zodiac Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω mb asus p7p55d-e premium με sata3 της marvel, processor intel i7 860. Έκανα εγκατάσταση τα win 7 με ahci mode στις sata3 θύρες, όμως οι ταχύτητες που παίρνω πολύ μικρές. Ποιο είναι το πρόβλημα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω mb asus p7p55d-e premium με sata3 της marvel δυστυχώς φταίει ο controller και όχι ο ssd
zodiac Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δηλαδή θα πρέπει να περιμένω γιατην επόμενη αναβάθμιση mb, processor για να δω την πλήρη ταχύτητα του ssd?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 http://www.guru3d.com/article/ocz-vertex-3-pro-review/13 δυστυχώς ναι, ρίξε μια ματιά στη σελίδα αυτή και δες τι διαφορές έχει στις επιδόσεις...
zodiac Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Απελπισία. Μήπως θα βελτιωθεί η κατάσταση αν το βάλω σε sata2?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 δεν νομίζω, λογικά θα φας κόψιμο και στο read perfomance...
zodiac Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Κατάλαβα στην τελική θα πρέπει να δώσω ένα 500άρι περίπου για την επόμενη αναβάθμιση.
akisk Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Κάποιοι λένε ότι σε συστήματα με marvell 91xx sata 3 controllers (που απ ό,τι φαίνεται δεν υποστηρίζουν TRIM), είναι προτιμότερο να βάζεις τους δίσκους στον sata 2 controller! Ναι μεν μπορεί να χάσεις σε peak transfer rate, αλλά ίσως δεις βελτίωση στα 0.5-128kb transfer rates που πιστεύω πως είναι πιο σημαντικά για έναν δίσκο που φιλοξενεί λειτουργικό σύστημα και swapfile. Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι αν θα χρησιμοποιήσεις τους default drivers της Microsoft ή αυτούς της Marvell (αν μείνεις στο sata3). Ακούγεται ότι οι MS drivers είναι πιο σταθεροί.. Επίσης χαμός γίνεται και με τα AMD συστήματα, όπου πολλοί χρήστες συνιστούν να μείνεις με τους MS AHCI drivers. Εγώ δοκίμασα σε ένα απλό συστηματάκι με GA-MA78GM-UD2H + Agility 3 και τους MS και τους AMD drivers και δεν είδα καμία διαφορά στα benchmarks.. Κάποια στιγμή σκοπεύω να δοκιμάσω τον Agility 3 σε ένα άλλο σύστημα AMD (GB 770TA-UD3). Εκεί θέλω να συγκρίνω τους εξής 4 συνδυασμούς. 1. ssd στον sata2 με MS drivers 2. ssd στον sata3 με MS drivers 3. ssd στον sata2 με AMD drivers 4. ssd στον sata3 με Marvell drivers Ποια benchmarks να τρέξω; Έλεγα να δοκίμαζα μόνο με το atto.. Αν έχει κάνει κανείς αντίστοιχη δοκιμή, pls link να μην παιδεύομαι άδικα
Yannis1976 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Λοιπόν φίλε, δεν ξέρω αν φταίει ο Marvell ή όχι, αλλά με Agility3 120GB σε P67 Sata3 port οι επιδόσεις δεν είναι και πολύ διαφορετικές... Η καλύτερα...είναι διαφορετικές αλλά και πάλι χαμηλές! Καμιά ιδέα παιδιά; Ευχαριστώ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 τρέξε ATTO...
50EuroUser Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Φίλέ zodiac μην δίνεις κ πολύ σημασία επειδή είναι SATA3 o marvell controller. Είναι τραγικά πιο αργός απο τον sata2 της intel στο P55, ειδικά σε iops. Βάλτο στο controller με sata2 κ είσαι κομπλέ. Τα 500-550mb read που λένε για τους sandforce ssd είναι σε compressible data, μια χαρά θα 'σαι κ χωρίς sata3.
akisk Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Λοιπόν φίλε, δεν ξέρω αν φταίει ο Marvell ή όχι, αλλά με Agility3 120GB σε P67 Sata3 port οι επιδόσεις δεν είναι και πολύ διαφορετικές... Η καλύτερα...είναι διαφορετικές αλλά και πάλι χαμηλές! Καμιά ιδέα παιδιά; Ευχαριστώ Επειδή μου τη βάρεσε και κάνω benchmarks με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς controllers-drivers-ssd firmware (marvell-onboard, microsoft-amd, fw 2.08-2.11), μέχρι στιγμής είδα ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ στις επιδόσεις όταν έβαλα το firmware 2.11 στον agility 3(είχε το 2.08). Σου προτείνω να το βάλεις και εσύ.
akisk Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Επανέρχομαι με τις μετρήσεις του ATTO που έλεγα. Όποιος έχει όρεξη ας βγάλει συμπεράσματα!! Εγώ ψιλομπερδεύτηκα. Ο driver της Marvell υπερέχει σαφέστατα στα 0.5-64 KB reads ενώ αυτός της Microsoft είχε ξεκάθαρο πρόβλημα με τον agility στον amd controller, αλλά έστρωσε (και έβγαλε τρελά νούμερα στα 64-8192 ΚΒ reads) όταν έκανα update το firmware του ssd. *Δυστυχώς δεν έχω μέτρηση με ms ahci-marvell 9128-agility 2.11.
Yannis1976 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Επειδή μου τη βάρεσε και κάνω benchmarks με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς controllers-drivers-ssd firmware (marvell-onboard, microsoft-amd, fw 2.08-2.11), μέχρι στιγμής είδα ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ στις επιδόσεις όταν έβαλα το firmware 2.11 στον agility 3(είχε το 2.08). Σου προτείνω να το βάλεις και εσύ. Τα αποτελέσματα που παρέθεσα ήταν με 2.11...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.