Προς το περιεχόμενο

κολάνε τα windows - fresh install στον δεύτερο δίσκο

D4rkst3EL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά, ανοίγω αυτό το θέμα γιατί έπαθα το εξής: Έχω ένα laptop και χθες το πρωί που ανοίγω σερνόταν απίστευτα(για να ανοίξει ένα φάκελο ήθελε 10λεπτο-κυριολεκτικα) και γενικά δε παλευόταν η κατάσταση ενώ το προηγούμενο βράδυ πήγαινε σφαίρα. Να αναφέρω ότι είχε windows 7 με 60gb free και του είχα κάνει format τον ιούνιο.

Δε ξέρω τι μπορεί να φταίει για το παραπάνω πρόβλημα αλλά υποπτεύομαι ή κανέναν ιό(εχω kaspersky is) ή κάποια ταρακουνήματα π έφαγε το laptop εν ώρα λειτουργείας και μήπως τραυματίστηκε ο σκληρός.

Τέλος πάντων έκανα το εξής μιας κ υπάρχει και δεύτερος σκληρός στο laptop αφου πρώτα δοκίμασα windows repair και system recovery(αυτο που γυρνάει το σύστημα σε μια παλιότερη κατάσταση) και τα δύο δίχως αποτέλεσμα καθώς το windows repair δε βρήκε κάποιο error και το recovery δεν έγινε καν καθώς έβγαζε error.

Άλλαξα θέση στους σκληρούς μες στο laptop, έκανα install τα windows στον δεύτερο σκληρό και τώρα πάνε όλα ρολόι μόνο που ο άλλος δίσκος έχει μέσα και windows και προγράμματα και drivers κ όλα. Απορία μου τώρα, τα προγράμματα απο ότι κατάλαβα πρέπει να τα ξανακάνω όλα install απ την αρχή?? γιατί υπάρχουν κανονικά στα programm files του άλλου δίσκου και το άλλο που με καίει πολύ. Τους drivers πρέπει να τους ξαναβάλω κ αυτούς η τους αναγνωρίζει το hardware κ στον άλλο δίσκο?

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια και εκτός από τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μου αν θέλετε πείτε μου πώς θα λύνατε εσείς το πρόβλημα.

Δημοσ.

Όσον αναφορά τον σκληρό δίσκο με το πρόβλημα κατέβασε το διαγνωστικό πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της εταιρίας και τρεξ το σε dos όμως .

Όσον αναφορά το άλλο σου πρόβλημα όλα πρέπει να ξανά στηθούν απο την αρχή

Δημοσ.

Όσον αναφορά τον σκληρό δίσκο με το πρόβλημα κατέβασε το διαγνωστικό πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της εταιρίας και τρεξ το σε dos όμως .

Όσον αναφορά το άλλο σου πρόβλημα όλα πρέπει να ξανά στηθούν απο την αρχή

Σε ευχαριστώ πολύ rafail για τη γρήγορη απάντηση σου. Ευτυχώς έχω τους drivers μαζεμένους στον εξωτερικό και δε θα παιδευτώ. Tώρα σχετικά με το δεύτερεύον σκληρό(πρώην primary) να πάρω οτι αρχεία χρειάζομαι και να του κάνω format δλδ, αφου τρέξω το διαγνωστικό που έιπαμε. hp dv7 1070-ev έχω. Αν μπορείς δείξε μου για ποιο πρόγραμμα μιλάς αλλιώς θα ψάξω στα γκαβά στο site της hp

Δημοσ.

Τους drivers τους βρίσκεις πανεύκολα από την ιστοσελίδα της hp οπότε μην σε απασχολεί αυτό.

Όχι δεν θα κανείς format για ασφάλεια μην χάσεις κάποια αρχεία που θέλεις μετεφερετα.

Για κατέβασε το hdtune και πες μου ποιος είναι ο δίσκος σου(αυτός που έχει πρόβλημα)

Δημοσ.

Το όνομα του θέλεις? Γιατί δεν κατάλαβα. Αυτός είναι WDC WD2500BEVS-60UST0(250gb) Α και κάτι άλλο που παρατήρησα όταν πάω στο health tab μου λέει σε αυτόν που έχω primary τώρα status:ok και στον άλλον λέει warning. Και το warning είναι στο

(C5)Current pending sector

Δημοσ.

Και οι δυο WD είναι ;

Οπότε πάρε ότι αρχεία θέλεις γιατί μάλλον έχει πρόβλημα

Ναι είναι ολόιδιοι. Οκ σε ευχαριστώ

Δημοσ.

Ωραία κατέβασε απο εδω το .iso αρχείο και γραψτο σε ένα cd και κανε boot από αυτό για αρχή τρέξε το ''mini'' test εάν σου βγάλει πρόβλημα τον πας πίσω για αλλαγή εαν δεν σου βγάλει ξανά τρέχεις το test άλλα αυτήν την φορά στο full

Δημοσ.

(C5)Current pending sector = 109 sector για τα οποία παίζει αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρο αν είναι bad χαλασμένα δηλαδή,αν έχουν εγγύηση κάνε ότι λέει ο rafail.

Αν θες να δεις μπας και μπορείς να τα φτιάξεις χωρίς να χάσεις και τα δεδομένα σου τρέξε το HDDregenerator πρέπει να το «βρεις» ολόκληρο και έτσι μάλιστα ενδέχεται να μπορέσεις να αντιγράψεις και αρχεία που δεν μπορούσες να τα αντιγράψεις πριν.

Δημοσ.

(C5)Current pending sector = 109 sector για τα οποία παίζει αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρο αν είναι bad χαλασμένα δηλαδή,αν έχουν εγγύηση κάνε ότι λέει ο rafail.

Αν θες να δεις μπας και μπορείς να τα φτιάξεις χωρίς να χάσεις και τα δεδομένα σου τρέξε το HDDregenerator πρέπει να το «βρεις» ολόκληρο και έτσι μάλιστα ενδέχεται να μπορέσεις να αντιγράψει και αρχεία που δεν μπορούσες να τα αντιγράψεις πριν.

Όχι όχι δε κατάλαβες. Εγώ ένα και μοναδικό πρόβλημα αντιμετώπισα, ότι στα καλά του καθομένου τα windows 7 δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα, αλλά δεν έχασα πρόσβαση σε κάποιο αρχείο μου. Ολα τα files και προγράμματα που ήταν στον primary δίσκο είναι ακόμα εκεί μόνο που τώρα δεν είναι πια ο primary δίσκος και δεν bootαρω από εκεί. Περίσωσα ότι αρχείο ήθελα γιατί θα τον κάνω κ format μία απ αυτές τις μέρες αλλά τώρα έχω ένα άλλο θεματάκι για το οποίο ίσως να πρέπει να απευθυνθώ σε άλλο σημείο του forum.

Δε ξέρω πώς να ανακτήσω τα addons και τα bookmarks από τον firefox. Τα αρχεία στο program files του δεύτερου δίσκου είναι απείραχτα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανοίξω τον παλιό μου firefox?? Αν τον άνοιγα θα μπορούσα να τα πάρω

(raf το τεστακι θα το κάνω την αυριανή)

Δημοσ.

Λοιπόν δεν έγραφα ακόμα τα αποτελέσματα γιατί πολύ απλά δεν είχα. Δοκίμασα rafail το diagnostic tool της wd αλλά τζίφος. Μου βγάζει caldera Dos και μετά black screen. Η πλάκα είναι ότι δοκίμασα και τα δύo dvd(έφτιαξα 2 μπας κ έκανα χαζομάρα στο burning) σε άλλα δυο λάπτοπ και πάλι τπτ. Και τελικά βρήκα οτι συμβαίνει κ σε άλλους στο νετ.

Έκανα όμως ένα άλλο τεστ που έχει το λαπτοπ μόνο του. Όταν ανοίγει άμα πατήσεις esc μπαίνεις σε ένα μενού όπου διαλέγεις boot options και τέτοια κ έχει και HDD τεστ. Το έκανα μερικές φορές και πάντα κολλάει στο 53%(στον άλλον δίσκο όλα καλά) άρα μάλλον υπάρχει πρόβλημα αλλά κανα άλλο πρόγραμμα να το σιγουρέψουμε??

edit: Έκανα και check disk απ τα windows. όλα καλά μου τα βγαλε εκεί

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...