Προς το περιεχόμενο

διαδικαστική διαφορά cold boot από reset

oneofthem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας,

έχω ένα παλιό πρόβλημα με μια server motherboard που αργεί να κάνει post και με έχει δυσκολέψει

μια λεπτομέρεια που είχα ξεχάσει να αναφέρω παλιότερα όμως είναι ότι η καθυστέρηση παρατηρείται μόνο σε cold boot και όχι σε reset

επομένως ψάχνω να βρω ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ cold boot και reset και σε software αλλά και σε hardware, μήπως αυτό με βοηθήσει

στο internet δυσκολεύομαι να βρω κάτι πέραν της εννοιολογικής διαφοράς cold boot και reset (επειδή πολλοί το συναντούν σε οδηγίες και αναρωτιούνται απλώς τι είναι)

αυτά που έχω διαβάσει μέχρις στιγμής είναι μόνο αναφορικά και μιλάνε για θέματα με windows, με μνήμες, με τροφοδοτικό αλλά δεν ξέρω τις λεπτομέρειες

γνωρίζετε κάτι πάνω σε αυτά ή κάτι άλλο επιπλέον?

ευχαριστώ

Δημοσ.

Βασική διαφορά σε σχέση με το δικό σου πρόβλημα είναι ότι σε coldboot όλα τα υλικά είναι κρύα κυριολεκτικά ιδικά σε παλιά υλικά και ακόμα ποιο ιδικά σε πυκνωτές όταν έχουν τα χρονάκια τους χρειάζονται έναν άλφα χρόνο για να φτάσουν σε επίπεδο λειτουργίας,αυτό το επίπεδο μπορούν να το κρατήσουν για αρκετή ώρα μια και το φτάσουν για αυτό και σε επόμενα reset δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

μπα ίσως δεν είναι αυτό, γιατί αν το αφήσω να ζεσταθεί πολύ και πάλι αν κάνω forced shut down (για να γίνει άμεσα) και μετά πατήσω power έχει ξανά το πρόβλημα

κάποιος έλεγχος που κάνει η motherboard είναι μάλλον απλά το ψάχνω για την ιστορία

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...