Προς το περιεχόμενο

Linux VS Windows

strat92man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Τι κόλλημα τρώτε και θέλετε να βάλουν όλοι Linux μωρέ? Χαλαρώστε.. χρησιμοποιήστε οτι γουστάρετε και οτι βολεύει τον καθένα. Χρόνια τώρα τα ίδια και τα ίδια.. Ε πως να το κάνουμε υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να δουλέψουν μόνο σε windows (ή mac) λόγω προγραμμάτων. Τι δε καταλαβαίνετε απο αυτό? Τι κουραφέξαλα είναι οτι υπάρχουν αντίστοιχα για linux. Την ίδια τεχνογνωσία έχει η adobe με τον linuxα προγραμματιστή? Υπάρχει λέει το arduro πως το λένε για μουσική.. ναι οκ... native instruments παίζει? Δε παίζει.

Κάτι καραμέλες που ισχύαν επι εποχής win 95 για επανεκκινήσεις ακόμα και αν έβαζες ενα utility ενος αρχείου δεν ισχύουν πλέον. Ναι το linux είναι απο φύση του πιο σταθερό λειτουργικό (ή μάλλον αξιοποιεί το hardware καλύτερα) αλλά δεν ισχύουν σε αυτό το βαθμό όσα ισχυρίζεσται για τα win. To κάθε πράγμα είναι για να κάνει τη δουλειά του. Και το Linux δεν είναι για να γίνει ενα λειτουργικό με 70-80% μερίδιο αγοράς. Μακάρι να μη γίνει ποτέ αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και το Linux δεν είναι για να γίνει ενα λειτουργικό με 70-80% μερίδιο αγοράς.

Ακριβως.

Δεν ειναι αυτος ο στοχος του.

Ποτε δεν ηταν.

Για να μή σου πώ οτι οι linuxades έχουν πάντα δίκιο και τα ξέρουν όλα. Ακόμη και τα στοιχεία που λείπουν από τον περιοδικό πίνακα...

Κρύβε λόγια... :devil: :devil: :devil:

γειά σας παιδιά!Τρίτωνα δες την αφιέρωση στο άλλο νήμα. :P Ξεχάστε τους ιούς.τους ξεχάσαμε. Antivirus να τρώει πόρους στην καλύτερη και να κάνει άλλα πράγματα στη χειρότερη; όχι ευχαριστώ. Προτιμώ καθημερινά security updates.Το Linux προστατεύει τον υπολογιστή σας@mphxths ναι. Είναι και αλεξικέραυνο.Μην πληρώνετε €200 για το λειτουργικό σας.δωρεάν updates για πάντα, σε όσα pc τραβάει η ψυχή σου.Όχι precompromised συστήματα απ'τη μαμά ή απ'το θείο.Ελευθερία! ---> Ανοιχτος κωδικας. αλλαγή νοοτροπίας. Η Ελευθερία δεν χαρίζεται. Όποιος τη θέλει μπορεί να την πάρει.για τους υπόλοιπους δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε.@mphxths δηλαδή να περιοριστεί η ανθρώπινη γνώση στους λίγους, αφού οι υπόλοιποι ουσιαστικά δεν την χρειαζόμαστε όλη. Τα βασικά για το πώς ψωνίζουμε φτάνουν και περισσεύουν.Ξεχάστε τους οδηγούς υλικού...παρόλο που και η σκλαβιά μερικές φορές θέλει κόπο- πόσο pebkac μπορεί να είμαι...δεινοπάθησα για να βρω driver, ώστε να ακουστεί ήχος σε φρέσκια εγκατάσταση win 7-άλλου.Κάντε άλμα στην νέα γενιά περιβαλλόντων εργασίαςGnome 3, Kde 4, Unity, Pantheon, Compiz standalone, Xfce, Lxde, Αwesome ...του το χω πει εγώ και ξέρεις τι μου απάντησε; "Ο έλληνας πελάτης θέλει να βλέπει τα κουτιά από τα -ακριβά- αγορασμένα προγράμματα στο ράφι."γνωρίζω ανθρώπους που βγάζουν το ψωμί τους -και κάτι παραπάνω- δουλεύοντας gimp, mypaint και blender.οι επιλογές της adobe δεν μπορεί είναι θέμα του εκάστοτε λειτουργικού. Δεν φταίει το OSX που σέρνεται το adobe flash.Δεν φταίει το Linux που δεν κυκλοφορεί adobe premier για Linux.

ναι μονο που το gimp, mypaint, blender etc υπαρχουν και για τα windows! οπως επισης ολα τα κλειστα προγραμματα των win υπαρχουν και αντιστοιχα ανοιχτα για τα win!

Νομίζω πως το site (καλώς κατά τη γνώμη μου) αναφέρεται σε υπολογιστές οικειακής χρήσης. Όταν κάποιος χρειάζεται ένα εργαλείο δουλειάς, είναι σαφές πως θα το αγοράσει (είτε μιλάμε για ιατρικό εξοπλισμό για έναν γιατρό, είτε εργαλεία για έναν υδραυλικό, είτε pc-windows-προγράμματα μουσικής όπως πχ για τον τρίτωνα. Άσχετα με το ότι ο τελευταίος έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ορισμένα εργαλεία της δουλειάς του πειρατικά :P ).Ανάλογη είναι η κατάσταση και για τον χομπίστα gamer.Για τον απλό χρήστη pc όμως (γενικής χρήσης), το θέμα είναι κυρίως ιδεολογικό. Αυτό σημαίνει πως:- Είτε του αρέσει το τσάμπα και δεν θέλει να πληρώνει.- Είτε του αρέσει η πλήρης παραμετροποίηση του συστήματος του, πράγμα που είναι πολύ πιο εύκολο με το ανοιχτό λογισμικό.- Είτε είναι οπαδός του free software.Για τους ενσωματωμένους drivers, ακόμα κι ας μην είναι ανάλογων δυνατοτήτων με τους κλειστούς, είναι κάτι θετικό να υπάρχουν. Εγώ απέκτησα μια κάρτα γραφικών ati (HD6450) πριν από ελάχιστες ημέρες, και έχω μείνει με τον (ανοιχτό) radeon.

εγω προσωπικα εκανα τα αδυνατα δυνατα για να βρω drivers (για λινουξ) για την gma 500! οποτε αυτες τις βλακειες περι drivers στα linux ειναι αερολογιες!

προσωπικα μονο στο νετμπουκ μου εχω και win7 και linux (ουτε λογος να βαλω λινουξ στο desktop μου) μονο και μονο επειδη ηθελα να δω τι σκατα παραπανω εχουν τα λινουξ! η απαντηση ειναι τιποτα! (μη σας πω οτι εχει και λιγοτερα)... βεβαια ο ψαγμενος λινουξας παντα θα βρει αυτο που θελει αλλα καποιος που δεν εχει την ωρεξη να κατσει ποσες βδομαδες να ψαχτει για να βρει εναν driver (εγω) θα προτιμήσει τα windows!

εγω θα απαντησω κατευθειαν στον τιτλο του θεματος, που δεν εχει καμια ουσια υπαρξης! (κατ'εμε παντα, οποιος θελει ας διαφωνησει μαζι μου...!!!! :devil: :devil: :devil: )

there isn't better, just different..!!!

Συμφωνώ και διαφωνώ. Ναι είναι διαφορετικό. Αν το δούμε απο τεχνικής/προγραμματιστικής πλευράς είναι και καλλύτερο. Αλλά αυτό δε λέει τίποτα τη στιγμή που κάποιος δε μπορεί να κάνει τη δουλειά του με αυτό.

εγω προσωπικα εκανα τα αδυνατα δυνατα για να βρω drivers (για λινουξ) για την gma 500! οποτε αυτες τις βλακειες περι drivers στα linux ειναι αερολογιες!

Η αλήθεια είναι πως έπεσες στην περίπτωση. Η gma500 είναι τσιπάκι που αγόρασε η ιντελ από άλλη εταιρία, και δεν έχει τα δικαιώματα να ανοίξει τον driver. Η ίδια η ιντελ δίνει πάντα specs στους kernel devs και συνεργάζεται μαζί τους στην δημιουργία του driver.

Για το "κάτι παραπάνω" που λες ότι ψάχνεις στο linux, δεν θα το βρεις ;)

Η αλήθεια είναι πως έπεσες στην περίπτωση. Η gma500 είναι τσιπάκι που αγόρασε η ιντελ από άλλη εταιρία, και δεν έχει τα δικαιώματα να ανοίξει τον driver. Η ίδια η ιντελ δίνει πάντα specs στους kernel devs και συνεργάζεται μαζί τους στην δημιουργία του driver.

Για το "κάτι παραπάνω" που λες ότι ψάχνεις στο linux, δεν θα το βρεις ;)

ενταξει επεσα στη περιπτωση, το δεχομαι αλλα δεν ηταν η μονη φορα που ειχα θεματα με το λινουξ! υπαρχει ομως ενας και μονο λογος που τα λινουξ ΔΕΝ ειναι καλα! ενας gamer τι να κανει τα λινουξ; να παιζει tux racer; δεν λεω ωραιο παιχνιδακι αλλα οχι και να μην υποστηριζει κανενα παιχνιδι... ξερω φταινε οι developers αλλα γιατι να φτιαξουν ενα παιχνιδι για ενα λειτουργικο χωρις περαση;

ενταξει επεσα στη περιπτωση, το δεχομαι αλλα δεν ηταν η μονη φορα που ειχα θεματα με το λινουξ! υπαρχει ομως ενας και μονο λογος που τα λινουξ ΔΕΝ ειναι καλα! ενας gamer τι να κανει τα λινουξ; να παιζει tux racer; δεν λεω ωραιο παιχνιδακι αλλα οχι και να μην υποστηριζει κανενα παιχνιδι... ξερω φταινε οι developers αλλα γιατι να φτιαξουν ενα παιχνιδι για ενα λειτουργικο χωρις περαση;

Δεν διαφωνώ, το linux δεν κάνει για τον gamer χρήστη. Ακόμα και να το υποστηρίξουν υποτυποδώς οι εταιρίες gaming, είναι αδύνατον να πακεταριστεί κλειστού κώδικα πακέτο για όλες τις διανομές.

Δεν φταίει το OSX που σέρνεται το adobe flash.

Δεν φταίει το Linux που δεν κυκλοφορεί adobe premier για Linux.

προφανως τοτε δε φταινε και τα windows για τους ιους που κατασκευαζονται :P Αυτο το μονοπατι ειναι αμφιδρομο παιδια. Αλλα ναι ειναι ενα σημαντικο μειονεκτημα των windows

εχω χρησιμοποιησει linux και ubuntu και ειχα προβληματα σταθεροτητας και αλλα προβληματα π.χ με ηχο. Δε λεω οτι δε μπορει να ηταν δικα μου λαθη. Αλλα αν δεν κανω λαθος ειχα και προβληματα μετα απο update σε νεα εκδοση. Τα εβγαλα τελικα ομως γιατι δεν ηθελα να εχω 2 λειτουργικα σε ενα λαπτοπ να μου τρωνε χωρο. Επισης τα vista μου που καποιοι τα θεωρουν αποτυχια (ισως εμπορικη) ειναι απολυτα σταθερα γρηγορα και χωρις format εδω και 4 χρονια. Ελαφρια βαρια δε γνωριζω δεν τα σηκωνω στην πλατη μου

Και ναι μπορουσα να κανω προσωπικα ο,τι και στα windows αλλα με καποια διαφορα ποτε ποτε. Στο DeVeDe για παραδειγμα μου επαιρνε 2 ωρες μεχρι να τελειωσει την ολη διαδικασια. Στο convertXtoDVD σε καμια περιπτωση τοσο. Ασε που μεχρι να το κανω να δουλεψει επρεπε να περιμενω να μου καποιος οτι επρεπε να εχω στο ενα παραθυρο τον ιδιο τιτλο με το αρχειο που ηθελα να μετατρεψω.

Εν κατακλειδη το linux το συμπαθησα φοβερα και το αγαπησα θα μπορουσα να πω και θα το ξαναχρησιμοποιησω και ειναι εκπληκτικο το οτι μπορεις να εχεις κατι αξιοπιστο χωρις κοστος.

Επισης τιποτα καινουριο που δεν εχει ειπωθει στο Insomnia δεν προκειται να ειπωθει εδω και αυτο ισχυει και για το δικο μου post. Είχα χρονο για σκότωμα

εχω χρησιμοποιησει linux και ubuntu και ειχα προβληματα σταθεροτητας και αλλα προβληματα π.χ με ηχο. Δε λεω οτι δε μπορει να ηταν δικα μου λαθη. Αλλα αν δεν κανω λαθος ειχα και προβληματα μετα απο update σε νεα εκδοση. Τα εβγαλα τελικα ομως γιατι δεν ηθελα να εχω 2 λειτουργικα σε ενα λαπτοπ να μου τρωνε χωρο. Επισης τα vista μου που καποιοι τα θεωρουν αποτυχια (ισως εμπορικη) ειναι απολυτα σταθερα γρηγορα και χωρις format εδω και 4 χρονια. Ελαφρια βαρια δε γνωριζω δεν τα σηκωνω στην πλατη μου

Βλασφημε! Τα vista ειναι χαλια. Το ξερουν ολοι. Ακομα και αυτοι που δεν τα εχουν δουλεψει ποτε!

Προβληματα με τον ηχο δεν εισαι ο μονος που εχεις συναντησει. Αναρωτιομουν αν θα το αναφερει κανεις.

Και εγω θυμαμαι κατα καιρους να εχω ταλαιπωρηθει και να δοκιμαζω γιατροσοφια, και στα forums για linux να βριζουν αμφοτερα ALSA και pulseaudio.

Βεβαια καποιοι ειναι τοσο πεπεισμενοι οτι αυτα τα προβληματα δεν υπαρχουν που στο τελος θα πουν οτι ολα ειναι ψεματα η οτι εχουμε ψευτικες αναμνησεις που μας τοποθετησαν πρακτορες του κλειστου λογισμικου στο μυαλο μας ενω κοιμομασταν

Μισό λεπτό παιδιά γιατί νομίζω οτι η συζήτηση εκτρέπεται.

ΟΚ δεν το συζητάμε οτι υπάρχουν προγράμματα που είναι απαραίτητα για κάποιες δουλειές (π.χ. Autocad) και κάποιος που το χρειάζεται θα βάλει Windows. Το ίδιο και για προγράμματα audio που ακούω να αναφέρονται συχνά αν και δέν έχω προσωπική άποψη.

Αλλά για τα προβλήματα για τον ήχο που λέτε καθώς και για τα προβλήματα WiFi usb που ξεπηδάνε κάθε τρείς και λίγο στο forum λυπάμαι αλλά είναι όλα πολύ καλά καταγεγραμμένα σε επίσημες πηγές κιόλας και αν οχι εκεί με ένα απλό google το λύνεις το πρόβλημά σου σε dt. Βέβαια αυτό προϋποθέτει οτι δέν θα κάνεις copy paste τις εντολές που θα βρίσκεις από δώ και από εκεί αλλά θα RTFM! Άν κάποιος δέν είναι έτοιμος να το αποδεχτεί αυτό σαν πρακτική αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων βρεί μπροστά του στην παραμετροποίηση του Linux τότε μπορεί να αλλάξει λειτουργικό, το Linux το απαιτεί αυτό.

Μήν το ρίχνουμε το φταίξιμο πάντα στο "ρημάδι που δέν δουλεύει", τη λύση τη γράφει το manual στο 99% των περιπτώσεων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...