Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με εξωτερικο σκληρο δισκο

arsenal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια Καλησπέρα.Εχω ενα Maxtor 500gb σκληρο.Ολα πηγαιναν καλα μεχρι που το μεσημερια πηγε να μου πεσει αλλα ευτυχως τον επιασα.Ωστοσο τραβηχτηκαν τα καλωδια ετσι οπως τεντοθηκε και μετα οταν το ξανασθνδεσα με το usb γράφει "Τα windows διεκοψαν αυτη την συσκευη επειδη ανεφερε προβληματα (κωδικος 43).Παει ο σκληρός?

Δημοσ.

Δοκιμάζει με μετατροπη του σε εσωτερικό ... και βλέπουμε... εκτός και αν τα αρχεια σου δεν είναι τοσο σημαντικα και προτιμάς την εγγύηση!!

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο τοπικ....

Λοιπον, ο δισκος μου επεσε κατω. Τα W7 τον βλεπουν αλλά μου βγαζουν μηνυμα για διαμορφωση. Το ιδιο συμβανει με τα XP. Η TV LG LH**** τον βλεπει κανονικα, φακελους, υποφακελους, αρχεια κτλ ωστοσο καποια αρχεια τα παιζει και καποια οχι. Ο WD TV LIVE δεν τον βλεπει καθολου.

Ετρεξα ενα προγραμμα recovery files και βρηκε καποια αρχεια αλλά τα περισσοτερα ειναι μερικα MB, καποια 0 Bytes κλπ.

Εντωμεταξυ ο δισκος κανει ενα ηχο κλικ....κλικ....κλικ σαν να εχει μπει μια πετρα στα αυλακια ελαστικου αυτοκινητου(!!!)

Τεσπα, ενας φιλος μου ειπε ενα βρω ενα προγραμμα partion recovery. Θα κανει δουλεια? Θα ηθελα να μην χασω τα αρχεια.... μηπως καποιο προγραμμα partion repair θα εκανε καλυτερη δουλεια? Αλλά ποιο?

Ευχαριστω πολυ...

Εβαλα το Active@ Partition Recovery να κανει super scan και απο εχθες το βραδυ μεχρι τωρα εχει φθασει στα 358 ΜΒ!!!!! Σε κανα μηνα θα τελειωσει....

Εαν του κανω φορματ θα δουλεψει "αραγες"?

Ευχαριστω πολυ...

Δημοσ.

Τόλις, των δίσκο των ξεχνάς, χτυπήσανε οι κεφαλές πάνω στην επιφάνεια του δίσκου και την γαμή...ε ,βλέπεις τι θα σώσεις με το active και των επιστρέφεις αν των δεχτούν(αλλά μάλλον χλομό) ή των δίνεις εδώ μπας και βολέψει σε κάποιον ή πλακέτα του.

Arsenal ubuntu σε usb και βλέπεις αν των των βλέπει σωστά μεταφέρεις τα αρχεία σου αλλού και του τραβάς μετά ένα φορμάρισμα από τα windows.

Δημοσ.

Και μεσω το Active@ Partition Recovery μπορω να τον δω αλλά δεν μπορω να τον επεξεργαστω.

Μου κανει εντυπωση που η TV τον βλεπει κανονικα (αν και καθυστερει στο ανοιγμα των φακελων οταν μεσα σε αυτους εχει αρχεια βιντεο). Μηπως επειδη τρεχει LINUX? Μηπως με καποιο Linux Live Cd να εκανα δουλεια?

πιστευω οτι ειμαι εκτος εγγυησης (σιγουρα εχει περασει ετος)

Δημοσ.

Και μεσω το Active@ Partition Recovery μπορω να τον δω αλλά δεν μπορω να τον επεξεργαστω.

Μου κανει εντυπωση που η TV τον βλεπει κανονικα (αν και καθυστερει στο ανοιγμα των φακελων οταν μεσα σε αυτους εχει αρχεια βιντεο). Μηπως επειδη τρεχει LINUX? Μηπως με καποιο Linux Live Cd να εκανα δουλεια?

πιστευω οτι ειμαι εκτος εγγυησης (σιγουρα εχει περασει ετος)

Και τα w7 σου των βλέπουν αλλά βλέπουν και παράλληλα ότι ο δίσκος είναι χαλασμένος(έχει πρόβλημα τέλος πάντων)οπότε σου λέει να των φορμάρεις μπας και,η TV δεν των βλέπει κανονικά αν πας σε χαλασμένο αρχείο για να το παίξεις θα καταλάβεις :devil:

Δημοσ.

Ναι, εχει χαλασμενα και κυριως ειναι τα αρχεια πανω απο 1GB. Καποια τα παιζει και καποια οχι. Αρκετα avi των 170 και 350 MB τα παιζει κανονικα...

Ευτυχως σε αρχεια που με ενδιαφερουν (περι 10GB)κανω συχνα backup, καθε τοσο που εχω νεο υλικο να προσθεσω, σε 3 σκληρους δισκους και σε dvd.

Απλα, εχω στον σκληρο 2 σειρες με 120 επεισοδια συνολικα σε mkv και εκανα καιρο για να τα βρω και να τα φτιαξω με τους υποτιλους ομορφα και ωραια (βλ. Monk). Αλλά πιστευω και να καταφερω να κανω recovery τα περισσοτερα mkv θα ειναι κατεστραμενα. Δοκιμασα το Recover My Files αλλά τα περισσοτερα μου τα εβγαζε λιγα MB, καποια ολοκληρα αλλά χωρις filename και οταν στο δισκο εχω 100αδες αρχεια βιντεο (avi, mkv, wmv) αντε μετα να βρεις ποιο ειναι τι...

Θα δοκιμασω φορματ.

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να κάνει κάτι το format,άντε να πεις το low level format αλλά και πάλι επειδή υπέστη πραγματική φυσική φθορά πάνω στα platters δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα ο,τι και δοκιμάσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...