Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χμ, το εκανα αλλα τιποτα.

Για δες http://img16.imageshack.us/img16/2282/83986860.png

http://img710.imageshack.us/img710/901/69228066.png

http://img40.imageshack.us/img40/7831/88803223.png

οταν αλλάζω τους αριθμους για το λαπτοπ μου βγαζει προβλημα και μου τα γυρναει στο αυτοματο!!

http://img822.imageshack.us/img822/6105/30226270.png

http://img851.imageshack.us/img851/8454/84736520.png

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το LAN ειναι οκ

Κανε enable το dhcp και βαλτου default gateway (απο .254) και primary dns το λινκσυς 192.168.1.1 (δλδ και στα 2) και ασε το λαπτοπ αυτοματα.

Και το λινκσυς οκ ειναι

εδιτ

λογικα θα σου βγαλουν και μηνυμα τα windows οτι βρεθηκε καινουργιο δικτυο. Εσυ θα πατησεις οικιακο. Αν δεν... πηγαινε στο Α, πατα πανω στο μπλε "δημοσιο δικτυο" και αλλαξε το σε οικιακο.

Δημοσ.

Θα πρεπε να βγαινεις ρε συ.

Βαλε στο λαπτοπ στατικες ip

192.168.1.11

255.255.255.0

192.168.1.1

DNS βαλε του παρόχου σου

ISP DNS SERVERS

ειμαι tilt .... over :blink:

Αν δε βγαινει και ετσι δες προς το παρον κανα firmware update στο tplink και το βλεπουμε

Δημοσ.

Καλημερα, ελα να δουμε κατι

α) Κανε update τη καρτα δικτυου σου

β) Δες μηπως θες firmware update στο tplink (ευκολο ειναι). Το βρισκεις απο το νετ αν υπαρχει, το κατεβαζεις και το περνας απο το interface του tplink.

Πρωτα ομως κανε ενα reset στο tcpip.sys του υπολογιστη σου με τις παρακατω εντολες απο cmd

netsh int ip reset reset.txt (πατας enter)

netsh winsock reset (πατας enter) και restart το pc.

Αν δε διορθωθει το προβλημα κανεις οπωσδηποτε το α) δοκιμαζεις και μετα κανεις και το β)

Πρεπει να αναγνωριστει το δικτυο απο το pc και να το κανεις οικιακο. Σε αφηνει να το αλλαξεις οπως σου ειπα πριν απο δημοσιο σε οικιακο?

Για πες

Δημοσ.

Λοιπόν έχω καλά νέα, στης επιλογές του TP-LINK εκτός από REPEATER είχε και μια επιλογή UNIVERSAL REPEATER την οποία χρησιμοποίησα και έγινε η δουλειά μου.

Οι ενδείξεις τον ασύρματων δικτύων, του laptop και του κινητού δείχνουν πολύ χαμηλή στάθμη σήματος, σαν να βλέπουν μόνο το Linksys παρόλα αυτά όμως σερφάρω απροβλημάτιστα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρε ΄σει rfc πιο ειναι το DNS του isp :blink: :D

πολλες φορες με ipconfig/all αν τους εχει παρει αυτοματα τους βλεπεις .αλλιως υπαρχει θεμα τους dns στο ινσομνια η πας στην σελιδα της εταιρειας και τους βρισκεις.

Γεια σε όλη την παρέα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: στον 2ο όροφο έχω ένα router (Τhomson51302C) και εγώ που ζω στο ισόγειο ίσα ίσα που πιάνω μια γραμμή σύνδεσης ή πολλές φορές συνδέομαι και χωρίς καμία γραμμή. Αυτό που θέλω λοιπόν είναι να μου προτείνετε ένα repeater για να αγοράσω και να επεκτείνω το σήμα, λογικά θα χρειαστώ κάτι φθηνό αφού μεσολαβεί μόνο ένας όροφος ενδιάμεσα σωστά; Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε πολύ γενικά πως λειτουργεί το repeater, αν ξέρεις δηλαδή τον κωδικό του ασύρματου δικτύου συνδέεσαι με το repeater και τέλος ή πρέπει και το εκάστοτε μοντέλο του router να υποστηρίζει την ανάλογη διαδικασία σύνδεσης; B) Α, και κάτι τελευταίο τι είναι τα db; Αν γίνεται θα ήθελα να ενισχύσω το σήμα όσο φυσικά όσο καλύτερα γίνεται αλλά μην με "βαράει" και υπερβολικά μεγάλη ακτινοβολία..

εσενα σε ξεχασαν οπως βλεπω.

α.αν μπορεις να περασεις καλωδιο καντο με καλωδιο.επισης μπορεις να δοκιμασεις και Powerlines τιποτα σε styl devolo.επισης βαλε το ρουτερ στον πρωτο οροφο και θα παιζει και το ισογειο και ο δευτερος.ναι Repeater θες αλλιως.repeater πιανει σημα ασυρματα και δινει ασυρματα.ολα τα repeaters ειναι 100 Mw.λιγες εξαιρεσεις υπαρχουν οποτε μην αγχωνεσαι για τα db κτλ.οσο περισσοτερα db υποτιθεται καλυτερο σημα να το πω γενικα.(καλυτερη απολαβη).(τα λεω πολυ γενικα δεν ειναι ακριβως ετσι.μπορει πχ να εχεις 10 db κεραια και να μην δεις καμια διαφορα με την 5.η μπορει να εχεις μια 5 db κατευθυντικη και να παιζει καλυτερα απο μια 10 db omni.εξαρτατε τι την θες/αποσταση/εμποδια κτλ.αλλο τα db αλλο τα dbm κτλ.ενα απλο repeater θες των 100 Mw που ειναι σχεδον ολα .(20 dbm αν θυμαμαι το conversion απεξω)σαν αυτο που πηρε ο φιλος σε αυτο το θεμα .ειναι και πολυ φτηνα παρολο που δεν συμπαθω την tp link.οποτε ακτινοβολια δεν εχεις τιποτα.οσο το adsl router θα ειναι που ειναι πολυ λιγοτερο απο το κινητο σου.απο το δικο σου ρουτερ δεν εχεις και πολυ ακτινοβολια να το πω ετσι αφου εισαι αρκετα μακρια απο αυτο και ισως απο κανα γειτονικο δικτυο να εχεις παραπανω απο οτι απο το δικο σου.απλα το καλυτερο ειναι παντα το καλωδιο για να μην χασεις ταχυτητα η να βαλεις τον ρουτερ στον πρωτο οροφο για να εχεις καλυτερο σημα.θα μπορουσες να επαιρνες και πιο δυνατη καρτα για το pc πχ μια των 500 Mw (δεν θυμαμαι να εχω δει μικροτερη) και να την ρυθμισεις στα 200 για να μην σε βαραει ακτινοβολια οπως λες.οι απλες επισης ειναι 100.αυτο θα εχει νοημα βεβαια αν το ρουτερ παει στον πρωτο γιατι αμα ειναι στον δευτερο οκ θα παιξεις καλυτερα απο οτι τωρα απλα θα πρεπει να ανεβεις στα 300-500 Mw.επισης το ρουτερ ειτε τοαφησεις στον δευτερο ειτε το πας στον πρωτο καλο ειναι να ειναι καπου μακρια απο εμποδια μακρια απο γωνιες οχι χωμενο καπου και οσο γινεται πιο ψηλα για να εχεις καλυτερο σημα.το ιδιο και για το repeater.το ιδιο και για το Pc σου αν εχει Usb καρτα καλο θα ηταν να βαλεις μια επεκταση ωστε να μην ειναι χωμενη πισω απο το Pc.αν ειναι Pci Η καρτα εκει θελει ειτε μια μικρη επεκταση του sma Καλωδιου η το pc πανω σε κανα γραφειο.με το repeater ναι ξερεις τον κωδικο του ασυρματου και κανεις repeat.απλα λιγο προσοχη.θα πρεπει να ειναι Repeater η universan repeater οχι wds οχι access point.αν ειναι και ολα μαζι δεν σε πειραζει αλλα γενικα θελουμε να κανει Repeat.πχ η ovislink δινει τα air live τα οποια παιζουν σε 7 διαφορετικα Modes.μας νοιαζει να παιζουν σαν Repeaters.μακρια απο οσα παιζουν μονο access point η mono wds.καποια παιζουν wireless bridge Που πολλες φορες αυτο ειναι να παρεις ασυρματα απο το adsl router και να δωσεις με καλωδιο σε μια συσκευη.αυτο δεν θα σε βολεψει αν και λιγα εχω δει να παιζουν ετσι και συνηθως οσα παιζουν ετσι παιζουν και repeater

Δε θα πρεπει να βλεπεις ενα ονομα μονο. Αλλο το linksys και αλλο το tplink. Εσυ πανω θα πρεπει να βλεπεις το tplink για να συνδεθεις.

επισης ενημερωτικα μπορεις και οταν κανεις Repeating να εχεις το ιδιο ονομα οποτε και να μετακινεισαι να συνδεεται αυτοματα απο το ρουτερ στο Repeaterκαι αναποδα.ενω αν εχεις αλλο ssid θα πρεπει να χασεις τελειως το σημα για να συνδεθεις στο repeater οποτε δεν θα γινει σχεδον ποτε.

Λοιπόν έχω καλά νέα, στης επιλογές του TP-LINK εκτός από REPEATER είχε και μια επιλογή UNIVERSAL REPEATER την οποία χρησιμοποίησα και έγινε η δουλειά μου.

Οι ενδείξεις τον ασύρματων δικτύων, του laptop και του κινητού δείχνουν πολύ χαμηλή στάθμη σήματος, σαν να βλέπουν μόνο το Linksys παρόλα αυτά όμως σερφάρω απροβλημάτιστα.

α.βαλε το ιδιο ssid αμα θες για τον λογο που ειπα πιο πανω να μπορεις να μετακινεισαι αμα θες απο το ενα access point στο αλλο(adsl router).αμα ΔΕΝ θες να μετακινεισαι απο το ενα στο αλλο (On the fly να το πω ετσι χωρις να χρειαζεσαι να λες οτι συνδεσου στο αλλο ssid) τοτε οκ βαλε διαφορετικο για να μην πολυμπερδευεσαι και να ξερεις οτι εχεις συνδεθει παντα στο access point,adsl router που θες.

β.φερτα λιγο πιο κοντα και δες παλι τι γινεται για το θεμα σηματος

β1.δηλαδη και να εισαι διπλα στο Linksys η διπλα στο tp link σου δειχνει χαμηλο σημα?αν κλεισεις το ασυρματο και το ξανανοιξεις παλι σου δειχνει χαμηλο.

γ.δοκιμασε αλλο καναλι.

δ.βαλε το inSSIDer και δες οτι βλεπεις και τα 2 δικτυα κανονικα.θα σου βγαζει το ιδιο ssid αν τα εχεις και τα δυο με το ιδιο αλλα διπλα απο την mac address ,vendor θα καταλαβεις ποιο ειναι ποιο.και θα δεις και εκει ποσο παιζει το σημα κτλ

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Αφου διαβασα τις οδηγιες παραπανω προσπαθησα να συνδεθω με αυτες για οδηγο αλλα δεν τα καταφερα.Πηρα και εγω το TP-LINK που πηρε και ο φιλος πιο πανω αλλα δεν καταφερα να ενισχυσω το σημα μου και ειναι στα ιδια χαμηλα επιπεδα.Οι υπολογιστες ειναι 2 σταθεροι και στον ενα εχω ενα wifi usb stick οπου και περνω το σημα μου με την διαφορα οτι εχει windows xp διοτι ειναι παλιος.Δεν κατεχω πολλα επι του θεματος αλλα αυτο που βλεπω ειναι οτι εχω αφησει εκτος το TP-LINK και περνω απευθειας απο το bautec.Επισης το εβαλα σαν universal repeater.

Δημοσ.

a.universal repeater.

β.θα εχει διαφορετικη Ip απο τον adsl router σου.

γ.πρεπει να ψαξεις μεσα απο το repeater και να βρεις το αλλο σου δικτυο και να βαλεις τον κωδικο ωστε το Repeater να συνδεθει με το adsl router σου.μπορεις μετα να εχεις το ιδιο ssid η να εχεις και αλλο δεν σε πειραζει.

Δημοσ.

Αυτο το ψαξιμο πως να το κανω?Επισης στον παλιο υπολογιστη να βαλω την ip του TP ετσι?οχι του bautec.

*Το βρηκα το ψαξιμο

Δημοσ.

Οκ το εφτιαξα.Δεν ειχα ψαξει το δικτυο :P Νομιζα πως συνδεεται μεσω ip..Ουτε εγω δεν ξερω τι νομιζα βασικα..Απο 34% μου πηγε γυρω στο 70% η ποιοτητα σηματος!Αρκετα καλα.Ευχαριστω φιλε μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...