RottenLungs Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Λοιπόν το PC θα μου έρθει Σαββάτο λογικά και λέω να αρχίσω απο τώρα να ψάχνομαι για OC. Η ψύχτρα μου είναι η Arctic Cooling Freezer 13 High Performance CPU Cooler Το θέμα το φτιάχνω πιο πολυ για να μου δώσετε κάποια links για "Overclocking for dummies" μιας και δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ (πέραν απο μία κάρτα γραφικών)... Απο οτι είδα στο net η mobo μου ενδύκνειται για overclocking και κάνει καλό συνδιασμό με τους Sandy Bridge processors. Η ψύχτρα κάνει ή να μαζέψω λεφτά (να την ξεφορτωθώ) και να πάρω καμια Η80;; Υ.Γ. Αυτό το άρθρο τα λέει καλά;;;;
rafail1994 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Όπως σου είχα πει μέχρι ένα σημείο μια χαρά κραταει η ψήκτρα είναι και δροσεροί η 1155 γενιά οπότε μια χαρά θα είσαι . Για δες ένα πληρέστερο οδηγό
RottenLungs Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Ωραία, το διαβάζω και μόλις αρχίσω, θα ρωτήσω απορίες.
caution Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Είναι πάντως αρκετά straight forward στο clocking αυτά τα chip - δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα
RottenLungs Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Λοιπόν, για κάρτα γραφικών έχω την Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC2 Την έχω κάνει overclock ανεβάζοντας το Core Clock στα 945 Mhz αι το Memory Clock στα 1470 Mhz. Στα 950 μου κόλαγε στο 3DMark 11. Υπάρχει τρόπος να την δυναμώσω κι άλλο;;; Σε ένα review έλεγε οτι δεν μπορώ να ανεβάσω το ρεύμα στην συγκεκριμένη. Max θερμοκρασία έχω 67 C (στο 3DMark 11), νο0μίζω πως είναι πολύ καλά, έ;;;; Και μάλιστα στο Furmark μέχγιστη είχα 65 C Επίσης 'οταν αν'εβασα την Ram στα 1600 μου έβγαζε κολλήματα. Το ρεύμα η μητρική το έβαζε σωστά στα 1.659 v. Πως θα καταφέρω να την βάλω στα 1600;;;;;; Με τον επεξεργαστή δεν έχω ασχοληθεί ακόμα αλλα θα έρθει και η σειρά του.
caution Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Για το gpu, google afterburner 2.2.0 beta 7 και βλέπεις. Για τις μνήμες, βάλε χειροκίνητα τα timings & το ρεύμα τους.
RottenLungs Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Το afterburner χρησιμοποιώ. Και τελικά ούτε στα 945 είναι stable. Κόλλησε τοπ σύστημα σήμερα, ενώ χθές όλη μέρα δεν είχα θέμα. Γενικότερα η απόδοση της κάρτας δεν με έχει αφήσει ικανοποιημένο (για τα λεφτά που έσκασα). Βέβαια ίσως να παίζει άλλο πρόβλημα και να μην το έχω βρεί ακόμα. Αλλα 360 € και να βγάζει τέτοια FPS. Τώρα πρίν λίγο έβλεπα μία σειρά σε 720p και διέκρινα μία μή ομαλότητα στην εικονα ανα περιόδους, ίσως να φταίει ο Renderer, τι να πώ; Ποιο video Renderer να βάλω στο KMplayer (Έχω δοκιμάσει πάνω απο τα μισά και δεν με ικανοποιεί κανένα) ;;;; Το ρεύμα στις μνήμες πως μπαίνει χειροκίνητα (προσπαθούσα να το αλλάξω αλλα παρόλο που εγω ανέβαζα στο 1.65 αυτό ανέβαινε πολυ πιο λίγο... Στο auto το έβαλε αυτόματα 1.659 στα 1600) ;;; Τα timing είναι σωστά για CL9. Υ.Γ. Ούτε μία βδομάδα δεν την έχω την κάρτα γραφικών. Ξέρετε αν μπορώ να την αλλάξω απο το κατάστημα που την πήρα. Όταν θα τους πάρω τηλ. τι μου προτίνεται να τους πώ;;;; Οτι δεν έχει καλή απόδοση;;; Να αναφέρω οτι ο official driver της ATI δεν μπορεί να μπεί ή δεν παίζει ρόλο;;;
Thanos1972 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Πως ειναι δυνατον να μην μπορεις να βαλεις τον official driver?
RottenLungs Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Απλα δεν τον πέρνει... Συμβαίνει σε κάποιους drivers... Ο official 11.8 δεν έμπαινε αλλα έβαλα τον unofficial 11.9
ati8assos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Αν θες, πες μας αναλυτικά τα βήματα εγκατάστασης του software κομματιού στο pc. Πιο συγκεκριμένα, - έκανες clean install τα windows ? με το που τελείωσε η εγκατάσταση, έκανες όλα τα windows updates? Αμέσως μετά, πέρασες κατά σειρά προτεραιότητας (βασικό αυτό) - τους τελευταίους Intel chipset drivers, -τον πιο πρόσφατο Intel RST driver, -το τελευταίο DirectX redistributable package, -τους πιο ενημερωμένους video drivers, -και τέλος όλους τους υπόλοιπους οδηγούς για, lan, usb3,κλπ. - Υπάρχουν θαυμαστικά από μη αναγνωρισμένες συσκευές στον Device Manager? Ανέβασε και μερικά ss από τα Memory Bandwidth & το Cache and Memory Benchmark της AIDA64 Extreme Edition να δούμε τι νούμερα βγάζει.
RottenLungs Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Λοιπόν όλα αυτά που λές πέραν απο το Intel RST driver που δεν τον έχω κατεβάσει κάν τα έχω κάνει... Τον RST μήπως τα windows το κάνουν μόνα τους μέσω των updates;;; Edit: Λοιπόν θα τα ξανακάνω όλα απο την αρχή (windows κτλ) και θα ξαναγράψω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.