chili76 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδιά καλημέρα. Έχω ένα θέμα με την κάρτα γραφικών μου XFX 9800GTX+ (συνεχή κολλήματα κ.λ.π.) και σκέφτομαι να την αντικαταστήσω. Η χρήση είναι καθημερινή (internet) χωρίς απαιτητικά παιχνίδια, οπότε δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά. Σκέφτομαι κάτι σε Sapphire 6450 1GB ή Sapphire 6570 1GB. Θα έχω κάποιο πρόβλημα με συμβατότητα της μητρικής (Asus Striker II NSE); Παρακαλώ για την βοήθεια σας. Ευχαριστώ.
stm00192 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Οχι πρόβλημα δεν θα έχεις .. αλλα να ξερεις ότι οι συγκεκριμένες καρτούλες ίσως και να έχουν χειροτερες επιδοσεις απο τη παλιά σου!!
SPANK Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Τι ακριβώς κολλήματα έχεις ? Σβήνει ο υπολογιστής και κάνει restart, εχει τίποτα pixel και χρωματιστές κουκίδες που σημαίνει οτι εχεις artifacts , το κάνει μονο στα παιχνίδια ? Γενικά δώσε μας μερικές πληροφορίες γιατι μπορεί να μην χρειάζεσαι αλλη κάρτα και δώσεις άδικα χρήματα. Επίσης πες μας πως παει απο θερμοκρασίες με το hwmonitor
chili76 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Από θερμοκρασία δεν το έχω δει ακόμη, αλλά κατά διαστήματα κολλάει, παγώνει τελείως η οθόνη και δεν κινείται ούτε το δείκτης του mouse. Ο μόνος τρόπος να το επαναφέρω είναι να κάνω restart. Τι άλλο μπορεί να φταίει;
SPANK Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Ρίξε ενα καθάρισμα στην κάρτα γραφικών απο σκόνες και δες λίγο θερμοκρασίες οπως σου ειπα. Επίσης εισαι σίγουρος οτι ειναι η κάρτα και οχι κατι αλλο ? Βρες μια αλλη κάρτα και δοκίμασε αν μπορείς
chili76 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Την έχω καθαρίσει. Δεν νομίζω πάντως να είναι είναι η θερμοκρασία γιατί μερικές φορές κολλάει αμέσως μετά την εκκίνηση. Εχω ελέγξει και τους ανεμιστήρες σε επεξεργαστή και κάρτα, αλλά λειτουργούν κανονικά, ακόμη και την ωρα που κολλάει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να είναι.
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 καρτα πρεπει να ναι και εμενα μου κανε τα ιδια και μετα αρνιοτανε να παιξει ακομα και το σκακι των windows. Αν θες να την νεκρωσεις εντελως δοκιμασε κανα bench η πηγαινε και αγορασε μια καινουρια να βρεις την υγεια σου. Αν μπορουν να σου δανεισουν καμια να το διπλοτσεκαρεις καλο επισης θα ταν.
chili76 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Τελικά η θερμοκρασία της κάρτας είναι στους 46 C και του επεξεργαστή στους 52 C (με το hwmonitor), οπότε δεν νομίζω να φταίει η θερμοκρασία. Να διευκρινίσω οτι παγώνει η οθόνη τις περισσότερες φορές στο internet, όταν πάω να ανοίξω κάποια σελίδα κ.λ.π. Μήπως έχει να κάνει τελικά με την κάρτα δικτύου (μητρική);
SPANK Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Πρώτον αλλο η κάρτα δικτύου και αλλο η μητρική του υπολογιστή Motherboard (μητρική) Κάρτα δικτύου (network Card) Οι θερμοκρασίες ειναι μια χαρά οπότε καλύτερα να ρίξουμε μια ματιά και στις μνήμες. Κάνε ενα bootable memtest για 3 4 ώρες να δούμε αν θα βγάλει κανένα σφάλμα
chili76 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Το έχω ήδη κάνει και είναι όλα οκ. Δεν υπάρχει σφάλμα στις μνήμες.
SPANK Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Ωράια τοτε πρέπει να βρείς μια αλλη κάρτα γραφικών να δοκιμάσεις να δείς αν τελικά ειναι η κάρτα αλλιώς κοιτάμε αλλου μετά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.