Προς το περιεχόμενο

Νέο PC

IrinaX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών του forum για την επιλογή νέου pc...

Από το παλιό μου pc θα κρατήσω mouse, keyboard, ηχεία, κουτι (το οποίο ειναι το Thermaltake V4, τροφοδοτικό (το οποίο είναι το Coolermaster Real Power M620) και οθόνη (η οποία είναι η Samsung 226BW).

Λειτουργικό θα χρησιμοποιήσω τα WIN 7 ULTIMATE 64 και απο απαιτήσεις λίγο απ'ολα, σερφάρισμα, torrents, ταινίες HD, gaming (όχι τπτ σκληροπυρηνικό αλλά καμιά φορά αν θέλω να παίξω κάτι να μη σέρνετε, υπόψη ότι η οθόνη μου είναι 1680χ1050), mp3 kai flac encoding, skype και office.

Έχω σκεφτεί τα παρακατω:

CPU: AMD Phenom II X4 955

MOTHERBOARD: Gigabyte GA-970A-UD3

GPU: Gainward GTX 550 Ti GS 1GB DDR5

HARD DISK: Samsung 1TB SpinPoint F3

RAM: Kingston Value 4GB DDR3 X 2=8GB

DVDRW: LG GH24NS70

Τη μητρική τη διάλεξα λόγω καινούριου chipset (μπορεί να κάνω και λάθος σ'αυτό γιατί στο site της gigabyte δεν λέει κατι για υποστήριξη των επερχόμενων μπουλντοζών) και επειδή θέλω USB3 και μπρος και πίσω , εδώ θα ήθελα να μάθω πως θα ενεργοποιήσω τις μπροστινές γιατι το κουτί έχει μονο USB2 μπροστά.

Από επεξεργαστή νομίζω είμαι καλά προς το παρόν. Δίσκο δεν ξέρω αν θα κερδίσω κάτι αν πάω σε SATA3 αν έχει διαφορά πείτε κάποιον, εδώ έχω και άλλη μια απορία, ο samsung είναι SATA2 χρειάζετε να κάνω κάτι για να αναγνωριστεί απο τη μητρική που έχει SATA3?

Μνήμες διάλεξα τις πιο οικονομικές ελπίζω να ειμαι οκ. Όσο για τη κάρτα γραφικών ειδα καπου ενα αρθρο που έλεγε καλά λογια και υποθέτοντας ότι μου είναι αρκετη την διάλεξα.

Απο χρήματα το budget ειναι 420-450 ευρώ αυστηρά, αν μπορούμε να κόψουμε κιόλας ακομα καλυτερα!!! θα προτιμούσα από ένα μαγαζί όλα τα πράγματα τώρα αν υπάρχει διαφορά στο οικονομικο συζητάω και απο διαφορετικα μαγαζιά. Τη συναρμολόγηση θα τη κάνω μόνη μου (ελπίζω δηλαδη ).

Sorry για το κουραστικό post και ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας

Δημοσ.

1) Η συνθεση σου έιναι σε γενικές γραμμές καλή αλλά για καρτα γραφικών εγώ θα προτιμουσα σε αυτά τα λεφτα αυτή H οποία έχει παρα πολύ καλύτερες επιδόσεις και ζητάει ελάχιστα χρήματα παραπάνω!!

2)Η μητρική που διάλεξες υποστηρίζει τους μπούλιδες κανονικά αλλα με ελάχιστα χρηματα παραπάνω παίρνεις αυτή η οποία έχει πιο καλό chipset!

3)Στους μηχανικούς δίσκους η χρήση sata 3 έινια καθαρά θέμα μάρκετινγκ και όχι επιδόσεων .. ο samsung που διάλεξες είναι μια χαρά και πολύ γρήγορος!! Και όχι δεν χρειαζεται να κάνεις κάτι για να συνδέσεις sata2 δισκο σε sata3 θύρα!!

Δημοσ.

Καταρχάς καλός όρισες :) .

Το κουτί σου από την στιγμή που δεν έχει usb 3 θύρες δεν μπορείς με κάποιον τρόπο να της ''μετατρέψεις '' σε usb 3 οπότε αυτό το ξεχνάς .

Διαφορές ανάμεσα στο sata 2 και στο sata 3 στους μηχανικούς δίσκους δεν θα δεις με τίποτε μόνο στους ssd .Ναι θα δουλέψει κανονικά χωρείς πρόβλημα .

Για της ram τα 8gb σου είναι άχρηστα ακόμη και που είναι φτηνά .

Για κάρτα γραφικών αφού δεν έχεις τρελές απαιτήσεις εάν χωρέσουμε θα σου βάλουμε την 6850 η την 6670.

edit:Ορίστε μιας πρόταση είναι σχεδόν ίδια με την δίκια σου.

Και μια ακόμη με πολύ ποιο στενό μπατζετ ώστε να χωρέσω έναν ssd μέσα

Δημοσ.

stm00192 Ευχαριστώ για τις προτάσεις :) 1) Τη κάρτα γραφικών που έβαλες τη σηκώνει το τροφοδοτικό μου?

2) Θα κερδίσω κάτι απο τη μητρική που λες? γιατί βάλε λίγο από εδώ βάλε λίγο από αλλού θα βγω εκτός προυπολογισμού...

3)Για τον δίσκο δηλαδή τον βάζω πάνω και δεν ασχολούμε με το bios της μητρικής ή με τπτ τζαμπεράκια στον δίσκο?

Δημοσ.

1) Ναι την σηκώνει

2) Καποιες θύρες παραπανω νομίζω και ίσως λίγο καλύτερο overclockability

3) Ναι!

Δημοσ.

rafail1994 για ssd δεν ενδιαφέρομε ακόμα τουλάχιστον αλλά ευχαριστώ για την πρόταση, τώρα για τη μνήμη προτιμάς λιγότερη ποσοτητα αλλά πιο γρήγορες από ότι καταλαβενω. Έτσι δεν χάνω και σε ταχύτητα ομως αφού δεν θα είναι δυο dimm μαζι? Νομίζω αν βάζεις δυο dimm διπλασιάζετε η ταχύτητα...

Δημοσ.

Διαφορές δεν θα δεις απλώς δεν αξίζει να δώσεις ένα 20E παραπάνω για κάτι που δεν θα το χρησιμοποιήσεις ποτέ (με αυτήν την χρήση).

Όχι δεν διπλασιάζεται .Απλώς με δυο dimm είναι σαν να έχεις δυο εργάτες για να σου φτιάσουν το σπίτι και στην άλλη περίπτωση έναν :P.

Σε καθημερινή χρήση δεν θα δεις ούτε πάλι διάφορα

Δημοσ.

IrinaX καλημέρα,ορίστε και από μένα μια πρόταση

post-178948-0-64117100-1315470688_thumb.png

Υ.Γ Σου έβαλα και ένα front USB3 panel επειδή το ζήτησες,εάν τώρα σου φαίνεται ακριβό μην το πάρεις.

Δημοσ.

IrinaX καλημέρα,ορίστε και από μένα μια πρόταση

post-178948-0-64117100-1315470688_thumb.png

Υ.Γ Σου έβαλα και ένα front USB3 panel επειδή το ζήτησες,εάν τώρα σου φαίνεται ακριβό μην το πάρεις.

Ευχαριστώ για τη πρόταση τη μελετάω αλλά το front panel ουσιαστικά χρησιμοποιεί τις πίσω θύρες, εγώ ψάχνω κατι αντιστοιχο αλλά να κουμπώνει πανω στα headers της μητρικής...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...