Προς το περιεχόμενο

Γίνεται κλείδωμα αρχείου powerpoint ή flash για επεξεργασία ΚΑΙ αντιγραφή;

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως ακουστεί λίγο περίεργο το request, δεν ξέρω αν γίνεται καν..

Θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή/παρουσίαση, δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα το φτιάξω σε flash ή σε powerpoint (στο δεύτερο κάνοντας embed βιντεάκια .avi). Το τι θα επιλέξω από τα 2 θα προκύψει στην πορεία ανάλογα με τυχόν δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω, γιατί σε κανένα από τα 2 δεν είμαι πάρα πολύ έμπειρος..

Το θέμα είναι αν υπάρχει τρόπος να βάλω την εφαρμογή/παρουσίαση σε ένα δισκάκι για να την διαμοιράζω, με το οποίο δισκάκι να μπορώ να πηγαίνω εγώ να το κάνω εγκατάσταση, με κωδικό που θα βάλω εγώ, ενώ αυτός στον οποίο θα το έχω περάσει, να μην μπορεί ΟΥΤΕ να το αντιγράψει μόνος του αλλού, ΟΥΤΕ να μπει μέσα και να το αλλάξει.. Να ζητείται δηλαδή κωδικός που θα τον έχω μόνο εγώ..

Μου ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο γίνεται σε flash, αλλά δυστυχώς αυτός που μου το είπε ήταν απλός χρήστης της εφαρμογής, χωρίς εξελιγμένες γνώσεις, οπότε δεν ήξερε λεπτομέρειες..

Προσωπικά μου φάνηκε πολύ περίεργο. Άντε το editing να μπορείς να το κλειδώσεις (κυρίως στην περίπτωση του powerpoint) το καταλαβαίνω. Αλλά να μην μπορεί ούτε να το αντιγράψει; Υπάρχει τρόπος να κλειδώσεις ένα αρχείο από ένα απλό copy ενώ βρίσκεται σε άλλο υπολογιστή; Ή μήπως στο flash γίνεται να κάνεις εγκατάσταση μια εφαρμογή με κάποιο τρόπο έτσι ώστε ένα απλό copy μετά να μην αρκεί για να μπορεί να το εκτελέσει κάποιος;

Δημοσ.

Απο τη στιγμή που θα μπορεί να δει το .swf (αν πουμε οτι το κάνεις σε φλας) μπορεί και να το πάρει και με reverse engineering να δει το source (σχεδον..) αλλα δε νομίζω οτι θα έμπαινε σε τέτοιο κόπο για μια παρουσίαση. Τι να σου κλέψει δηλαδή?

Δημοσ.

@ntellos

Αυτό που λες δεν βοηθάει, γιατί το θέμα είναι να έχει την παρουσίαση λειτουργική.. Να μπορεί να την δει χωρίς να είμαι εγώ εκεί. Απλά να μην μπορεί να την δώσει αλλού..

@orotoi

Βασικά αυτό που είναι για να φτιάξω, θα είναι για commercial χρήση, να φτιάξω ένα animation.. Και δεν θέλω να μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας με ένα απλό copy.. ΑΝ γίνεται κάτι τέτοιο δηλαδή, γιατί κι εμένα όταν μου το είπαν ότι γίνεται μου φάνηκε κάπως περίεργο.. Μπορεί βέβαια και αυτός που μου το είπε να κατάλαβε λάθος, γιατί δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις..

Δημοσ.

Αν μιλάς για animation.. τότε flαsh. Αλλά όπως σου είπα υπάρχει τρόπος και το flash να το πάρει αν θέλει. (θέλει κάποιες γνώσεις, δε θα το κάνει ο οποιοσδήποτε).

Ισως αν το κάνεις export σαν .exe να έχεις ακόμη λιγότερες πιθανότητες να στο κλέψει.

Δες και δω κάτι που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο

http://www.communitymx.com/content/article.cfm?cid=B31A5

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...