Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ η αποκάλυψη νέων πληροφοριών για τα Windows 8 έχει γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο μέσω του επίσημου blog των μηχανικών της Microsoft, μία νέα ενδιαφέρουσα λειτουργία ανακοινώθηκε για τα επερχόμενα Windows και αυτή είναι η υποστήριξη Hyper-V.

Πρόκειται για μια τεχνολογία δημιουργίας πολλαπλών εικονικών λειτουργικών συστημάτων τα οποία τρέχουν μέσα σε ένα κύριο (λειτουργικό σύστημα). Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2008 και από τότε αποτελεί μία από τις ενσωματωμένες τεχνολογίες της έκδοσης των Windows Server 2008.

Το Hyper-V θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην Professional ή Ultimate έκδοση των Windows 8 η οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι 64bit. Οι ελάχιστες απαιτήσεις για τη σωστή λειτουργία του είναι 4GB μνήμης, ενώ μπορούν να εγκατασταθούν λειτουργικά συστήματα και των δύο αρχιτεκτονικών, 32bit και 64bit. Οι μηχανικοί της Microsoft σημειώνουν ότι με 4GB μνήμης RAM, ο μέγιστος αριθμός εγκατεστημένων εικονικών μηχανών δε μπορεί να ξεπερνά τις 3-4 από αυτές.

Επίσης, το Hyper-V προϋποθέτει ένα μηχάνημα 64bit το οποίο διαθέτει Second Level Address Translation (SLAT). Το SLAT είναι μια μορφή εικονικοποίησης υλικού (hardware virtualization) που υποστηρίζεται στους νεότερους AMD και Intel επεξεργαστές όπως οι i3, i5 και i7 της Intel και ο AMD Barcelona.

Μερικοί ίσως θυμούνται μία αντίστοιχη λειτουργία των Windows 7, το XP Mode το οποίο απαιτούσε επίσης εικονικοποίηση υλικού, μια απαίτηση όμως που αφαιρέθηκε αργότερα από τη Microsoft καθώς ορισμένοι από τους επεξεργαστές της Intel δεν το υποστήριζαν.

Συνδιάζοντας μια προηγούμενη ανακοίνωση της Microsoft για υποστήριξη σύνδεσης ISO και VHD αρχείων στα Windows 8, μαζί με τη σημερινή ανακοίνωση για την υποστήριξη του Hyper-V, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι δύο αυτές λειτουργίες μπορούν να συνεργαστούν πολύ εύκολα για την εγκατάσταση εικονικών λειτουργικών συστημάτων μέσα από εικονικά DVD σε εικονικούς σκληρούς δίσκους.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη σε υπολογιστές που θα τρέχουν ARM chipsets, αλλά είναι κάτι που θα ξεκαθαριστεί σύντομα.

Με το πέρασμα του χρόνου αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά των Windows 8, ενώ θεωρείται ότι το αποκορύφωμα των αποκαλύψεων θα γίνει μεταξύ 13-16 Σεπτεμβρίου, στο συνέδριο BUILD της Microsoft. Το Συνέδριο BUILD απευθύνεται σε προγραμματιστές και θα λάβει χώρα στην Καλιφόρνια.

Το Insomnia θα βρίσκεται εκεί για να σας παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις σχετικά με τα Windows 8.

Link.png Site: neowin.net

Δημοσ.

Ναι αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί να θεωρείται είδηση ή/και νέα τεχνολογία το να παίρνεις ένα οποιοδήποτε 3rd party πρόγραμμα, να το ενσωματώνεις στα windows και να το επιδεικνύεις σα feature.

Χαίρω πολύ, τα νέα windows έχουν προεγκατεστημένο το Virtual PC ή όμοιό του τέλος πάντων...

Πρέπει να δείχνουμε στις εταιρείες ότι δεν πείθουν, μήπως αύριο μας πουν είδηση το ότι θα αναπαράγουν και divx χωρίς extra codec (μα μας γλιτώνουν ένα ολόκληρο setup...) ώστε να σπεύσουμε να τα αγοράσουμε?

• Moderators
Δημοσ.

Ναι αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί να θεωρείται είδηση ή/και νέα τεχνολογία το να παίρνεις ένα οποιοδήποτε 3rd party πρόγραμμα, να το ενσωματώνεις στα windows και να το επιδεικνύεις σα feature.

Γιατι μαζι με τα daemon tools, τωρα και το virtualbox/vmware μπορει ανετα να μην εγκατασταθει στο μηχανημα μου με την προσθηκη του hyper-v.

Σχετικα με το αν ειναι ειδηση ή οχι η συγκεκριμενη, θα διαφωνησω, δεν νομιζω πως περιμενε κανεις πως θα μπορει να φτιαξει στα windows μια vm με ubuntu/fedora/arch κλπ κλπ, χωρις να εχει εγκατεστημενο το virtualbox/vmware.

Δημοσ.
Γιατι μαζι με τα daemon tools, τωρα και το virtualbox/vware μπορει ανετα να μην εγκατασταθει στο μηχανημα μου με την προσθηκη του hyper-v.

λαθος λογικη.

προτιμας να εχες ενα bloated λειτουργικο με λειτουργιες που θα ειναι ημιτελεις και πολλες φορες αχρειαστες,απο το να εχεις ενα optimized λειτουργικο με λειτουργιες που θα πρεπει να προσθετεις αλλα θα ειναι σαφως πιο ολοκληρωμενες και προσαρμοσμενες παντα στις ανγακες σου;

Δημοσ.

Προτιμώ ενα λειτουργικό που θα έχει αυτά που η εποχή 'προστάζει'. Και το να υποστηρίζει ας πούμε .iso αρχεία ή virtual machines είναι κάποια απο αυτά.

Δημοσ.

αντι να υποστηριζει isos και virtual machine,δεν υποστηριζει καλυτερα κανενα sandbox και deep freeze που ειναι πιο απαραιτητα για τον μεσο χρηστη,παρα αυτα που 'η εποχη προσταζει';

• Moderators
Δημοσ.

λαθος λογικη.

προτιμας να εχες ενα bloated λειτουργικο με λειτουργιες που θα ειναι ημιτελεις και πολλες φορες αχρειαστες,

Λαθος λογικη για σενα που ισως δεν θα χρησιμοποιησεις τις συγκεκριμενες λειτουργιες.

Οπως λεω στο post μου, για μενα καθε αλλο παρα αχρειαστες ειναι, οποτε προτιμω να τις εχει μεσα στο λειτουργικο για να αποφυγω τα extra 3rd party προγραμματα.

Το ημιτελεις απο που προκυπτει?Τις ειδες σε εφαρμογη και εβγαλες συμπερασμα?

Δημοσ.

Το θέμα είναι αξίζει; και αν ναι, γιατι;

Τι καλύτερο θα έχει να προσφέρει απο το vmware που έχει τόσα χρόνια ιστορίας στον χώρο αυτό.

Δημοσ.

Χαίρω πολύ, τα νέα windows έχουν προεγκατεστημένο το Virtual PC ή όμοιό του τέλος πάντων...

Πρέπει να δείχνουμε στις εταιρείες ότι δεν πείθουν, μήπως αύριο μας πουν είδηση το ότι θα αναπαράγουν και divx χωρίς extra codec (μα μας γλιτώνουν ένα ολόκληρο setup...) ώστε να σπεύσουμε να τα αγοράσουμε?

Δεν ειναι 3rd party το hyper-v, στη MS ανηκει.

Και ειναι πιο εξεζητημενο απο το virtual pc. Ειναι κατι αντιστοιχο με το VMware vSphere Hypervisor

Αν θα επρεπε να υπαρχουν η οχι? Αποδεδειγμενα στη MS θα τρωνε κραξιμο ειτε για το ενα ειτε για το αλλο.

Καποιοι θα παραπονιουνται παντα οτι τα windows ερχονται με πολυ λιγα πραγματα (λες και ειπε κανεις οτι προκειται για σουιτα εφαρμογων συνδυασμενη με το λειτουργικο).

Καποιοι αλλοι θα παραπονιουνται οτι εχουν αχρηστα πραγματα επειδη οι ιδιοι προτιμουν εναλλακτικα.

Και για zip πολλοι, οπως εγω βαζουν αλλο προγραμμα οπως το 7zip που υποστηριζει ενα καρο format. Δηλαδη κακως απο τα xp εχουμε zip support? Πρεπει σε μια φρεσκια η ξενη εγκατασταση των windows να εγκαθιστω 7zip για να μπορω να κανω μια αποσυμπιεση?

Και τωρα πολυ καλο θα ειναι που δεν θα χρειαζομαι ειδικο utility για τα iso και θα μπορω να το θεωρω δεδομενο σε ξενα windows

Δημοσ.

εγώ δεν κατάλαβα γιατί φωνάζετε από ότι είδατε αν δεν το θέλετε μπορείτε να το στείλετε(και όχι μόνο αυτό) από την προσθαφαίρεση δυνατοτήτων....... (μιλάω για αυτούς που έλεγαν για bloatware κλπ)

Δημοσ.

αντι να υποστηριζει isos και virtual machine,δεν υποστηριζει καλυτερα κανενα sandbox και deep freeze που ειναι πιο απαραιτητα για τον μεσο χρηστη,παρα αυτα που 'η εποχη προσταζει';

To αντίστοιχο Deep Freeze είναι η "επαναφορά συστήματος" ασχέτως πόσο καλά τα καταφέρνει.. Το Sandbox παρά είναι εξειδικευμένο για το μέσο χρήστη και δε νομίζω ότι χρειάζεται στον έμπειρο.

Όσα περισσότερα βάζουν καλό είναι. Εμένα αυτά όμως που με απασχολούν περισσότερο είναι 2 πράγματα.

1) Σταθερότητα

2) Ταχύτητα

όλα τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.............

Δημοσ.

Το Hyper-V είναι η τεχνολογία που μας έλυσε τα χέρια στα 2008.

Είναι εκπληκτική η δυνατότητα clusterization του.Μπορείς να κάνεις fail over απλά σε άλλο virtual host πολύ απλά είτε είναι στο ίδιο μηχάνημα είτε όχι. Και οι clusters με το νεο disk quorum δε χρειάζεται καν να έχουν κοινό δίσκο όπως στα 2003.

Η μπορείς να προσθέτεις/αφαιρείς υλικό και να μην υπάρχει downtime.

Μπορείς να πας και σε άλλη μηχανή και να μην υπάρχει downtime.

Μπορείς αν έχεις instance και σου καεί ο σερβερ, να σηκώσεις το instance σε δευτερόλεπτα σε άλλο μηχάνημα.

Γενικά είναι η τεχνολογία που εμένα σα μηχανικό μου δίνει την υψηλότερη διαθεσιμότητα που μπορώ να έχω. Και μιλάει απευθείας σε software του επεξεργαστή, το hypervision που λέμε, που αυτό σημαίνει όχι drivers = μεγαλύτερη συμβατότητα.

Επειδή λοιπόν όπως γράφει το hyper-v θα είναι στην Pro/Ultimate έκδοση , εσείς που ανησυχείτε να πάρετε την Home :)

Εμείς ξέρουμε που θα τα χρειαστούμε.

Και τόσα χρόνια κράζαμε που δεν είχε ενα πρόγραμμα να διαβάζει iso και τώρα το κατηγορούμε;

Να επιστρέψουμε στην εποχή που θέλαμε cd για να διαβάζουμε τα φλασάκια αν είναι έτσι..

Δημοσ.
Όσα περισσότερα βάζουν καλό είναι. Εμένα αυτά όμως που με απασχολούν περισσότερο είναι 2 πράγματα.

1) Σταθερότητα

2) Ταχύτητα

και εμενα αυτο με απασχολει.αν το λειτουργικο μπορει να προσφερει τα παραπανω μαζι με ολονενα και περισσοτερες προσθετες λειτουργιες κανενα προβλημα.

αλλα η εμπειρια μεχρι τωρα εχει δειξει οτι το bloating ειναι αναποφευκτο.εδω ηδη τα windows 7 ειναι γεματο με λειτουργιες που δεν χρειαζονται για τον μεσο χρηστη,λειτουργιες που καταναλωνουν ασκοπα τους πορους του συστηματος.

αρκει κανεις να ριξει μια ματια στα tweak tutorials του blackviper.com για να καταλαβει τι εννοω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...