Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Bασικα (επειδη ψιλοασχολουμαι κι εγω με μεταφρασεις) για να σε χρησιμοποιησει μια εταιρεια της Ελλαδας (δεν εχω ψαξει για εξωτερικο) ως μεταφραστη (εξωτερικο συνεργατη) πρεπει να εχεις κανει εναρξη επαγγελματος. Δινοντας της εσυ αποδειξη παροχης υπηρεσιων γλιτωνει τον ΦΠΑ. Εκτος αν πληρωνεις εσυ τον ΦΠΑ που θα κερδιζε υπο αλλες συνθηκες. Πολυ γενικα αυτο που λεω καθως δεν ειμαι λογιστης, αλλα απ'οσο μπορω να γνωριζω ετσι ειναι. Τουλαχιστον για μεγαλα projects. Σορυ για το οφφτοπικ :)

Δουλευω με εξωτερικο κυριως οποτε δεν χρειαζεται να κανεις εναρξη επαγγελματος :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πάντως αν θέλει κάποιος να εργαστεί πραγματικά από το σπίτι μέσω internet, μπορεί να μάθει να κατασκευάζει ιστοσελίδες που θα του φέρουν έσοδα είτε από affiliate marketing , είτε από Google Adsense. Βέβαια, δεν είναι για όλους, πάντως στην ιστοσελίδα www.ergasiaonline.gr μπορεί οποισδήποτε να δει τα 7 απαραίτητα βήματα εργασίας για να πετύχει σε αυτή τη δουλειά. Θέλει χρόνο, όμως φέρνει αποτελέσματα η δουλειά για όποιον ασχοληθεί σοβαρά

Δημοσ.

Ναι ομως πρεπει να εχεις μεγαααλη επισκεψιμοτητα,πραγμα δυσκολο, για να πεις οτι βγαζεις κατι!Αν ηταν τοσο ευκολο ολοι θα ειχαν μια ιστοσελιδα και δε θα ειχαμε ανεργια.:mrgreen:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ναι ομως πρεπει να εχεις μεγαααλη επισκεψιμοτητα,πραγμα δυσκολο, για να πεις οτι βγαζεις κατι!Αν ηταν τοσο ευκολο ολοι θα ειχαν μια ιστοσελιδα και δε θα ειχαμε ανεργια.:mrgreen:

Κάθε δουλειά έχει και τις τεχνικές της. Δηλαδή, δεν είναι μόνο η επισκεψιμότητα αλλά και άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο για να βγάλεις λεφτά από τις ιστοσελίδες. Ρίξε μια ματιά στο flippa.com να δείς πόσα είναι περίπου τα έσοδα από ιστοσελίδες που φαίνονται απλές. Πάντως, όντως είναι δύσκολη η επισκεψιμότητα αλλά αν αφιερώσεις χρόνο για τη δουλειά και επιχειρηματική σκέψη μπορείς να τα καταφέρεις. Στην ιστοσελίδα μας www.ergasiaonline.gr έχουμε πολλές τεχνικές για επισκεψιμότητα και στις μελλοντικές ενημερώσεις που θα κάνουμε θα δίνουμε συνέχεια στη δημοσιότητα τεχνικές που χρησιμοποιούν πάρα πολλοί και αποδίδουν, απλά θέλουμε πρώτα να τεστάρουμε κάθετι πριν το βγάλουμε στην ιστοσελίδα μας. Το πιο δύσκολο πάντως δεν είναι η επισκεψιμότητα αλλά η ποιότητα και η μοναδικότητα του περιεχομένου. Αν φτιάξεις ιστοσελίδα με πολύ καλό και ποιοτικό περιεχόμενο,τότε, και επισκεψιμότητα θα αποκτήσει και θα γίνουν και πωλήσεις αν πουλάς ποιοτικά προϊόντα. Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου για όλα αυτά, αν θέλεις στείλε μου e-mail στο [email protected] Ευχαριστώ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έπεσα κατά τύχη στο thread αυτό, και μιας και εργάζομαι για ένα site αντίστοιχο με αυτά που αναφέρατε, τσεκαρετέ το

www.peopleperhour.com

(Να σημειώσω ότι αν και Αγγλική εταιρεία, έχουν ανοίξει development τμήμα στην Ελλάδα και η ανάπτυξη του site γίνεται εδώ)

Δημοσ.

Πάντως αν θέλει κάποιος να εργαστεί πραγματικά από το σπίτι μέσω internet, μπορεί να μάθει να κατασκευάζει ιστοσελίδες που θα του φέρουν έσοδα είτε από affiliate marketing , είτε από Google Adsense. Βέβαια, δεν είναι για όλους, πάντως στην ιστοσελίδα www.ergasiaonline.gr μπορεί οποισδήποτε να δει τα 7 απαραίτητα βήματα εργασίας για να πετύχει σε αυτή τη δουλειά. Θέλει χρόνο, όμως φέρνει αποτελέσματα η δουλειά για όποιον ασχοληθεί σοβαρά

Απλά θα ήθελα να δώσω έμφαση στο "Θέλει χρόνο" και στο "για όποιον ασχοληθεί σοβαρά". Είναι και τα δύο αλήθεια όπως και το γεγονός ότι μπορείς να βγάλεις καλά χρήματα από ένα site αν κάνεις τα παραπάνω. :)

Δημοσ.

Έπεσα κατά τύχη στο thread αυτό, και μιας και εργάζομαι για ένα site αντίστοιχο με αυτά που αναφέρατε, τσεκαρετέ το

www.peopleperhour.com

(Να σημειώσω ότι αν και Αγγλική εταιρεία, έχουν ανοίξει development τμήμα στην Ελλάδα και η ανάπτυξη του site γίνεται εδώ)

Βασικά αν δε κάνω λάθος Έλληνες το έχουν ξεκινήσει άλλο αν είναι το site στα Αγγλικά κτλ για να έχει απήχηση.

Είχα μιλήσει με τους δημιουργούς σε μια εκδήλωση.

Δημοσ.

οποιος καταλαβει καταλαβε

Δήλωση εισοδημάτων που αποκτώνται στην αλλοδαπή

* Ο κ. Πέτρος Ιακώβου ερωτά: «Θα ήθελα να μάθω κατά πόσον είναι υποχρεωτική η δήλωση εισοδημάτων που ήδη φορολογούνται στο εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο- Αγγλία) και στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια κάνω φορολογική δήλωση στην Ελλάδα από πολλών ετών, για ελληνικά εισοδήματα και πλέον σκέφτομαι να εργαστώ στην Αγγλία όπου και θα φορολογούμαι για τα εκεί εισοδήματα. Στην Ελλάδα θα συνεχίζω να φορολογούμαι για εισοδήματα σύνταξης Δημοσίου που θα έχω από εδώ. Ως διεύθυνση διαμονής θα συνεχίζω να δηλώνω την ήδη υπάρχουσα ελληνική διεύθυνσή μου (όπου βέβαια δηλώνομαι ως φιλοξενούμενος διότι το σπίτι είναι στο όνομα του πατέρα μου).

Είναι υποχρεωτικό να δηλώνω φορολογημένα εισοδήματα εξωτερικού και τι μπορεί να προκύψει αν δεν τα δηλώσω στην Ελλάδα; Σημειωτέον ότι τα χρήματα αυτά θα παραμένουν στην Αγγλία, ενδεχομένως όμως στο μέλλον να μεταφέρω χρήματα και στην Ελλάδα (που όπως δήλωσα θα είναι νομίμως αποκτηθέντα και φορολογηθέντα εκεί). Επίσης, υπάρχει κανένα θέμα παρανομίας σχετικά με την εργασία μου πλέον στην Αγγλία και την παράλληλη συνταξιοδότησή μου στην Ελλάδα από το Δημόσιο, για εργασία φυσικά που έχει προηγηθεί στην Ελλάδα;».

Απάντηση:

1. Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1

του άρθρου 2 του ΚΦΕ, σε φόρο υπόκειται κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο αποκτά εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και τον τόπο κατοικίας ή διαμονής του. Επίσης ανεξάρτητα από την ιθαγένειά του, σε φόρο υπόκειται κάθε φυσικό πρόσωπο για τα εισοδήματα που προκύπτουν στην αλλοδαπή εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα.

2. Οι πιο πάνω διατάξεις έχουν ισχύ με παράλληλη εφαρμογή των διατάξεων των συμβάσεων αποφυγής της διπλής φορολογίας. Η Ελλάδα έχει υπογράψει τέτοια σύμβαση με το Ηνωμένο Βασίλειο.

3. Η συνταξιοδότησή σας στην Ελλάδα δεν σας εμποδίζει να εργαστείτε οπουδήποτε και ειδικότερα στην αλλοδαπή.

http://www.tovima.gr/finance/finance-news/article/?aid=291954

Δημοσ.

Βασικά αν δε κάνω λάθος Έλληνες το έχουν ξεκινήσει άλλο αν είναι το site στα Αγγλικά κτλ για να έχει απήχηση.

Είχα μιλήσει με τους δημιουργούς σε μια εκδήλωση.

Καταγωγή από Κύπρο έχουν τα παιδιά που το ξεκίνησαν (ο Ξένιος και ο Σίμος: http://www.peopleperhour.com/boardofdirectors.php). Το site όταν ξεκίνησε απευθυνόταν στην αγγλική αγορά, ενώ τώρα κάνει παγκόσμιο άνοιγμα. Σκέψου ότι μέχρι πρόσφατα υποστηρίζαμε μόνο λίρες Αγγλίας, ενώ τώρα πλέον έχουμε και ευρώ και δολλάρια.

Τι ακριβως ειναι αυτο?Για δωστε περισσοτερες πληροφοριες.

Αν εννοείς για την peopleperhour.com: είναι ένα online marketplace ανθρώπων που παρέχουν υπηρεσίες, με την ώρα. Φαντάσου επαγγέλματα όπως γραμματείς, μεταφραστές, γραφίστες, λογιστές κλπ. Μπαίνει η εταιρεία, κάνει post μία δουλειά που θέλει (πχ "Θέλω μετάφραση κειμένου από Αγγλικά σε Ελληνικά, 500 σελίδες) και δίνει και ένα διαθέσιμο budget. Και μπαίνουν οι freelancers και κάνουν bid πάνω στη δουλειά, και η εταιρεία διαλέγει την προσφορά που την ενδιαφέρει.

Δημοσ.

[/b] 1. Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1

του άρθρου 2 του ΚΦΕ, σε φόρο υπόκειται κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο αποκτά εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και τον τόπο κατοικίας ή διαμονής του. Επίσης ανεξάρτητα από την ιθαγένειά του, σε φόρο υπόκειται κάθε φυσικό πρόσωπο για τα εισοδήματα που προκύπτουν στην αλλοδαπή εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα.

Mαρία, τι λέγαμε? Ιδού.

Δημοσ.

αυτά δεν είναι και ψευτικα?

Εγώ εχω site τα παρακατω!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μπορει να μου πει καποιος ΑΚΡΙΒΣ τι γινεται σε αυτες τις δουλειες?? Δηλαση τι σε βαζουν να κανεις απο το σπιτι και για ποια υπηρεσια που τους παρεχεις σε πληρωνουν?? Γιατι ολο ακουω πως ειναι απατες αλλα πουθενα δεν διαβασα ποιες ειναι αυτες οι απατες και με εχει φαει η περιεργεια.

Δημοσ.

εγω μια προσωπικη επειρια που ειχα με δουλεια στο σπιτι ειναι που μου εφερνε μια βιοτεχνια κουτια στο σπιτι η χαρτοσακουλες και εγω τις εφτιαχνα. τι εννοω, ερχοντουσταν φλατ και εγς τισ διπλωνα,τις κολλουσα και λοιπα.αναλογος τον καιρο π.χ τετοιες εποχες φτιαχνανε κουτια για λαμπαδες.οι τιμες ητανε απο 0.04 ευρω η σακουλα εως 0.20 ευρω αναλογος ποσο δυσκολο ητανε να την φτιαξεις ή ποσο χρονοβορο. Θυμαμαι δεν μπορουσες να παρεις οση δουλεια για το σπιτι θες. ειχε οριο. ουσιαστηκα ειναι για να βγαζεις ενα χαρτζιλικι ευκολα. ενα επιπλεον εισοδημα.επεισης ο αδερφος μου ητανε σε μια αλλη βιοτεχνια που εφτιαχνε κοσμηματα,πηγαινες στην βιοτεχνια επερνεσ τα υλικα κια μετα σπιτι τα εφτιαχνες. του δινανε τα υλικα και τα σχεδια , δλδ πως πρεπει να ειναι το κοσμημα εμφανισιακα, και εκεινος τα εφτιαχνε και αυτοι του λεγανε πως πρεπει να π.χ σε 3 μερες να τα φτιαξεις και να τα φερεις. και πληρωνοτανε.δεν θυμαμαι αν αυτο ειχε οριο. αλλα ητανε χαρτζιλικακι να συμπληρωνει εισοδημα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εγω μια προσωπικη επειρια που ειχα με δουλεια στο σπιτι ειναι που μου εφερνε μια βιοτεχνια κουτια στο σπιτι η χαρτοσακουλες και εγω τις εφτιαχνα. τι εννοω, ερχοντουσταν φλατ και εγς τισ διπλωνα,τις κολλουσα και λοιπα.αναλογος τον καιρο π.χ τετοιες εποχες φτιαχνανε κουτια για λαμπαδες.οι τιμες ητανε απο 0.04 ευρω η σακουλα εως 0.20 ευρω αναλογος ποσο δυσκολο ητανε να την φτιαξεις ή ποσο χρονοβορο. Θυμαμαι δεν μπορουσες να παρεις οση δουλεια για το σπιτι θες. ειχε οριο. ουσιαστηκα ειναι για να βγαζεις ενα χαρτζιλικι ευκολα. ενα επιπλεον εισοδημα.επεισης ο αδερφος μου ητανε σε μια αλλη βιοτεχνια που εφτιαχνε κοσμηματα,πηγαινες στην βιοτεχνια επερνεσ τα υλικα κια μετα σπιτι τα εφτιαχνες. του δινανε τα υλικα και τα σχεδια , δλδ πως πρεπει να ειναι το κοσμημα εμφανισιακα, και εκεινος τα εφτιαχνε και αυτοι του λεγανε πως πρεπει να π.χ σε 3 μερες να τα φτιαξεις και να τα φερεις. και πληρωνοτανε.δεν θυμαμαι αν αυτο ειχε οριο. αλλα ητανε χαρτζιλικακι να συμπληρωνει εισοδημα

καλησπερα σας!!!

Aggeluska μου το συγκεκριμενο ας πουμε πως το βρισκεις??

εχω δει πολλες απαντησεις

αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει πως τα βρισκεις ολα αυτα

με τα κουτια τις μπουμπουνιερες κτλ

:rolleyes:

επισης εχω μια απορια

βρισκω συνεχεια αγγελιες σαν αυτη

http://www.xe.gr/jobs/evresi,imiapasxolisi|ad-8542556.htmlLink

εχει παρει καποιος τηλεφωνο?

με τι εχουν σχεση?

ειναι διαφορετικες? ιδιες? με τι εχουν σχεση συνηθως

τωρα ξερω θα με βρισετε κ θα μου πειτε απλα παρε τηλ κ μαθε

δε ξερω με φοβιζουν οι τοσες αοριστιες

γιατι δεν δινουν παραπανω στοιχεια

μια αλλη ελεγε για φιλτρο νερου

προμοσιον δηλ

αλλα τολεγε

τεσπα εχει παρει κανεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...