Προς το περιεχόμενο

2 ADSL Router Αλλαγη Gateway

molf48

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, αν κοιταξει καποιος το συνημμενο σχεδιο θα καταλαβει περισσοτερα.

Περιγραφη:

Εχω ενα router που ειναι DHCP με IP 192.168.1.1 και συνδεεται και στο internet. Εχω ενα αλλο router συνδεμενο στο πρωτο router με IP 192.168.1.2 (του την δινει το πρωτο λογω DHCP) και αυτο συνδεμενο στον internet. Εχω ενα PC συνδεμενο στο πρωτο router με IP 192.168.1.3. Θελω το PC οταν προσπαθει να βγει στο Internet αντι να βγαινει απο το πρωτο router (192.168.1.1) να βγαινει απο το δευτερο (192.168.1.2)

Τι θα πρεπει να κανω;

Ευχαριστω.

post-57708-0-20714200-1315400760_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπερα,

Το τηλ. καλωδιο που το εχεις κουμπωσει? στο .1 ή στο .2 ρουτερ? Σε αυτο που βαζεις το τηλ. καλωδιο ειναι και το gateway το οποιο θα δηλωσεις με στατικες ip's στα αλλα 2 μηχανακια.

Το 2ρο ρουτερ τι ρολο παιζει ακριβως, διοτι το σχεδιαγραμμα σου δεν λεει και πολλα ετσι.

edit:

Βασικα η ερωτηση σου δεν υφισταται διοτι gateway εχεις το pc που κουμπωνεις παντα το τηλ. καλωδιο. Μαλλον θες να κανεις bridge το .2 ρουτερ και δε μπορεις να διατυπωσεις το ερωτημα σου απο οτι καταλαβα.

Δηλαδη, θες να βγαινεις απο το .1 αλλα να περνας και απο το .2? Bridge mode λεγεται αυτο.

Δημοσ.

Εχω 2 γραμμες ADSL που η μια κουμπωνει στο πρωτο ρουτερ και η αλλη στο δευτερο. Βαζω static ip στο pc με τα εξης στοιχεια. IP:192.168.1.3 Gateway: 192.168.1.2 (του δευτερου ρουτερ) DNS: 195.170.0.1 (του OTE που ειναι ο provider) αλλα δεν παιζει.. Κατι αλλο;

Δημοσ.

Καλημερα,

Δεν ειναι τοσο απλη αυτη η υλοποιηση. Στα γρηγορα γινεται με :

α) proxy

β) 2 καρτες δικτυου & routing

γ) αν σκεφτω και κατι αλλο θα το γραψω.

Πιθανο και με virtual machine

Δημοσ.

Βάλε primary DNS 192.168.1.2 στο PC, απενεργοποίησε το DHCP του 192.168.1.1 και ενεργοποίησε μόνο του 192.168.1.2

Καλημερα,

gateway τι θα βαλει? Και που?

Αυτο που θα βαλει gateway, απο κει θα βγαινει και στο internet. Το .2 ρουτερ αν ηταν καποιου ειδους repeater θα μπορουσε να τη κανει τη δουλεια απλα.

δλδ το .2 ρουτερ θα επρεπε να μπορει να παρει τη ζευξη με το pc, να μπορει να κανει broadcast στο .1 ρουτερ και να εχει το pc gateway το .2

Δημοσ.

Πήγαινε στο έναρξη-εκτέλεση και γράψε

cmd

έπειτα στο παράθυρο που θα σου βγάλει γράψε

ping 192.168.1.1 >c:\router1.txt

Μόλις τελειώσει γράψε

ping 192.168.1.2 >c:\router2.txt

και μόλις τελειώσει γράψε

tracert www.cnn.com >c:\trace.txt

και πες μας τα αποτελέσματα κάντα αποκοπή επικόλληση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μισό για να καταλάβω και εγώ εφόσον τα router παίρνουν από διαφορετικές γραμμές ίντερνετ αν έβαζε 192.168.1.2 σαν gateway αλλά και σαν dns δε θα δούλευε μια χαρά?Το 1ο router(192.168.1.1) δε θα δουλέψει απλά σαν switcher?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...