Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγαινε στα AKG.. και αυτά (τα Philips) το ίδιο κάνουν. Γενικά όλα αυτά που βλέπεις σε computer-o-μαγαζα είναι πιο πολύ για να ακούς μουσική. Και αυτά χρωματίζουν τον ήχο, όπως και τα ηχεία για computer ή απο τα home stereo. Συνήθως στα χαμηλά τους αλλάζουν τα φώτα (γι αυτό γουστάρεις να ακούς μουσική σε τέτοια.. έχουν αυτό το vaavavoom εφέ).

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άμα κάποιος θέλει να ακούει μουσική μόνο, αλλα θέλει να ακούει ποιότητα (η μουσική είναι ηδονή) σε τι ακουστικά να πάει;; Ακούω πολλές ώρες μουσική κάθε μέρα και για ωραίο ήχο ποτέ δεν έχω πρόβλημα να σκάσω λεφτά.

Υ.Γ. Σκέφτομαι να παίξω μουσική τον χειμώνα και ο πατέρας μου δενθα αντέξει να ακούει όλη μέρα μουσική.

Δημοσ.

Σε κάποια σαν τα philips που είπε πιο πάνω.. ή αντίστοιχα της sony (εκεί κάπου στο 50αρικο). Εννοείται μην πας σε τύπου ψείρας. Απο κει και πέρα μπορείς να πας και σε πιο ακριβά αλλα γι το λόγο που τα θες δε νομίζω οτι αξίζει.

Δημοσ.

Στον ήχο είμαι πολυ απαιτητικός (έχω απίστευτο ηχοσύστημα Technics 1500 Euro +++ στο PC και κάτι θηρία για ηχεία). Θα μείνω ευχαριστημένος με κάτι σαν τα philips ή θα πετάξω 50 Euro και μετά θα σκάω άλλα 100 Euro. Δεν έχω ιδέα απο ακουστικά, σόρρυ αν κουράζω.

Y.Γ. Αλήθεια Technics στεροφωνικά βγαίνουν πλέον ή μπά;;;;

Δημοσ.

Την απόδοση ενός καλού σχετικά hi-fi συστήματος δε θα την πετύχεις με ακουστικά των 50-100 ευρώ.. (ή και παραπάνω). Αλλά νομίζω οτι για ακουστικά θα είσαι ευχαριστημένος..

Σαν technics νομίζω δε βγαίνουν πλέον.. το παράτησε το όνομα η panasonic (matsushita). Ισως να βγαίνουν ακόμη κάποια pick-ups κάτω απο αυτό το όνομα.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Συγγνώμη αν το post μου είναι άκυρο ή σε λάθος μέρος.

Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποια ακουστικά για το PC. Τα θέλω για να φτιάχνω μουσική και θέλω να έχουν καθαρό ήχο και να έχουν δυνατά μπάσα (όσο γίνεται να έχουν τα ακουστικά). Η τιμή να είναι έως 50-60 €.

Το αν έχει μικρόφωνο ή όχι δεν με πειράζει.

Για να μιξαρεις μουσικη (παραγωγη εννοω, οχι ντιτζειλικι) τα ακουστικα σου πρεπει να ειναι φλαταρισμενα (να μην χρωματιζουν καμια συχνοτητα δηλαδη). Σε μπατζετ 50-60 ευρω δεν θα βρεις τιποτα αξιοπρεπες (μονο μεταχειρησμενα και παλι δυσκολο). Τα ακουστικα ειναι καλα μονο στο να γραψεις μουσικη και οχι να μιξαρεις το κομματι σου. Για να γραψεις απλα μουσικη και οχι να κανεις μονιτορινγκ παρε ακουστικα με 20-30 ευρω και θα εισαι κομπλε. Αμα θες να μιξαρεις στα ακουστικα σου (πραγμα το οποιο δεν στο προτεινω) θα πας για μπατζετ πανω απο 100 ευρω

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καθαρά για να ακούω μουσική και να βλέπω τανίες μέσα στο σπίτι. Άντε και σε κανα πάρτυ μάι στις τόσες. Ακούω πολύ μουσική και κυρίως metal (απο death - black μέχρι nu-metal) αλλα και jazz , κλασσική κτλ. Δεν ξέρω αν είναι ή όχι άχρηστες αυτές οι πληροφορίες (τις κέω να είμια σίγουρος). Γενικότερα η ποιότητα στον ήχο με γοητεύεις. Οπότε

Ποια απο τα δύο (το ξέρω οτι έχουν τρελή διαφορά στα λεφτά και είναι προφανές οτι τα πιο ακριβά είναι και τα καλύτερα)

AKG K141

AKG K 99

Δεν τρελαίνομαι να δώσω 100€ αλλα το προτιμώ απο το να δώσω 40€ σε κάτι που θα με χαλάει (που σημαίνει οτι δεν θα τα χρησιμοποιώ).

Θλέλω να τα πα΄ρω μέσα στην βδομάδα (επιτέλους μάζεψα λεφτά), οπότε λίγη βοήθεια παιδιά

Δημοσ.

Καθαρά για να ακούω μουσική και να βλέπω τανίες μέσα στο σπίτι. Άντε και σε κανα πάρτυ μάι στις τόσες. Ακούω πολύ μουσική και κυρίως metal (απο death - black μέχρι nu-metal) αλλα και jazz , κλασσική κτλ. Δεν ξέρω αν είναι ή όχι άχρηστες αυτές οι πληροφορίες (τις κέω να είμια σίγουρος). Γενικότερα η ποιότητα στον ήχο με γοητεύεις. Οπότε

Ποια απο τα δύο (το ξέρω οτι έχουν τρελή διαφορά στα λεφτά και είναι προφανές οτι τα πιο ακριβά είναι και τα καλύτερα)

AKG K141

AKG K 99

Δεν τρελαίνομαι να δώσω 100€ αλλα το προτιμώ απο το να δώσω 40€ σε κάτι που θα με χαλάει (που σημαίνει οτι δεν θα τα χρησιμοποιώ).

Θλέλω να τα πα΄ρω μέσα στην βδομάδα (επιτέλους μάζεψα λεφτά), οπότε λίγη βοήθεια παιδιά

Τράβα λίγο πιο πάνω στα 130€ αδερφέ και πάρε ένα σετ Sennheiser HD-558 ( που με ένα απλό mod τα μετατρέπεις σε σχεδόν ολόιδιο ήχο με τα HD-598 ) και είσαι μια χαρά από ήχο.

Δημοσ.

Τι καλύτερο έχει;;; Γιατι να δώσω 36 € παραπάνω;;;; Σε πιο ακριβά υπάρχουν και τα AKG K171

στα 115€.

Και τα AKG K271 στην ίδια τιμή με τα HD 558

Για πείτε καμια γνώμη...

Κολληματάκι με την AKG ?

Τα K271 είναι στα ίδια επίπεδα με τα 558... αλλά με το mod τα 558 ανεβαίνουνε και άλλο σε ήχο, και είναι και πιο ευκολοδήγητα ( με τα 558@598mod την βγάζεις με σκέτη κάρτα ήχου, στα K271 για να έχεις καλή ένταση ήχου και να παίρνεις και όλη την ποιότητα ήχου που μπορούνε να σου δώσουνε θα χρειαστείς και ενισχυτή ακουστικών ( εκτός και αν έχεις κάλη κάρτα ήχου με ενσωμ. ενισχυτή ακουστικών, π.χ. Asus Xonar ST/STX ))

Επίσης πέραν αυτού, τα K271 είναι κλειστού τύπου, έχουνε λιγότερο defined μεσσαίες και υψηλές, το μπάσο ψιλοξεχωρίζει ( στο μπάσο υπερέχουνε λίγο κόντρα στα ημί-κλειστα 558/598 ), επίσης κουράζουνε περισσότερο αν τα φοράς συνέχεια για ώρες ( ιδρώνει και το αυτάκι από την ζέστα )

Δημοσ.

Ευχαριστώ ρε φίλε, με βοηθάς πολύ. Εγω στο PC ένα πολυ καλό στερεοφωνικό technics. Άμα τα ακουστικά τα συνδέσω εκεί, δεν θα έχω θέμα με ένταση, έτσι;;;

Επίσης τι mod είναι αυτό που κάνει τα 558 σε 598. Αν δεν θές να το πέις εδώ, στείλε π.μ.

Αυτο που είπες για το μπάσο, μετράει πολύ για εμένα, λάτρης και dubstep, EBM, drum n' base, trance...

Edit: Ένα άλλο θέμα είναι οτι και τα HD 558 δεν τα βρίσκω πουθενά διαθέσιμα. Ελλάδα έχουμε φθηνότερες τιμές απο ότι στο εξωτερικό στα ακουστικά, περίεργο...

Αυτό το video τα λέει σωστά;;

http://www.youtube.c...h?v=YxWuSIwUjKs

Edit2:

Έχω διαβάσει 100 reviews και μάλλον τα HD 558 είναι πιο κατάλληλα για εμένα. Πολυ πλαστικούρα όμως αλλα και τα 271 δεν πάνε πίσω.

Τέσπα δεν με νοιάζει η εμφάνιση αρκεί να μην είναι εύθρασυστα λόγω φθηνής κατασκευής.

Δημοσ.

Τα K271 π.χ. αν τα καρφώσεις στο HiFi σου θα έχεις χειρότερη ποιότητα ήχου από ότι θα είχες πάνω σε μια Xonar Essence ST/X ή σε συνδυασμό της on-board με έναν ενισχυτή ακουστικών κλπ κλπ.

Οι τωρινές κάρτες ήχου έχουνε πάνω πολύ καλά DAC και γενικώς έχουνε πολύ καλό ήχο οι καλές κάρτες, εφάμιλλο με μηχανήματα high end.

Το mod στα 558 είναι πανεύκολο.

Το έκανε μόνος του ο ξαδερφός μου ( 18 χρονών ) που δεν είχε ξαναπιάσει ούτε καν κατσαβίδι στα χέρια του μέχρι σήμερα :D

Βγάζεις τα ear buds, ξεβιδώνεις 3 βίδες, τραβάς έξω τον driver ( speaker ), βγάζεις ένα αυτοκόλλητο που είναι κολλημένο στο "σασσί", τοποθετείς πάλι τον driver, βιδώνεις, κουμπώνεις τα ear buds και τέλος!

Ο φθηνός και πονηρός τρόπος να ρίξει την ποιότητα ήχου σε σχέση με το άλλο μοντέλο η Sennheiser έχει και τα κακά του ( για την Sennheiser ) και τα καλά του για τους καταναλωτές :D

Το θέμα της πλαστικούρας είναι κάτι που δύσκολα το αποφεύγεις στα ακουστικά την σήμερον ημέρα.

Ακόμα και τα HD-800 των 1000€ δεν τα λες και "στιβαρή" κατασκευή.

Δεν είναι "εύθραυστα" όπως φαντάζεσαι όμως, τα δικά μου έχουνε φάει 3-4 πολύ καλές τούμπες ( από ύψος ψηλού γραφείου, η μια πολύ καλή μάλιστα αφού όπως έφευγα τρέχοντας γιατί θα καθυστερούσα σε ραντεβού ένα βράδυ πιάστηκε το καλώδιο τους στο πόδι μου, τα ρίχνω κάτω τραβώντας το, και τα σέρνω κανά 2άρι μέτρα στο πάτωμα, στραβώνοντας μάλιστα το headphone jack του ενισχυτή τον οποίο και στο τσακ δεν έριξα από το γραφείο :D ).

Δεν ξέρω τι εμπειρίες έχεις στο θέμα του ήχου γενικά ( τι ακουστικά έχεις ακούσει μέχρι τώρα, τι ηχεία έχεις ακούσει να παίζουνε, κλπ ), αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι με τα 558 θα πάθεις πλάκα ;)

Δημοσ.

Μόνο απο ηχοσυστήματα... Ακουστικά είναι η πρώτη μου εμπειρία. Έχω βαρεθεί να μου φωνάζουν για την ένταση, οπότε πρέπει κάτι να κάνω. Θα τα τσεκάρει και ο κολλητός μου που είναι μουσικός και αν τα εγκρίνει μάλλον θα τα πάρω αύριο...

Ευχαριστώ και πάλι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά πήρα τα Sennheiser HD-558 και παιδιά καταριέμαι τον εαυτό μου που τόσα χρόνια δεν είχα αγοράσει ακουστικά. Είναι πολυ ποιοτικά ακουστικά αλλα το καλύτερο είναι οτι ακούω μουσική ότι ώρα γουστάρω. 6-7 το πρωΐ ΤΕΡΜΑ...

ΛΟΙΠΟΝ θέλω ξανα την βοήθεια σας. Θέλω να πάρω δωράκι σε έναν φίλο μου ο οποίος είναι επαγγελματίας μουσικός και πριν κάτι μήνες μου είχε πεί οτι θέλεις να αγοράσει studio ακουστικά όχι πολυ ακριβά για να μιξάρει τα διάφορα όργανα σε ένα κομμάτι που φτιάχνει. Αυτό ήθελε να σκάσει και 40€ αλλα εγω θέλω να του πάρω κάτι καλύτερο. Για αυτά τι λέτε AKG K240 studio.;;;

Κάντε και άλλες προτάσεις για studio ακουστικά, σε ότι μάρκα θέλετε.

Υ.Γ. monitor ή studio έγονται;;;

Edit:

Λοιπόν πείτε μου και γνώμες για αυτά

KRK KNS-8400

ή

sennheiser HD 280 PRO

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...