Johnny_B Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα.2 ερωτησούλες θέλω να κανω. Έχω τον amd 955 και μητρική την gigabyte 990xa-ud3. Άμα παω το clock control 18Χ για 3.6 από τα bios Θα πρέπει να πειράξω και τα ρεύματα? Έχω διαβάσει πόλλα εδώ απο το φόρουμ αλλά δεν εχω βγάλει άκρη.Πρώτη φόρα θα ασχοληθώ. Ο επεξεργαστής σε 30 βαθμούς δωματίου χωρίς overclock σε idle δουλεύει στους 39 με 40 βαθμούς. Έτρεξα το occt για 1 ώρα και η θερμοκρασία έπαιζε απο 56 εως 58 βαθμούς. Είναι φυσιολογική η θερμοκρασία? Να σημειώσω οτι έχω την ψύχτρα Arctic Cooling Freezer 13 High Performance και την έχω κουμπώσει πολύ καλά
Thanos1972 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Για αρχη κατεβαζεις το cpuz και μας λες ποσο ρευμα δινει η μητρικη και στα ποσα ghz.απο την στιγμη που το εχεις αφησει στο auto. Και μετα βλεπουμε τι θα κανουμε.
caution Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτό είναι το idle voltage όμως... εμείς ενδιαφερόμαστε για το πόσο δίνει σε load Πάντως οι temps σου είναι χαλαρότατες και λογικά τα 3.6 θα έρθουν μόνο με αλλαγή multi.
Johnny_B Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Ανέβασα τον πολλαπλασιαστή Χ18 χωρις να πειράξω ρευματα και τώρα τρέχω το occt εχω πιάσει 57 βαθμους στον επεξεργαστή να και το cpu-z με το occt
caution Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Λογικά θα είσαι σταθερότατος! Your first successful overclock, just took place
Johnny_B Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δηλαδη να το αφησω ετσι? οι θερμοκρασια σε load ειναι καλα 57 βαθμους?Το occt το εβγαλε μια χαρα
Dosas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 1.41vcore για 3.6ghz είναι πάρα πολύ για c3 revision. Εμένα τα 3.6ghz τα έχει με μόλις 1.32vcore. Βάλε manual το vcore στο bios, μή το αφήνεις σε auto. Οι θερμοκρασίες σου θα πέσουν πολύ με χαμηλότερο vcore, και να ξέρεις γενικά οι phenom II προτιμούν χαμηλότερες θερμοκρασίες παρά υψηλά ρεύματα, όσον αφορά το stability.
Johnny_B Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 .Οκ θα το φτιαξω το πρωι γιατι τωρα ειμαι στη δουλεια και μπαινω απο το κινητο.Εκτος απο αυτο θελει και τπτ αλλο?
Dosas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Νομίζω ότι τα έχει τα 3.6ghz με 1.30-1.34vcore. Τα άλλα άστα στο normal setting που έχει η gigabyte. Επίσης απενεργοποίησε το cool n'quiet στο bios.
caution Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Επίσης απενεργοποίησε το cool n'quiet στο bios. Δεν υπάρχει λόγος. Καλύτερα enabled για desktop καταστάσεις.
Johnny_B Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δηλαδη για να καταλαβω,χαμηλωνουμε το vcore για να ειναι πιο σταθερος ο επεξεργαστης και με χαμηλοτερες θερμοκρασιες.Συγνωμη που σας πρηζω με ερωτησεις αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε με αυτα
Dosas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 απενεργοποίησε c1e και CoolnQuiet γιατί θα σου δημιουργήσουν προβλήματα σταθερότητας όσο ανεβάζεις τα ρολόγια.
sotos 1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 1.41vcore για 3.6ghz είναι πάρα πολύ για c3 revision. Εμένα τα 3.6ghz τα έχει με μόλις 1.32vcore. Βάλε manual το vcore στο bios, μή το αφήνεις σε auto. Οι θερμοκρασίες σου θα πέσουν πολύ με χαμηλότερο vcore, και να ξέρεις γενικά οι phenom II προτιμούν χαμηλότερες θερμοκρασίες παρά υψηλά ρεύματα, όσον αφορά το stability. τι θερμοκρασιες εχεις με 1.425 στα 4ghz και το Η70;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.