Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Πρόσφατα μετακόμισα για διδακτορικό στη Γαλλία και ενδιαφέρομαι για το στήσιμο ενός καινούργιου συστήματος έτσι ώστε να μπορώ να δουλεύω και από το σπίτι και να μην είμαι εξαρτώμενος από τα pc του εργαστηρίου.

Προφανώς, μιας και η αγορά θα γίνει από το Παρίσι όπου και βρίσκομαι, ενδιαφέρομαι για τις συμβουλές σας ως προς τα επιμέρους parts, και όχι απαραίτητα με κριτήριο τις τιμές που έχουν στην Ελλάδα (εδώ απ' ότι έχω δει μάλλον κυμαίνονται σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα έτσι κι αλλιως). Και για να είμαι λίγο πιο συγκεκριμένος:

• Οθόνη θα παραγγείλω τη γνωστή dell λογικά μιας και είναι value for money.
  • Τροφοδοτικό κλίνω προς κάποιο καλό corsair 450-550W το οποίο είχα και στο προηγούμενο pc μου και έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
  • hdds θα πάρω αυτούς που είχα στο προηγούμενο pc αν και με ψήνει λίγο η ιδέα ενός ssd σε λογική τιμή.
  • RAM έχω βρει ένα πακετάκι 4x4 GB με ~80 ευρώ οπότε λέω να το χτυπήσω.

Εκεί που θα ήθελα κυρίως τις συμβουλές σας είναι cpu, motherboard, ssd (σκεφτόμουν 128 GB) και κάρτα γραφικών. Γενικά κλίνω προς AMD (είχα τον 955 στο προηγούμενο μηχάνημα), αλλά δεν έχω καθόλου άποψη σχετικά με τους καινούργιους 6-πύρηνους, οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας. Το ίδιο και για μια καλή motherboard. Οσον αφορά την κάρτα γραφικών, θέλω μια καλή κάρτα σε λογική τιμή (100-150) ευρώ, που να μπορεί να υποστηρίξει τα περισσότερα παιχνίδια/ταινίες σε 1920x1080 (μάλλον ΑΤΙ). Τονίζω ότι δε θέλω κάτι τρελό για graphics κλπ, καθώς αν/όταν χρειαστεί, μπορώ να χρησιμοποιήσω pc του εργαστηρίου. Οι απαιτήσεις του pc θα είναι λογικά σε cpu και RAM.

Τέλος, μια ερώτηση: με τους σκληρούς sata3 που έχουν κυκλοφορήσει πλέον, τι παίζει; Απ' ότι έχω δει κυμαίνονται σε παρόμοιες τιμές με τους sata2. Τους προτιμάμε γενικά; δεν το έχω ψάξει καθόλου το θέμα. Επίσης, το pc υπάρχει περίπτωση να αγοραστεί εντός 1 μήνα, οπότε αν υπάρχει κάτι που αξίζει να περιμένω και να μην αγοράσω το αντίστοιχο κομμάτι τώρα, ενημερώστε με!

Ελπίζω να μη σας κούρασα και περιμένω τις γνώμες σας. Καλημέρα και πάλι και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας αρχίσουμε με την ερώτηση :P

Διαφορές ανάμεσα στο sata2 και στο sata3 στους μηχανικούς σκληρούς δίσκους δεν θα δεις μόνο στους ssd .

Με τα σημερινά δεδομένα σου προτείνω .

•  
  • Για κουτί εάν διαθέτεις ένα αξιοσέβαστο πόσο σου προτείνω το corsair 650D είναι πολύ κάλο κουτί οπού θα σου κρατήσει και για τα μελλοντικά σύστημα τα σου.Και είναι και αρκετά αθόρυβο (βεβαία αυτό εξαρτάτε και από τους ανεμιστήρες άλλα όχι μόνο από αυτό).
  • Για μητρική μιας και πας σε amd προχώρα σε κάποια με το amd3+ socket με 990 chipset που θα υποστηρίζει και τους καινούριους επεξεργαστές της amd.Απο μάρκες όποια και να πάρεις δεν θα δεις και διαφορές έκτος απο τα επιπλέον που έχουν κάποιες .(Εγώ προτιμώ gigabyte η asus μιας και είμαι αρκετά ικανοποιημένος βεβαία υπάρχουν και άλλες εταιρίες που έχουν ανεβάσει την ποιότητα τους τα τελευταία χρονιά βλέπε (asrock,msi που δεν ηταν και πολύ ποιοτικές παλιά).
  • Για μνήμες ram πάρε 8gb από μάρκες δες σε corsair και kingston .Όσον αναφορά τα mhz,timings οσο μεγαλύτερα mhz και όσο μικρότερα timings τόσο το καλύτερο.
  • Για σκληρό δίσκο πάρε τον samsung 2tb που στο εξωτερικό είναι κάνα 20αρικο ποιο φτηνός για να βάζεις τα project,data,games .
  • Για ssd σου προτείνω να πάρεις ιδικά για την χρήση που θα κανείς στο pc, αλλιώς είναι να περιμένεις κάποια δευτερόλεπτα ,λεπτά μέχρι να φορτώσει το project σου και άλλο με το που το πατάς να ανοίγει B) .Όσον αναφορά της μάρκες για μένα κοιτά σε samsung η σε crucial μιας και της έχω περισσότερη εμπιστοσύνη .Sata 3 για την ώρα από της δυο εταιρίες έχει μόνο η crucial(σε καθημερινή χρήση δεν θα δεις και τρελές διαφορές)
  • Για κάρτα γραφικών με βάση την ανάλυση της dell που θα πάρεις προχώρα σε κάποια 6850 εάν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις η σε καμιά 6870.Εαν είσαι ποιο απαιτητικός σε 6950.
  • Για τροφοδοτικό πάνε στο Corsair Enthusiast Series TX650 V2 πολύ ποιοτικό τροφοδοτικό ,επίσης μπορείς να δεις και κάνα enermax που εκεί είναι ποιο φτηνά .
  • Για ψήκτρα μιας και οι μαμά της amd δεν πολύ παλεύονται από τον θόρυβο δες σε καμιά h80 για να έχεις και την ησυχία σου .
  • Τώρα ως τελευταίο part άφησα τον επεξεργαστή και ο λόγος είναι οτι σε λίγο καιρό έρχονται οι καινούριοι επεξεργαστής της amd με την ονομασία Bulldozer οπού υπόσχονται πολλά .Εαν δεν το βιάζεσαι το pc και μπορείς να περιμένεις μπορείς να πας σε κάποιον από της Bulldozer που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο χρονικό διάστημα .Τώρα εαν βιάζεσαι προχώρα σε κάποιον εξαπυρηνο οπού θα σε καλύψει απολυτά.

Αυτές είναι η δίκες μου συμβουλές ,προτάσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντησή σου. Κάποιες ερωτήσεις σε αυτά που είπες:

1. Όσον αφορά τις ram, πιστεύεις ότι παίζει κάποιο ρόλο; Και στον προηγούμενο υπολογιστή μου corsair είχα βέβαια (της οποίας είμαι και fan :P) αλλά πιστεύεις ότι στην πράξη θα δω διαφορές; (δεν πρόκειται να ασχοληθώ με overclocking κλπ και ρωτάω μόνο και μόνο επειδή έθιξες τη μάρκα και τα timings)
  2. Επίσης, όσον αφορά τους bulldozer, ξέρουμε ότι θα κυκλοφορήσουν άμεσα όμως; 'Η πάμε από αναβολή σε αναβολή; Γιατί κάτι τέτοιο έχω κατάλάβει...
  3. Για κάρτα γραφικών κι εγώ νομίζω αυτά τα μοντέλα από ΑΤΙ έχω δει να προτείνουν και σε άλλες συνθέσεις παιδιά από το φόρουμ, οπότε θα κοιτάξω τιμές και θα πράξω αναλόγως.
  4. Τέλος, για την ψύκτρα, είναι αλήθεια ότι στο προηγούμενο pc είχα την ψύκτρα της AMD και τις ζεστές μέρες έκανε πολύυυ θόρυβο. Ισχύει ότι με ξεχωριστή ψύκτρα δε θα έχω αυτό το πρόβλημα; Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.

Σε ευχαριστώ και πάλι. Περιμένω και άλλες γνώμες!

Δημοσ.

1)Όχι δεν θα δεις καμιά διάφορα απλώς τι είναι καλύτερο ώστε ένα έχουν διάφορα καμιά 10Ε αξίζει να πάρεις την καλύτερη.

2)Ναι και εγώ σήμερα άκουσα και για άλλη αναβολή στης 20 του Σεπτέμβρη έχουν πει τώρα τη άλλο θα επακολουθήσει δεν ξέρω.

4)Ναι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα θορύβου ειδικά εάν πάρεις αθόρυβους ανεμιστήρες

Δημοσ.

Μια ερώτηση όσον αφορά την ψύκτρα, επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ξεχωριστή άλλη φορά-πάντα έβαζα αυτή που είχε η cpu από τη μάνα της, έχει καμία διαφορά στην εγκατάσταση ή στη διαδικασία γενικότερα; Πχ θερμοαγώγιμη θα έχει μέσα ή πρέπει να πάρω ξεχωριστά;

Επίσης, καμία άλλη πρόταση για κουτάκι για να έχω εναλλακτικές; Για το προηγούμενο pc είχα πάρει το storm scout της coolermaster, το οποίο μου άρεσε αρκετά, αλλά ίσως ήταν λίγο στριμωγμένα μέσα τα πράγματα(μπορεί βέβαια να φταίει και το cable management). Για κάποιο της σειράς haf ίσως, ή θα είναι overkill λέτε; Το haf x ας πούμε που έχω δει και μου φάνηκε ωραίο πρέπει να είναι υπερβολικά μεγάλο για τη χρήση που θα κάνω στο pc. Δεν ξέρω και πόσο μεγαλύτερη θα είναι η ξεχωριστή ψύκτρα + το γεγονός ότι θα έχω 4 dimms ram. (Btw rafail, το 650D φαίνεται κορυφή, thx!)

Τέλος, για την οθόνη, είδα και σε άλλα threads ότι κάποια παιδιά προτείνουν την dell u2412m. Μιας και εδώ την u2311h τη βρίσκω γύρω στα 240 ευρώ, πιστεύετε ότι αξίζει τα παραπάνω λεφτά; Την u2412m τη βρίσκω 300 ευρώ στο γερμανικό amazon (παραδόξως δεν πρέπει να την έχουν φέρει ακόμα στο γαλλικό και αγγλικό amazon). Γενικά με τα led panels τι παίζει, γιατι δεν έχω δοκιμάσει κανένα ακόμα.

Δημοσ.

Μιλάμε για βαριά χρήση matlab?? Πολύωρες προσομοιωσεις κτλ κτλ?? Σε ένδιαφέρει η ταχύτητα ολοκληρωσης του καθε project??

Δημοσ.

Ναι γενικά, θα παίζουν αρκετά πολύωρα τρεξίματα πιθανότατα (εξαρτάται βέβαια και από το εκάστοτε project). Απλά θέλω κάτι αρκετά δυνατό ώστε να μπορω να δουλεύω και απο το σπίτι, χωρίς να ξεφύγω σε χρήματα (γιατί αυτή τη στιγμή έχω μόνο το λάπτοπ που είναι ενα 2πύρηνο ULV στα 1.3 GHz :P). Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να πάω προς 4 ή 6 πυρήνες. Αν αγόραζα τώρα θα πήγαινα είτε σε 955 που τον βρίσκω 86 ευρώ εδώ ή 1090Τ στα 136 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση μάλλον θα περιμένω τους bulldozers γιατί έτσι κι αλλιώς θα πέσουν οι τιμές λογικά. (Αναφέρομαι σε cpu γιατί από την ερώτησή σου υπέθεσα ότι αυτό σκεφτόσουν stm)

Δημοσ.

Αν παρεις μητρικη ASUS (οποιοδηποτε μοντελο) τοτε παρε την Arctic Freezer 13 Pro η οποια μπαινει πολυ ευκολα και εχει ηδη θερμοαγωγιμη (pre-applied).

Αλλιως μπορεις να παρεις μια Cooler Master Hyper 212 Plus ή καλυτερα μια Xigmatek Aegir SD128264 (απλα καταπληκτικη - την εχω βαλει στο ματι αλλα δεν υπαρχει ρευστο)

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ ρε παιδιά, δεν ξέρω αν παίζει κάποιο λάθος δικό μου ή στο site που κοιτάζω, αλλά οι διαφορές στις τιμές σε κάποια προϊόντα είναι πολύ μεγάλες. Βλέπω εδώ στο πλαίσιο την V8 της coolermaster που ανέφερε ο ektor και την έχει 82 ευρώ, και στο ψαχτήρι των καταστημάτων μιας οδού αντίστοιχης της Στουρνάρη εδώ στο Παρίσι τη βρίσκω 45...

http://www.rue-montgallet.com/prix/acheter,cooler-master-v8,279781

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ ρε παιδιά, δεν ξέρω αν παίζει κάποιο λάθος δικό μου ή στο site που κοιτάζω, αλλά οι διαφορές στις τιμές σε κάποια προϊόντα είναι πολύ μεγάλες. Βλέπω εδώ στο πλαίσιο την V8 της coolermaster που ανέφερε ο ektor και την έχει 82 ευρώ, και στο ψαχτήρι των καταστημάτων μιας οδού αντίστοιχης της Στουρνάρη εδώ στο Παρίσι τη βρίσκω 45...

http://www.rue-montgallet.com/prix/acheter,cooler-master-v8,279781

To ίδιο και η v6 έχουν τεράστιες αποκλίσεις!Μονο η v10 είναι μικρές οι διαφορές!

Τώρα που βλέπω σε τι τιμές κυμαίνεται η v10, άρχισα να νιώθω τύψεις!Τη πήρα απο το ξαδελφάκι μου,πριν ενα χρόνο,50ευρο στο κουτί,αχρησιμοποίητη, γιατί δε χώραγε στον πύργο του! :-(

Δημοσ.

Ναι γενικά, θα παίζουν αρκετά πολύωρα τρεξίματα πιθανότατα (εξαρτάται βέβαια και από το εκάστοτε project). Απλά θέλω κάτι αρκετά δυνατό ώστε να μπορω να δουλεύω και απο το σπίτι, χωρίς να ξεφύγω σε χρήματα (γιατί αυτή τη στιγμή έχω μόνο το λάπτοπ που είναι ενα 2πύρηνο ULV στα 1.3 GHz :P). Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να πάω προς 4 ή 6 πυρήνες. Αν αγόραζα τώρα θα πήγαινα είτε σε 955 που τον βρίσκω 86 ευρώ εδώ ή 1090Τ στα 136 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση μάλλον θα περιμένω τους bulldozers γιατί έτσι κι αλλιώς θα πέσουν οι τιμές λογικά. (Αναφέρομαι σε cpu γιατί από την ερώτησή σου υπέθεσα ότι αυτό σκεφτόσουν stm)

Αυτό σκριβώς σκεφτομουν..

Για εμένα αν το αντεχει το πορτοφολι σου πανε σε 2500Κ και τουλαχιστον 8GB ram ή Athlon 2 X6 ... πραγματικά η matlab ρουφάει επεξεργαστικη δύναμη και ραμ στα μεγαλα project!!

Δημοσ.
Αυτό σκριβώς σκεφτομουν..

Για εμένα αν το αντεχει το πορτοφολι σου πανε σε 2500Κ και τουλαχιστον 8GB ram ή Athlon 2 X6 ... πραγματικά η matlab ρουφάει επεξεργαστικη δύναμη και ραμ στα μεγαλα project!!

Φαντάζομαι εννοείς phenom ΙΙ x6. Σε κάθε περίπτωση μάλλον θα περιμένω τις μπουλντόζες μπας και βγουν 20 Σεπτέμβρη να δούμε και τις νέες τιμές. Παρεμπιπτόντως, τροφοδοτικό 650W μήπως είναι πολύ; Θυμάμαι παλιότερα πολλοί πρότειναν 450-500W για pc που δε θα έχει βαριές κάρτες γραφικών επάνω. Και στο προηγούμενο το 450W της corsair είχα και ήμουν πολύ ικανοποιημένος.

Δημοσ.

Εγω στο προτείνω για να είσαι ποιο άνετος άλλα και επειδή τα corsair εαν δεν ζορίζονται πολύ κλείνει και ο ανεμιστήρας και είναι εντελώς αθόρυβο .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...