Rakomelix Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Καταρχάς να διευκρινίσω ότι είμαι καινούργιος στα δίκτυα και έχω κάποιους προβληματισμούς με το θέμα στων σταθερών εξωτερικών IP (Static WAN IP). Συγκεκριμένα ένας φίλος μου έχει μισθώσει 3 σταθερές IP από τον ISP του αλλά επειδή δεν έχει ιδέα (όπως και εγώ αλλά δεν του είπα τίποτα) και θέλει να του δώσω τα IP στα 2 desktop PC που έχει πάνω σε ένα Philips CGA5720N-TE. Υπέθεσα ότι απλά ήθελε να δώσω στο στατικό WΑΝ IP στο Philips και μέσω NAT να κάνω port forward κάθε PC σε διαφορετικό port, αλλά μου είπε πως όχι θέλει κάθε Pc να έχει δικό του στατικό WAN IP. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι ο ISP μπορεί να του πούλησε στατικά IP τα οποία ίσως δεν χρειάζεται καν αλλά δεν μου διευκρίνισε για ποιο λόγο θέλει κάθε Pc να έχει σταθερό φυσικό IP αλλά υποψιάζομαι ότι μάλλον θέλει να στήσει(η έχει) κάποιο web server. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1) Στην περίπτωση που έχω εγώ δίκιο και αυτός άδικο, δηλαδή να δώσω στατικό WAN IP στο ρούτερ και να κάνω port forward τα PC, ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω στο Philips CGA5720N-TE?. 1Α)Μπορώ (η πρέπει) να απενεργοποιήσω το DHCP στο ρούτερ και να δώσω στατικά LAN IP στα Pc? 1Β)Το στατικό WAN IP του ρούτερ το δινώ στο ADVANCED SETTINGS->WAN η πρέπει να κάνω κάτι άλλο? 1Γ)Το portforward του Philips CGA5720N-TE γίνεται στο ΝΑΤ->VPN ή αλλού? Ψάχτηκα λίγο για το συγκεκριμένο ρούτερ αλλα δεν έιμαι σίγουρος αν τα βήματα τα παραπάνω ειναι τα σωστα ελπίζω να μπορείτε να με κατατοπίσετε λιγο παραπανω στο συγκεκριμένο θέμα. 2)Στην περίπτωση που επιμένει πως θέλει κάθε Pc πάρει σταθερό WAN IP τι μπορώ να κάνω?
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 θα πρέπει να κλείσεις το nat φίλε μου για να παίξει και να γίνει απλό router. Θα βάλεις μια στατική στη Lan του Router και απο μια στατική σε κάθε pc σε μια δεύτερη κάρτα καλύτερα με πύλη τη Lan του router. Απλά δεν γνωρίζω πως πέφτει το Nat στο phillips που έχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.