billkolias Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 haaloo... Ο πατερας μου ειχε ενα pc με windows 95.Μου ειχε πει οτι ειχε χαλασει και το πηρα να δω τι εχει .Βασικα δεν εχει τπτ απλα εχει χαλασει ο σκληρος και προφανως εχουν σκασει και τα windows.Ειχε windows 95. Ο επεξεργραστης ειναι ενας pentium 100mhz μνημη καρτας γραφικων απο οτι ειδα ειναι 2 mb τωρα για την ραμ δεν ξερω... Βαζω στιχιμα οτι το κινητο μου ειναι πιο ισχυρο αλλα τελοσπαντων.Σκευτομουν οτι θα bootaro απο το live cd καποιας εκδοσεις των linux για να δω πως πηγαινει...Το θεμα ειναι οτι στο bios αναμεσα σε ολες τις επιλογες δεν ειχε πουθενα επιλογη για cd/dvd driver.Γινοταν μονο απο σκληρο και απο δισκετα απο οτι καταλαβα...σκληρο δεν εχει επανω αλλα και να ειχε χωρις λογισμικο τι να τον εκανες και για το floppy δεν εχω την διδκετα των windows 95 για να κανω κατι.Ουτος η αλλος δεν εχουμε pc στο σπιτι με floppy οστε εαν τα κατεβασω να τα γραψω σε δισκετα και να κανω εγκατασταση... οποτε τι να κανω?ηθελα να το χρησιμοποιησω αυτο το Pc για λιγο browsing στο νετ αλλα απο οτι βλεπω ειναι αχριστω...εχει να προτινει κανεις κατι για να του βαλλω καποιο λογισμικο?
JohnXarxas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 υπάρχει τρόπος να βάλεις μια διανομή linux σε στικάκι αντι για CD αν θυμάμαι καλά... http://www.google.gr/#sclient=psy&hl=el&source=hp&q=linux+live+usb&pbx=1&oq=linux+live+usb&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=4228l4228l0l5238l1l1l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=3fcc715a958c2453&biw=1131&bih=970 έχω αιώνες να χρησημοποιήσω linux!
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 υπαρχει η καλυτερη επιλογη.το βαζεις για ανακυκλωση γιατι για κατι αλλο δεν ειναι.η κινηση σου θα ειναι κατι για το περιβαλλον
billkolias Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 υπάρχει τρόπος να βάλεις μια διανομή linux σε στικάκι αντι για CD αν θυμάμαι καλά... http://www.google.gr/#sclient=psy&hl=el&source=hp&q=linux+live+usb&pbx=1&oq=linux+live+usb&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=4228l4228l0l5238l1l1l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=3fcc715a958c2453&biw=1131&bih=970 έχω αιώνες να χρησημοποιήσω linux! πιο στικακι? δεν εχει usb`! εδω δεν εχει επιλογη να bootarei απο το cd και θα bootare απο usb? υπαρχει η καλυτερη επιλογη.το βαζεις για ανακυκλωση γιατι για κατι αλλο δεν ειναι.η κινηση σου θα ειναι κατι για το περιβαλλον δεν θελω να το πεταξω γινεται να κανω αναβαθμιση του bios απο flopy disc? αλλα που θα βρω το νεο bios :S
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 οκ κρατα το για αναμνηστικο τοτε γιατι για κατι αλλο δεν ειναι.
billkolias Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 μεσα στο bios το μονο που γραφει ειναι Award Modular BIOS v4.50PG [1984-1995] να εχουν βγαλει καμια νεα εκδοση?
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 δυσκολο να βρεις για τοσο παλιο bios συν οτι πρεπει να δεις το μοντελο του Mobo.και δεν νομιζω να αλλαξει κατι και να κανεις Update.
billkolias Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 δυσκολο να βρεις για τοσο παλιο bios συν οτι πρεπει να δεις το μοντελο του Mobo.και δεν νομιζω να αλλαξει κατι και να κανεις Update. μπορει να εμφανιστει τοτε η επιλογη για να bootaro απο cd. Σε ολες μιτρικες γινεται να βαλεις χειροκινητα με εντολες απο που να bootarei αλλα πως γινετε σαυτο?
JohnXarxas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 δεν μπορείς να μπεις καθόλου μέσα στο pc? ούτε απο ασφαλή λειτουργία?
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 α.χλωμο να βγει τετοια επιλογη.καταλαβα οτι για αυτο το λογο ειπες για firmware update αλλα χλωμο.δενεχω δει manual να γινεται αυτο.ξερω οτι αμα bootareis Με δισκετα μπορεις να φορτωσεις drivers για cd rom και μετα να βαλεις μεσα cd και να τρεξεις κανονικα το exe και να ξεκινησει απο εκει. δεν μπορείς να μπεις καθόλου μέσα στο pc? ούτε απο ασφαλή λειτουργία? δεν εχει καν δισκο και windows.Ποια ασφαλη λειτουργεια??
billkolias Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 α.χλωμο να βγει τετοια επιλογη.καταλαβα οτι για αυτο το λογο ειπες για firmware update αλλα χλωμο.δενεχω δει manual να γινεται αυτο.ξερω οτι αμα bootareis Με δισκετα μπορεις να φορτωσεις drivers για cd rom και μετα να βαλεις μεσα cd και να τρεξεις κανονικα το exe και να ξεκινησει απο εκει. δεν εχει καν δισκο και windows.Ποια ασφαλη λειτουργεια?? και που νρισκεις drivers για το cdrom? πως να το κανω αυτο? δεν μπορείς να μπεις καθόλου μέσα στο pc? ούτε απο ασφαλή λειτουργία? οχι ειπα πως ο σκληρος εχει χαλασει,και τα windows που εχει μεσα εχουν σκασει...
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 και που νρισκεις drivers για το cdrom? πως να το κανω αυτο? οχι ειπα πως ο σκληρος εχει χαλασει,και τα windows που εχει μεσα εχουν σκασει... α.ναι μπορεις bios update απο δισκετα.γιατι μονο απο εκει θα γινεται.bios απο Internet. boot disketa φτιαχνεις απο xp .apo 7 kai vista δεν εχω φτιαξει ποτε για να δω τι γινεται.η boot δισκετα απο win98 αρα δεν εχεις σκληρο αφου εχει χαλασει ο σκληρος.
billkolias Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 α.ναι μπορεις bios update απο δισκετα.γιατι μονο απο εκει θα γινεται.bios απο Internet. boot disketa φτιαχνεις απο xp .apo 7 kai vista δεν εχω φτιαξει ποτε για να δω τι γινεται.η boot δισκετα απο win98 αρα δεν εχεις σκληρο αφου εχει χαλασει ο σκληρος. αυτην την στιμγη οχι αλλα αν βρω τροπο θα του βαλλω εναν που εχω στον σταθερο μου. το bios πως να το βρω ομως?εχει πολλες εκδοσεις και απο οτι ειδα δεν υπαρχει ουτε μια που να μπορω να κατεβασω τι ενοεις boot δισκετα?πως δουλευει αυτο?αν βαλω αυτην την δισκετα θα φορτωσει τους drivers για το cd drive? επισης βρικα κατι ασχετο στο νετ,υπαρχει περιπτωση ενα και μονο αρχειο exe να ειναι bootable?
vaggospat13 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 υπαρχει η καλυτερη επιλογη.το βαζεις για ανακυκλωση γιατι για κατι αλλο δεν ειναι.η κινηση σου θα ειναι κατι για το περιβαλλον +1 τζαμπα κουραση θα ναι, δεν μπορει να σ προσφέρει τιποτα τη σημερινη εποχη.
billkolias Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 +1 τζαμπα κουραση θα ναι, δεν μπορει να σ προσφέρει τιποτα τη σημερινη εποχη. δεν ειπα οτι το θελω για gaming,απλα να το φτιαξω για ητν εμπιρεια θελω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.