@kon_! Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα παίδες. Θέλω να στήσω ένα site local που να κάνει κάποιες μαθηματικές πράξεις χρησιμοποιώντας javascript. Και εξηγούμαι: Έχω 2 λίστες: > <select name="A1" size="1" id="A1"> <option value="5">5</option> <option value="6">6</option> </select> <select name="A2" size="1" id="A2"> <option value="5">5</option> <option value="6">6</option> </select> Πώς μπορώ να προσθέσω τα values που θα επιλέξω από την πρώτη και από την δεύτερη λίστα; Για παράδειγμα θέλω το άθροισμα 5(από την πρώτη)+6(από την δεύτερη) Ευχαριστώ εκ των προτέρων
NiKoS WSN Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα παίδες. Θέλω να στήσω ένα site local που να κάνει κάποιες μαθηματικές πράξεις χρησιμοποιώντας javascript. Και εξηγούμαι: Έχω 2 λίστες: > <select name="A1" size="1" id="A1"> <option value="5">5</option> <option value="6">6</option> </select> <select name="A2" size="1" id="A2"> <option value="5">5</option> <option value="6">6</option> </select> Πώς μπορώ να προσθέσω τα values που θα επιλέξω από την πρώτη και από την δεύτερη λίστα; Για παράδειγμα θέλω το άθροισμα 5(από την πρώτη)+6(από την δεύτερη) Ευχαριστώ εκ των προτέρων PHP δεν σου κάνει;
@kon_! Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν μου κάνει PHP γιατί μετά θα το κάνω εφαρμογή σε Blackberry οπότε χρειάζομαι μόνο σε Javascript
isay Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα παίδες. Θέλω να στήσω ένα site local που να κάνει κάποιες μαθηματικές πράξεις χρησιμοποιώντας javascript. Και εξηγούμαι: Έχω 2 λίστες: > <select name="A1" size="1" id="A1"> <option value="5">5</option> <option value="6">6</option> </select> <select name="A2" size="1" id="A2"> <option value="5">5</option> <option value="6">6</option> </select> Πώς μπορώ να προσθέσω τα values που θα επιλέξω από την πρώτη και από την δεύτερη λίστα; Για παράδειγμα θέλω το άθροισμα 5(από την πρώτη)+6(από την δεύτερη) Ευχαριστώ εκ των προτέρων Ετοιμος. Για εργασία ειναι; > <html> <head> <script language="javascript"> function prosthesi() { var val1 = parseInt(document.getElementById("A1").value); var val2 = parseInt(document.getElementById("A2").value); document.forms.forma.apotelesma.value = val1 + val2; } </script> </head> <body> <form name="forma" id="forma"> <select name="A1" size="1" id="A1"> <option value="4">4</option> <option value="5">5</option> <option value="6">6</option> </select> <br> <select name="A2" size="1" id="A2"> <option value="4">4</option> <option value="5">5</option> <option value="6">6</option> </select> <br><BR> <input type="button" name="Sumbit" value="Prosthesi" onclick="javascript:prosthesi()"/> Apotelesma = <input type="text" id="apotelesma" name="apotelesma" value=""/> </form> </body> </html> PHP δεν σου κάνει; Εσύ αν θες να φτιάξεις μια κουπα καφέ, γεμίζεις το βραστήρα μέχρι πάνω;
@kon_! Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 @Isay Όχι φίλε.Για μένα το κάνω κυρίως Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.
orotoi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Και αν θες μπορείς με onchange να είναι πιο real time και να το υπολογίζει κάθε φορά που επιλέγεις κάτι άλλο. Βάζεις >onchange="prosthesi()" μέσα στα <select>
@kon_! Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Σε κάθε select βάζω το onchange=prosthesi();
orotoi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Σε όσα θες όταν τα αλλάζεις να κάνει την πράξη. Ναι με λίγα λόγια..
NiKoS WSN Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Εσύ αν θες να φτιάξεις μια κουπα καφέ, γεμίζεις το βραστήρα μέχρι πάνω; Όχι αλλά αντί να χρησιμοποιήσω μπρίκι χρησιμοποιώ βραστήρα!
isay Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Όχι αλλά αντί να χρησιμοποιήσω μπρίκι χρησιμοποιώ βραστήρα! Και εγώ για βραστήρα μίλησα, αλλά βάζεις όσο νερό χρειάζεσαι, δεν τον γεμίζεις. Να στο πω διαφορετικά, σκοπός σου ειναι η οικονομία ενέργειας, χρόνου και κόπου. Νίκο η javascript ειναι εγκατεστημένη σε κάθε υπολογιστή και για μια πρόσθεση ειναι πολύ απλος κώδικας. Η php απαιτεί server apache, php module και περισσότερο κώδικα. Αν πρέπει να αγοράσεις όχημα για να μεταφέρεις μια κουζίνα, αγοράζειςνοικιαζεις ένα D-max και όχι ένα τριαξονικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.