Προς το περιεχόμενο

Linux VS Windows


strat92man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Ρώτα καλύτερα ΕΔΩ!

Τα παιδιά θα σου λύσουν όλες τις απορίες και με το παραπάνω!

 

Λολ θα φάει πολλή παραλήρημα από εκεί (just kidding) μπορείς να δεις όμως και την ανάλογη συζήτηση στο Insomnia.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(αντιγραφή-επικόλληση από εδώ)

Το GNU/Linux υπερτερεί σε:

1.Ασφάλεια

2.Ταχύτητα

3.Κόστος

4.Προσαρμοστικότητα και παραμετροποίηση

5.Εμφάνιση

6.Διαχείριση προγραμμάτων

7.Ιδεολογία

Μειονεκτεί σε:

1.Επαγγελματικές εφαρμογές και παιχνίδια

2.Συμβατότητα με κάποιο hardware.

Έτοιμο υλικό για την εργασία σου

http://www.whylinuxisbetter.net/

+1

 

Και επίσης για την φιλοσοφία του Ελεύθερου Λογισμικού:

http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.el.html

http://www.gnu.org/philosophy/essays-and-articles.html

http://www.fsf.org/about/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να συμπηρωσω κι εγω, δεν εχεις registry (μαγικο δεν ειναι αυτο???)... οτι προγραμα μπαινοβγαινει παιρνει μαζι του και τα παρελκομενα του (dependencies)... καλα κι αν δε τα παρει ολα... δε χαθηκε ο κοσμος με μια εντολη φυγανε ολα.

 

Επισης αν καποιο προγραμμα δε μπει καλα απλα τρεχεις μια εντολη και σου λεει τι γινεται, βαλε/βγαλε προγραμματα χωρις να φοβασαι οτι κατι θα χαλασει...

 

Επισης παιζει να δουλεψει hardware για το οποιο δεν υπαρχουν drivers στα windows 7, πχ εγω πλεον ξαναεχω τηλεοραση στο pc, κι επισης τρεχει...πανικοβλητη μαζι με ολα τα αλλα προγραμματα που τρεχουν ταυτοχρονα, σε αντιθεση με τα windowsxp που επρεπε να βλεπω μονο τηλεοραση και να μην εχω τιποτα αλλο ανοιχτο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες συγγνώμη προκαταβολικά, δε θέλω να προκαλέσω κανά flame war :shock: αλλά μιας και πρόκειται για εργασία...

 

Πρέπει απλά να βρεις λόγους γιατί είναι καλύτερο το Linux ή να κάνεις κάτι σαν σύγκριση/έρευνα; Μπορείς να αναφέρεις σημεία στα οποία υπερτερούν τα Windows και αν ναι γιατί;

 

Πραγματικά μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το θέμα, δε θα ρίσκαρα να γράψω κάτι εδώ αλλιώς (στο φινάλε υπάρχουν άπειρα vs threads σε επίσης άπειρα fora :P για το συγκεκριμένο θέμα).

 

Τεσπα, για να συνεισφέρω και εγώ στην κουβέντα, Linux αξίζει να έχει κάποιος και για άλλους λόγους πλην των καθαρά τεχνικών/ποιοτικών. Για παράδειγμα:

 

1) Δουλέυοντας Linux συνεισφέρεις στην κοινότητα του open source λογισμικού (άσχετα με τον αν συνεισφέρεις άμεσα πχ γράφοντας κώδικα κλπ ή όχι, και μόνο που προτιμάς open source βοηθάς). Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα μας βόλευε όλους αν το open source διαδιδόταν περισσότερο.

 

2) Το Linux θα μπορούσε να βοηθήσει στην διάδοση της πληροφορικής και στην εκπαίδευση ανθρώπων στους υπολογιστές. Έχοντας μηδαμινό (ή και καθόλου) κόστος, το Linux θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικά ιδρύματα ή και από φτωχότερα κράτη ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εξοικιωθούν με τους υπολογιστές.

 

3) Για τους περισσότερο..."παρανοϊκούς" όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και την προστασία της ιδιοτικότητας τους, το Linux μάλλον αποτελεί μονόδρομο. Μπορείς να παραμετροποιήσεις μια εγκατάσταση Linux έτσι ώστε να προστατεύονται τα δεδομένα σου και γενικότερα η ιδιοτικότητά σου (υπάρχουν ακόμα και διανομές που δημιουργήθηκαν με τέτοιο σκοπό, πχ Incognito).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο και να το ψάξεις το θέμα θα καταλήξεις στο εξής θεμελιώδες:

 

Περί ορέξεως...

 

Ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω.

 

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=272993

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά το έργο το ξαναείδαμε πολλές φορές,δεν έχει σημασία τι είναι καλύτερο αλλά το τι πουλάει περισσότερο.

Έτσι ήταν και

το betamax καλλίτερο από το vhs

Η AMIGA καλλίτερη από οτιδήποτε άλλο. ;) (όχι δεν είμαι προκατειλημμένος καθόλου)

 

 

και ακόμα και σήμερα πολλά "κινητά τηλέφωνα" είναι καλλίτερα από το Iphone αλλά όλοι αυτό θέλουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το GNU/Linux υπερτερεί σε:

1.Ασφάλεια

2.Ταχύτητα

3.Κόστος

4.Προσαρμοστικότητα και παραμετροποίηση

5.Εμφάνιση

6.Διαχείριση προγραμμάτων

7.Ιδεολογία

 

Με καλή διάθεση και χωρίς να θέλω να θίξω εσένα ή τα λεγόμενα σου (το τονίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων :-)) θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω τα παραπάνω. Διευκρινίζω επίσης -καλού κακού- πως είμαι αρχάριος ακόμα στο το Linux και προτιμώ τις dual boot φάσεις!

 

1) Ναι μεν αλλά...Κακά τα ψέματα, ακόμα και τα Win έχουν βελτιωθεί αρκετά στον τομέα της ασφάλειας στις νεότερες εκδόσεις τους. Φυσικά τα Win εξακολουθούν να είναι ο πρώτος στόχος των δημιουργών malware ενώ δε θα έπρεπε να παραβλέψουμε και το γνωστικό επίπεδο των χρηστών του κάθε λειτουργικού, για μένα αυτό και μόνο επηρεάζει σημαντικά την "εξίσωση"...

 

2) Και για αυτό αμφιβάλλω ως ένα βαθμό. Σίγουρα οι δυνατότητες παραμετροποίησης μιας εγκατάστασης Linux το καθιστούν ως το ιδανικό λειτουργικό για παλαιότερα και αδύναμα συστήματα. Σε ένα σύγχρονο σύστημα όμως δεν μπορώ να διακρίνω διαφορές ανάμεσα στα Windows 7 και σε μια "φορτωμένη" γραφικά (διάφορα εφέ κλπ) εγκατάσταση του Ubuntu πχ. Μπορώ να γράψω παραπάνω πράγματα για το θέμα αλλά ας το αφήσουμε για την ώρα!

 

3) Συμφωνώ 100%.

 

4) Σαφώς.

 

5) Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Αν και μπορείς να πειράξεις όσο θες μια Linux εγκατάσταση ώστε να την φέρεις ακριβώς στα μέτρα σου αισθητικά, θα προτιμούσα να συγκρίνω τα λειτουργικά για το πως φαίνονται "out of the box". Θεωρώ πως το ομορφότερο λειτουργικό σύστημα αυτή την στιγμή είναι (παραμένει ίσως; ) το Mac OS X. Ακολουθούν τα Windows 7 και δυστυχώς το Linux μένει με το απαρχαιωμένο (για μένα πάντα) Gnome και το πολλά υποσχόμενο αλλά κάπως "καγκούρικο" KDE (Κάτι LXDE κλπ τα αφήνω απ' έξω μιας και σκοπός τους δεν είναι η εμφάνιση αλλά η ταχύτητα). Βέβαια το θέμα "εμφάνιση" είναι σαφώς υποκειμενικό.

 

6) Θα μπορούσες να το εξηγήσεις αυτό;;; :confused:

 

7) Συμφωνούμε απολύτως.

 

Φιλικά πάντα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε Φίλε συμφωνούμε μαζί για την εμφάνιση αλλα τι περιμενες απο ενα ΔΩΡΕΑΝ λειτουργικό;Στο κάτω κάτω τα πληρώνεις τα αλλα και ιδίως τον Mac χρυσαφι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...