Προς το περιεχόμενο

utp ομοαξονικο HDMI

epanoe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρα,

κάνω μια ανακαίνιση και εγκαθιστώ παντού utp. Επιπλέον σκέφτομαι να μην περάσω πουθενά ομοαξονικά καλώδια και hdmi αλλα να φερω το καλωδιο της TV σε ενα κεντρικο σημειο και μετα να κανω διανομη με utp . Κατι παρόμοιο σκέφτομαι και για το hdmi. Το έχει κανει κανείς? Εχετε να μου προτείνετε κάνα εξάρτημα δοκιμασμένο? Μήπως να μην το κάνω καθόλου?

Δημοσ.

Δεν μπορείς να περάσεις το σήμα της TV μέσα από utp ούτε και το hdmi τουλάχιστον όχι με εξοπλισμό που μπορεί να αγοράσει ένας μέσος άνθρωπος.

Μπορείς βέβαια κάπου να στήσεις έναν dedicated Η/Υ με καλή capture κάρτα(χ2 αν μιλάμε και για hdmi) που το μόνο που θα κάνει θα είναι να κάνεις stream αυτά τα δύο σήματα μέσα από τα utp,το κακό;;θα βλέπεις μόνο αυτά τα δύο stream και θα χρειάζεται να τα βλέπεις πάλι από έναν δεύτερο Η/Υ ή κάποιο ανάλογο mediaplayer, εκτός και αν πας σε ασύρματο σύστημα μετάδοσης του τηλεχειριστηρίου ως των H/Y για να αλλάζεις κανάλια.

Με λίγα λόγια άστο καλύτερα.

Δημοσ.

γεια το σημα της τω δεν εχω δει ποτέ να γίνετε αλλά οσο για το HDMI εχω δει διάφορα εξαρτήματα να κάνουν αυτη τη δουλειά και με πολύ καλή ποιότητα. Εννοείς οτι γινόταν κατι που δεν καταλαβαίνω?

Δημοσ.

Άντε πες το hdmi μιας και είναι ψηφιακό γίνεται

1.έχει τουλάχιστον 19 Pin δηλαδή καλώδια εώς και 29 pin φαντάσου πόσα καλώδια utp θα χρειαστείς

2.Αν και υπάρχουν hdmi splitter δεν ξέρω τι γίνεται αφού τα κάνεις utp,αν μπορείς να τα κάνεις split δηλαδή με utp splitter.

Πολύ ποιο εύκολα κάνεις μεγαλύτερες τρύπες και περνάς και ομοαξονικό και hdmi(αν και πανάκριβο) πάντως.

Δημοσ.

ετσι οπως το θέτεις ... φαίνεται να έχεις δίκιο. Μου φαίνεται παντως περιεργο που δεν αρκεί η δομημένη καλωδίωση και χρειαζονται και αλλα δίκτυα

Δημοσ.

παιδια, μια απορια απο εμενα. εχω παρει καποιο καλωδιο HDMI, το οποιο στα χαρακτηριστικα του, αναφερει οτι εχει ethernet channel, τι σημαινει αυτο? ξερει καποιος να μας εξηγησει?

το καλωδιο ειναι αυτο http://www.ipshop.gr/product-id-34766.html

Δημοσ.

παιδια, μια απορια απο εμενα. εχω παρει καποιο καλωδιο HDMI, το οποιο στα χαρακτηριστικα του, αναφερει οτι εχει ethernet channel, τι σημαινει αυτο? ξερει καποιος να μας εξηγησει?

το καλωδιο ειναι αυτο http://www.ipshop.gr/product-id-34766.html

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/hec.aspx

Συνδέεις δυο συμβατές συσκευές και μοιράζονται το δίκτυο,αποκτάς π.χ. ιντερνέτ στην TV σου

Δημοσ.

δλδ, μπορω να συνδεσω την TV με το πισι, μεσω του HDMI 1.4, και να εχει ιντερνετ και η τηλεοραση, χωρις ethernet καλωδιο πλεον? αν καταλαβα σωστα?

Δημοσ.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να περνάει το δίκτυό σου μέσα από την κάρτα γραφικών προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ να υπάρχει μια τέτοια κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

γι αυτο ρωταω, πρακτικα πως θα γινει αυτο..!!! καλη η θεωρια αλλα να καταλαβουμε και στην πραξη πως θα γινει!!

απο που θα συνδεσεις την τηλεοραση? απο την VGA, απο το router (δεν ξερω κανενα να βγαζει HDMI!!!), απο που?

αν η version 1.4 HDMI περιεχει ethernet channel, τοτε θα πρεπει και οι καρτες γραφικων που υποστηριζουν HDMI 1,4v, να εμπεριεχουν τετοιο καναλι, ωστε να μην χρειαζεται εξωτερικη συνδεση!! ετσι δεν ειναι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...