Cyberbob Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μετά από 2 ημέρες που παλεύω (χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία) να το φτιάξω μόνος μου, θα χρειαστώ τη βοήθεια σας. Ξαφνικά ενώ είχα αφήσει το pc ανοιχτό και είχα φύγει από το σπίτι γυρνάω και το βρίσκω κλειστό. Το ανοίγω και το pc δεν μπορεί να ξεκινήσει (δεν κάνει boot τα Windows). Προσπαθώ να κάνω repair με το dvd των Windows 7 όμως δεν βρίσκει λειτουργικό εγκατεστημένο και δεν μ'αφήνει να κάνω τίποτα. Βάζω έναν άλλο σκληρό που είχα, τον κάνω format και εγκατάσταση τα windows για να δω αν μπορέσω να έχω πρόσβαση στα αρχεία του παλιού. Ο δεύτερος σκληρός εμφανίζεται μεν στο my computer αλλά δεν μπορώ να δω τα περιεχόμενα του. Μετά από πολλές ώρες ψαξίματος κατάφερα με το Active@ File Recovery να ανακτήσω κάποια από τα αρχεία μου. (Δυστυχώς κάποια που χρειαζόμουν δεν μου τα εμφάνισε καν) Το θέμα είναι αν μπορώ κάπως να καταφέρω να δω τα περιεχόμενα του σκληρού κανονικά από το My Computer μπας και βρω και τα υπόλοιπα. Έβαλα το ubuntu σε ένα cd και ξεκίνησα το pc από το cd. Εκεί μπόρεσα να δω το 1 partition του σκληρού (που είναι HFS από όταν είχα το pc σε double-boot με MacOS) αλλά δυστυχώς όχι το άλλο partition που με ενδιέφερε και είχα όλα μου τα αρχεία. Έβγαλα κάποια screenshots από το ubuntu σχετικά με την κατάσταση του δίσκου, ελπίζω να βοηθήσουν να καταλάβετε τι γίνεται. Σαν τελευταία λύση δοκίμασα το TestDisk που πρότειναν κάποια μέλη σε άλλο forum και επέλεξα το "Write TestDisk MBR Code to first sector" με την ελπίδα ότι έτσι ίσως bootάρει. Πάλι τίποτα. Όταν πάει να bootάρει εμφανίζει ένα "1234F:" και ότι και να πατήσω βγάζει πάλι το ίδιο. Ελπίζω κάποιος να με διαφωτίσει, και να μην έχω κάνει ζημιά στον σκληρό μ'αυτο το MBR. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. και μόνο που το διαβάσατε όλο αυτό
washcloud Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Για την πλήρη χρήση του TD δες το στίκι "Τα έχασα όλα;" , σελ. 4, κείμενο από NBestgirl, φωτός ακολουθούν λίγα ποστ παρακάτω. Μπας και δεν έκανες κάτι που θα κάνεις τώρα. Στη συνέχεια τρέξε τη "διόρθωση σφαλμάτων" των Win (chkdsk.exe), και τέλος ξαναμανα το AFR. Κι αν δεν, δοκίμασε και το HDD Regenerator (no freeware, αλλά μάλλον τον έχεις τον τρόπο σου). Τέλος-τέλος, Spinrite6.
Cyberbob Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο βήμα 3, να επιλέξω τον σκληρό που έχει πρόβλημα ή το partition του που με ενδιαφέρει;
poulinos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 δοκιμασε και το file scavenger σαν προγραμμα επαναφορας δεδομενων.και για ακομα μια φορα ΚΡΑΤΑΜΕ BACKUP.
washcloud Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο βήμα 3, να επιλέξω τον σκληρό που έχει πρόβλημα ή το partition του που με ενδιαφέρει; Εither/both
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.