Προς το περιεχόμενο

εγκατασταση λογισμικου σε pc 15νταετιας

billkolias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ποση ram εχει το μηχανημα? Γραφεις για 640Kb αλλα αποκλειεται να ειναι αυτη η μνημη. Τσεκαρε και πανω στη μητρικη ποσα simm μνημης υπαρχουν. Τα win95 εχουν internet explorer αλλα μια πολυ παλια εκδοση (εκδοση 3 και πιο πισω).

Αρχικα δες την μνημη που εχεις ωστε να δεις τι λειτουργικο μπορεις να βαλεις πανω στο μηχανημα.

Δημοσ.

Μπες και μέσα στο bios με το πλήκτρο που σου λέει και δες μπας και το λέει.

Αν όχι τότε ψάξε μέσα στο κουτί να της βρεις έχουν αυτοκόλλητο πάνω που θα λένε πόσα MB είναι.

Αν δεν βγάζεις άκρη βγάλε την ψηφιακή σου φωτογραφική και τράβα μερικές(φωτογραφίες).

Δημοσ.

αφηστε το βρηκα αλλου 8mb ειναι.

υπαρχει καποιο linux που να θελει μονο 8 mb ? :/

οποτε εχουμε επεξεργαστη 100mhz

gpu 2mb

και ram 8mb

βρηκα κατι που λεγεται Damn Small Linux (DSL)

Δημοσ.

για ΙΕ που αναφερθηκε, η πρωτη εκδοση των 95 δεν τον ειχε. Η 95 R2 τον ειχε, που ουσιαστικα ηταν πιο κοντα στα 98 παρα στα 95

Linux θα ελεγα μην βαλεις εκτος αν σου αρκει μονο με τερματικο, που δεν το νομιζω.

Μπορω να σου πω πως εβαζα εγω παλια τα windows 98, που φανταζομαι ισχυει και για τα 95.

Εβγαζα το δισκο και τον εβαζα σε αλλο μηχανημα ως δευτερο σκληρο. Τον εκανα φορματ απο γραμμη εντολων με την εντολη

format d: /s

Οπου d: ο φιλοξενουμενος σκληρος. /s ειναι η εντολη για να παρει τα system files ωστε να γινει bootable απο μονος του. Αυτο δουλευε σε μηχανηματα με dos/95/98. Δεν ξερω αν υπαρχει και πως συμπεριφερεται αυτη η παραμετρος στα XP και παρομοια λειτουργικα

Αφου τελειωνε το format, εβαζα το cd μεσα και αντεγραφα ολα τα αρχεια σε ενα folder στο φορμαρισμενο δισκο. Μετα εβαζα το δισκο στο παλιο μηχανημα και ξεκινουσε, bootαρε σε γραμμη εντολων. Πηγαιαν στο folder των windows στο δισκο και ξεκινουσα το setup. Ουτε cd ηθελε και πηγαινε και γρηγορα γιατι ηταν απο δισκο.

Σε οποιαδηποτε περιπτωση, εφοσον καταφερες να ξεκινησεις απο δισκετα, αν απο πριν βαλεις τα αρχεια στο δισκο και ας μην πετυχει το format /s θα πας στο δισκο και θα ξεκινησεις το setup

Δημοσ.

αφηστε το βρηκα αλλου 8mb ειναι.

υπαρχει καποιο linux που να θελει μονο 8 mb ? :/

οποτε εχουμε επεξεργαστη 100mhz

gpu 2mb

και ram 8mb

βρηκα κατι που λεγεται Damn Small Linux (DSL)

http://www.damnsmalllinux.org/wiki/index.php/Minimum_Hardware_Requirements

αμα θες γραφικο περιβαλλον δεν φτανουν τα 8mb ram στο DSL

για αλλες διανομες δεν ειμαι σιγουρος αμα βρεις καμια να εχει γραφικο περιβαλλον με τοση ram

Δημοσ.

τα windows 98 θελουν τουλαχιστον 16mb ram και εγω εχω την μιση απο αυτην...

επιμενω για τα linux γιατι προφανως θα μπορεσω να εχω καποιου ειδους συνδεση στο νετ και απο την αλλη θα ειναι πιο ελλαφρια απο τα win και προφανωςς με περισσοτερες δυνατοτητες γιατι με τα 95 δεν νομιζω να φορτωνετε ουτε το ofice

Δημοσ.

Κάπου έχω παλιές μνήμες και ίσως και κάρτα γραφικών που να παίζει (με λίγο περισσότερη μνήμη). Αν νομίζεις οτι αξίζει τον κόπο να ψάξω να τα βρω (αν δηλαδή πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις για κάποιο λόγο πέρα του χαβαλέ αναπαλαίωσης).

Δημοσ.

για χαβαλε το θελω αλλα θα δουμε.θελω να κανω αυτο το μαραφετι να δουλεψει :)

παλια ειχα βαλει σε pc με 512 win7 και δουλευε αρχικα αλλα μετα πεταγε blue screen.

Αν βαλω τα linux με γραφικο περιβαλλων λιγο πολυ θα δουλευουν και ας θελουν την διπλασια ραμ ε"?

Δημοσ.

linux και σε 386 με 4mb ram να βάλεις πάλι θα παίξει. Βάλε ή κανα slack ή DSL. Για γραφικό περιβάλλον όμως θα σου σέρνεται. Εκτός αν βρείς κανα ελαφρύ (της τότε εποχής) window manager.

Δες και δω ο τύπος τι λέει.. (για λίγο καλύτερο μηχάνημα βέβαια αλλα η λογική είναι ίδια).

http://www.linux.com/news/hardware/desktops/8248-linux-distros-for-older-hardware

Δημοσ.

linux και σε 386 με 4mb ram να βάλεις πάλι θα παίξει. Βάλε ή κανα slack ή DSL. Για γραφικό περιβάλλον όμως θα σου σέρνεται. Εκτός αν βρείς κανα ελαφρύ (της τότε εποχής) window manager.

Δες και δω ο τύπος τι λέει.. (για λίγο καλύτερο μηχάνημα βέβαια αλλα η λογική είναι ίδια).

http://www.linux.com/news/hardware/desktops/8248-linux-distros-for-older-hardware

το εχω διαβασει :/

http://distro.ibiblio.org/tinycorelinux/welcome.html

Μολις 10mb διανομη

πολυ ενδιαφερον ,τωρα το κοιταω αυτο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...