Προς το περιεχόμενο

πηγες για τα blog

vasilisbilias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. · Κρυμμένο από Hal9000, 9 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Hal9000, 9 Σεπτεμβρίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Sorry πόσταρα σε λάθος θέμα. delete please

Δημοσ.

γεια σας. θα ηθελα να σας ρωτησω τα blog οταν γραφουν ενα αρθρο απο που ενημερώνονται, ποιες ειναι η πηγες, πως λειτουργουν??

Εξαρτατε το υφος του blog, αν ειναι πχ τεχνολογικο οπως το δικο μου τοτε πας σε site οπως το engadget.com,techspot.com,techcrunch.com κλπ.

Αν εχει νεο απο τον πλανητη τοτ CNN, Al jazeera, BΒC κλπ.

Υ.Γ

Εβαλα ξενα γιατι απο τα ελληνικα παιζουν πνευματικα δικαιοματα .

Δημοσ.

ναι ομως αν παρω απο ενα site μια πληροφορια και με αυτα που θα διαβασω δημιουργησω ενα δικο μου αρθρο θα παραβιαζω καποιους κανονες??

Δημοσ.

ναι ομως αν παρω απο ενα site μια πληροφορια και με αυτα που θα διαβασω δημιουργησω ενα δικο μου αρθρο θα παραβιαζω καποιους κανονες??

Αν λες το ιδιο με αλλο τροπο οχι αλλα στην αρχη τουλαχιστον θες να βαλεις μια πηγη για λογους εγκυροτητας

Δημοσ.

ενα blog δεν μπορει να λειτουργησει με αλλο τροπο δηλαδη τα αρθρα να ειναι δικα του και οχι να τα παιρνει απο αλλα site

Βεβαιος και μπορει αλλα αυτος ειναι και ο πιο δυσκολος δρομος, αν ομως τα καταφερεις θα ανεβεις ψηλα γρηγορα.

Δημοσ.

Εβαλα ξενα γιατι απο τα ελληνικα παιζουν πνευματικα δικαιοματα .

Γιατί, στα ξένα δε παίζουν αντίστοιχα δικαιώματα;:huh:

αλλα στην αρχη τουλαχιστον θες να βαλεις μια πηγη για λογους εγκυροτητας

Άμα το άρθρο δεν είναι δικό σου, πάντα θα βάζεις τη πηγή. Άμα όμως γράφεις μια προσωπική σου άποψη βασισμένος σε ειδήσεις και άρθρα που έχεις διαβάσει φυσικά και δε παραβιάζεις κάτι, αρκεί βέβαια να μην είναι μια πρόχειρη και ανορθόγραφη μετάφραση μετάφραση κάποιου ξενόγλωσσου blog - και πάλι ομως θα πρέπει να αναφέρεις τι ήταν αυτό που διάβασες. Για παράδειγμα, οι φράσεις "πληροφορίες λένε" και "όπως λέγεται" συνοδεύονται απαραιτήτως και από links στις αντίστοιχες σελίδες - πηγές

Δημοσ.

Γιατί, στα ξένα δε παίζουν αντίστοιχα δικαιώματα;:huh:

Εχουν αλλα ποιο πιθανο ειναι να στην πεσει το insomnia απο το Engadget :P

Επισης ασχετα αν αυτο πιστευουμε η απλη αναφορα της πηγης δεν φτανει πρεπει να εχεις παρει αδεια κανονικα.

Δημοσ.

Επισης ασχετα αν αυτο πιστευουμε η απλη αναφορα της πηγης δεν φτανει πρεπει να εχεις παρει αδεια κανονικα.

Αν δε κάνεις απόλυτο copy-paste (μέχρι και τα σημεία στίξης!) θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι δεν έχεις κάνει αντιγραφή, επομένως δεν αποτελεί και τόσο μεγάλο θέμα - παρ'όλα αυτά οι περισσότερες σελίδες δε θα έχουν κάποιο πρόβλημα ακόμα και να τις αντιγράψεις, αρκεί να τους το ανταποδώσεις με ένα backlink (πράγμα το οποίο - δυστηχώς - δε βλέπω να τηρείς στο δικό σου blog)

δηλαδη εγω για καθε αρθρο θα παιρνω αδεια δεν γινεται ετσι δουλεια

Βασικά, δε θα κάνεις γενικότερα δουλειά αν αρχίσεις κι εσύ να αντιγράφεις άλλες σελίδες - ή γράφεις κάτι δικό σου ή μπαίνεις κι εσύ στο καλάθι με το σωρό των υπόλοιπων αντιγραφέων

Δημοσ.

να τις αντιγράψεις, αρκεί να τους το ανταποδώσεις με ένα backlink (πράγμα το οποίο - δυστηχώς - δε βλέπω να τηρείς στο δικό σου blog)

Αυτο που λες με θυγει γιατι το λες αυτο :-(

Το [ Via ] που εχω στο τελος τι ειναι ???

Δημοσ.

Αυτο που λες με θυγει γιατι το λες αυτο :-(

Το [ Via ] που εχω στο τελος τι ειναι ???

Ωπ, λάθος μου, δεν είχα προσέξει ότι ήταν link

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...