kon-man Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα, γνωριζει καποιος να μου πει τον τροπο να προγραμματισω τον υπολογιστη μου να εκκινειται αυτοματα π.χ. στις 7 καθε πρωι; Τρεχει τα windows 7. Ευχαριστω πολυ!
orotoi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δες αν έχει στο bios κάποια επιλογή για WakeUp.
kon-man Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα, γνωριζει καποιος να μου πει τον τροπο να προγραμματισω τον υπολογιστη μου να εκκινειται αυτοματα π.χ. στις 7 καθε πρωι; Τρεχει τα windows 7. Ευχαριστω πολυ! Δεν γνωριζει κανεις το παραπανω; Περιεργο νομιζα οτι ηταν πολυ απλο. Σε προηγουμενες εκδοσεις νομιζω εμπαινα f2 και ειχε επιλογη wake up, τωρα στα εφταρια εχει wake-ap lan μαλλον για να μπαινεις απομακρυσμενα και να τον "ξυπνας" αλλα δεν γνωριζω ακομα να το ενεργοποιησω κι αυτο.. Οποιος εχει windows 7 ας κανει ενα κοπο να το κοιταξει.. Ευχαριστω πολυ!
rfc Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Για την εκκινηση του υπολογιστη δεν εχει σχεση τι windows φορας, αλλα τι δυνατοτητες εχεις απο την μητρικη πλακετα. κατηγορια acpi>bios, νομιζω
kon-man Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Για την εκκινηση του υπολογιστη δεν εχει σχεση τι windows φορας, αλλα τι δυνατοτητες εχεις απο την μητρικη πλακετα. κατηγορια acpi>bios, νομιζω Σε εναν υπολογιστη τελευταιας γενιας με windows7 Ultimate φανταζομαι οτι επρεπε να εχει μια επιλογη πχ στον πινακα ελεγχου>προγραμματισμενες εργασιες να κλεινει αυτοματα με χρονοδιαγραμμα (αυτο βασικα γινεται με συγκεκριμενες εντολες αλλα οχι απο αρχαριους χρηστες) και να ανοιγει οποτε θελουμε πχ καθε μερα στις 7 πμ..Πως ομως;;; Γιατι θα πρεπει να εχει την "ιδιαιτερη" δυνατοτητα η μητρικη πλακετα;!!! Δεν θα επρεπε να ηταν κατι stadard στο μενου πινακα ελεγχου;... Μαλλον θα πρεπει να προσθεσω περισσοτερες επιλογες-εικονιδια στον πινακα ελεγχου ισως να ειναι ελειπης... Αν καποιος παντως γνωριζει τον τροπο βημα-βημα ας μου πει. Ευχαριστω πολυ οσους απαντησαν!
rfc Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μπερδευεις καποια πραγματα. Οταν το pc ειναι κλειστο... πως θα δει το pc σου το control panel κ.λ.π. για να κανει καποιο schedule job? Αλλο το να κλεινει ενω λειτουργουν τα windows. Οταν ειναι κλειστο ομως? Πως θα ανοιξει αφου windows εκεινη τη στιγμη, απλα δεν υπαρχουν? Και για να ανοιξει οταν με το καλο το βρεις θα πρεπει το μηχανημα να κλεινει σε stand by mode, δλδ μετα το shutdown να μη βγαινει καν απο το ρευμα, ή να κλεινεις το διακοπτη του τροφοδοτικου, ή του πολυμπριζου και να το ξανανοιγεις, αλλιως δεν θα ανοιγει ποτε. Κατι αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να το ανοιγεις μονος σου με remote. Πιο δυσκολο διοτι πρεπει να σεταρεις και καποιο dynamic dns client στο ρουτερ σου.
kon-man Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μπερδευεις καποια πραγματα. Οταν το pc ειναι κλειστο... πως θα δει το pc σου το control panel κ.λ.π. για να κανει καποιο schedule job? Αλλο το να κλεινει ενω λειτουργουν τα windows. Οταν ειναι κλειστο ομως? Πως θα ανοιξει αφου windows εκεινη τη στιγμη, απλα δεν υπαρχουν? Και για να ανοιξει οταν με το καλο το βρεις θα πρεπει το μηχανημα να κλεινει σε stand by mode, δλδ μετα το shutdown να μη βγαινει καν απο το ρευμα, ή να κλεινεις το διακοπτη του τροφοδοτικου, ή του πολυμπριζου και να το ξανανοιγεις, αλλιως δεν θα ανοιγει ποτε. Κατι αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να το ανοιγεις μονος σου με remote. Πιο δυσκολο διοτι πρεπει να σεταρεις και καποιο dynamic dns client στο ρουτερ σου. Ωραια, αρα λοιπον απ τον π.ελεγχου επιλεγεις προγραμματισμενα μονο να κλεινει ο υπολογιστης γιατι πρεπει να ειναι ανοιχτος για να δωσει εντολη, (Προγραμματισμενη εργασια) αυτο δεν με καιει τοσο καθως τον κλεινω απομακρυσμενα. Αυτο που θα ηθελα ειναι να εργοποιειται μονος του καθε πρωι ή ακομα καλυτερα να τον ανοιγω εγω οποτε θελω απομακρυσμενα. Ασφαλως και θα ειναι στην μπριζα συνεχως. Ταξιδευω συχνα και για να μην τον εχω ανοιχτο συνεχεια θα ηθελα να τον προγραμματισω να ανοιγει καθε πρωι μονος στις 7 ή να τον ανοιγω εγω απομακρυσμενα οταν θελω. -Αυτο με το remote και σεταρισμα μπορεις να το δειξεις βημα-βημα;- Ειναι κατι που μπορω να κανω αν μου πει καποιος τα βηματα. Ευχαριστω πολυ!
orotoi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δες αν έχει στο bios κάποια επιλογή για WakeUp. Πάμε πάλι.. Δες στο BIOS αν έχει επιλογή wake up. Θα έχει σίγουρα για wake on lan και πιθανότατα και με schedule. Στο bios μπαίνεις πατώντας DEL ή κάποιο άλλο πλήκτρο (F2,F10,F12) το οποίο σου λέει οταν ξεκινάει ο υπολογιστής σου: "Press <key> to enter setup" ή κάτι ανάλογο. ---edit--- Για να το ανοιξεις μέσω internet χρησιμοποιείς το wake on lan. Αλλά θέλει λίγο περισσότερη δουλίτσα. Θέλει να ξέρεις την IP σου (την εξωτερική) οπότε θες όπως είπε ο rfc να χρησιμοποιήσεις dynamic dns. Μετά μέσω ενος προγράμματος ή μέσω web μπορείς να του στείλεις το 'ξυπνημα'. Θα πρέπει επίσης να κάνεις forward την θύρα 9 στο router σου. Αν ψήνεσαι πες να σου πούμε τι και πως..
kon-man Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Πάμε πάλι.. Δες στο BIOS αν έχει επιλογή wake up. Θα έχει σίγουρα για wake on lan και πιθανότατα και με schedule. Στο bios μπαίνεις πατώντας DEL ή κάποιο άλλο πλήκτρο (F2,F10,F12) το οποίο σου λέει οταν ξεκινάει ο υπολογιστής σου: "Press <key> to enter setup" ή κάτι ανάλογο. ---edit--- Για να το ανοιξεις μέσω internet χρησιμοποιείς το wake on lan. Αλλά θέλει λίγο περισσότερη δουλίτσα. Θέλει να ξέρεις την IP σου (την εξωτερική) οπότε θες όπως είπε ο rfc να χρησιμοποιήσεις dynamic dns. Μετά μέσω ενος προγράμματος ή μέσω web μπορείς να του στείλεις το 'ξυπνημα'. Θα πρέπει επίσης να κάνεις forward την θύρα 9 στο router σου. Αν ψήνεσαι πες να σου πούμε τι και πως.. Εχω μπει πολλες φορες με f2, εχει wake-up on lan και wake on wirelless lan,τα εχω βαλει στο enabled δεν ανοιγει καποιο υπομενου να "παιξω" ρυθμισεις δεν γνωριζω τι αλλο να πατησω, παω exit και αποθηκευση αλλαγων και μπαινει στα windows.. Ναι ψηνομαι για απομακρυσμενη εντολη αλλα τις οδηγιες σε απλα νεα Ελληνικα...παρακαλω Ευχαριστω πολυ!
orotoi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Εχω μπει πολλες φορες με f2, εχει wake-up on lan και wake on wirelless lan,τα εχω βαλει στο enabled δεν ανοιγει καποιο υπομενου να "παιξω" ρυθμισεις δεν γνωριζω τι αλλο να πατησω, παω exit και αποθηκευση αλλαγων και μπαινει στα windows.. Ναι ψηνομαι για απομακρυσμενη εντολη αλλα τις οδηγιες σε απλα νεα Ελληνικα...παρακαλω Ευχαριστω πολυ! Εκεί που έχει αυτές τις επιλογές, δεν έχει και κάτι με schedule? Να βάλεις ώρα κτλ? Για το μέσω internet θα κοιτάξω να σου πω βραδάκυ αν είναι γιατί φευγω σε λίγο. Σε γενικές γραμμές αυτό που πρέπει να κάνεις (στα λέω να χεις μια ιδέα, και να μου πείς και τι δεν καταλαβαίνεις ή δε ξέρεις απο αυτά): -Port forwarding στο router σου. Πας στις ρυθμίσεις του router σου και ανοίγεις την 9. Ψάχνεις για κάτι που να λέει NAT ή Virtual Server ή Port Forward http://www.portforward.com/ -Register σε μια υπηρεσία Dynamic DNS. http://www.no-ip.com/services/managed_dns/free_dynamic_dns.html -Ρύθμιση του router ωστέ να παίζει με dynamic DNS. Ψάχνεις για κάτι που να λέει DDNS ή Dynamic DNS κτλ -Πας εδώ ή εδώ μετά και δοκιμάζεις.. Το πρώτο έχει και client που μπορείς να κατεβάσεις και να το έχεις σε ενα laptop πχ..
kon-man Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Εκεί που έχει αυτές τις επιλογές, δεν έχει και κάτι με schedule? Να βάλεις ώρα κτλ? Για το μέσω internet θα κοιτάξω να σου πω βραδάκυ αν είναι γιατί φευγω σε λίγο. Σε γενικές γραμμές αυτό που πρέπει να κάνεις (στα λέω να χεις μια ιδέα, και να μου πείς και τι δεν καταλαβαίνεις ή δε ξέρεις απο αυτά): -Port forwarding στο router σου. Πας στις ρυθμίσεις του router σου και ανοίγεις την 9. Ψάχνεις για κάτι που να λέει NAT ή Virtual Server ή Port Forward http://www.portforward.com/ -Register σε μια υπηρεσία Dynamic DNS. http://www.no-ip.com/services/managed_dns/free_dynamic_dns.html -Ρύθμιση του router ωστέ να παίζει με dynamic DNS. Ψάχνεις για κάτι που να λέει DDNS ή Dynamic DNS κτλ -Πας εδώ ή εδώ μετά και δοκιμάζεις.. Το πρώτο έχει και client που μπορείς να κατεβάσεις και να το έχεις σε ενα laptop πχ.. Ευχαριστω! Ειδα το μηνυμα αλλα δεν εχω προλαβει να το "επεξεργαστω" ακομη. Ευελπιστω αποψε μετα τις 11 να το δω. Οταν μπορεις πες μου οτι περισσοτερο μπορεσεις για να με καθοδηγησεις καλυτερα.. Και παλι ευχαριστω!
kon-man Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Εκεί που έχει αυτές τις επιλογές, δεν έχει και κάτι με schedule? Να βάλεις ώρα κτλ? Για το μέσω internet θα κοιτάξω να σου πω βραδάκυ αν είναι γιατί φευγω σε λίγο. Σε γενικές γραμμές αυτό που πρέπει να κάνεις (στα λέω να χεις μια ιδέα, και να μου πείς και τι δεν καταλαβαίνεις ή δε ξέρεις απο αυτά): -Port forwarding στο router σου. Πας στις ρυθμίσεις του router σου και ανοίγεις την 9. Ψάχνεις για κάτι που να λέει NAT ή Virtual Server ή Port Forward http://www.portforward.com/ -Register σε μια υπηρεσία Dynamic DNS. http://www.no-ip.com/services/managed_dns/free_dynamic_dns.html -Ρύθμιση του router ωστέ να παίζει με dynamic DNS. Ψάχνεις για κάτι που να λέει DDNS ή Dynamic DNS κτλ -Πας εδώ ή εδώ μετά και δοκιμάζεις.. Το πρώτο έχει και client που μπορείς να κατεβάσεις και να το έχεις σε ενα laptop πχ.. Λοιπον επιλογη schedule δεν βλεπω πουθενα, ετσι δεν μπορω να μπω σε καποιο υπομενου να κανω ρυθμισεις. Μπαινω στο ρουτερ πηγαινω στο nat>virtual server εκει εχει μια λιστα με εικοσι αριθμους...εκει τι ακριβως θα κανω....τι θα γραψω; Στο registration πρεπει να δωσω ολα μου τα πραγματικα στοιχεια;! Κατεβασα απ το www.portforward.com το .. Setup a static IP address:.. εκει τι ακριβως θα γραψω, μηπως να αντιγραψω ip adress, gateaway,subnet mask,primary dns,kai secondary dns απ το Status του ρουτερ μου; Ειναι ασφαλες να δωσω αυτα τα στοιχεια ετσι; Πανω-πανω στο πρωτο πλαισιο τι γραφω στο "pick the network adapter that you want to manage"...; ..μολις προσεξα οτι δεν μπορω να γραψω τιποτα εκει στα πρωτα εξι πλαισια;... Σαν μπερδεμενο μου φαινεται λιγακι...
orotoi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Στο portforward.com έχει οδηγίες αναλόγως το router σου για να ανοίξεις την port 9. Στο router σου επίσης θα δεις αν υποστηρίζει DynamicDNS και αν ναι, αν έχει κάποια συγκεκριμένα sites που δουλεύει. Εμένα πχ έχει να επιλέξω dyndns.org και ενα άλλο tso.com νομίζω.. Σε κάποια μπορείς να ορίσεις και άλλες υπηρεσίες. Για αρχή όμως κάνε το port forward : εκεί που λες (virtual server) θα σου έχει λογικά κάτι σαν 192.168.1.___ οπού στο κενό συμπληρώνεις τη θύρα που θες να 'ανοίξεις'. (9) Αφού το κάνεις αυτό βλέπεις τι IP έχεις και δοκιμάζεις εδώ αν παίζει, βάζωντας την IP σου που είδες πιο πάνω, τη mac address σου, τη θύρα και για subnet mask βάλε 255.255.255.255 *How to find my mac address Αν δούμε οτι παίζει βλέπουμε και για το dns.
atheatos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Στο bios έχει την επιλογή restart after power failure?
kon-man Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Στο portforward.com έχει οδηγίες αναλόγως το router σου για να ανοίξεις την port 9. Στο router σου επίσης θα δεις αν υποστηρίζει DynamicDNS και αν ναι, αν έχει κάποια συγκεκριμένα sites που δουλεύει. Εμένα πχ έχει να επιλέξω dyndns.org και ενα άλλο tso.com νομίζω.. Σε κάποια μπορείς να ορίσεις και άλλες υπηρεσίες. Για αρχή όμως κάνε το port forward : εκεί που λες (virtual server) θα σου έχει λογικά κάτι σαν 192.168.1.___ οπού στο κενό συμπληρώνεις τη θύρα που θες να 'ανοίξεις'. (9) Αφού το κάνεις αυτό βλέπεις τι IP έχεις και δοκιμάζεις εδώ αν παίζει, βάζωντας την IP σου που είδες πιο πάνω, τη mac address σου, τη θύρα και για subnet mask βάλε 255.255.255.255 *How to find my mac address Αν δούμε οτι παίζει βλέπουμε και για το dns. Υποστηριζει DDNS και εχει τις ιδιες διευθυνσεις.. domain name τι θα γραψω; account-email το email μου; Password key; Επισης στο virtual server γραφει αυτο που λες, εχει μια λιστα με εικοσι πλαισια που δειχνουν το ιδιο με αριθμιση 1 μεχρι 20. πως συμπληρωνεις τη θυρα και τι γραφεις ακριβως και σε ποιο απ τα 20 πλαισια; δες το στο δικο σου σιγουρα θα ειναι το ιδιο. Τα στοιχεια που εχει στο status μας βοηθανε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.