Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό δίσκο

Mortis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, αγορασα εναν ssd και εγκατεστησα τα windows εκει. Ετσι, ηθελα να ενωσω τα δυο partitions του σκληρου (ειχα ενα για τα windows και ενα για τα αρχεια). Μεσα απο τα ubuntu λοιπον το εβαλα να κανει αυτη τη διαδικασια με το gparted και το αφησα. Ομως, για καποιο λογο το ups εκανε διακοπη κλεινοντας τον υπολογιστη. Μετα απο αυτο τα αρχεια του σκληρου εχουν παθει "ζημια". Εκανα filesystem check απο τα windows και μετα απο τα παρα πολλα πραγματα που διορθωσε τελειωσε και τωρα υποτιθεται οτι ειναι οκ. Το ιδιο ισχυει και για τα ubuntu, οπου χρησιμοποιωντας το disk utility βγαζει τωρα οτι ο δισκος ειναι οκ (ενω πριν εβγαζε το αντιθετο).

Ομως, ο σκληρος ειναι καθε αλλο παρα οκ. Εχουν καταστραφει πολλα αρχεια και με αλλα συμβαινει το εξης. Φορτωνω μια ταινια για παραδειγμα και ολη η ταινια αποτελειται απο τραγουδια (τραγουδια που κανονικα υπηρχαν στη μουσικη μου). Ή φορτωνω ενα τραγουδι και αποτελειται απο αλλα τραγουδια. Καποια αρχεια βεβαια (εικονες, τραγουδια, ταινιες) εμφανιζονται κανονικα αλλα ειναι πολυ λιγα...

Τι εχει παιχτει; Εχω πολλα αρχεια μεσα που χρειαζομαι. Τι να κανω;

Δημοσ.

κακός που δεν ρώτησες πρώτα εδώ έπρεπε να τρέξεις το testdisk για να βρει τα διαμερίσματα βέβαια αφού διακόπηκε την στιγμή που μετέφερε αρχεία από των έναν δίσκο στων άλλο φυσιολογικό είναι αυτό που συμβαίνει.

Δημοσ.

Τώρα αχταρμάς,αν δεν βαριέσαι μπορείς να δοκιμάσεις με κάποιο καλό πρόγραμμα ανάκτησης(active@file recovery) μπας και σου τα επισκευάσει,αλλά αφού τα έκοψε/έραψε το πρόγραμμα των windows(έλεγχος δίσκων) δεν νομίζω να καταφέρει κάτι,μακάρι να κάνω λάθος.

Δημοσ.

Και τι ακριβως θα κανω με αυτο το προγραμμα; superscan; (τα windows με το file system check δεν κανανε κακο, απλα κανανε πολυ λιγο καλο. Στην ιδια κατασταση που ταν και πριν ειναι και τωρα ο δισκος, απλα τωρα υπαρχουν μερικα αρχεια τα οποια λειτουργουν)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...