funbreaker Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Καλή φάση η φορητότητα αλλά ως προς την υγεία μας πόσο επικίνδυνες είναι όλες αυτές οι συσκευές με τόση ακτινοβολία που μάλιστα στο μέλλον θα κυριαρχήσουν?
REDODIN7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Καλή φάση η φορητότητα αλλά ως προς την υγεία μας πόσο επικίνδυνες είναι όλες αυτές οι συσκευές με τόση ακτινοβολία που μάλιστα στο μέλλον θα κυριαρχήσουν? υποτιθετε οτι οσο παει και βελτιωνονται σε ολους τους τομεις οποτε λογικα ειναι και πιο ασφαλη
hyperspaced Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Γενικά η τρέχουσα τάση στο σχεδιασμό είναι: βάλε πολλούς πυρήνες και χαμήλωσε αρκετά τη συχνότητα για να πετύχεις το TDP που θες. Κατά τα γνωστά, αυτό αποδίδει περισσότερο ενεργειακά, καθώς το σύστημα διαχείρισης ενέργειας του επεξεργαστή μπορεί να κλείνει πυρήνες κατά βούληση για να εξοικονομήσει ενέργεια. Τα πάντα εξαρτώνται από το πως είναι γραμμένη μια εφαρμογή, αν μπορεί να εκμεταλλευτεί τους παραπάνω πυρήνες. Αν αυτό συμβαίνει τότε μια αρχιτεκτονική 4 ή παραπάνω πυρήνων θα αποδώσει, ακόμα και σε ένα smartphone. Φυσικά υπάρχει πάνω και κάτω όριο.
oldnew Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Γενικά η τρέχουσα τάση στο σχεδιασμό είναι: βάλε πολλούς πυρήνες και χαμήλωσε αρκετά τη συχνότητα για να πετύχεις το TDP που θες. Κατά τα γνωστά, αυτό αποδίδει περισσότερο ενεργειακά, καθώς το σύστημα διαχείρισης ενέργειας του επεξεργαστή μπορεί να κλείνει πυρήνες κατά βούληση για να εξοικονομήσει ενέργεια. Τα πάντα εξαρτώνται από το πως είναι γραμμένη μια εφαρμογή, αν μπορεί να εκμεταλλευτεί τους παραπάνω πυρήνες. Αν αυτό συμβαίνει τότε μια αρχιτεκτονική 4 ή παραπάνω πυρήνων θα αποδώσει, ακόμα και σε ένα smartphone. Φυσικά υπάρχει πάνω και κάτω όριο. Τρίχες κανει που αποδίδει ενεργείακα.. Μονο θεωρητικά είναι αυτά. Στην πραξη σχεδόν όλες οι εφαρμογές είναι "γραμμικες ", δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πανω απο 1 πυρινα. Ο 2ος πυρινας έχει νόημά ύπαρξής για πολους λόγους. Πχ ο ένας τρέχει την εφαρμογή και ο άλλος το λειτουργικό. Απο τον 3ο πυρινα και μετα, καληνύχτα.. Το μονο που πραγματικά αποδίδει είναι η σμίκρυνση των ημιαγωγών που είναι και το δυσκολότερο. Όλα τα αλλα είναι μάρκετινγκ.
agent_smith Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Από το να βάζουν πυρήνες δε πάνε να βρούνε κανα τρόπο να ανεβάσουν την αυτονομία μπαταρίας τον Smartphone λέω εγώ. Σιγά μην πάω να πάρω android με αυτονομία standby 30-35 ώρες.
oldnew Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Το standby δεν είναι πρόβλημα. Στην πραγματικότητα μονο σε αυτό έχουν κανει προόδους. Βεβαία 2πυρινοι που κλείνουν τον 1 πυρινα, και τον 2ο τον τρέχουν στα 200, οθόνες σβηστές, έτσι μπορεί να βγάλει και εβδομάδα το κινητό. Αμα κατσεις όμως και διαβάσεις μια εφημερίδα καμία ωριτσα μέσω νετ σε μια καφετέρια σου έχει φύγει το 30-40% της μπαταριάς. Και αναφέρω κάτι με ελάχιστη επεξεργαστική ανάγκη.
FarCry Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δεν βγαζουν και μπουντοζερ? ΕΛΕΟΣ!!! αυτο ουτε για πλακα...ουτε για πλακα στις 12 θα καταλαβεις γιατι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα