DarkoneGr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια σε όλους παιδιά!! Αυτό είναι το πρώτο μου post οπότε ελπίζω καλή συνεργασία. Εδώ και κάτι μήνες μου πετάνε τα xp μπλε οθόνες και κάνουν επανεκκίνηση ή επανεκκινουν χωρίς μπλε οθόνη και μερικές φορές κολλάνε τελείως.Επειδή έψαξα στα διάφορα post προτού δημοσιεύσω πιο συχνά μου πετάει τα :Stop 0x0000000A or IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL , Stop 0x00000050 or PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA , Stop 0x000000D1 or DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL . Έχω ήδη δει το Windows XP & Tweaks (Part 3 , Windows XP Professional Error Messages) χωρίς καμία βοήθεια. Πάντως δεν είναι σίγουρα ο σκληρός ούτε και η μνήμη (την τέσταρα με memtest86+). Όταν πηγαίνω στο system viewer βλέπω συχνά το System Error category 102 event 1003 με περιγραφή Error code 100000d1, parameter1 00000059, parameter2 00000006, parameter3 00000001, parameter4 f4a5c512. Συχνά την μπλε οθόνη μου βγάζει ότι έχει πρόβλημα το acpi.sys. Λίγη βοήθεια αν γίνετε, έχω κάνει 6 format σε 4 μήνες.
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 6 φορματ σε 4 μηνες ειναι οντως παρα πολλα και απο αυτο, εκ πρωτης οψεως μοιαζει με hardware προβλημα. Λες πως ελεγξες τη μνημη με memtest, αν θελεις πες μας και ποσες ωρες το ετρεξες. Επισης για το σκληρο, τι τεστ ετρεξες? Περα απο αυτα τα 2 εχεις ελεγξει το υπολοιπο hardware?Προφανως δεν εχεις κανει overclocking και οι θερμοκρασιες σου ειναι οκ, σωστα?
DarkoneGr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Έτρεχα το memtest για 3 ώρες σχεδόν .Για το σκληρό ένα δωρεαν πρόγραμμα και των windows το checkdsik.Overclocking δεν έχω κάνει, αλλά αυτό που λες για τις θερμοκρασίες ο επεξεργαστης πάει από 52 έως 60 .Πάντως του έχω βάλει ψυκτρα. Όσο για το υπόλυπο hardware μόνο η κάρτα γραφικών μένει που πιστεύω ότι είναι εντάξει..
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Κανε τον κοπο και τρεξε το memtest για 1-2 ωρες παραπανω, απλα για να εισαι 100% σιγουρος πως δεν ειναι η μνημη. Για τους σκληρους σου, επισκεψου το site του κατασκευαστη και βρες τυχον diagnostics που εχει και δοκιμασε τους. Επισης ριξε μια ματια με τo hard disk sentinel. Για την gpu σου τρεξε το furmark, για την cpu και το τροφοδοτικο σου μπορεις να βρεις διαφορα, ενα απο τα οποια ειναι το OCCT. Προφανως προσεχεις παντα τις θερμοκρασιες σου. Αν ολα αυτα δεν σου εμφανισουν καποιο λαθος, θα αρχισουμε να ψαχνουμε για software προβλημα.
DarkoneGr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 To sentinel το έχω δοκιμάσει.Έτρεξα το occt για 3 λεπτά κανένα πρόβλημα μια χαρά οι θερμοκρασίες. Πάντως με το furmark σε ένα λεπτό πήγε 70 βαθμούς. Όσο έτρεχα το memtest είχε περάσει την μνήμες 3 φορές οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 To sentinel το έχω δοκιμάσει. Και το αποτελεσμα ηταν? Επισης,ξαναλεω diagnostics απο το site του κατασκευαστη. Έτρεξα το occt για 3 λεπτά κανένα πρόβλημα μια χαρά οι θερμοκρασίες. CPU, PSU.Οχι απλα θερμοκρασιες για 3 λεπτα, δεν ειναι τεστ αυτο. Όσο έτρεχα το memtest είχε περάσει την μνήμες 3 φορές οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Eχω δει μνημες να "σκασε" στις 4+ ωρες. Εχω καποιο λογο που στο λεω.Εαν θελεις το κανεις για να εισαι 100% σιγουρος οπως ειπα πριν.
DarkoneGr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Με το sentinel όλα μια χαρά, θα κατεβάσω σε λίγο diagnostics της western digital. Θα ξανακάνω με το occt για 50 λεπτά αν και μερικά test δεν τα υποστηρίζει. Αφού λες να το ξανακάνω το memtest θα το κάνω , κάτι ξέρεις . θα ποστάρω τα αποτελεσματα το βράδυ. Πάντως ευχαριστώ πολύ!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Να σαι καλα Εχε ευκαιρο τον φακελο C:\windows\minidump. Εαν βγεις καθαρος με αυτα θα ψαξουμε για software προβλημα. Αναφερω τον συγκεκριμενο φακελο, καθως προγραμματα 'καθαρισμου' σαν το ccleaner, σβηνουν τα αρχεια απο τον συγκεκριμενο φακελο ως αχρηστα, ενω δεν ειναι. Παντως η ποικιλια των μηνυματων που παιρνεις στις bsod καθως και τα αρκετα φορματ που εχεις κανει, με το προβλημα να επανερχεται, 'δειχνει' hardware.
DarkoneGr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Έχουμε και λέμε: -Τα diagnostics μια χαρά κανένα πρόβλημα. -Το memtest για 4:47 ώρες που έτρεχα κανένα πρόβλημα. -Τώρα όσο αναφορά το occt ξεκίνησα και τα 2 πρώτα τεστ μετά από 10 λεπτά μου έβγαζε Error detected on core #0. To τρίτο test μου πήγε μια χαρά.(Θερμοκρασία μέχρι 64 βαθμούς) (δοκίμασα και το prime95 , κανένα πρόβλημα) Δεν ξέρω πια τι να πω.Και εγώ πιστεύω ότι είναι hardware αλλά δεν μπορώ να βρω την αιτία.
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιο τεστ ετρεξες στο Prime και για ποση ωρα?
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 To blend για μία ώρα. Αφου πριν το OCCT σου εβγαλε προβλημα σε καποιο core, τρεξε το prime στο small FFTs ή στο Ιn Place large FFTs (παντα ελεγχεις θερμοκρασιες).
filip123go Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Το memtest το έτρεξες από cd και όχι μέσα απ τα windows, έτσι...?
DarkoneGr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Εντάξει, θα το τρέξω μήπως και δούμε αποτελέσματα... Το memtest το έτρεξες από cd και όχι μέσα απ τα windows, έτσι...? Ναι από το cd φυσικά για σχεδόν 5 ώρες.
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Εντάξει, θα το τρέξω μήπως και δούμε αποτελέσματα... Aν βγεις οκ και απο αυτο, ανεβασε καπου το φακελο c:\windows\minidump σε ενα rar,για να τον δω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.