Προς το περιεχόμενο

Χαρακτηριστικά κάρτας γραφικών

Fawkes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ένας φίλος θέλει να πάρει μια κάρτα γραφικών για το πισι του. Αρχικά το budget είναι γύρω στα 230. Θέλει κάτι καλό να απολαύσει τα παιχνίδια του και δεν έχουμε ιδέα για κάρτες γραφικών και ποια είναι καλύτερη οπότε θέλουμε τα φώτα σας. Αν έχετε διάθεση, πείτε μας και τι πρέπει να προσέχουμε στις κάρτες γραφικών για να ξεχωρίζουμε τις καλύτερες. Ποια χαρακτηριστικά προσέχουμε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Δες εδώ μια ιεράρχηση των καρτών γραφικών όσον αφορά την επίδοσή τους στα παιχνίδια.

Χρησιμοποιώντας και τον "Τσιγκούνη" θα βρεις αυτήν που ψάχνεις.

Ελπίζω να βοήθησα... :-D

Δημοσ.

Αρχικά πρέπει να μας δώσει τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή του , μαζί και την οθόνη που χρησιμοποιεί για να μπορέσουμε να προτείνουμε κάτι

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 εταιρείες που βγάζουν αξιόλογες κάρτες γραφικών, AMD και Nvidia. Σε κάρτες ίδιου περίπου κόστους οι επιδόσεις των καρτών είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Εγώ προσωπικά προτιμάω Nvidia, H AMD απαξιώνει πολύ γρήγορα τα μοντέλα της (που σημαίνει πως σε ένα χρόνο μετά την αγορά της κορυφαίας AMD η εταιρεία δεν θα ασχολείται πια με τους οδηγούς της αλλά μόνο με τα νέα μοντέλα). Οι οδηγοί της Nvidia είναι πολύ ποιο σταθεροί ενώ το Catalyst control center που συνοδεύει τις AMD είναι πρόβλημα από μόνο του και η ύπαρξη του και μόνο υποβαθμίζει τον υπολογιστή (ειδικά στην εκκίνηση), και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, οι οδηγοί της AMD παρουσιάζουν τρομερά προβλήματα σε μερικούς χρήστες μόνο (κρασαρίσματα συνήθως) τα οποία η AMD αρνείται ότι είναι δικά της( μην σου τύχει που λένε) και δεν δίνει ποτέ λύση. Η Nvidia έχει καλύτερες σχέσεις με την παιχνιδοβιομηχανία και έτσι πολλά παιχνίδια αναπτύσσονται στις δικές τις τεχνολογίες και βελτιστοποιούνται για τις κάρτες της. Και επιπλέον η Nvidia έχει αγοράσει την τεχνολογία physics της Ageia η οποία έχει πολύ θεαματικά αποτελέσματα στα παιχνίδια που την υποστηρίζουν. Εγώ προσωπικά θα συνιστούσα AMD μόνο σε όσους ενδιαφέρονται να στήσουν σύστημα με περισσότερες από μια κάρτες γραφικών. Να επισημάνω πως δεν είμαι Fanboy καμίας εταιρείας απλά υπήρξα πελάτης και των 2 και ότι γράφω το έχω ζήσει.

Εγώ θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο, http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-GTX-560-Twin-FrozR-II-OC-PCI-Express-GDDR5-1GB-N560GTX-TWINFROZRII-OC.htm

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 εταιρείες που βγάζουν αξιόλογες κάρτες γραφικών, AMD και Nvidia. Σε κάρτες ίδιου περίπου κόστους οι επιδόσεις των καρτών είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Εγώ προσωπικά προτιμάω Nvidia, H AMD απαξιώνει πολύ γρήγορα τα μοντέλα της (που σημαίνει πως σε ένα χρόνο μετά την αγορά της κορυφαίας AMD η εταιρεία δεν θα ασχολείται πια με τους οδηγούς της αλλά μόνο με τα νέα μοντέλα). Οι οδηγοί της Nvidia είναι πολύ ποιο σταθεροί ενώ το Catalyst control center που συνοδεύει τις AMD είναι πρόβλημα από μόνο του και η ύπαρξη του και μόνο υποβαθμίζει τον υπολογιστή (ειδικά στην εκκίνηση), και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, οι οδηγοί της AMD παρουσιάζουν τρομερά προβλήματα σε μερικούς χρήστες μόνο (κρασαρίσματα συνήθως) τα οποία η AMD αρνείται ότι είναι δικά της( μην σου τύχει που λένε) και δεν δίνει ποτέ λύση. Η Nvidia έχει καλύτερες σχέσεις με την παιχνιδοβιομηχανία και έτσι πολλά παιχνίδια αναπτύσσονται στις δικές τις τεχνολογίες και βελτιστοποιούνται για τις κάρτες της. Και επιπλέον η Nvidia έχει αγοράσει την τεχνολογία physics της Ageia η οποία έχει πολύ θεαματικά αποτελέσματα στα παιχνίδια που την υποστηρίζουν. Εγώ προσωπικά θα συνιστούσα AMD μόνο σε όσους ενδιαφέρονται να στήσουν σύστημα με περισσότερες από μια κάρτες γραφικών. Να επισημάνω πως δεν είμαι Fanboy καμίας εταιρείας απλά υπήρξα πελάτης και των 2 και ότι γράφω το έχω ζήσει.

Εγώ θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο, http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-GTX-560-Twin-FrozR-II-OC-PCI-Express-GDDR5-1GB-N560GTX-TWINFROZRII-OC.htm

Ολά αυτά μπορει και να ήταν αλήθεια πριν 3 με 5 χρόνια ... τώρα πλέον όχι!!

Δημοσ.

Ολά αυτά μπορει και να ήταν αλήθεια πριν 3 με 5 χρόνια ... τώρα πλέον όχι!!

Τουλάχιστον ό,τι αφορά τους οδηγούς AMD ισχύει ακόμα, τουλάχιστον σε εμένα. Οι 11.7 ήταν οι πρώτοι οδηγοί που δεν δημιουργούσαν Blue screen μετά από 5 τουλάχιστον releases.

Επίσης αν δεις τα release notes της AMD http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst118ReleaseNotes.aspx , τα μόνα μοντέλα που αναφέρονται είναι τα hd5000 και hd6000 όλες οι προηγούμενες έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Σε αντίθεση η nvidia http://us.download.nvidia.com/Windows/280.26/280.26-WinXP-Desktop-Release-Notes.pdf προσφέρει updates μέχρι και στην 8800, (Αντίστοιχη AMD 3870).

Δημοσ.

Τεσπα δεν έχω όρεξη για αλλο ένα flame ATI vs Nvidia!!

Οπότε η γνώμη σου είναι σεβαστή και αποδεκτή!! B)

Δημοσ.

Αυτό είναι το θέμα ρε παιδιά, πρότεινα μια κάρτα με βάση τα κριτήριά μου, προτείνετε και εσείς μια που θεωρείτε καλύτερη να βγεί μια μέση εικόνα, δεν είναι θέμα ATI-Nvidia αλλά να βοηθήσουμε κάποιον που βρίσκεται σε δίλημμα, δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα.

EDIT: Πάνω σε τούτα και σε κείνα ξεχάσαμε να ρωτήσουμε σε τι PC θα μπει !

EDIT2: Λάθος, ρωτήσαμε.

Δημοσ.

ωπα ρε παιδιά δεν ήθελα να δημιουργήσω αναστάτωση. Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις προτάσεις πάντως. Λοιπόν έχουμε:

4πύρινο επεξαργαστή intel core 2quad στα 2,4 GHz

2GB RAM

32-bit

και η παλιά του κάρτα γραφικών είναι nvidia ge force 8500 GT με 512MB ram και υποστηρίζει directx11

όσο για την οθόνη που χρησιμοποιεί ξέχασα να ρωτήσω. Θα τον ρωτήσω και θα σας πω

επίσης αν χρειάζεστε κάποια άλλη πληροφορία ευχαρίστως, απλά ρωτήστε με

Δημοσ.

ωπα ρε παιδιά δεν ήθελα να δημιουργήσω αναστάτωση. Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις προτάσεις πάντως. Λοιπόν έχουμε:

4πύρινο επεξαργαστή intel core 2quad στα 2,4 GHz

2GB RAM

32-bit

και η παλιά του κάρτα γραφικών είναι nvidia ge force 8500 GT με 512MB ram και υποστηρίζει directx11

όσο για την οθόνη που χρησιμοποιεί ξέχασα να ρωτήσω. Θα τον ρωτήσω και θα σας πω

επίσης αν χρειάζεστε κάποια άλλη πληροφορία ευχαρίστως, απλά ρωτήστε με

Χρειάζεται οπωσδήποτε τουλάχιστον αλλα 2 GB μνήμη και γερό overclock στον επεξεργαστή!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...