Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφική Μηχανή μέχρι 200€

Watt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

Θέλω να αγοράσω φωτογραφική μηχανή, καθώς η παλιά κλάταρε. Η παλιά μου ήταν η Olympus μ820. Έχω διαβάσει πολλά topics, αλλά έχω μπερδευτεί πάρα πολύ.

Ψάχνω μηχανή compact η οποία θα βγάζει κατα κύριο λόγο φωτογραφίες και όχι βίντεο, καθώς έχω και ΗD Video-camera. Επίσης θα ήθελα οπτικό ζουμ τουλάχιστον 10x και να βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες στο σκοτάδι. Δεν ασχολούμαι σοβαρά με τις φωτογραφίες, μου αρέσει όμως να βγάζω τοπία, ανθρώπους και στιγμές. Ίσως να ασχοληθώ κάπως πιο σοβαρά συνδυάζοντάς στο με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας στο mac. Αλλά ίσως. Εξάλλου, η τιμή ιδανικά θα ήθελα να είναι γύρω στα 150€, αλλά να μην ξεπερνάει σίγουρα τα 200€.

Στην αρχή σκεφτόμουν να πάρω αυτή:

http://www.skroutz.gr/s/323196/Olympus-VR-320.html

αλλά όλοι λέτε όχι σε Olympus. Οπότε δεν ξέρω αρχικά από ποια μάρκα θα ξεκινήσω. Μου έχουν πει για Canon, Nikon, Panasonic, Sony, δεν ξέρω ειλικρινά ποια να διαλέξω.

Έχετε κάποια μηχανή να μου προτείνετε;

Ευχαριστώ πολύ όλους προκαταβολικά!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sta 130 ευρω η vr 320 ειναι πολυ καλη προσφορα......και μην ακους για μαρκες,σε αυτην την κατηγορια η ποιοτητα ειναι ιδια,δλδ δεν υπαρχει περιπτωση να

βρεις με 130 ευρω φωτογραφικη που να βγαζει καλυτερες φωτο απο την ολυ.ακομα και στα 200 να πας,παλι δεν εχει διαφορες .ο αισθητηρας ειναι ιδιου μεγεθους και προδιαγραφων,οι διαφορες βρισκονται στις εξτρα δυνατοτητες πχ η μια εχει 2,7 οθονη η αλλη εχει ζουμ χ10,η αλλη ειναι σλιμ κλπ κλπ κλπ.

μια χαρα ειναι η ολυ 320.......

Επίσης θα ήθελα οπτικό ζουμ τουλάχιστον 10x και να βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες στο σκοτάδι.

καμια compact χωρις φλας και χωρις τριποδο (μονο για τοπια) δε βγαζει ικανοποιητικες φωτογραφιες στο σκοταδι. Αν εβγαζαν δε θα υπηρχε λογος υπαρξης των DSLR. Εξαρταται βεβαια το πως προσδιοριζει ο καθενας το ικανοποιητικο. Θα προτεινα να δοκιμασεις και καποια EXR της fuji. Πόσο μάλλον στα 150€.

αν δε σε ενδιαφερει το βιντεο οπως λες και σε ενδιαφερει η ποιοτητα φωτογραφιας

http://www.skroutz.gr/s/87944/Fujifilm-Finepix-F70EXR.html

προσεχε οτι σου συνιστω την F70 οχι το διαδοχο της την f80 που ειναι φολα...

απλα να ξερεις οτι η ποιοτητα φωτογραφιας στις compact λογω φακου-αισθητηρα λιγο πολυ παιζει με αριστα το 5 σε μια φωτογραφικη μηχανη των 70-80€ εως αριστα το 6-7...σε μια φωτογραφικη των 170-180 λογω των παραπανω περιορισμων . αρα πληρωνεις πολλα για ελαχιστα καλυτερες φωτογραφιες. παντως οτι σου προτεινω παραπανω ειναι κατι το ξεχωριστο σε σχεση με τον ανταγωνισμο και η ποιοτητα φωτογραφιας ικανοποιητικοτατη για compact.

Μακραν οτι καλυτερο σε αυτη την τιμη, φωτογραφιες επιπεδου ακριβοτερων compact.

http://www.skroutz.gr/s/320839/Canon-Ixus-220-HS.html

5x οπτικο μονο. εισαι σε αλλα στανταρ απο οτι ζητα ο φιλος

επιπλεον δε θελω να σε αμφισβητησω γιατι δε την ξερω τη μηχανη αλλα λιγο που εψαξα δεν ειναι τιποτα τρομερο στη ποιοτητα φωτογραφιας και με τα ιδια μου τα ματακια ειδα σε δειγματα θορυβο και αλλοιωσεις στο λευκο (ξεπλυμα στις ακμες) που δε με εντυπωσιασαν.

5x οπτικο μονο. εισαι σε αλλα στανταρ απο οτι ζητα ο φιλος

επιπλεον δε θελω να σε αμφισβητησω γιατι δε την ξερω τη μηχανη αλλα λιγο που εψαξα δεν ειναι τιποτα τρομερο στη ποιοτητα φωτογραφιας και με τα ιδια μου τα ματακια ειδα σε δειγματα θορυβο και αλλοιωσεις στο λευκο (ξεπλυμα στις ακμες) που δε με εντυπωσιασαν.

Πραγματι, δεν ειδα τις απιτησεις το για το ζουμ. Για τα λευτα, παντως ειναι παρα πολυ καλη. Ημερα η με καλο φωτισμο κανει θαυματα η μηχανη, το noise ανυπαρκτο σε αυτες τις καταστασεις. Να προσθεσω υποστηριξη fullHd video. Την εχω κανα μηνα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Πραγματι, δεν ειδα τις απιτησεις το για το ζουμ. Για τα λευτα, παντως ειναι παρα πολυ καλη. Ημερα η με καλο φωτισμο κανει θαυματα η μηχανη, το noise ανυπαρκτο σε αυτες τις καταστασεις. Να προσθεσω υποστηριξη fullHd video. Την εχω κανα μηνα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Την ημερα με φως ολες βγαζουν καλες φωτογραφιες. Με iso 64 και 100 φυσικα και θα ειναι ανυπαρκτος ο θορυβος. Αλλα σε ολες τις compact ο θορυβος στα 400 αρχιζει να κανει σιγα σιγα την εμφανιση του. Δε γινεται να τον αποφυγεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ικανοποιητική φωτογραφία στο σκοτάδι εγώ θεωρώ αυτή που καταλαβαίνεις ποιος είναι στη φωτογραφία!! Εντάξει δεν θέλω να φτάσω στις DSLR απλά να βγάζει αποδεκτές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό (να έχει όσο λιγότερο θόρυβο γίνεται) και να έχει καλό φλας. ΟΙ Fuji μου φάνηκαν όντως ενδιαφέρουσες. Έχω μπει και στο www.dpreview.com αλλά έχω μπερδευτεί περισσότερο! Πέρα από τις Fuji, τι άλλο έχετε να προτείνετε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...