Προς το περιεχόμενο

Ι7 2600Κ overclocking σε μητρική Gigabyte Z68X-UD5-B3

madboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας όσον αφορά τον υπερχρονισμό του Ι7 2600Κ στα 5Ghz. Η εν λόγω συχνότητα δεν θα είναι 24/7 αλλά για να δώ όρια αντοχής, θερμοκρασίες καθώς και για μερικά benchmarks. Τώρα είμαι στα 4.2 Ghz αλλά ο υπερχρονισμός έχει γίνει μέσω βοηθητικού προγράμματος της μητρικής που δεν είναι και οτι καλύτερο όσον αφορά το κομμάτι των ρυθμίσεων. Να σημειώσω οτι ψύκτρα φοράει την Corsair H80 και οι μνήμες είναι οι Corsair Vengeance 1600 Mhz 8-8-8-24.

Αν υπάρχει μέλος με την ιδια μητρική ή κατασκευάστρια εταιρεία μητρικής ακόμα καλύτερα για να αναφέρει αναλυτικά ποιές αλλαγές πρέπει να κάνω στο Bios. Πάντως σε μερικές δοκιμές που έκανα στα 5Ghz και με ρευματα 1.4 δεν εμπαινε στα windows.

Είδα και στο youtube ενα βίντεο που είχε ανεβάσει κάποιος και έδινε ρευμα 1.65 και φοβήθηκε το μάτι μου.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θέμα ρυθμίσεων είναι δεν νομίζω να είναι τόσο θέμα τύχης ή υλικού. Πιστέυω οτι τα 5 τα έχω σχετικά ευκολα.

Δημοσ.

Για δες εάν το turbo είναι ενεργοποιημένο και απενεργοποίησε το .

Επίσης το fsb βάλτο στο manual και στο 100 μπας και ανεβαίνει μόνο του και σου κάνει την δουλεία

Δημοσ.

Το φτιάξανε αργότερα Φάνη, με το bios ή με το update του cpuz.

Στις αρχές, οι giga έδειχναν το pll voltage στο cpuz, γι' αυτό και τα πρώτα screenshots είχαν πάντα ανοιχτό και το easytune :)

Δημοσ.

Λοιπόν μερικές ακόμα ρυθμίσεις που διάβασα στο νετ οτι χρειάζεται να αλλαχθούν για πετυχημένο overclocking.

Enable την επιλογή Internal PLL OverVoltage

PCH Voltage 1.1V, παραπάνω όχι, εκτός και αν χρησιμοποιείς την ενσωματωμένη στην CPU κάρτα γραφικών και την overclockάρεις όσο πάει.

Vtt Voltage δεν θα χρειαστεί να παίξεις καν, στην χειρότερη να χρειαστεί να δώσεις εώς 1.15V

Loadline level 4 κράτα το για να είναι η τάση στα ίδια ή ένα κλίκ κάτω από ότι διαλέγεις.

Δημοσ.

Λοιπόν μερικές ακόμα ρυθμίσεις που διάβασα στο νετ οτι χρειάζεται να αλλαχθούν για πετυχημένο overclocking.

Σωστός !! post-213081-0-44241900-1315424275_thumb.png

Ενας από τους πιο ολοκληρωμένους οδηγούς (με φωτό) που κυκλοφορούν στο νετ βρίσκεται εδώ.

Αφορά OC στον SB 2600K σε Gigabyte P67 mobo, αλλά οι ρυθμίσεις στο bios είναι πάνω κάτω ίδιες με του δικού σου.

Ακόμη, επίσημος οδηγός από Gigabyte για OC σε SB

http://www.scribd.co...rclocking-Guide

Πάντως αν θέλεις να ανέβεις στα 5+ Ghz εκτός από το μπόλικο ανέβασμα του Vcore είναι απαραίτητο να κάνεις οπωσδήποτε enable το “Internal CPUPLL Overvoltage” όπως ανέφερες και εσύ. (θεωρώ πως έχεις το D2 stepping )

Από εκεί και πέρα είναι και θέμα batch επεξεργαστή όπως είπαν και οι προηγούμενοι.

Καλή επιτυχία!

Δημοσ.

5GHz+ για 24/7 εννοείς; Γιατί δε νομίζω πως αξίζει, εκτός κι αν κάποιος πέσει σε διαμαντάκι που απαιτεί ~1.4V και όλα αυτά με αέρα ή μέτριο νερό, που σημαίνει 70-75°C max.

Εγώ έχω τον 2500Κ στα 45*100 με 1.32V και στα 47*100 με 1.38V. Για τα 48*100 πρέπει να θέλει αρκετά πάνω από 1.4V που δεν αξίζει imho.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...