Mirlogria Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Τι καλα που ημασταν πριν καποια χρονια, που το ιντερνετ δεν ηταν τοσο διαδεδομενο, ειδικα στις μικρες ηλικιες.Εγω στο σχολειο μονο την ωρα της πληροφορικης εμπαινα ιντερνετ.Ειναι εθισμος,αν δε το βγαλεις απο το δωματιο σου ολο εκει θα εισαι. Το internet,όπως και οτιδήποτε "πάει πακέτο" με αυτό (facebook π.χ.) είναι "εργαλεία"!Δεν φταίει το εργαλείο για την "κακή χρήση" του!Ο "χειριστής" φταίει...
michael92 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Εγώ δεν θεωρώ ότι φταίει τόσο το Internet. Πριν το internet υπήρχε η TV, πριν την TV το ραδιόφωνο και τα εξωσχολικά βιβλία τα οποία διάβαζαν ώρες τα παιδιά αντί να μελετούν. Το πρόβλημα σου είναι η αναβλητικότητα και η τεμπελιά. Δεν το λέω με την κακή ένοια είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεσαι τεμπελιά και βαρεμάρα! Η μόνη λύση είναι να αρχίσεις να διαβάζεις κάθε μέρα 20 λεπτά ακριβώς με το ρολόι και κάθε εβδομάδα να προσθέτεις 10 λεπτά μέχρι να φτάσεις στις 2-3 ώρες τη μέρα.
vasilisbilias Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Πιστευεται επειδη δεν εχω συνηθισει το διαβασμα μολις αρχιζω να διαβαζω ποναει το κεφαλι μου
black_widow Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Πιστευεται επειδη δεν εχω συνηθισει το διαβασμα μολις αρχιζω να διαβαζω ποναει το κεφαλι μου Κοίτα ανεξαρτήτως tv / pc κ.λ.π. έχεις το κλασικό σύνδρομο μαθητή / φοιτητή που βαριέται να διαβάσει και προτιμά να κάνει οτιδήποτε άλλο. Εγώ π.χ. θυμάμαι ότι πεινάω , ότι πρέπει να καθαρίσω , ότι έχω να λιώσω βλέποντας την τάδε σειρά , ότι έχω χαθεί με όλους τους φίλους και πρέπει να τους δω ASAP όλους , ότι πρέπει να κάνω μάσκα στο πρόσωπο . Το περίεργο θα ήταν να έλεγες ότι έχω πολύ όρεξη να διαβάσω. Προσπάθησε να μη ταυτίζεις την έννοια του βιβλίου με το σχολικο βιβλίο. Βρες ένα είδος εξωσχολικόυ βιβλίου και ξεκίνα να διαβάζεις λίγο από αυτό την ώρα που θα ήσουν στο pc / τηλεόραση , να φύγει λίγο το μυαλό από τη ρουτίνα του σχολικού διαβάσματος. Επίσης είναι λογικό να μην έχεις και μεγάλη όρεξη γιατί είναι Σεπτέμβρης και κανείς εργαζόμενος / φοιτητής / μαθητής δεν είναι ακριβώς χαρούμενος . Συμφιλιώσου με την έμφυτη τεμπελιά που έχει ο καθένας όταν είναι να πιάσει υποχρεωτικό διάβασμα και απλά διάβαζε ρεαλιστικά ( λίγο στην αρχή και όσο πάει θα συνηθιζεις ).
vasilisbilias Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Κοίτα ανεξαρτήτως tv / pc κ.λ.π. έχεις το κλασικό σύνδρομο μαθητή / φοιτητή που βαριέται να διαβάσει και προτιμά να κάνει οτιδήποτε άλλο. Εγώ π.χ. θυμάμαι ότι πεινάω , ότι πρέπει να καθαρίσω , ότι έχω να λιώσω βλέποντας την τάδε σειρά , ότι έχω χαθεί με όλους τους φίλους και πρέπει να τους δω ASAP όλους , ότι πρέπει να κάνω μάσκα στο πρόσωπο . Το περίεργο θα ήταν να έλεγες ότι έχω πολύ όρεξη να διαβάσω. Προσπάθησε να μη ταυτίζεις την έννοια του βιβλίου με το σχολικο βιβλίο. Βρες ένα είδος εξωσχολικόυ βιβλίου και ξεκίνα να διαβάζεις λίγο από αυτό την ώρα που θα ήσουν στο pc / τηλεόραση , να φύγει λίγο το μυαλό από τη ρουτίνα του σχολικού διαβάσματος. Επίσης είναι λογικό να μην έχεις και μεγάλη όρεξη γιατί είναι Σεπτέμβρης και κανείς εργαζόμενος / φοιτητής / μαθητής δεν είναι ακριβώς χαρούμενος . Συμφιλιώσου με την έμφυτη τεμπελιά που έχει ο καθένας όταν είναι να πιάσει υποχρεωτικό διάβασμα και απλά διάβαζε ρεαλιστικά ( λίγο στην αρχή και όσο πάει θα συνηθιζεις ). επειδη εγω δεν διαβαζω παρα πολυ περα απο την τεμπελια δεν ειναι ευκολο να αρχισω το διαβασμα πρεπει να προσπαθησω μεχρη να φτασω σε σημειο που να μην εχω προβλημα.
Ghost_Dog Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Εγω πλεον βρηκα την λυση για να διαβαζω και να αποδιδω.Τωρα το καλοκαιρι που ειμαι στο πατρικο και λιωνω,το πρωι θα φαω καλα θα κανω καμια δουλεια να ξυπνησω καλα καλα και μετα καφες και διαβασμα αλλα εξω οχι μεσα στο σπιτι(μπαλκονι αυλη οπουδηποτε).Απογευμα προς βραδυ θα βαλω και καμια σανγκρια ωστε να ειμαι χαλαρος με βοηθαει παρα πολυ να αραζω εξω να πινω το ποτακι μου και να διαβαζω.Επισης αλλαζω συνεχεια το μερος στο οποιο διαβαζω,προσωπικα στο δωματιο οσες φορες και να προσπαθησα δεν γινεται.Τελευταιο και οχι λιγοτερο σημαντικο αν εχεις καβλες δεν γινετε να διαβασεις οποτε χτυπας μια,ηρεμεις και μετα διαβαζεις.Αυτα στα 22 στα 15 που δεν ηταν τα πραγματα οπως τωρα δεν ειχα προβλημα στο διαβασμα
partblah1990 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Γεια σας παιδια. σε λιγες μερες γραφω μαθηματικα και δεν μπορω να συγκεντρωθω δεν εχω καθολου ορεξη και οταν παω να διαβασω 1 ωρα μου φενεται οτι περνανε παρα πολλες ωρες μπορειτε να μου πειτε τι φταει ?? σίγουρα καμιά γκόμενα θα σου 'χει πάρει τα μυαλά ...χαχα
giorgos147 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Βασίλη, μου φαίνεται ότι προσπαθείς να μας πείσεις να σου πούμε κάποιον τρόπο που θα καταφέρεις να κάτσεις τελικά να διαβάσεις. Δυστυχώς, δε γίνεται γιατί δεν υπάρχει αυτός ο τρόπος. Μακάρι να υπήρχε, γιατί όλοι μας έχουμε αυτό το πρόβλημα. Ποιος δε θα ήθελε να κάθεται συνέχεια και να κάνει τις αγαπημένες του ασχολίες από το να λύνει ασκήσεις ξερωγω; Επειδή και εγώ, όπως κάθε άλλος, πάσχω από αυτό το θέμα, θα σου πω τι κάνω. Ας υποθέσουμε έχω κάποιες ασκήσεις. Καλή ώρα σήμερα. Αυτή τη στιγμή που με βλέπεις, κάνω ένα διαλλειματάκι διότι τελείωσα τις περισσότερες. Το θέμα είναι να το πάρεις απόφαση να κάτσεις να διαβάσεις βασικά. Άπαξ και το καταφέρεις αυτό, και σου αρέσει το μάθημα, ύστερα κάθεσαι. Το θέμα είναι ότι κάθε φορά θα τραβάς το ίδιο πρόβλημα. Ότι θα βαριέσαι να κάτσεις. Όπως έλεγα, αυτό που κάνω εγώ, είναι να κάνω πράγματα στον εαυτό μου που πριν δε θα τα έκανα, αν δεν είχα να κάνω κάποια αγγαρεία π.χ., όπως το διάβασμα. Για παράδειγμα, πριν κάτσω να διαβάσω, θα φάω κάτι που μου αρέσει, αλλά θα μου πω "αφού το φας, θα κάτσεις. Κομμένες οι μαλακίες.". Λίγες θερμίδες παραπάνω, δε θα σου κάνουν και κακό, αρκεί να μη ξεφύγει το θέμα, ε. Άλλο που κάνω, είναι να συνδυάζω αγαπημένες μου ασχολίες με αυτό. Αν π.χ. λύνω μαθηματικά, λίγη μουσική χαμηλά, ώστε να μη με ενοχλεί κιόλας, δεν είναι κακή. Σε συνδυασμό μάλιστα και με έναν καφέ και ανοιχτή τη πόρτα του μπαλκονιού, το πράγμα γίνεται ακόμη καλύτερο. (καλά, δε μιλάω να τα κάνεις αυτά ενώ αύριο για παράδειγμα γράφεις μαθηματικά. Εκεί πρέπει να είσαι πιο "σοβαρός" και πιο συγκεντρωμένος, μιας που η μουσική όσο να'ναι θα σου αποσπά τη προσοχή.) Ελπίζω να βοήθησα και γω κάπως. Και σκέψου... Δεν είσαι ο μόνος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.