Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω, φίλε μου. Σ'εμένα όταν χάλασε τα φτυσε μια κι έξω και δεν δούλευε σε καμία κατεύθυνση. Τελικά ήταν το μοτέρ (τα 2 ρελέ που είχε στο κύκλωμα οδήγησης είχαν καεί και τα άλλαξα και δούλεψε). 

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, stepar10 είπε

Ευχαριστώ και παλι. Γνωριζεις περιπου κοστος επισκευης; Θελει αλλαγη ολο το μοτερ;

όχι. μόνο αισθητήρα ροπής χρειάζεσαι. Αλλά να θυμάσαι , πως όταν έχει πρόβλημα ο αισθητήρας ροπής, ακούγεται συνήθως και θόρυβος από το μοτέρ. το αυτοκίνητο έχει asr; σε ρωτάω γιατί αν έχει, τότε πρέπει να βάλεις αισθητήρα 7 επαφών. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, gdriver είπε

όχι. μόνο αισθητήρα ροπής χρειάζεσαι. Αλλά να θυμάσαι , πως όταν έχει πρόβλημα ο αισθητήρας ροπής, ακούγεται συνήθως και θόρυβος από το μοτέρ. το αυτοκίνητο έχει asr; σε ρωτάω γιατί αν έχει, τότε πρέπει να βάλεις αισθητήρα 7 επαφών. 

Τι εννοεις ακουγεται θορυβος απο το μοτερ..? ρωταω γιατι και το δικο μου μοτερακι κανει ενα θορυβο σε πολυ μικρες ταχυτες.. κατω των 10χλμ και στο παρκαρισμα.. κατα τα αλλα δουλευει μιαα χαρα! 

@stepar10 Απο μπαταρια πως τα πας? Θα σου προτεινα αρχικα να τσεκαρεις φορτιση δυναμο και τη μπαταρια σου μιας και πολυ πιθανο να αρχισει να τα κανει αυτα οταν ειναι στα τελευταια της η μπαταρια..

Επεξ/σία από nick#18
Δημοσ.
10 ώρες πριν, gdriver είπε

Να χαρώ δηλαδη; Ποσο κανει περιπου ο αισθητηρας ροπης; Με αυτα που διαβασα εδω μεσα απο 200 εως 400 εχω τρομοκρατηθει. (για συνολική επισκευη).

ΑΣΡ δεν γνωριζω τι ειναι. Εναν αναιπέσθητο θορυβο σαν μικρο γρύλισμα έκανε πάντα το τιμόνι (σε χαμηλές ταχυτητες και σπανια).

Μπαταρία φοράω καινουρια εδω και 7 μήνες.

Χιλια ευχαριστω ρε παιδια για τα φωτα σας. Βρήκα ηλεκτρολογο και μεθαυριο θα το παω να το ανοιξει. Ελπιζω να μην με πιασουν κοτσο καθως εχω ελαχιστες γνωσεις..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, nick#18 είπε

Τι εννοεις ακουγεται θορυβος απο το μοτερ..? ρωταω γιατι και το δικο μου μοτερακι κανει ενα θορυβο σε πολυ μικρες ταχυτες.. κατω των 10χλμ και στο παρκαρισμα.. κατα τα αλλα δουλευει μιαα χαρα! 

@stepar10 Απο μπαταρια πως τα πας? Θα σου προτεινα αρχικα να τσεκαρεις φορτιση δυναμο και τη μπαταρια σου μιας και πολυ πιθανο να αρχισει να τα κανει αυτα οταν ειναι στα τελευταια της η μπαταρια..

ο θόρυβος που κάνει όταν έχει χαλάσει ο αισθητήρας είναι χαρακτηριστικός , σαν κάτι να σβαρνάει. Δεν έχει σχέση με το θόρυβο λειτουργίας που είναι σχεδόν ανεπαίσθητος

14 ώρες πριν, stepar10 είπε

Να χαρώ δηλαδη; Ποσο κανει περιπου ο αισθητηρας ροπης; Με αυτα που διαβασα εδω μεσα απο 200 εως 400 εχω τρομοκρατηθει. (για συνολική επισκευη).

ΑΣΡ δεν γνωριζω τι ειναι. Εναν αναιπέσθητο θορυβο σαν μικρο γρύλισμα έκανε πάντα το τιμόνι (σε χαμηλές ταχυτητες και σπανια).

Μπαταρία φοράω καινουρια εδω και 7 μήνες.

Χιλια ευχαριστω ρε παιδια για τα φωτα σας. Βρήκα ηλεκτρολογο και μεθαυριο θα το παω να το ανοιξει. Ελπιζω να μην με πιασουν κοτσο καθως εχω ελαχιστες γνωσεις..

το asr , είναι το αντι-σπιν το λεγόμενο. Για να δεις αν έχεις , υπάρχει πλήκτρο απενεργοποίησης στην κεντρική κονσόλα που λέει asr off. Για να μην το ξέρεις μάλλον το αυτοκίνητο σου δεν έχει asr, οπότε πας σε αισθητήρα 6 επαφών. Καινούριος, αλλά από ανεξάρτητο κατασκευαστή , έχει κάπου στα 70 ευρώ, οι φτηνοί. Το δύσκολο όμως είναι η εγκατάσταση του. Δεν είναι απλή υπόθεση βγάζω- βάζω. θέλει και πρόγραμμα και κάτι με ένα κατσαβιδι κάνουν σαν ευθυγράμμιση του αισθητήρα. Επομένως τα εργατικά είναι στην ουσία που κοστίζουν.

Επεξ/σία από gdriver
Δημοσ.

Επιστρεφω για την τελική ενημέρωση. Τελικά, όπως σωστά υποθέσατε δεν ειχε χαλασει το μοτερ αλλα ο αισθητήτρας. Ενα στρογγυλο εξαρτημα το οποίο αλλάχτηκε με τελικό κόστος τα 250 ευρω. Αν μου έπιασαν τα οπίσθια παρακαλώ πείτε μου το με τρόπο. Γενικά, χρειάζομαι το αυτοκίνητο σε καθημερινες δουλειές οποτε επρεπε να το παρω αμεσα πισω. Το συνεργειο που το πηγα εχει ισως το καλύτερο ονομα στο νησί που βρίσκομαι και πολύ πελατεια οποτε αγνωστος μεταξυ αγνωστων πηγα εκει.

Τωρα δουλευει οπως πριν αλλά παντα θα εχω μια εννοια καθως δεν εχω παρει καποια εγγυηση κλπ. Ελπιζω να μην το ξανα-αντιμετωπισω.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, stepar10 είπε

Επιστρεφω για την τελική ενημέρωση. Τελικά, όπως σωστά υποθέσατε δεν ειχε χαλασει το μοτερ αλλα ο αισθητήτρας. Ενα στρογγυλο εξαρτημα το οποίο αλλάχτηκε με τελικό κόστος τα 250 ευρω. Αν μου έπιασαν τα οπίσθια παρακαλώ πείτε μου το με τρόπο. Γενικά, χρειάζομαι το αυτοκίνητο σε καθημερινες δουλειές οποτε επρεπε να το παρω αμεσα πισω. Το συνεργειο που το πηγα εχει ισως το καλύτερο ονομα στο νησί που βρίσκομαι και πολύ πελατεια οποτε αγνωστος μεταξυ αγνωστων πηγα εκει.

Τωρα δουλευει οπως πριν αλλά παντα θα εχω μια εννοια καθως δεν εχω παρει καποια εγγυηση κλπ. Ελπιζω να μην το ξανα-αντιμετωπισω.

Ε το ανταλλακτικο το βρισκεις γυρω στα 110.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου μια χαρά τα τακτοποίησες, χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημά σου. Σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς! Καλές βόλτες!

Το ανταλλακτικό ίσως το βρίσκεις 110 στην Αθήνα. Το νησί όμως έχει και μεταφορικά όπως και περισσότερα εργατικά δεδομένης της μικρότερης αγοράς και του μικρότερου ανταγωνισμού. Και το πήρες και κατά προτεραιότητα. Άρα σε γενικές γραμμές μια χαρά πήγαν τα πράγματα.

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.

Χιλια ευχαριστω για την θετική και καθολα ευγενική στάση σας.  Σίγουρα σε θεματα που ο απλός κοσμάκης είναι ασχετος, είναι πολύ βοηθητικό να υπάρχουν τέτοια φόρουμ και τετοιες συζητησεις. Ευχομαι οτι καλύτερο στον καθένα.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ το πήγα στα πετραλωνα έκανε θόρυβο το τιμόνι (lancia ypsilon εχω) πλήρωσα 173 ευρώ (δεν βάλαμε αυθεντικό ανταλλκτικο)το θέμα είναι ότι ότι τιμονι πιο πριν ήταν ελαστικό τώρα ναι μεν δεν κάνει θόρυβο αλλά πολύ πιο σκληρό από ότι ήταν κρίμα περίμενα κάτι καλύτερο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...