stavregos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να δημιουργήσω ένα DVD(ενώνοντας ήδη υπάρχοντα βίντεο 16:9 και με προσθήκη μενού) σε αναλογία εικόνας 16:9 με το Pinnacle Studio 15?? Όσο και να έχω προσπαθήσει δεν έχω καταφέρει να κάνω τίποτα.Απλά βίντεο μπορώ να κάνω με 16:9 αλλά DVD δεν τα καταφερα. Αν γνωρίζει κανείς ας με βοηθήσει. Και αν δεν γίνεται με το Pinnacle Studio 15 μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο άλλο πρόγραμμα?.
TheELF Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Ο ποιο εύκολος τρόπος είναι με το DVD Flick ελεύθερο ή με το ConvertXtoDVD πληρωμή,αν τα βίντεο είναι ήδη σε συμβατή mpeg2 μορφή δεν χρειάζεται και να γίνει recode αλλά θα πρέπει αν κάνεις την ανάλογη ρύθμιση για να γίνει δεν είναι προεπιλογή.
stavregos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Τώρα τα βίντεο έχουν την εξής μορφή MPEG-4 , 3851 Kbps , 1280x720 ,16:9. Θα χρειαστούν ξανά κωδικοποίηση από ότι καταλαβαίνω.Θα έχω απώλειες στην ποιότητα έτσι? Με αυτά τα προγράμμα που μου προτείνεις TheELF μπορώ να δημιουργήσω custom menu στην αρχή του DVD?
TheELF Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Κοίτα το DVD είναι ένα στάνταρ που υπάρχει εδώ και χρόνια και είναι σε Mpeg2 και με το Pinnacle και με οποιοδήποτε πρόγραμμα αν δεν τα κάνεις mpeg2 τα βίντεο δεν θα παίξει στης «κλασσικές» «φέτες».Αν θες να τα γράψεις απλά σε dvd για να τα έχεις σαν αρχεία δεν υφίσταται θέμα τα γράφεις όπως θες. Ναι θα έχεις απώλεια και σε ποιότητα και ακόμα και σε ανάλυση αν θες να τα κάνεις κλασσικά συμβατά DVD. Και τα δύο σου δίνουν δυνατότητα για μενού το convertX έχει περισσότερες.
stavregos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Το βασικότερο θέμα μου είναι να κρατήσω το 16:9 γιατί όσο και αν προσπάθησα μου το γυρνάει σε 4:3 και υπάρχει μεγάλη αλλοίωση στην εικόνα. Μπορώ να το πετύχω κάπως αυτό? Από τα δύο προγράμματα που μου είπες το convertX θεωρείς καλύτερο? Και κάτι ακόμα,την ένωση των βίντεο που θέλω να βάλω στο DVD πρέπει να την κάνω χωριστά?Αν όχι πως το κάνω στο Convertx?
TheELF Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Και τα δύο προγράμματα στης ρυθμίσεις του βίντεο έχουν επιλογή για να βάλεις χειροκίνητα την αναλογία ή να την αφήσεις όπως έχει. Το ποιο είναι το καλύτερο είναι θέμα γούστου το convertX πάντως έχει ποιο πολλές λειτουργίες για μενού. Μπορείς τα κομμάτια απλά να τα ρίξεις όλα μαζί στο πρόγραμμα και το κάθε ένα κομμάτι να γίνει επιλέξιμο τμήμα του DVD που όμως αν βάλεις να παίξει το πρώτο θα παίξουν όλα το ένα μετά το άλλο.
stavregos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Πάλι παρότι βάζω στις επιλογές 16:9 μου κόβει πάρα πολύ από την ποιότητα,χρησιμοποίησα το convertX.Δεν μπορώ είτε σε αυτό το πρόγραμμα είτε σε κάποιο άλλο να ορίσω την διάσταση εικόνας μεγαλύτερη από 720χ576?
TheELF Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Πάλι παρότι βάζω στις επιλογές 16:9 μου κόβει πάρα πολύ από την ποιότητα,χρησιμοποίησα το convertX.Δεν μπορώ είτε σε αυτό το πρόγραμμα είτε σε κάποιο άλλο να ορίσω την διάσταση εικόνας μεγαλύτερη από 720χ576? Το 720χ576 είναι το μέγιστο που επιτρέπεται σε DVD από εκεί και πάνω πας σε bluray.
stavregos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.Τελικά από τις ρυθμίσεις κάτι καλό κατάφερα να κάνω παρά τις όποιες απώλειες. Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα με πιο πολλά(και λίγο πιο περίεργα) customized menus?(για παράδειγμα το Pinnacle έχει πάρα πολλά και όμορφα αλλά τα χαλάμε στο aspect ratio και την ποιότητα με αυτό το πρόγραμμα.)
TheELF Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν το δουλεύω το πρόγραμμα οπότε δεν ξέρω,σίγουρα έχει ρυθμίσεις για να βγάλει σωστή ποιότητα και αναλογία απλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω εγώ. Αν θες ρίξε και μια ματιά σε αυτό το θέμα κατά τα άλλα περίμενε μπας και ενδιαφερθεί κάποιος που ξέρει καλά το Pinnacle.
stavregos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 To convertX μου έβγαλε αρκετά καλή ποιότητα.Απλά θα ήθελα μια λίγο μεγαλύτερη ποικιλία στα μενού. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τη βοήθεια.Να ΄σαι καλά.
stavregos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Αν γνώρίζει κάποιος για το Pinnacle ας μου πει? Ή αλλιώς με ποιο άλλο πρόγραμμα θα μπορούσα να έχω μεγαλύτερη ποικιλία στα μενού από ότι το convertX??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.