scullyist Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν θεωρείται απλά, αυτό ακριβώς είναι Kαι απ'όλα (του Envato), εκεί ακριβώς είναι το πολύ χρήμα (web templates) παράλληλα με το Videohive περί motion graphics. Απλά ρίξε μια ματιά στα popular items και κάνε έναν απλό πολλαπλασιασμό για να δεις τι έχει βγαλει ενα template με απήχηση και σε πόσο διάστημα. Περί τριψήματος ματιών που έλεγα.
Marria Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μαλιστα, δεν με ενδιαφερουν, δεν ασχολουμαι με αυτα
scullyist Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιο είναι το αντικείμενο σου, Μαρία?
black_widow Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν θεωρείται απλά, αυτό ακριβώς είναι Kαι απ'όλα (του Envato), εκεί ακριβώς είναι το πολύ χρήμα (web templates) παράλληλα με το Videohive περί motion graphics. Απλά ρίξε μια ματιά στα popular items και κάνε έναν απλό πολλαπλασιασμό για να δεις τι έχει βγαλει ενα template με απήχηση και σε πόσο διάστημα. Περί τριψήματος ματιών που έλεγα. Κοιτάω εκεί για wordpress themes και έχει καλά πραγματάκια και φτηνά Ναι , τα είδα τα sales και έμεινα λίγο μαλάκας Του χώρου δεν είμαι αλλά ψάχνομαι για αλλαγή καριέρας πριν να είναι αργά ...
Marria Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιο είναι το αντικείμενο σου, Μαρία? Μεταφρασεις, data entry, data mining και ολα τα σχετικα...
scullyist Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Του χώρου δεν είμαι αλλά ψάχνομαι για αλλαγή καριέρας πριν να είναι αργά ... Wise move. Αφού σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, προχώρα ακάθεκτη. Μεταφρασεις, data entry, data mining και ολα τα σχετικα... Σίγουρα τσεκάρεις τα λινκ/σάιτς που έδωσε η widow τότε, εκεί υπάρχει μπόλικη δουλειά γι'αυτό το πεδίο απλά όπως αναφέρθηκε είναι στη φάση του bidding για να πάρεις τη δουλειά.
Marria Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Σίγουρα τσεκάρεις τα λινκ/σάιτς που έδωσε η widow τότε, εκεί υπάρχει μπόλικη δουλειά γι'αυτό το πεδίο απλά όπως αναφέρθηκε είναι στη φάση του bidding για να πάρεις τη δουλειά. Tα ξερω ηδη αυτα τα sites A και να ενημερωσω οτι αμα πληρωνεστε απο το εξωτερικο δεν εχετε φορολογια
scullyist Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 A και να ενημερωσω οτι αμα πληρωνεστε απο το εξωτερικο δεν εχετε φορολογια Deadly wrong δυστυχώς... εκτός αν ανοίξεις την προσωπική σου εταιρία/κάνεις έναρξη επαγγέλματος στο εξωτερικό.
Marria Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Deadly wrong δυστυχώς... Μπα, πως θα σε φορολογησουν? με τι invoice? και ποιος ειναι ο εργοδοτης σου? Μου το εχει πει καλη πηγη οτι δεν εχουμε φορολογια γιατι το εισοδημα απο εξωτερικο δεν φορολογειτε. εκτός αν ανοίξεις την προσωπική σου εταιρία/κάνεις έναρξη επαγγέλματος στο εξωτερικό. Δεν εχω κανει και δεν ειχα φορολογια. Και ξερω ατομο που δουλευε αποκλειστικα ετσι για χρονια , και προσφατα εκανε φορολογικη δηλωση.
scullyist Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 ... Έχει κάνει εδώ έναρξη επαγγέλματος/ελεύθερος επαγγελματίας? Μιλάμε για σοβαρά ποσά ή ποσά που περνούσαν απαρατήρητα? Τα δήλωνε κανονικά τα έσοδα του εξωτερικού? Διότι άλλον (web designer) τον φώναξε η τράπεζα και του ζήτησε το λόγο "τι είναι αυτές οι εισπράξεις κάθε μήνα, τι είναι το paypal" Τους εξήγησε ότι πουλάει templates κι εφυγε. Λίγες μέρες μετά τον φώναξε η εφορία (τον εδωσε στεγνα η τραπεζα βεβαιως βεβαίως) και του ζήτησε παραστατικά για αυτές τις πωλήσεις. (του στυλ, ότι έπρεπε να έχει, όχι προαιρετικά). Ούτε οι λογιστες δεν ξερουν τι γίνετε αν δεν τους εχει πεσει περιπτωση να ψαχτούν, ουτε η εφορία. Διότι ως γνωστόν το νομικό πλαίσιο στο Ελλαδιστάν είναι αλαλουμ στο κομματι του design και ειδικα στην εργασία μεσω ιντερνετ. Η πιο safe απάντηση είναι ότι πρέπει να έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος ως ελεύθερος επαγγελματίας για να είσαι νόμιμος στις πωλήσεις και στην εργασία σου -οπότε και έσοδα από εξω. To paypal το ίδιο δίνει αναφορά στις χώρες για τα έσοδα των χρηστών, οπότε ούτε απο κει μπορείς να κοιμασαι ήσυχος (ετσι κι αλλιως αφού θα τα τραβάς στην τραπεζα σου), ειδικά αν δεν παίζεις με χαρτζιλίκια κι έχεις κανονικότατα έως μεγάλα έσοδα. Οσο για παραστατικά, υπάρχουν πάντα τα παραστατικά του paypal και το προσωπικό statement με καταγεγραμμένες όλες τις πωλήσεις σου, ποσοστά κλπ. Όλοι οι designers που έχουν ψαχτεί για το θέμα παίρνουν την ίδια απάντηση: έναρξη επαγγέλματος. Η'έναρξη εταιρίας στο εξωτερικό για να μην φορολογείσαι εδώ (διότι θα φορολογείσαι εκεί-θα τα δηλώνεις όμως. Εκτός αν πηγαίνεις συχνά ταξιδάκια για να εισπράτεις από εκεί και να επιστρέφεις). Πολύ θα ήθελα να διαψευστώ, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο, ΑΛΛΑ αυτά απορρέουν από πρόσφατες συζητήσεις με γραφίστες και λογιστές.
Marria Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Αφου δουλευε εδω και χρονια μεσω εξωτερικου και φετος εκανε δηλωση, οχι δεν τα δηλωνε αλλα ουτε και καμια τραπεζα τον απασχολησε. Φετος αναγκαστηκε να κανει δηλωση γιατι πλεον επιασε πρωινη δουλεια, οποτε υποχρεωτικα θα επρεπε να δηλωνει το εισοδημα του. Και μιλαω για ατομο που τα ψαχνει υπερβολικα αυτα και ποτε δεν ειχε προβλημα. Οπως και εγω δουλευω ετσι εδω και 5 χρονια και ποτε δεν με ενοχλησαν.
scullyist Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Kάτσε βρε παιδί μου, δεν μπορείς να κάνεις λογικό άλμα ότι δεν τα φορολογούσαν/ούν, από τη στιγμή που δεν τα δηλώσατε lol. Απλά δεν σας έπιασε το ραντάρ της εφορίας (το οποίο και φυσικά δεν εκπλήσει, ειδικά για προηγούμενα χρόνια, είτε για μαύρα έσοδα από μέσα είτε από έξω) και το περάσατε αφρός. Αν τα δηλώνατε θα ήταν άλλη η ιστορία. Και φυσικά τα πράγματα έχουν αγριέψει πλέον, προσωπικά δεν βλέπω πως μπορεί κάποιος να είναι ησυχος αυτή την εποχή όταν ακουει δεξιά κι αριστερά κι από λογιστές ότι θέλει έναρξη κι ότι η τράπεζα τον έλεγξε και τον έδωσε τον άλλο στεγνά, so..*shrug*
Marria Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Εφοσον ειχε ρωτησει / ψαξει οτι δεν ειναι αναγκαιο να τα δηλωσει , δεν τα δηλωνε, τοσο απλα. Οπως ξερω και αλλους που δουλευουν ετσι και δεν τα εχουν δηλωσει και πρωτη φορα ακουω οτι πρεπει να κανεις εναρξη επαγγελματος. Δεν μιλαω ομως τοσο για designers αλλα για προγραμματιστες και σχετικες freelancer δουλειες. Αρκετα ομως με το offtopic
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Bασικα (επειδη ψιλοασχολουμαι κι εγω με μεταφρασεις) για να σε χρησιμοποιησει μια εταιρεια της Ελλαδας (δεν εχω ψαξει για εξωτερικο) ως μεταφραστη (εξωτερικο συνεργατη) πρεπει να εχεις κανει εναρξη επαγγελματος. Δινοντας της εσυ αποδειξη παροχης υπηρεσιων γλιτωνει τον ΦΠΑ. Εκτος αν πληρωνεις εσυ τον ΦΠΑ που θα κερδιζε υπο αλλες συνθηκες. Πολυ γενικα αυτο που λεω καθως δεν ειμαι λογιστης, αλλα απ'οσο μπορω να γνωριζω ετσι ειναι. Τουλαχιστον για μεγαλα projects. Σορυ για το οφφτοπικ
yannis27gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν είναι ακριβώς οφτόπικ. Η κοπελιά θα μπορούσε να ψάξει για δουλειά σε Σ/Μ να βγάζει άμεσα τα προς το ζην και παράλληλα να ψαχτεί σε θέματα απόκτησης γνώσεων πάνω στους Η/Υ και δη σε κώδικα (PHP, ASP, NET, κτλ) ώστε να δει μέλλον γιατί δε νομίζω να επιθυμεί το μέλλον της στο Σ/Μ! Πάντως με βάλατε και μένα στο τριπάκι αν και είμαι επαγγελματικά αποκατεστημένος (αν μπορεί να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του έτσι στη χώρα/εποχή που ζούμε...).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα