mprou Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Κουλό πρόβλημα...δεν βγάζω άκρη. Έχω σε ένα pc μου αυτήν την μητρική Asrock 939N68PV-GLAN. Η μητρική έχει onboard κάρτα γραφικών αλλά του φόραγα μια GeForce 6600 pci express χωρίς πρόβλημα για χρόνια. Χτες πάω να του βάλω μια ati 2600pro αλλα δεν την αναγνωρίζει καν ο υπολογιστής σαν υλικό και postarei με την onboard κάρτα. Στα bios δεν έχει ρύθμιση για απενεργοποίηση της ενσωματωμένης κάρτας. Υποτίθεται καταλαβαίνει πότε κουμπώνεις pci exp κάρτα επάνω και χρησημοποιεί αυτήν. Η 2600pro σε άλλο pc δουλεύει κανονικότατα, οπότε δεν είναι θέμα κάρτας. Επίσης όταν δοκίμασα να του βάλω μια 7600gs, στην αρχή την αναγνώρισε κανονικά ,αλλά στη συνέχεια, όταν έκανα επαννεκίνηση το pc, άλλες φορές την αναγνώριζε και άλλες postare με την onboard. Περιττό να πώ ότι στα windows ούτε για αστείο να εμφανίσει κάποια ένδειξη για ανίχνευση νέου υλικού αφού δεν την αναγνωρίζουν ούτε καν τα bios. Και τι δεν έχω δοκιμάσει..παίξιμο με ρυθμισεις bios, φόρτωση προεπιλογών bios, να βγάλω την μπαταρία της μητρικής, clear cmos jumper, έχω φλασαρει μια μια όλες τις εκδόσεις bios που έχουν βγεί για την μητρική...τίποτα...αναγνωρίζει όποια κάρτα αυτό γουστάρει και όποτε τη γουστάρει. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω (εκτός απο το να το λούσω με βενζίνη )
SPANK Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Το μόνο που μπορώ να σκευτώ και απο την στιγμή που έχεις δοκιμάσει τα περισσότερα ειναι οτι υπάρχει κάποιο θέμα ασυμβατότητας της μητρικής με ορισμένες κάρτες. Ίσως αν υπάρχει και κάποιο νεότερο bios update να έλυνε το πρόβλημα
panosaoua Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Στο BIOS στην καρτέλα Advanced -> Chipset Configuration -> Primary Graphics Adaptor τι έχεις; Βάλε το PCI Express πρώτο για να σιγουρέψεις ότι θα ξεκινήσει από την κάρτα.
mprou Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Το μόνο που μπορώ να σκευτώ και απο την στιγμή που έχεις δοκιμάσει τα περισσότερα ειναι οτι υπάρχει κάποιο θέμα ασυμβατότητας της μητρικής με ορισμένες κάρτες. Ίσως αν υπάρχει και κάποιο νεότερο bios update να έλυνε το πρόβλημα Κι εγώ τις ελπίδες μου σε bios update τις στήριζα αλλά χλωμό να ξαναβγάλουν. Στο BIOS στην καρτέλα Advanced -> Chipset Configuration -> Primary Graphics Adaptor τι έχεις; Βάλε το PCI Express πρώτο για να σιγουρέψεις ότι θα ξεκινήσει από την κάρτα. Αυτό ήταν το πρώτο πράμα που έκανα αλλα τζίφος. Φαντάσου ότι και onboard να το ρυθμίσω, άμα του φοράω την pci express, απο την pci express θα ξεκινήσει...
panosaoua Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δύσκολα τα πράγματα τότε. BIOS δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβγάλουν αφού δεν έβγαλαν όταν κυκλοφόρησαν τα 7ρια. Πάντως και εγώ με την 6600 την είχα μέχρι που τα Windows αποφάσισαν ότι θέλω νέους drivers και μου άλλαξαν τα φώτα. Θυμάμαι έβαζα, έβγαζα, κούμπωνα την οθόνη από το ένα στο άλλο μέχρι να βγάλω άκρη. Τελικά την έβγαλα, έβαλα Fedora και ησύχασα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.