Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, για

1.  
  2. Design (print, web, 3d, illustration, photoshop κλπ κλπ κλπ)
  3. Προγραμματισμός / coding
  4. Video / Μotion Graphics
  5. Μουσική
  6. Φωτογραφία
  7. Tutorials

υπάρχει κάτι -κατ'εμέ- καλύτερο από τα σάιτς απομακρυσμένης απασχόλησης και λέγεται (stock)marketplaces.

Και βγάζεις από χαρτζιλίκι > έως έξτρα εισόδημα > έως full εισόδημα, και, αν ανήκεις σε web design/ coding-προγραμματισμός/ motion graphics και είσαι πάρα πολύ καλός > έως να τρίβεις τα μάτια σου.

Όσοι ασχολείστε επαγγελματικά (στανταρ αρκετοί το ξέρουν ήδη) αλλά και αυτοί που το παλεύετε το αντικείμενο, ψαχτείτε. Το σε πια κλίμακα εισοδήματος θα είστε εξαρτάται από την παραγωγικότητα σας και το πόσο καλοί είστε (οπότε κι αντίστοιχη απήχηση των project σας=περισσότερες πωλήσεις=ανάλογη κλίμακα εισοδήματος). Από το σπίτι σας, φτιάχνοντας ότι θέλετε, σε ότι χρόνους θέλετε, και ακόμη κι όταν δεν παράγετε κάτι νέο, με παθητικό εισόδημα από τα προηγούμενα projects για όσο περνάει η μπογιά τους.

Αυτά, συνοπτικά.

Επεξ/σία από scullyist
Δημοσ.

καλημερα παιδια :-D

τι κανετε!;;;

χαμος βλεπω....

θελω να σας ευχαριστησω ολους παρα πολυ

για οσα βρηκατε η προσπαθησατε να βρειτε κ για οτι προτεινατε

το εκτιμω πολυ ειλικρινα

ειδα βεβαια κατι ποστ τα οποια δεν μαρεσαν καθολου

και θα μου επιτρεψετε με καθε ευγενεια που με διακατεχει να τα σχολιασω ηρεμα κ ωραια

-τι παει να μπει με κλανιες δεν φαβονται αυγα κ οτι δεν εχω κατι χρηισμο να προσφερω?

-και φυσικα δεν ανεφερα κατι για πτυχια απτην αρχη εδω (οπως ειδα σενα αλλο ποστ) γιατι δεν ειστε υπευθυνοι ευρεσης εργασιας...

-πολυ κρυο κ το αστεακι για τα βυζια κ το μσν

λες κ ζητησα λεφτα να βγαλω τωρα κ χωρις να κανω τιποτα

εγω το μονο που ρωτησα κ γιαυτο ανοιξα θεμα ηταν αν γνωριζετε τροπους που μπορεις καποιος να βγαλει ενα εισοδημα οτι κ ναναι αυτο απτο σπιτι

εισοδημα οχι ολοκληρο μισθο

οταν ζοριζεσαι οικονομικα δεν πας να "χασεις χρονο κ χρημα" σε σπουδες

πας να βρεις κατι να κερδισεις ενα χαρτζιλικι κ μετα κοιτας κ ταυτοχρονα να κανεις σπουδες

που ειναι το δυσκολο να καταλαβεις κ μου λες οτι δεν εχω κατι χρησιμο να προσφερω μονο κ μονο επειδη ειπα οτι τωρα προτιμω να μη χαλασω λεφτα τα οποια δεν διαθετω τωρα σε κατι που θαποφερει στο μελλον?? ????

οφειλα να ανοιξω ενα θεμα για πληροφοριες κ οποιος ηξερε κατι

ειτε αυτο ειναι να φτιαχνω μπουμπουνιερες, κομποσχοινια, να μοιραζω φυλλαδια, να φτιαχνω καρτες

η οπως ειπαν τα παιδια πιο πανω για σελιδες κτλ

οτιδηποτε δε ξερω οτι υπαρχει να μου πει αυτο κ τελος ..,

ζητησα την εμπειρια ανθρωπων που εχουν κανει κατι τετοιο

κ πιστευα πως σημερα υπαρχουν ακομα Ανθρωποι

που μπορουν να βοηθησουν κ να καθοδηγησουν

χωρις να εχουν καποιο κερδος

χωρις να κρινουν η να κανουν κακογουστα αστεια κ σαρκασμους

ειδικα σε καποιον ο οποιος ειναι πεσμενος

ρωτησα αν ξερετε να προτεινετε διαφορα κ τιποτα παρταπανω

συγχωρεστε για το ξεσπασμα

ευχαριστω ολους τους υπολοιπους για ολες τις ιδεες κ την ευγενεια

να εχετε μια υπεροχη μερα κ ενα καλο σαβατοκυριακο :-D

Δημοσ.

καλημερα παιδια :-D

συγχωρεστε για το ξεσπασμα

ευχαριστω ολους τους υπολοιπους για ολες τις ιδεες κ την ευγενεια

να εχετε μια υπεροχη μερα κ ενα καλο σαβατοκυριακο :-D

θα εχει αναδρομο ερμη, για το επομενο ισως...

π

Δημοσ.

destinity22 καταρχάς μην αρπάζεσαι , ξέρεις τι έχουμε ακούσει οι υπόλοιποι άνεργοι σε αντίστοιχα τοπικ που πάντα αναγκαστικά κλειδώνονται στο τέλος ( και φυσικά και από κοντά τι ακούω από το κάθε βολεμένο ). Σαφώς και ο άνεργος δεν είναι περιορισμένης ευθύνης και σίγουρα θα έχει δοκιμάσει να ρωτήσει κάποιο γνωστό του ή συγγενή για δουλειά ( βέβαια και από φίλους / συγγενείς / γνωστούς άνεργους να φάνε και οι κότες πλέον , τι σας λέω βέβαια , ε ).

Επίσης απαντώ εδώ στο π.μ που δέχτηκα , όχι δεν είπαμε ότι θα το κάνουμε χρυσή ευκαιρία και σαφώς εάν ξέρει κανείς για κάποια δουλειά θα κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του και τον περίγυρο του , ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών κάνουμε , εάν δεν έχετε κάτι να πείτε στο τοπικ μπορείτε απλά να το αγνοήσετε και να μη δυναμιτίζετε τη συζήτηση που προσπαθούμε να κάνουμε.

Δες το ποστ του scullyist . Υπάρχουν freelancer sites που κάνεις bid για κάθε project . Eίναι σαν το e-bay της εργασίας δηλαδή. Εάν κάνεις bid σε projects που δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις , π.χ. data entry σε τρώνε λάχανο οι Ινδοί , είναι πολύ πολύ φτηνότεροι . Εγώ έχω κάνει bid και σε projects για Wordpress απλά όμως ( όχι με απαιτήσεις να ξέρεις κώδικα ) , του τύπου να βάζεις άρθρα από word που σου δίνουν , να τα μορφοποιείς κ.λ.π. Δεν έχω δει προκοπή λοιπόν . Χρειάζονται πιο τεχνικές γνώσεις και καλές γνώσεις για τέτοιες δουλειές , δες τι γράφει o scyllyist.

http://www.freelancer.com/

https://www.odesk.com/

http://www.elance.com/

Στην ελληνική πραγματικότητα τώρα μόνο τίποτα telemarketing από το σπίτι μπορείς να βρεις ( πληρώνεσαι με ποσοστά όμως ). Αυτά από χρυσή ευκαιρία ό,τι βρεις. Προσφάτως είχα στείλει σε μία ( irisnet κάπως έτσι λέγεται ) τέτοια και προωθούσες προγράμματα εναλλακτικού παρόχου ενέργειας και ανά συμβόλαιο η πληρωμή λέγανε ότι είναι γύρω στα 10 ευρώ. Δεν ασχολήθηκα γιατί η δουλειά της μητέρας μου είναι με προμήθειες οπότε γιατί στην τελική να μην κάνει τηλέφωνα για τη δική της δουλειά.

Μίλησα και με μία εταιρεία web design αλλά και πάλι είναι με ποσοστά η δουλειά , π.χ. να γράφω άρθρα σε portals δικά τους ( άγνωστα στο ευρύ κοινό ) , να τα προωθώ στο facebook κ.λ.π. και να πληρώνομαι με ποσοστά είτε επί των διαφημίσεων είτε ανάλογα με την επισκεψιμότητα.

Αν είσαι μητέρα τίποτα με babysitting να προσπαθήσεις ; Το 22 μου παραπέμπει σε νεαρή ηλικία οπότε φαντάζομαι ότι δε θα έχεις θέμα να βρεις δουλειά οπωσδήποτε από το σπίτι. Το που μπορούν να εργαστούν οι μητέρες , οι ανελαστικές συνθήκες εργασίας για εκείνες και όλα αυτά είναι ένα διαχρονικό ζήτημα ακόμα και πριν την εκτίναξη της ανεργίας.

Δουλειές για χαρτζηλίκι να απασχολείσαι 2-3 φορές τη βδομάδα έχω αναφέρει σχετικές με promotion , όχι από σπίτι , δες το ποστ που έκανα αρχικά . Με ημερομίσθιο πληρώνεσαι όχι ποσοστά .

χεχε βασικα το 2005 ημουν 18-19

και τα ενσημα οιυτε που ταχω δει γαιτι δουλευα κεφαλονια

κ δεν μου ταχει στειλει κανεις

ουτε ταχω βρει ουτε ταχω ουτε ξερω πως να τα παρω χαχαχαχ καλοοο ε???

Θα πας σε ένα ΙΚΑ και θα ζητήσεις εκτύπωση ενσήμων , το τυπώνουν εκείνη την ώρα και στο δίνουν , τόσο απλά :mrgreen:

Δημοσ.
υπάρχει κάτι -κατ'εμέ- καλύτερο από τα σάιτς απομακρυσμένης απασχόλησης και λέγεται (stock)marketplaces.

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; :unsure:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες το ποστ της scullyist . Υπάρχουν freelancer sites που κάνεις bid για κάθε project .

Ισχύουν αυτά που ανέφερε η b.widow, απλά να τονίσω ότι το δικό μου ποστ έλεγε ότι εγώ προτιμώ τα marketplaces από τα σάιτ απομακρυσμένης απασχόλησης (από αυτά που κάνεις bid δηλαδή και κυνηγάς και κυνηγιέσαι με τους υπόλοιπους για το ποιος θα πάρει τη δουλειά). Ta marketplaces που λέω εγώ έχουν άλλο φορμάτ (καλύτερο για μένα). Οπότε και πάω στο ερώτημα του Κοσμά...

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; :unsure:

Marketplaces = σάιτ όπου ανεβάζεις τη δουλειά σου (στα αντικείμενα που ανεφερα στο προηγούμενο ποστ) και παίρνεις ποσοστά επί της τιμής ανά κάθε πώληση. Δεν κυνηγάς πελάτη για να σου δώσει τη δουλεια, φτιάχνεις κάτι εσύ (ότι θέλεις, όποτε θέλεις), το βάζεις στη βιτρίνα, κι όποιος θέλει το αγοράζει.

Διαδικασία:

Φτιάχνεις το προιόν σου (ότι θέλεις, όπως το γουστάρεις, χωρίς παραγγελιές από πελάτες 'this and that') και το ανεβάζεις.

Περνάει από έναν έλεγχο/review από τους υπεύθυνους του σάιτ για να εγκριθεί (ή όχι). O έλεγχος δεν είναι κάτι τραγικό αν ξέρεις τι κάνεις. Eλέγχουν αν είναι σωστά από τεχνικές προδιαγραφές (να είναι λειτουργικό, μην αγοράσει κάτι ο άλλος που είναι λάθος τεχνικά και σας κυνηγάει όλους μετά κ ζητάει τα χρήματα του πίσω + bad reputation=no more sales) και υπάρχει κι ένα κριτήριο αισθητικής/καλής δουλειάς βέβαια.

- Εγκρίνεται για να βγει προς πώληση, του βάζουν μια τιμή (αυτοί το κρίνουν και την ορίζουν) και βγαίνει στον αέρα στο πορτφόλιο σου. Μπαίνει ο χ-ψ αγοραστής που ψάχνει κάτι στο αντικείμενο σου, βλέπει τα προιόντα προς πώληση από τους διάφορους authors και αγοράζει αυτό που του αρέσει. Π.χ.. το δικό σου. Παίρνεις ποσοστό από την κάθε πώληση που θα κάνεις.

Η κάθε δουλειά σου έχει τη δυνατότητα να πουληθεί ....ΟΣΕΣ φορές πουληθεί. Επειδή λοιπόν δεν βγαίνει προς πώληση μόνο για μια αποκλειστική φορά (όπως φτιάχνουμε κάτι αποκλειστικά για έναν πελάτης μας "in real life"), αλλά πολλαπλές/μη μοναδικές, η τιμολόγηση είναι στη λογική του stock. Χαμηλές, χαμηλότατες, αστείες συγκριτικά με το τι θα χρέωνες έναν πελάτη αν σου ζητούσε να του το φτιάξεις αυτό. ΑΛΛΑ το μυστικό είναι στο ότι τα έσοδα θα είναι πολλαπλά (crossing fingers πάντα). Μπορεί να πουληθεί..1, 10, 50, 200, 1000 φορές. Θα το φτιάξεις ΜΙΑ φορά, θα το αφήσεις εκεί και αυτό θα σου φέρνει έσοδα, για όσο σου φέρνει (πάντα έχοντας υπόψην αυτά που είπα στο προηγούμενο ποστ περί ποιότητας, παραγωγικότητας που συνεπάγονται-όπως ισχύει πάντα παντού- περισσότερες πωλήσεις, περισσότερα έσοδα).

Αν έχεις κάποια ακόμη απορία Κοσμά, ρώτα. Ποιο είναι το αντικέιμενο σου?

Επεξ/σία από scullyist
Δημοσ.

Ισχύουν αυτά που ανέφερε η b.widow, απλά να τονίσω ότι το δικό μου ποστ έλεγε ότι εγώ προτιμώ τα marketplaces από τα σάιτ απομακρυσμένης απασχόλησης (από αυτά που κάνεις bid δηλαδή και κυνηγάς και κυνηγιέσαι με τους υπόλοιπους για το ποιος θα πάρει τη δουλειά). Ta marketplaces που λέω εγώ έχουν άλλο φορμάτ (καλύτερο για μένα). Οπότε και πάω στο ερώτημα του Κοσμά...

Marketplaces = σάιτ όπου ανεβάζεις τη δουλειά σου (στα αντικείμενα που ανεφερα στο προηγούμενο ποστ) και παίρνεις ποσοστά επί της τιμής ανά κάθε πώληση. Δεν κυνηγάς πελάτη για να σου δώσει τη δουλεια, φτιάχνεις κάτι εσύ (ότι θέλεις, όποτε θέλεις), το βάζεις στη βιτρίνα, κι όποιος θέλει το αγοράζει.

Κατάλαβα , έχω δει κάτι τέτοιο αλλά δε θυμάμαι που. Π.χ. μπορεί να είναι κάποιο template , κάποιο wordpress theme , tutorial κ.λ.π. Δε θυμάμαι που το είχα δει.

Δημοσ.

Υπάρχουν διάφορα (και ψάξτε τα γιατί μπορείς να δουλεύεις σε διάφορα παράλληλα ---αλλά φυσικά παίζει διαφορά στα ποσοστά που παίρνεις όταν είσαι αποκλειστικός author και δεν βάζεις την δουλειά σου και σε ανταγωνιστικά σάιτ). Μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση αλλά αυτό που έχω μελετήσει καλά είναι τα marketplaces της εταιρείας Envato. Μια αλυσίδα από marketplaces, το δικό του για κάθε αντικείμενο αντίστοιχα στις κατηγορίες επαγγελματων/αντικειμένου που ανέφερα στο αρχικό ποστ.

Κατάλαβα , έχω δει κάτι τέτοιο αλλά δε θυμάμαι που. Π.χ. μπορεί να είναι κάποιο template , κάποιο wordpress theme , tutorial κ.λ.π. Δε θυμάμαι που το είχα δει.

Μπίνγκο.

Δημοσ.

Υπάρχουν διάφορα (και ψάξτε τα γιατί μπορείς να δουλεύεις σε διάφορα παράλληλα ---αλλά φυσικά παίζει διαφορά στα ποσοτά που παίρνεις όταν είσαι αποκλειστικός author και δεν βάζεις την δουλειά σου και σε ανταγωνιστικά σάιτ). Μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση αλλά αυτό που έχω μελετήσει καλά είναι τα marketplaces της εταιρείας Envato. Μια αλυσίδα από marketplaces, το δικό του για κάθε αντικείμενο αντίστοιχα στις κατηγορίες επαγγελματων/αντικειμένου που ανέφερα στο αρχικό ποστ.

Μπίνγκο.

Δηλαδή το themeforest θεωρείται marketplace ; Πολύ χρήσιμο ποστ από την scyllyist :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...