Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για mystery shopper (Μυστικός Πελάτης)

spinello82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!! Έπεσα πρόσφατα πάνω σε μία αγγελία εταιρίας που ζητούσε άτομα για να εργαστούν ως μυστικοί πελάτες. Θα ήθελα να ρωτήσω, όποιον γνωρίζει ή ακόμα καλύτερα έχει δουλέψει σε κάτι τέτοιο, τι είδους δουλειά είναι..Έχω καταλάβει ότι πας σε διάφορα μαγαζία σαν πελάτης και αξιολογείς την συμπεριφορά των υπαλλήλων, τις παροχές και τις υπηρεσίες του καταστήματος και πάει λέγοντας. Πληρώνεσαι δηλαδή γι'αυτό? Πώς είναι σαν διαδικασία? Πας ας πούμε σε μια εταιρία και σε προσλαμβάνει ως μόνιμο υπάλληλο για να κάνεις ελέγχους στις παροχές άλλων εταιριών? Είσαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας? Τελοσπάντων , θα ήθελα κάποιες διευκρινίσεις όσον αφορά αυτό το επάγγελμα, οπότε όποιος γνωρίζει κάτι ας απαντήσει για να ρωτήσω και τα άλλα που θέλω!! :mrgreen:

Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

καπου το χει ξαναπαρει το αυτι μου , πανω κατω ειναι αυτο που λες....κυριως για αξιολογησεις προσωπικου...Εγω προσωπικα το φερνω στο μυαλο μου καπως ετσι......dosilogoi-474x441.jpg?w=474&h=441

.......και θα αδυνατουσα να το κανω..... :X

Δημοσ.

στο 2:23 δειχνει τον μυστικο πελατη. :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=ciywV3GjZTU

απο οσο μου εχουν πει και εχω καταλαβει( :P )ναι υπαρχουν και εταιριες που μπορεις να προσλαβεις για αυτα τη δουλεια αλλα μπορει και μια εταιρια απο μονη της να προσλαβει τετοιους.πηγαινεις στο μαγαζι ως πελατης υπαρχει περιπτωση να σου δωσουν και στανταρ ερωτησεις να κανεις.μπορει να πας σε μαγαζια που να εχουν αποσταση το ενα απο το αλλο υπαρχει περιπτωση να χρειαζεσαι μεταφορικο μεσο.δεν μου εχει τυχει να δουλεψω σαν μυστικος πελατης αλλα απο περιεργεια αν τη παρεις τη δουλεια πες εμπειρίες..

edit:με μια μικρη αναζητηση βρήκα αρκετα http://www.google.com/search?q=%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B7&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a#sclient=psy-ab&hl=en&client=firefox-a&hs=Qzd&rls=org.mozilla:el%3Aofficial&source=hp&q=%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82+%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B7&pbx=1&oq=%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82+%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B7&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=4294l4294l0l4505l1l1l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=e1ff484f03c861b9&biw=1280&bih=826

Δημοσ.

καπου το χει ξαναπαρει το αυτι μου , πανω κατω ειναι αυτο που λες....κυριως για αξιολογησεις προσωπικου...Εγω προσωπικα το φερνω στο μυαλο μου καπως ετσι......dosilogoi-474x441.jpg?w=474&h=441

.......και θα αδυνατουσα να το κανω..... :X

Κοιτα μου εχουνε τυχει πωλητες/υπαλληλοι βλακες με αυτοπεποιθηση, αγενεις, ασχετοι με επιμονη, λιγουρια που ασχολουνται με γκομενακι πελατισσα και 'συ περιμενεις με τις ωρες, βαριεστημενοι κατ' εξακολουθηση κλπ.

05-tsa-fail-solitaire-airport-security-011710-lg-44195879.jpg

Ε, νταξει αν τα καταγραψει ο μυστικος πελατης τον υπαλληλο που δεν ξεκολλαει απ την πασιεντζα δεν θα τον παρομοιασω με τον καταδοτη των ΝΑΖΙ. Ημαρτον!

Δημοσ.

Εχεις την εντυπωση...οτι τετοια δουλεια υπαρχει στο Δημοσιο ??....(εκει ισως χρειαζοταν.... :rolleyes: )

Τιποτε "φουκαραδες" θα τσεκαρει, δουλους κανονικους που δουλευουν σαν τα σκυλια ....μπας και πανε για κατουρημα....η διανοηθουν να σηκωσουν το κινητο τους.... για να μην χασει κανα λεπτο ο εβραιος που ναι απο πανω με το μαστιγιο....

Δημοσ.

Mystery ειναι μια μεγαλη εφευρεση που σκοπο εχει να προκαλει στους υπαλληλους φοβο και τιποτα περισσοτερο... Τις δυσκολες μερες που περναμε ενας mystery μπορει να θαψει στη βαθμολογια εναν υπαλληλο ο οποιος δουλευει σαν σκυλος. Γενικα ενας υπαλληλος μπορει να αξιολογηθει απο τον ανωτερο του πιστευω... Ο Mystery ειναι αχρηστος και πολλες φορες ασχετος με το αντικειμενο που τον στελνουν να αξιολογησει με αποτελεσμα να χαντακωνει κοσμος χωρις να το ξερει με μοναδικο οφελος λιγα ευρω που του προσφερει η ετερεια που τον προσλαμβανει.

Δημοσ.

Kαλα ,μην το λετε .Υπαρχουν και ιδιωτικοι υπαλληλοι που βαριουνται να εξυπηρετησουν η ειναι αγενεις και αυτο μπορει να κοστισει στο μαγαζι πελατες.Αν πας σε ενα μαγαζι και ο αλλος ,σε αγριοκοιταει ,δεν θελει να σε εξυπηρετησει ,ειναι ειρωνικος ,κτλ ,δεν θα ξαναπας.Ε ,δεν ειναι βλακας ο εργοδοτης να αναρωτιεται γιατι χανει πελατεια.

Δημοσ.

ε μια δυο θα τον καταλαβει....τι διαολο...εξαλου υπαρχουν και οι καλοθελητες συναδελφοι ..οι λεγομενοι ...."μπορω και χωρις κουκουλα...." :shock:

αρα αυτος με την κουκουλα περισσευει.... :-D

Δημοσ.
dosilogoi-474x441.jpg?w=474&h=441

προς θεου μην 'καταδωσουμε' το τεμπελοσκυλο που τα ξυνει αντι να κανει αυτο για το οποιο πληρωνεται: να δουλευει και να εξυπηρετει τους πελατες.

Δημοσ.

Που να καταλαβει οτι φταει ο ταδε υπαλληλος που μπορει να μην κανβει καλα την δουλεια του .Καλυτερα ελεγχος ,απο αλληλοεξοντωση .

Δημοσ.

προς θεου μην 'καταδωσουμε' το τεμπελοσκυλο που τα ξυνει αντι να κανει αυτο για το οποιο πληρωνεται: να δουλευει και να εξυπηρετει τους πελατες.

Γιατι ο πελατης δεν εχει στοματακι να μιλησει...??? οι αυτοι που πληρωνονται αδρα για να κανουν monitoring...τι κανουν?

• Moderators
Δημοσ.

Kαλα ,μην το λετε .Υπαρχουν και ιδιωτικοι υπαλληλοι που βαριουνται να εξυπηρετησουν η ειναι αγενεις και αυτο μπορει να κοστισει στο μαγαζι πελατες.Αν πας σε ενα μαγαζι και ο αλλος ,σε αγριοκοιταει ,δεν θελει να σε εξυπηρετησει ,ειναι ειρωνικος ,κτλ ,δεν θα ξαναπας.Ε ,δεν ειναι βλακας ο εργοδοτης να αναρωτιεται γιατι χανει πελατεια.

Προσωπικα εχω καιρο να δω κατι τετοιο. Και συνηθως ειναι απο ατομα που δεν τους αρεσει αυτο που κανουν.

Αυτο που δεν εχω καταλαβει σχετικα με τους μυστικους πελατες ειναι το εξης. Αυτους ποιος τους αξιολογει? Πως εξασφαλιζεται η αντικειμενικοτητα τους?

Δημοσ.

Προσωπικα εχω καιρο να δω κατι τετοιο. Και συνηθως ειναι απο ατομα που δεν τους αρεσει αυτο που κανουν.

Αυτο που δεν εχω καταλαβει σχετικα με τους μυστικους πελατες ειναι το εξης. Αυτους ποιος τους αξιολογει? Πως εξασφαλιζεται η αντικειμενικοτητα τους?

Ενταξει εννοειται οτι πρεπει να ειναι φυσιολογικα ατομα .Οχι τιποτα μανιακοι που θα βαζουν 0 σε οποιον τους ερθει..λογικα θα περνουν απο συνεντευξη πρωτα.Εχω δει παντως ατομα να αλλαζει τελειως η συμπεριφορα τους μετα απο καποια επιπληξη και οχι οτι μου αρεσει κατι τετοιο αλλα δεν μου αρεσει απο την αλλη να πηγαινω καπου και να εχει ο αλλος το υφος ,εγω τον μισθο μου θα τον παρω ,μην με ενοχλεις και αντε πνιξου στην τελικη.Δλδ καπου δεν ξαναπας και δεν φταιει και ο εργοδοτης να χανει λεφτα επειδη εχει πεσει σε στριμενο υπαλληλο.Ανεργεια εχει εκει εξω .Ας παρει καποιον που να κανει την δουλεια του ,να ειμαστε ευτυχισμενοι ολοι .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...