RcManiac Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Τα φώτα στράβωνουν γιατί τα βάζουν να κοιτάν το θεό ! Αν τα ρυθμίσεις χαμιλά και δεν είναι κινεζιά τις πλάκας είναι πολλή καλύτερα από τις λάμπες .
Radiatedsoul Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μιλάμε όντως για τόσο πολύ παραπάνω φως; Το φοβάμαι αυτό. Ακόμα και τα εργοστασιακά HID μερικές φορές ενοχλούν (δε «στραβώνουν», αλλά έχουν πιο έντονο φως και αυτό ενοχλεί). Δεν ξέρω αν είναι καλό κάτι τέτοιο. Οταν λενε 1000 φορες παραπανω φως, εννωουν στα ιδια watt. Αμα δηλαδη το xenon ειναι 30 watt, το αντιστοιχο λειζερ με 30 watt θα βγαζει 1000 φορες παραπανω φως. Φυσικα και δε θα βαλουν 30 watt λειζερ αλλα 0,03 watt. Και το φως θα ειναι οπως πριν, και οικονομια θα κανουν, αυτη ειναι η μαγκια του λειζερ
firewalker Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Ωχ, βλέπω τίποτε καμένους να κοτσάρουν green laser 500 mW στα καπό και να σκοτώνουν κόσμο. :P
Haldol Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Οταν λενε 1000 φορες παραπανω φως, εννωουν στα ιδια watt. Αμα δηλαδη το xenon ειναι 30 watt, το αντιστοιχο λειζερ με 30 watt θα βγαζει 1000 φορες παραπανω φως. Φυσικα και δε θα βαλουν 30 watt λειζερ αλλα 0,03 watt. Και το φως θα ειναι οπως πριν, και οικονομια θα κανουν, αυτη ειναι η μαγκια του λειζερ Πάσο τότε, αυτό εντάξει. Εγώ κατάλαβα ότι θα φορούσαν στα αυτοκίνητα προβολείς με 1000x παραπάνω φως.
frap73 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 lol Αυτό τότε θά'ταν κινητός φάρος όχι αυτοκίνητο... Τα φώτα στράβωνουν γιατί τα βάζουν να κοιτάν το θεό ! Αν τα ρυθμίσεις χαμιλά και δεν είναι κινεζιά τις πλάκας είναι πολλή καλύτερα από τις λάμπες . Α, γεια σου.... άμα γυρίσω το ρυθμιστικό τέρμα πάνω και με τις απλές αλογόνου θα βλέπουν πουλάκια οι απέναντι... Η πλάκα βέβαια είναι πως όταν έχεις ένα δυνατό φως απέναντι, ενστικτωδώς πας πάνω του!!!
petalouda1 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Τέλεια, μας στράβωναν που μας στράβωναν ήδη... Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος που το παρατήρησα, αλλά νομίζω πως οι οδηγοί BMW στην Ελλάδα είναι μακράν οι πιο άμπαλοι και επικίνδυνοι απ' όλους. ειδες τι κανει το πολυ nfs?
fragment_ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Πολή σωστή παρατήρηση... δε σας φταίνε τα XENON ούτε τα laser, οι τζάμπα μάγκες που βάζουνε τις μαϊμουδιές στα κάρα τους και οι τζάμπα μάστορες. φίλε μου γώ τους είπα να μ βαλουν τα συγκεκριμενα φώτα XENON για καλύτερα, πριν το αγορασω, και τελικα μονο τη λαμπα βαλαν, δε νομιζω οτι τυφλωνει αλλα αμα το ξερα θα αφηνα τα παλια, το ισιο πραγμα βλεπω, κανεις δε μου χει πει με στραβωνουν ... δεν ειμαι τζαμπα μαγκας, μου τη φεραν και γω δε γνωριζα, αλλος μου το 'πε.
alcemist Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) χμ, ενδιαφέρον αλλά τι γίνεται από θέμα κόστους; αφενός τα laser είναι πιο ακριβά αλλά χρειάζονται και επιπλέον "βοήθεια" για να γίνει το μπλε άσπρο Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2011 από alcemist
bugsbunnie Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτή η κουβέντα ανήκει μάλλον αλλού φίλε μου. Να είσαι σίγουρος ομως οτι κάτι εργοστασιακό ποτέ δεν εχει ψεγάδια και ειδικά αν είναι BMW. Γκουχ Γκουχ BMW Γκουχ Γκουχ Ψεγάδια Γκουχ Γκουχ θα πνιγώ... Μάλλον μια βόλτα από τα στατιστικά θα σε πείσει για την ποιότητα που είχε και δεν έχει πλέον... Στο θέμα, φανάρια δεν φτιάχνει η BMW, VALEO,ZKW είναι οι τυχεροί και αν θυμάμαι καλά άλλη μια αλλά στα παλιά μοντέλα, λάμπες OSRAM και PHILIPS ως επί το πλείστον. Βασικά σε όλα είναι τι προσφορά κάνει ο κάθε προμηθευτής, μπόρει σήμερα να πάρεις κούτα ένα Ε90 με valeo και αύριο ο φίλος σου με ZKW, είναι πως θα κάτσει που λέει ο λόγος. Πάντως αν η λάμπα xenon έχει 180€ το laser πόσο θα έχει???? Και μην πει κανείς ότι δεν θα καίγονται γιατί δεν νομίζω να υπάρχει μαγαζί που να πουλάει κάτι που ποτέ δεν χαλάει!!!!
kosfil7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Ελεος πια με τις καγκουριες αυτες.....ειχα προσωπικα ατυχημα λογω φωτων που ηταν μαιμου κ απο το στραβωμα εν κινηση τρακαρα με τον μπροστινο μου αλλα ευτυχως δικαιωθηκα απο την ασφαλιστικη......σκεψου τι θα γινει με αυτα Ελεος πια με τις καγκουριες αυτες.....ειχα προσωπικα ατυχημα λογω φωτων που ηταν μαιμου κ απο το στραβωμα εν κινηση τρακαρα με τον μπροστινο μου αλλα ευτυχως δικαιωθηκα απο την ασφαλιστικη......σκεψου τι θα γινει με αυτα
UpToDate_ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 χμ, ενδιαφέρον αλλά τι γίνεται από θέμα κόστους; αφενός τα laser είναι πιο ακριβά αλλά χρειάζονται και επιπλέον "βοήθεια" για να γίνει το μπλε άσπρο χμ, ενδιαφέρον αλλά τι γίνεται από θέμα κόστους; αφενός τα laser είναι πιο ακριβά αλλά χρειάζονται και επιπλέον "βοήθεια" για να γίνει το μπλε άσπρο Ελεος πια με τις καγκουριες αυτες.....ειχα προσωπικα ατυχημα λογω φωτων που ηταν μαιμου κ απο το στραβωμα εν κινηση τρακαρα με τον μπροστινο μου αλλα ευτυχως δικαιωθηκα απο την ασφαλιστικη......σκεψου τι θα γινει με αυτα Ελεος πια με τις καγκουριες αυτες.....ειχα προσωπικα ατυχημα λογω φωτων που ηταν μαιμου κ απο το στραβωμα εν κινηση τρακαρα με τον μπροστινο μου αλλα ευτυχως δικαιωθηκα απο την ασφαλιστικη......σκεψου τι θα γινει με αυτα Διδυμοι ειστε εσεις οι 2;
digimyth Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Καλά τα λέτε αλλά εγώ βλέπω μηνύσεις της apple στην BMW για το "i" στο i3 και i8...
kopunisher Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Η BMW τονίζει ότι οι ακτίνες της έχοντας υποστεί την μετατροπή αυτή, θα είναι απόλυτα ασφαλείς για τους οδηγούς αλλά και τα άλλα ζώα. Ακούγεται πιο ωραίο ετσι... Εάν σκεφτείς οτι ένα κόκκινο βιομηχανικο semiconductor laser 35mW κοστίζει πάνω από 300 εurw, πολλαπλασιασε με το ποσα πρεπει να χρησιμοποιήσουν για να βγαλουν λευκό χρώμα (RGB ένα πραμα)και καταλληλη ισχύ + τους φακούς οπτικα για την δεσμη κλπ κλπ, μιλάμε για πολλα λεφτά. Δεν μου ακούγεται και πολύ βιώσιμο και αντε να τρακαρεις κιολας. (οι αποστασεις ασφαλείας θα διπλασιαστουν... )Οποτε μονο για πλουσίους και λοιπούς προνομιούχους...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Δε νομιζω να απαιτειτει 35mW laser για να φωτισει οσο ή καλυτερα απο τα σημερινα xenon. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2011 από GeorgeMan
kopunisher Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Ενδεικτικό το νούμερο βαλε 5mW. Δεν αλλάζει κατι, αν πρεπει να φτασεις παλι ενδεικτικά στα 10W συνολικα. Επίσης το θεωρω αρκετα δυσκολο(=ακριβο) να δημιουργήσεις δεσμη προβολέα οπως των xenon με φως laser
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα