yanc Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 "Βραβείο καλύτερου σεναρίου στον Γιώργο Λάνθιμο στο φεστιβάλ Βενετίας Ακόμα μια διεθνής διάκριση για τον Γιώργο Λάνθιμο, του οποίου η ταινία Άλπεις κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου το Σάββατο στην 68η Μόστρα. Το σενάριο συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Ευθύμης Φιλίππου". Πηγη Εκφραστειτε ελευθερα αλλα να θυμαστε οτι
marantonis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 πλακα κανεις.εκλεψε και 2η ταινια ο τυπος; Ισχυει, ειμαι μεγαλος φαν του σκηνοθετη του norikos dinner table: Οντως γινεται το ιδιο πραγμα. Βεβαια η ταινια του ιαπωνα δεν εχει ως κυριο θεμα αυτο (ειναι μια εφηβη που αφηνει το σπιτι της), προκειται για κατι που εμφανιζεται σε καποιο σημειο της υποθεσης ( κι ειναι παρον ως το τελος της ταινιας) αλλα και παλι... Μου αρεσε ο κυνοδοντας αλλα απο τη μια αυτος και το μεξικανικο, απτην αλλη η νεα ταινια και το ιαπωνικο... μαλλον καποιος κοπιαρει ταινιες... Κι αν ειν' αληθεια ειναι πολυ φέιλ και ξεφτιλα να του δινουν βραβεια καλυτερου σεναριου.
fearwhatnow Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Aκομα δεν την εχω στα χερια μου.Ηλπιζα να την εχω μεσα στο Σ/Κ.Παντως ισχυει απο οσο φαινεται αυτο που εγραψε ο marantonis διοτι και ξενοι εντοπισαν την ομοιοτητα σε πολλα σημεια με το Norikos.Κριμα.Καποιοι σκηνοθετουν αριστουργηματα (Trier) και αλλοι ψαχνουν αγνωστες ταινιες να τις κοπιαρουν και να πλασαρουν ψευδοκινηματογραφηση.
Mika Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 θα επαναλαβω οτι το μεξικανικο και ο κυνοδοντας ειχαν μικρη σενριακα σχεση. οποιος σκαμπαζει 2-3 πραματακια απο σινεμα και εχει δει τις ταινιες το καταλαβαινει. και δεν ειμαι και κανας τρελος φαν του κυνοδοντα, ισα ισα απογοητευτηξα, αλλα οταν διαβαζω οτι αντεγραψε το Καστρο της αγνοτητας κατι μου καθεται στραβα. Μαραντωνη, μια που ο Κιλικ αποφευγει να απαντησει και ο fearwhatnow υποστηριζει οτι ειναι σε θεση να κρινει ταινιες χωρις να τις εχει δει, εσυ εχεις δει και τις δυο ταινιες; Αν ναι θα ηθελα να μου πεις γιατι σου φανηκε αντιγραφη ο κυνοδοντας του μεξικανικου. για τα καινουρια δεν εκφερω αποψη γιατι δεν τα εχω δει.
KilliK Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 μια που ο Κιλικ αποφευγει να απαντησει αποφευγω; το youtube βιντεο οπου συγκρινε τα πλανα απο τις 2 ταινιες,πλαι πλαι,τοχεις δει; οπου διαφορα πλανα,σε δυο ταινιες με την ιδια σεναριακη ιδεα και θεματολογια ολο τυχαιως,ηταν παλι ολο τυχαιως πανομοιοτυπα; οι εικονες μιλανε απο μονες τους,εγω δεν εχω να προσθεσω κατι.ειδικα οταν ξερω οτι it's a waste of time. οσο αφορα το Γιαπωνεζικο,δεν τοχω δει και δεν μπορω να διατυπωσω αποψη.απλως βασιζομαι στον λογο των ανθρωπων που εχουν δει και τις δυο ταινιες.
saya Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Ε, ναι υπαρχουν καποια πλανα που μοιαζουν αλλα η θεματολογια δεν μοιαζει καθολου. Η μια ταινια ειναι πιο μεταφυσικη, αναφερεται σε μια διαφορετικη τελειως κατασταση απο την αλλη και δεν μοιαζουν στην πλοκη και στην εξελιξη.Η ταινια του Λανθιμου επικεντρωνεται στα παιδια και πως τα εχουν μετατρεψει σε ανηλικους-ενιληκες με κατι σαν πλυση εγκεφαλου.Η μεξικανικη ταινια επικεντρωνεται στον πατερα που ειναι ενας τελειος διαφορετικος χαρακτηρας απο τον χαρακτηρα που υποδυεται αυτος του Λανθιμου.Εχω την εντυπωση οτι ο πατερας της ταινιας του Λανθιμου αυτον τον τυπα απο τον μεξικανικο θα τον σκοτωνε αν τον ηξερε.Ο ενας απλως κακοποιει τα παιδια του, τα εχει κλεισει στο σπιτι, τα βαζει να δουλευουν μερα νυχτα και ξεσπαει τα νςευρα του στην οικογενεια δερνοντας τους ολους εκει μεσα ο αλλος απο την πολυ υπερπροστατευτηκοτητα και το μην παθουν τιποτα τα παιδια μου, γιατι οποιος τα επηρεασει αρνητικα τον σκοτωσα, τα εχει μετατρεψει σε μωρα.Ουσιαστικα ειναι το αλλο ακρο.Και τα παιδια στην μεξικανικη ταινια ειναι τελειως φυσιολογικα παιδια, μιλανε κανονικα, θελουν να φυγουν απο το σπιτι απλα ο πατερας τους δεν τα αφηνει,τα δερνει.Δεν υπαρχει ολο αυτο με τις γατες που υπαρχει στον Λανθιμο.Εχουν καποιες ομοιοτητες πολυ γενικες αλλα σαν ταινιες,καμια σχεση.Περισσοτερο με χανακε θυμιζει θεματικα και ως προς την κινηματογραφιση νομιζω ο Λανθιμος.
Mika Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 αποφευγω; ναι αποφευγεις ακομα και τωρα. η ερωτηση ειναι απλη. εχεις δει τις 2 ταινιες; μην απαντησεις παλι με βιντεακια youtube σαν 13χρονο. η saya το χει πιασει το νοημα.
fearwhatnow Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 ναι αποφευγεις ακομα και τωρα. η ερωτηση ειναι απλη. εχεις δει τις 2 ταινιες; μην απαντησεις παλι με βιντεακια youtube σαν 13χρονο. η saya το χει πιασει το νοημα. Οποιος συμφωνει μαζι σου εχει πιασει το νοημα?Και εγω συμφωνω με killik αλλα δεν εχουμε πιασει το νοημα.Δημοκρατικο σε βρισκω.2-2 αλλα κερδιζεις εσυ. Ειναι απλο: To each his own.
Mika Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 επιτελους Κιλικ! 3 μερουλες πηρε να απαντησεις αλλα χαλαλι. Για πες μου λοιπον τι κοινο ειχαν οι χαρακτηρες της ταινιας; σε ποιες σχεσεις επικεντρωθηκε η καθε ταινια; τι κοινο υπηρχε στην εξελιξη της ταινιας; ολα αυτα σου φανηκαν κοινα; ή απλα ειδες την τυφλομυγα και λες "α ειναι αντιγραφη" fear εσυ δεν μετρας καν χωρις να εχεις δει την ταινια. επισης η saya μιλαει με επιχειρηματα και οχι με βιντεακια youtube και κανωντας την παπια. (δεν παει σε εσενα αυτο) υ.γ. καποιοι ειναι για σινεμα και καποιοι για το...αβαταρ. επομενως ακρη δεν θα βγαλουμε καλη συνεχεια To each his own λοιπον.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Εμένα η απορία μου είναι η εξής: Τι σκασίλα έχετε κι αν είναι αντιγραφές κι αν δεν είναι; Σας ανέθεσε κανένας να γράψετε βιβλίο ιστορίας; Έχετε τίποτα μετοχές και σας απασχολεί μη χαθούν χρήματα επειδή θα πάει κόσμος να δει τα remakes και όχι τα original; Έχετε αποφασίσει να προασπιστείτε το καλλιτεχνικό δίκαιο; Σε όλες τις περιπτώσεις, οι ψαγμένοι γνωρίζουν μερικά στοιχειώδη πράγματα, όπως ότι 1) οι κεντρικές σεναριακές ιδέες είναι ένα υλικό που ανακυκλώνεται συνεχώς εδώ και εκατοντάδες χρόνια, 2) η εκτέλεση είναι που κάνει τη διαφορά, κάτι που εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες από λεπτομερειακούς μέχρι καθοριστικούς, 3) είναι πολύ πιθανό από την ίδια κεντρική ιδέα να προκύψουν δύο έργα που να είναι το ίδιο αξιόλογα, να δίνουν τις απόψεις τους, να έχουν το καθένα το μεγαλείο του και φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο (καθόλου απίθανο) αυτός που αντέγραψε να τα πήγε πολύ καλύτερα από τον αυθεντικό, 4) κτλ 5) κτλ...
yannis27gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Εμένα η απορία μου είναι η εξής: Εσύ τι πετάγεσαι πάνω που άναψαν τα αίματα κι αποκτά ενδιαφέρον το τόπικ; Μοντερειτορ θες να γίνεις στη θέση του Sellers?
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Ούτε και φαντάζεσαι πόσο κακός moderator θα γινόμουν!
arxaggelos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Ούτε και φαντάζεσαι πόσο κακός moderator θα γινόμουν! κακός στο moderating ή στην ψυχή; Btw, ontopic, μυρίζομαι άλλο ένα και-καλά πυροτέχνημα από τον Λάνθιμο, που απλούστατα θα εξαργυρώσει την επιτυχία του. Και επιτέλους, ας αλλάξει πρωταγωνίστρια.
yannis27gr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Συνταγή πετυχημένη δεν αλλάζει. Επιλέγω ένα ασυνήθιστο σενάριο, σκηνοθετώ με υφάκι, τα ΄χω καλά στις επιτροπές να με προωθούνε (είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια που έλεγε κι ο Ηλιόπουλος) και πουλάω μούρη σαν καλιτέχνης. Άσε μας ρε Λάνθιμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα