν εγγυημένα αποτελέσματα με ποια λογική τα πουλάνε?
PCharon Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μεταχειρισμένα βρίσκεις απανταχού στα forums, πχ στις αγγελίες του insomnia. Αν κάνεις μια γύρα σε 2-3 μεγάλα forums και ψάξεις τις αγγελίες, ίσως βρεις κάτι. Αλλιώς πάρε ένα μικρούλι καινούργιο, ας πούμε. Tα καλώδια... τα πουλάνε για εκεί που θα κάνουν δουλειά. Για παράδειγμα υπάρχει μακρύ vga (dsub) καλώδιο. Ο Συμφορουμίτης παραπάνω είπε πως σε μεγάλες αναλύσεις ίσως να έχεις πρόβλημα, να μη παίξει καν δηλαδή σε κάποια απόσταση, αλλά σε μικρότερες να παίξει. Αν ισχύει αυτό πρακτικά σημαίνει πως το καλώδιο πωλείται γι αυτούς που θα το χρησιμοποιήσουν σε μικρότερες αναλύσεις. Το DVI καλώδιο (ομοίως και το USB) δεν το βρίσκεις διότι α) μετά τα 10 μέτρα δεν υπάρχει εγγύηση πως θα παίζει (άρα αν το έβγαζε μια εταιρεία μπορεί μεν να ήταν ΟΚ το καλώδιο αλλά να είχε πολλές επιστροφές προϊόντος χωρίς να φταίει) και β) κυρίως χρησιμοποιείται για σύνδεση monitor σε PC, οπότε δε θα απέχουν τρελά το ένα από το άλλο. Το HDMI καλώδιο πάλι που είναι εξέλιξη (πλήρως συμβατό) του DVI θα το βρεις και σε μεγαλύτερα μήκη του 10μετρου, διότι προορίζεται για τη σύνδεση TV. Αλλά κι εκεί θα είσαι εκτός θεωρητικού μεγίστου, οπότε παίζει να έχει προβλήματα στο συγχρονισμό αναλόγως της ικανότητας των συσκευών και την ανάλυση που θα χρησιμοποιήσεις (δε θα φταίει το καλώδιο όμως, άρα το βγάζουν για εκεί που θα παίξει). Πάντως ενδέχεται να γίνεται πατέντα με DVI, πχ 5μετρο male-female + 10μετρο male-male ενωμένα που θα δώσουν τα 15 μέτρα. Πιθανόν να παίξει ΟΚ, δε ξέρω να σου πω. Αυτό είναι μία πατέντα, η άλλη είναι με το HDMI που ανέφερα, αν μιλάμε για ψηφιακό σήμα.
stavregos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Νομίζω πως πρέπει να ξεχάσω τη λύση με τα καλώδια για λόγους αξιοπιστίας αποτελέσματος. Αν έχεις κάποια πιο συγκεκριμένη πρόταση για pc είτε καινούριο είτε μεταχειρισμένο θα σου ήμουν ευγνώμων.
rfc Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2011 Το μεταχειρισμενο ειτε netbook ειτε και παλιο pc celeron μια χαρα θα παιξει αν ειναι κοντα, οσων αφορα τη ποιοτητα του ηχου και την εικονα σε desktop. Αν θες ομως πληρως multimedia (να βλεπεις και ταινιες στη tv), τοτε θα χρειαστεις κατι καλυτερο, διοτι οι ταινιες σε 1080p θελουν επεξεργαστη κυριως και μετα μνημη, δλδ καλο μηχανημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.