Προς το περιεχόμενο

Προσθήκη νέας οθόνης & μεταφορά ηχου και usb σε ~12-15m.

stavregos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ήδη έναν υπολογιστή(desktop) και θέλω να βάλω μια νέα οθόνη(δηλαδή ο υπολογιστής να δουλεύει πλέον με 2 οθόνες) σε μια απόσταση περίπου 12-15 μέτρα.

Μου αρκεί ένα απλό καλώδιο οθόνης(είτε D-sub είτε DVI) για τη μεταφορά σε τέτοια απόσταση?

Επίσης μαζί με την οθόνη θέλω να μεταφέρω τον ήχο από τον υπολογιστή στην απόσταση αυτή(εδώ δε νομίζω πως θα έχω πρόβλημα με το καλώδιο).

Τέλος θέλω να μεταφέρω στην απόσταση αυτή και μια usb θύρα για την προσθήκη 2ου ποντικιού και πληκτρολογίου,αλλά έχω κάποιες απορίες αρχικά ο υπολογιστής με 2 ποντίκια και πλήκτρολόγια(χωρίς ταυτόχρονη χρήση) θα λειτουργεί οκ? και δεύτερον καλώδιο γιαυτή την μεταφορά βρήκα κάτι σαν αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750575 μου αρκεί?

Θα είμαι οκ έτσι ή χρειάζομαι κάτι ακόμα(ή διαφορετικό)?

Υπάρχει μήπως κάποιος πιο απλός τρόπος?

(ΥΓ Δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο σωστό θέμα αν όχι ας μεταφερθεί)

Δημοσ.

Καλησπερα

DVI δεν εχω δοκιμασει, D-sub ομως τα 15μ. ειναι οριακα. Μετα θα βλεπεις ειδωλο και αλλοιωση στην εικονα σου.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το είδωλο και η αλλοίωση θα είναι πολύ εμφανή??Θα έχω πρόβλημα δηλαδή?

(να διευκρινίσω ότι δεν το θέλω να βλέπω βίντεο κτλ. μόνο για να μπαίνει σε φακέλους θέλω να το κάνω και να παίζει μουσική.

Δημοσ.

Το αποτελεσμα της vga εικονας σε πανω απο 15μ., δεν ειναι στη πραγματικοτητα αποδεκτο. Βασικα δεν εχεις προβλημα διοτι θα βρεις στην αγορα προενισχυτες σηματος vga, κυριως σε μαγαζια ηλεκτρονικων ειδων.

Εσυ κανε τη δοκιμη σου και αμα δε σου αρεσει το αποτελεσμα, βαζεις μια ενισχυση.

Στο DVi σπο οσο γνωριζω, τα πραγματα ειναι χειροτερα. Μεχρι 5μ. πας

Δημοσ.

Το αποτελεσμα της vga εικονας σε πανω απο 15μ., δεν ειναι στη πραγματικοτητα αποδεκτο. Βασικα δεν εχεις προβλημα διοτι θα βρεις στην αγορα προενισχυτες σηματος vga, κυριως σε μαγαζια ηλεκτρονικων ειδων.

Εσυ κανε τη δοκιμη σου και αμα δε σου αρεσει το αποτελεσμα, βαζεις μια ενισχυση.

Το οποίο το ζητάω ακριβώς όπως μου το είπες?Απο κόστος γνωρίζεις περίπου??

Η απόσταση μου σε ευθεία είναι 10 μέτρα περίπου απλά δυστυχώς το καλώδιο δεν μπορεί να πάει ακριβώς ευθεία(λόγω αισθητικής :) )

Δημοσ.

Σα προενισχυτη σηματος vga θα το ψαξεις. Αν το δεις θα το καταλαβεις αμεσως απο τα βυσματα.

Δημοσ.

Όσα έχω βρει μέχρι τώρα(μέσω νετ) κυμαίνονται από 60 μέχρι 120+ ευρώ.Μια πιο οικονομική λύση δεν υπάρχει??

Γιατί αν είναι να δώσω τόσα χρήματα πέρνω ένα νετμπουκ και ξεμπερδεύω.

Με ένα τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.753110 καλώδιο δεν θα κάνω δουλειά?

Η usb δεν έχει ανάγκη με την απόσταση?

Δημοσ.

Σου ειπα και πριν να δοκιμασεις χωρις ενισχυτη να δεις πρωτα αν εχεις προβλημα και βλεπεις. Ουτως ή αλλως καλωδιο θα παρεις. Παρτο δοκιμασε το και βλεπεις.

Το usb και αυτο μεχρι 5μ. παιζει, αλλα ουτως ή αλλως δε σου χρησιμευει σε κατι στη προκειμενη δικη σου περιπτωση.

Αυτο το καλωδιο παντως που μου εδειξες πρεπει να ειναι αρκετα καλης ποιοτητος και υψισυχνο για να το βγαζουν 20μ.

Εγω θα επαιρνα αυτο στη θεση σου.

edit:

Ξαναβλεποντας ολο το ποστ αλλη μια, δε σου ειπα μια σημαντικη πληροφορια, οτι:

Η αποσταση καλυψης του καλωδιου που θα τερματισεις, εξαρταται αμεσα απο τη συχνοτητα λειτουργιας του.

Με απλα ελληνικα μια αναλυση vga καρτας σε 800x600 με πολυ καλο υψισυχνο καλωδιο πολλαπλης θωρακισης θα παει αρκετα πιο μακρια (ισως και 20μ.) απο μια αναλυση 1920χ1080 που θα παει το πολυ 7μ.

Αν πιανουνε τα χερια σου μπορεις να φτιαξεις μονος σου με utp5e καλωδιο δικτυου, που σε παει πανω απο 30μ. οχι με τοσο καλη ποιοτητα εικονος ομως. Πολυ αποδεκτη, οχι κακη

Δημοσ.

Το usb και αυτο μεχρι 5μ. παιζει, αλλα ουτως ή αλλως δε σου χρησιμευει σε κατι στη προκειμενη δικη σου περιπτωση.

To usb το είπα γιατί εκτός απο οθόνη θέλω να μεταφέρω και ποντίκι και πληκτρολόγιο στην απόσταση αυτή.

Αν πιανουνε τα χερια σου μπορεις να φτιαξεις μονος σου με utp5e καλωδιο δικτυου, που σε παει πανω απο 30μ. οχι με τοσο καλη ποιοτητα εικονος ομως. Πολυ αποδεκτη, οχι κακη

Το έχω δει και αυτό αλλά θα χρειαστώ λίγη βοήθεια για το πως γίνεται ακριβώς.Αν θα μπορούσες να με βοηθήσεις θα σου ήμουν ευγνώμων.

Δημοσ.

Αν ξερεις να χρησιμοποιεις κολλητηρι, δε χρειαζεσε καποιου ειδους βοηθεια. Τη συνδεσμολογια θα τη βρεις στο νετ. Αν θες βοηθεια στο ψαξιμο, ναι μπορω.

Πρεπει να εισαι ομως ιδιαιτερα προσεκτικος, αλλιως καις τη VGA για πλακα. Αν εχεις καμια παλια να καρφωσεις πανω μεχρι να το φτιαξεις προφυλασεσε λιγο.

Δημοσ.

Καλησπερα και ξεκινα να παρεις μια ιδεα,

http://myhometheater.homestead.com/vgacable.html

http://www.instructables.com/id/Make-your-own-VGA-cord-of-CAT5-cable/

http://www.instructables.com/id/Make-a-VGA-PRO-tm-extender/

http://www.google.gr/#hl=el&sugexp=gsis%2Ci18n%3Dtrue&cp=21&gs_id=5e&xhr=t&q=vga+cable+length+utp5&pf=p&sclient=psy&source=hp&pbx=1&oq=vga+cable+length+utp5&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=1278fa5411622f8e&biw=1280&bih=909&bs=1

Εσυ ομως παρε utp5e καλωδιο και οχι σκετο 5, διοτι ειναι πιο υψισυχνο

Διαβασε και αυτο, δεξια στην εικονα εχει ενα πολυ friendly σχεδιαγραμμα

http://en.wikipedia.org/wiki/VGA_connector

Δημοσ.

- Η DVI πιθανότατα θα πάει στα 12 μέτρα (εγώ την έχω πάει στα 10 μέτρα με φτηνιάρικο καλώδιο σε full HD ανάλυση, από 3 διαφορετικές κάρτες γραφικών, δε βλέπω λόγο να μη πάει άλλα 2 μέτρα). Άρα αφού έχεις DVI και πάει δε χρειάζεται να συζητάς για τη DSUB.

- Ο ήχος κι αυτός θα πάει αλλά αναλόγως της περίπτωσης ίσως πιάνει και παράσιτα.

- Δεύτερο πληκτρολόγιο/ποντίκι συνδέεις άνετα, δεν υπάρχει πρόβλημα.

- Η USB επίσης θα φτάσει εκεί που τη θες, ΑΛΛΑ θα πρέπει να φτάσει με μονοκόμματο καλώδιο επέκτασης και όχι με ενδιάμεσες συνδέσεις και να μη περιμένεις να συνδέσεις κάποια ενεργοβόρα/ευαίσθητη συσκευή στο άλλο άκρο, μόνο απλά πράγματα (θα μάθεις τί δοκιμάζοντας).

Δημοσ.

Το σκεφτόμουν περισσότερο για D-sub γιατί οι πιο οικονομικές οθόνες έχουν μόνο τέτοια είσοδο αλλά δεν θα με χάλαγε να δώσω 10-20 ευρώ παραπάνω για να έχω συγκριτικά καλύτερο αποτέλεσμα.

Καλώδιο για DVI τόσο μεγάλο δεν έχω βρει ακόμα αλλά που θα μου πάει θα βρώ,όπως και usb αλλά και εκεί πιστέυω πως θα τα καταφέρω να βρω.(αν έχετε καμιά ιδέα ποιο ιντερνετικό κατάστημα έχει θα με βοηθούσατε).

Στη usb το περισσότερο που θα συνδέσω είναι το ποντίκι/πληκτρολόγιο δεν θα χρειαστεί πιστεύω κάτι αλλο.

Αν τα βρω έτοιμα θα μου ήταν πιο εύκολο αλλιώς θα ακολουθήσω τη λύση του rfc.

Δημοσ.

Σε πρώτη φάση παίρνεις ένα σπάγγο και τον απλώνεις ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί όπου πρόκειται να περάσει και το όποιο καλώδιο, από το κουτί εως τη φανταστική θέση της νέας οθόνης. Μετά κόβεις το σπάγγο και τον μετράς με πασέτο μέτρο-μέτρο. ΥΣΤΕΡΑ μπορείς να ξέρεις πόσα ακριβώς μέτρα θες να φύγεις από το κουτί του PC και τότε αποφασίζεις τί και πώς. Τα «περίπου 12~15 μέτρα» στη πραγματικότητα μπορεί να είναι 9 ή 16, οπότε αλλάζει το θέμα. Κι εννοείται στον υπολογισμό της χωροδιάταξης κάνεις κάθε προσπάθεια να μην απομακρυνθείς πολύ, δηλαδή να βρεις τις θέσεις κουτιού-οθόνης που θα δώσουν το ελάχιστο απαιτούμενο μήκος καλωδίου ικανοποιώντας τις ανάγκες σου στο χώρο.

Αν δε κάνεις το παραπάνω η συζήτηση μπορεί να είναι άκυρη.

Το DVI είναι ψηφιακό και θα δώσει καλύτερη εικόνα. Δε βγήκε τυχαία για να καταργηθεί το dsub. Εγώ δε θα αγόραζα PC monitor μόνο με dsub, είναι παρωχημένα πια. Σε οθόνες (όχι CRT) με διπλή εναλλακτική που το γύρισα - γι άσχετο λόγο - από DVI στο παλιό dsub είδα αμέσως διαφορά και σπάστηκα κι έβαλα πάλι DVI. Εκτός αν ενδιαφέρεσαι μόνο για ταινίες/παιχνίδια στη νέα οθόνη, οπότε δε σε νοιάζει.

Αν πάλι εννοείς TV και όχι monitor, τότε εκεί υπάρχει και το HDMI.

Επίσης σε περίπτωση που δε σου παίξει καλό σήμα το dsub πχ στα 15 μέτρα (μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, πχ επειδή η κάρτα γραφικών δίνει ασθενές σήμα ή ο συγκεκριμένος (απο)δέκτης δε το ενισχύει αρκετά ή το καλώδιο δέχεται παράσιτα ή έχει μια μέτρια κόλληση σε κάποιο pin κτλ κτλ) κι εσύ το ανακαλύπτεις ενώ έχεις ήδη αγοράσει οθόνη και το 15μετρο vga καλώδιο, τί θα κάνεις μετά; Θα ψάχνεις για ενισχυτή σήματος ή θα φτιάξεις εργόχειρα που θα αποδίδουν χάλια; Θα σου βγει ξινό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...