Προς το περιεχόμενο

Ι7 2600Κ overclocking σε μητρική Gigabyte Z68X-UD5-B3

madboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εννοείται οχι 24/7 στα 5 Ghz. Πιο πολύ για να δώ τα όρια και να κάνω και κάποια benchmarks.

Τώρα το έχω στα 4.2 Ghz.

ati8assos το πόστ σου είναι οτι ακριβώς ζητούσα. Thanks mate για τους συνδέσμους! :)

Ναι D2 Stepping έχω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

5GHz+ για 24/7 εννοείς;

Μπα, περισσότερο για suicide run. ph34r.gif

Για 24/7 τα 45*100 και 1,35 max νομίζω είναι πολύ καλά.

Αν μπορείς και 42-43*100 με ενεργοποιημένα τα C1E, EIST, θα του ελαχιστοποιούσε το degradation και θα τον ξεκούραζε, μειώνοντας και την κατανάλωση επίσης.

ati8assos το πόστ σου είναι οτι ακριβώς ζητούσα. Thanks mate για τους συνδέσμους! :)

Ναι D2 Stepping έχω.

de nada! smilie.png

To 5GHz 24/7 είναι πολύ ζόρι και από temps και από voltages & degrade (ακούν εύκολα!).

Οπότε αν δεν έχεις διαμάντι ή νερά - τα 5 δεν είναι για κάθε μέρα. Κάπου εκεί @ 4.8 είναι η air-φάση, give or take.

Βασικά εγώ στα 45*100 με 1.32V έχω τα C1E/EIST κ.λπ. ενεργοποιημένα και δεν το έχω ψάξει ακόμα αν απενεργοποιώντας τα μπορώ να ρίξω το Vcore.

Αν το delta σου στις θερμοκρασίες είναι κάτω από 40C είσαι πολύ καλά για 24/7.

1,26 -1,28 τραβάει στα base clocks.

0,79 -0,97 σε idle με C1E/EIST enable

Τελικά για να μην την ακούσουμε όλοι stereo θα αφήσω την περιέργεια μου να ασχοληθεί σε άλλους τομείς. 4.2 -4.5 Ghz πιστευω οτι είναι αρκετά καλά και risk free.

Έχω ~65°C με Prime95 και ~30°C στο δωμάτιο, οπότε το Δ είναι το πολύ 35°C (με Prime95).

While gaming με το ζόρι αγγίζω τους 60°C ενώ με LinX είμαι ~70°C+.

Με την Η80 @ low όλ' αυτά.

Έχω ~65°C με Prime95 και ~30°C στο δωμάτιο, οπότε το Δ είναι το πολύ 35°C (με Prime95).

While gaming με το ζόρι αγγίζω τους 60°C ενώ με LinX είμαι ~70°C+.

Με την Η80 @ low όλ' αυτά.

30 C delta μια χαρά είναι νομίζω, άλλωστε η καθημερινή χρήση δεν τον ζορίζει ποτέ όσο τα μετροπρογράμματα και η H80 τον δροσίζει μια χαρά.

Αλλά γιατί @Low, το med είναι ενοχλητικό?

@ madboy

Ακόμη και τα 4,2 είναι υπεραρκετά για οτιδήποτε μέχρι σήμερα,

από εκεί και πέρα χρειάζεται ένα balanced σύστημα για να αξιοποιήσει αυτή την ισχύ.

Ε ναι, αν δεν παίζεις/είσαι με headphones, τα φουρφούρια @ balanced και ειδικά @ performance σου παίρνουν τ' αυτιά. Μόνο @ low είναι ήσυχα.

Εν τω μεταξύ οι διαφορές σε απόδοση είναι πολύ μικρές, γι' αυτό και δε δυσκολεύτηκα να μείνω χαμηλά.

Επίσης να πω ότι έχω το fan orientation έτσι ώστε να εξάγεται ο αέρας απ' το κουτί ενώ η Corsair προτείνει το αντίθετο.

Επίσης να πω ότι έχω το fan orientation έτσι ώστε να εξάγεται ο αέρας απ' το κουτί ενώ η Corsair προτείνει το αντίθετο.

Ε ναι, η Corsair όμως δεν έκανε τις δοκιμές της στην Ελλάδα των 30c + ambient !!! laugh.gif

τεσπα βγαίνω και offtopic, ελπίζω ο ts να το χαρεί το OC σε όποια συχνότητα και αν κατέληξε.

Εκεί παίζω κι εγώ nikpoth, αλλά με 5άρι LLC.

Τι temps έχεις στο χώρο; Το νερό σου κάνει δουλειά μου φαίνεται. Εγώ παίζω +~10°C.

Λογικά γύρο στους 26-27? δεν είμαι και σίγουρος.

Έχω ρίξει πολλά λεφτά στα νερά,ίσος και πεταμένα τα μισά.Πια μισά....τέλος πάντων.

360+120+240 Τα rad του κουτιού.(κορφή ,πίσω ,κάτω)

δυο αντλίες, παρα πολύ καλή ροή και πίεση.

Στην ουσία μια διπλή loopa vga,cpu+mobo μετά από αλλαγή στα parts ενώθηκε και ψύχη μονο cpu.Υπερβολή αλλα βαρέθηκα να τα δώσω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...