Tsogkoku Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Οκ παιδιά, με κατατοπίσατε αρκετά νομίζω. Ευχαριστώ.
tmjuju Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Πάρε μητρική που να υποστηρίζει μπουλντόζες. Ανάλογα με τον κώδικα μπορεί να πηγαίνεις πίτα και τους 6 πυρήνες 8GB RAM το ελάχιστο Αλλά εάν ξέρεις τα ‘μοντέλα’ που θα τρέξεις, πιθανά να θές περισσότερα. Πόσο μεγάλα data sets? Βάλε τα σε γρήγορους δίσκους ή ακόμα και ssd. Οθόνη δες και την 24αρα λόγο μεγαλύτερης κάθετης ανάλυσης που σε matlab θα σε βολέψει πολύ.
Tsogkoku Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Από μητρικές λογικά θα πάω σε μία από αυτές τις δύο: http://www.rue-montgallet.com/prix/acheter,gigabyte-ga-970a-ud3,746428 http://www.rue-montgallet.com/prix/acheter,gigabyte-ga-990fxa-ud3,746458 Mόνο η 990 υποστηρίζει μπουλντόζες;(επειδή έχω δει ότι οι περισσότεροι προτείνουν αγορές 990 chip γενικά) Αν όχι, έχουν σοβαρή διαφορά ή δεν αξίζει τα 20 ευρώ παραπάνω; RAM πάω για 16 GB Αυτές: http://www.rue-montgallet.com/prix/acheter,corsair-dominator-ddr3-1333-cl9-16go-4x4go-cmp16gx3m4a1333c9,735003 ή αυτές λόγω χαμηλότερης τιμής: http://www.rue-montgallet.com/prix/acheter,g.skill-ripjaws-rl-ddr3-1333-cl9-16go-4x4go,608261 Οθόνη κατέληξα τελικά ότι θα πάω στην 2412m για τη μεγαλύτερη επιφάνεια (κυρίως στον κάθετο άξονα) και μιας και amazon δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά από την u2311 (εδώ δεν έχει δυστυχώς msystems ). ssd θέλω κι εγώ να βάλω αλλά θα δω πώς θα κυμανθεί το τελικό κόστος και αν με παίρνει θα χώσω έναν 128άρη μάλλον.
orotoi Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 !!!!!!!! http://www.rue-montgallet.com/prix/acheter,intel-core-i7-2600k-3.4ghz-unlocked-edition,736045 #)$@!$)* #)$*!@ ελλάδα @)#$ Επειδή δε ξέρω γαλλικά το παραπάνω είναι για καινούριο ή μεταχειρισμένο? Παίζουν όντως τόσο τραγικές διαφορές? Πως μπορεί κάποιος να παραγγείλει απο κεί? Κάνουν αποστολές προς ελλάδα? Υπάρχουν εξτρά χρεώσεις?
Tsogkoku Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτό το site είναι κάτι σαν skroutz σκέψου, αλλά για τα μαγαζιά της rue-montgallet. Αυτή είναι μια οδός στο Παρίσι στυλ Στουρνάρη, γεμάτη μαγαζιά για υπολογιστές. Ωστόσο, τις τιμές έχε τες ενδεικτικά στο νου σου, καθώς έχω διαβάσει ότι παίζουν διακυμάνσεις ή/και φάσεις του τύπου να παίρνεις τηλέφωνο για την τάδε προσφορά και να σου λένε ότι έχει τελειώσει ή ότι περιμένουν να τους έρθει το αντίστοιχο part κλπ. Τα αστεράκια που έχει όμως είναι ενδεικτικά της εξυπηρέτησης του καταστήματος (έχει reviews πελατών). Δυστυχώς δεν παίρνουν παραγγελίες από εξωτερικό ούτε καν online από το συγκεκριμένο site-είναι μόνο για να συγκρίνεις τιμές ενδεικτικά. Πχ. για την περίπτωση της cpu που είδες, πιο ρεαλιστική βλέπω την τιμή των καταστημάτων με 4-5 αστεράκια στα reviews που έχει στη λίστα (240-250 ευρώ).
Tsogkoku Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Τώρα που έγινε και το release των bulldozers και είδαμε τι ψάρια πιάνουν ήρθε η ώρα να στηθεί το μηχανηματάκι. Για να ανακεφαλαιώσουμε, μιλάμε για χρήση κυρίως σε τρέξιμο MATLAB αρκετά απαιτητικών projects, παιχνίδια αλλά περιορισμένους τίτλους γιατί δεν υπάρχει χρόνος και ταινίες σε 720p-1080p. Overclocking πιθανότατα θα παίξει είτε καταλήξω σε AMD είτε σε 2500Κ, μιας και είναι εύκολο, αλλά όχι τίποτα extreme. Επίσης crossfire δε με απασχολεί ιδιαίτερα. Αν συμπεριλαμβάνεται σε καλή τιμή έχει καλώς: Οθόνη: Έχω ήδη πάρει την Dell U2412m. Case: Είμαι ανάμεσα στο Corsair Carbide 500R White (116Ε) και στο Corsair 600T Special Edition White Graphite Series (160Ε), ανάλογα με το πόσα χρήματα θα αποφασίσω να δώσω. PSU: Corsair CMPSU-650TXV2 650W (75Ε) VGA: Sapphire AMD HD 6850 1Go GDRR5 (120Ε). Επίσης βρίσκω την -60001[clubic]-[cibleweb]-[clubic.com]-[ctxt]|[ht]"]SAPPHIRE HD6870-1024 Vapor-X με δώρο το Dirt 3 (όχι ότι τρελαίνομαι για ραλάκια) στα 150 ευρώ. Αξίζουν τα 30 ευρώ παραπάνω πιστεύετε; Η VaporX το παραπάνω που έχει είναι καλύτερη απαγωγή θερμότητας ή και κάτι άλλο; SSD: Αν πάρω, γιατί το σκέφτομαι ακόμα, κινούμαι προς -60001[clubic]-[cibleweb]-[clubic.com]-[ctxt]|[gm]"]Crucial M4 στα 160Ε. RAM: Πάω σε 16GB. Εδώ δεν ξέρω ακριβώς τι διαφορές παίζουν ανάλογα με μάρκα και τιμή. Έχω βρει -60001[clubic]-[cibleweb]-[clubic.com]-[ctxt]|[gm]"]αυτό το σετάκι, αλλά σε κοντινές τιμές παίζουν και αυτές οι corsair πχ. Cooler: Κάποια από αυτές που μου πρότειναν τα παιδιά προηγουμένως, ανάλογα με το πόσα χρήματα θα αποφασίσω να δώσω. Και τέλος φτάνουμε στο θέμα cpu+mobo, που θα ήθελα και τις γνώμες σας. Καταρχάς ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά κανονικά οι FX8120 και FX8150; Τελικά αυτές οι τιμές που έχουν ανακοινωθεί ξέρουμε αν θα είναι και οι τελικές; Δεύτερον, δεν έχω καταλάβει τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα σε κάποιες mb με αποτέλεσμα να μην μπορώ να υπολογίσω πόσο θα μου κοστίσει συνολικά το ζευγάρι cpu+mb. Πχ σχετικά για τα chipsets 970,990x και 990fx της AMD, διάβασα κάπου ότι τα τελευταία έχουν πχ παραπάνω θύρες PCIe αλλά εδώ πχ για την Gigabyte 970A-UD3 και την ASRock 970 EXTREME4, βλέπω ότι έχουν κι αυτές 2 θύρες PCIe και υποστηρίζουν crossfire. Αντίστοιχα για το Ζ68 για intel, τι διαφορές θα δω ανάμεσα στις υλοποιήσεις που κάνουν ~90 ευρώ (πχ -60001[clubic]-[cibleweb]-[clubic.com]-[ctxt]|[ht]"]αυτή) και σε πιο ακριβές της τάξης των 130-150 ευρώ; Τον 1090Τ τον βρίσκω στα 140 ευρώ και τον 2500Κ στα 180-185, οπότε θα ήθελα να έχω και μια εικόνα για την τιμή της mb για να δω προς τα που αξίζει να πάω. ΣΥγγνώμη για το μεγάλο ποστ, όποιες συμβουλές/απόψεις είναι καλοδεχούμενες
pabou13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Φιλε μου εχω καποιες αλλαγες να σου προτεινω. Πρωτ'απ'ολα στα ιδια χρημματα παιρνεις αυτες τις μνημουλες (x2 =85.5E) οι οποιες ειναι πολυ καλες. Τροφοδοτικο το ξερω οτι ειναι too much αλλα ειναι αυτο που θα σου μεινει μαζι με το κουτι οποτε για 3-4Ε διαφορα θα προτεινα αυτο. Η καρτα γραφικων εαν παιζεις κανα παιχνιδακι και θες να σου μεινει για καιρο παρε την 6870. Η συγκεκριμενη version (vapor) εχει aftermarket cooler επιτυγχανοντας καλυτερες θερμοκρασιες σε σχεση με τις απλες που εχουν τον stock. Ο Ssd που αναφερεις ειναι πολυ καλος, go for it. Θα σου προτεινα καλυτερα αεροψυκτρα, οχι υδροψυξη, αυτη ειναι μια χαρα. Τον ιδιο θορυβο με την Η80 κανει η οποια μην ξεχνας θελει και δυο 120αρηδες ανεμιστηρες για να ψυχουν το ψυγειο. Οποτε απο θεμα θορυβου ειναι ακριβως το ιδιο αφου και η Α70 αλλα και η Η80 χρειαζονται δυο ανεμιστηρες. Οσον αφορα τους bulldozers, δεν θα αργησουν να κυκλοφορησουν, εαν μπορεις περιμενε διαφορετικα πηγαινε ειτε στον 2500Κ ειτε σε καποιον x6 Phenom. Oι τιμες θα δειξει αν ειναι οι τελικες, λιγη υπομονη. Οι διαφορες των AMD Chipsets εδω. Και οι μητρικες των 90Ε μια χαρα ειναι αλλα επειδη η M/B ειναι απο τα βασικοτερα κομματια ενος υπολογιστη καλο θα ηταν να ειναι και λιγουλακι ακριβη για να σου κρατησει καιρο. Η συγκεκριμενη Μ/Β που αναφερεις των 90Ε κανει x4 crossfire σε αντιθεση με αλλες ακριβοτερες που κανουν x8 ή ακομα και x16. Μητρικη για τον 1090Τ εδω (για μελλοντικη αναβαθμιση σε bulldozer), για τον 2500Κ εδω. Ελπιζω να σε καλυψα
Thanos1972 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Συμφωνω για την A70 της corsair αλλα στην Ελλαδα την βρισκεις πολυ πιο φθηνα.
pabou13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Συμφωνω για την A70 της corsair αλλα στην Ελλαδα την βρισκεις πολυ πιο φθηνα. Οριστε http://www.rue-montgallet.com/prix/acheter,corsair-a70,724991
ilos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Για MATLAB και πολύωρες εξομοιώσεις εγώ θα πρότεινα τα εξής (με αυτήν την σειρά προτεραιότητας): 1)2χ8 GB DDR3 RAM (για αρχή) και μετέπειτα στην συνέχεια αν χρειαστεί άλλα 2χ8 sticks. Ακούγεται υπερβολικό αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (την έχω πατήσει). 2)Ποιοτικό online UPS (πχ smart σειρά από APC) σε συνδυασμό με Active PFC 80+ τροφοδοτικό (Corsair, PC Power&Cooling, Enermax, Silverstone κλπ) 3)Επεξεργαστή με πολύ μεγάλο IPC Count για κάθε Core και δύναμη σε floating operations. Απο κεi και πέρα εξαρτάται το threading του κάθε Μ-File. Η ασφαλέστερη consumer επιλογή αυτή την εποχή ειναι ο 2600Κ (άνετο OC λογική κατανάλωση). Οι FX είναι μεγάλο ρίσκο imo ειδικά σε batch mode (χειρότεροι και από Phenom II) και intel friendly περιβάλλον και με θηριώδη κατανάλωση σε OC. Αν πας 2600Κ οπωσδήποτε mobo με Ζ68. 4)Οποιαδήποτε σύγχρονη οθόνη με IPS panel κατα προτίμηση (όπως η DELL 2311h που δουλεύουμε όλοι εδώ) 5)SSD οπωσδήποτε για το OS 6)Πληκτρολόγιο ανάλογα της εργονομίας που σε βολεύει 7)Άσχετο αλλά εξίσου σημαντικό καλή ανατομική πολυθρόνα xD //ΥΓ επειδή έχω χρόνια να ασχοληθώ με MATLAB νομίζω η 2011b υποστηρίζει CUDA άρα η nvidia GTX 560-570-580 είναι μονόδρομος.
pabou13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Σορρυ ρε φιλε για την παρατηρηση αλλα δεν νομιζω οτι εχουν βγει ακομα στην αγορα 8Gb sticks
ilos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Σορρυ ρε φιλε για την παρατηρηση αλλα δεν νομιζω οτι εχουν βγει ακομα στην αγορα 8Gb sticks Ουπς έχεις απόλυτο δίκιο αυτά που εχω δει (πχ http://www.crucial.com/uk/store/partspecs.aspx?IMODULE=CT102472BB1339) είναι ECC και είναι για server-side συστήματα. Ίσως βγουν και Non-ECC σύντομα...
Tsogkoku Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Καταρχάς ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Απαντάω με τη σειρά. Καταρχάς pabou13, για το τροφοδοτικό μικρή η διαφορά, νομίζω και με τα 2 psu είμαι καλυμμένος μια χαρά, αν και τα led fans σε αυτό που προτείνεις είναι ωραία προσθήκη Αυτό με τις μνήμες το είχα απορία. Είναι το ίδιο να πάρω 2 σετάκια των 2x4 (ίδιες μνήμες προφανώς) με το να πάρω ένα σετ 4x4 GB? Έχω διαβάσει διφορούμενες απόψεις και νομίζω η karmen είχε πει ότι είχε συναντήσει κάποιο πρόβλημα με 2 σετάκια των 2x4 αν δεν κάνω λάθος. Για την κάρτα γραφικών, ο μόνος λόγος που το σκέφτομαι λιγάκι είναι ότι δεν ξέρω πόσο χρόνο θα έχω να παίξω παιχνίδια και αν έχω, αυτά θα είναι περιορισμένα, με κυρίαρχο το diablo 3 απ' όσο προβλέπω. Για ψύξη έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να πάω σε υδρόψυξη. Η Α70 είναι όντως μια χαρά και τη βρίσκω και πιο φθηνά εδώ. Ωστόσο αυτή η V8 της coolermaster φαίνεται τόσο όμορφη που κολάζει ακόμα κι εμένα που δεν έχω κάνει oc ποτέ μου (τα 55 ευρώ τσούζουν λίγο βέβαια) Για τις M/B πάντως δε νομίζω ότι το κόστος από μόνο του ανεβάζει την ποιότητα! Έλεγα να πάω σε 970 μιας και δε νομίζω να ασχοληθώ με crossfire έτσι κι αλλιώς. Εκτός αν χάνω κάτι άλλο που δεν ξέρω(πχ υπάρχει περίπτωση να με περιορίσει στο clockάρισμα; Η λογική μου λέει ότι εφόσον είναι το ίδιο chipset δεν τίθεται τέτοιο θέμα αλλά από oc είμαι εντελώς άσχετος οπότε αν δεν ισχύει αυτό διαφωτίστε με). Πάμε στον ilos τώρα! Όσον αφορά τις μνήμες, και την κάρτα γραφικών, έχω τα pc του εργαστηρίου αν χρειαστεί να προγραμματίσω σε gpu, και servers με 64GB, οπότε κατέληξα σε πιο οικονομικές επιλογές για τη δουλειά από το σπίτι. Από οθόνη, είμαι ήδη ένας ευτυχισμένος κάτοχος της 2412m Καρέκλα άνετη και πληκτρολόγιο εννοούνται! Μη σου πω είναι τα βασικότερα απ όλα Εντύπωση μου έχει κάνει πάντως ότι από τα πιο μαλακά πλήκτρα που έχω δοκιμάσει σε desktop keyboard τα έχει το basic media keyboard Κ200 της logitech. (Είχα πρόβλημα με τενοντίτιδα και γενικά δεν έμενα ικανοποιημένος με τίποτα...) Για cpu τέλος 2600Κ μήπως είναι λίγο overkill; Νομίζω με clockαρισμένο 2500Κ (και ~80 ευρώ λιγότερα) θα την κάνω τη δουλειά μου.
ilos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Πάμε στον ilos τώρα! Όσον αφορά τις μνήμες, και την κάρτα γραφικών, έχω τα pc του εργαστηρίου αν χρειαστεί να προγραμματίσω σε gpu, και servers με 64GB, οπότε κατέληξα σε πιο οικονομικές επιλογές για τη δουλειά από το σπίτι. Από οθόνη, είμαι ήδη ένας ευτυχισμένος κάτοχος της 2412m Καρέκλα άνετη και πληκτρολόγιο εννοούνται! Μη σου πω είναι τα βασικότερα απ όλα Εντύπωση μου έχει κάνει πάντως ότι από τα πιο μαλακά πλήκτρα που έχω δοκιμάσει σε desktop keyboard τα έχει το basic media keyboard Κ200 της logitech. (Είχα πρόβλημα με τενοντίτιδα και γενικά δεν έμενα ικανοποιημένος με τίποτα...) Για cpu τέλος 2600Κ μήπως είναι λίγο overkill; Νομίζω με clockαρισμένο 2500Κ (και ~80 ευρώ λιγότερα) θα την κάνω τη δουλειά μου. Κοίταξε αν τα περισσότερα projects τα τρέχεις στο εργαστήριο τότε, ναι δεν χρειάζεται ο 2600K (και εγώ άλλωστε 2500K έχω και μάλιστα σε stock ρολόγια προς το παρόν). Αλλά imo ta 80 € δικαιολογούνται με αντίστοιχη διαφορά στις επιδόσεις (λόγω της μεγαλύτερης L3 και του HT). Απαραίτητο είναι ένα καλό ups αν δεν έχεις. Και αν δε φτάνει το βαλάντιο για online τότε: http://www.insomnia.gr/topic/423445-apc-ups-900va-142-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89/ ή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.664105 Το δεύτερο βγάζει πιο καθαρό ημίτονο αλλά έχει πιο αδύναμη μπαταρία. Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2011 από ilos
Tsogkoku Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τα links, αλλά (χωρίς παρεξήγηση έτσι), πώς και επιμένεις για το ups; Εννοώ το σκεπτικό σου είναι μήπως γίνει καμιά διακοπή ενώ τρέχω κάποιο project που κρατάει πολλές ώρες; Και κάτι άλλο, γενικά εκδόσεις oem εμπιστευόμαστε; Από τη στιγμή που θα αγοράσω ξεχωριστή ψύκτρα αξίζει ή είναι επίφοβο; Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2011 από Tsogkoku
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα