Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λιπών να τα πάρουμε λίγο από την αρχή βήμα βήμα γιατί έχω χάση την μπάλα.

1.Βάζω το TP-LINK στην πρίζα το λαμπάκι WLAN αναβοσβήνει άρα παίρνει σιμά από το Linksys σωστά?

2.Ανοίγω το laptop και βλέπω στα ασύρματα δίκτυα και το TP-LINK άρα το TP-LINK λαμβάνει και στην συνέχεια εκπέμπει το σήμα , σωστά?

3.Τώρα φαντάζομαι πρέπει να δικτυώσω το TP-LINK με το Linksys και πρέπει να βάλω

Ip 192.168.1.10

Sub 255.255.255.0

Gate 192.168.1.1

Dns 192.168.1.1

Σημαντικό: τα παραπάνω νούμερα τα βάζω από το λαπτοπ και ενώ είναι συνδεμένο έστω και με περιορισμένη πρόσβαση στην σύνδεση με το TP-LINK, σωστά?

Σωστα το κανεις. Βαλε και στο laptop στατικες ip για αρχη για να μη σου βγαζει περιορισμενη συνδεση και να μπορεις να βλεπεις και τα 2 interfaces (tplink - linksys) απο το browser και μολις κανεις τις ρυθμισεις σου με τους dhcp servers, ξαναγυρνατο στο αυτοματο αν θες για να παιρνει ip απο το tplink.

Στο λαπτοπ βαλε:

Ip 192.168.1.11

Sub 255.255.255.0

Gate 192.168.1.1

Dns 192.168.1.1

Προσεξε μη σου κατσει καποια ip ιδια με καποιο αλλο μηχανημα, διοτι θα σου βγαζει θαυμαστικο με περιορισμενη συνδεση (ip conflict).

Απο οτι καταλαβα τη περιορισμενη συνδεση στην εβγαζε διοτι δεν ειχες διτυωσει σωστα απο την αρχη το tplink-linksys και ειχαν ιδιες ip (192.168.1.1). Αυτο ηταν το πρωτο που επρεπε να κανεις.

Sorry αν σε εχω μπερδεψει αλλα εισαι πολυ κοντα στο να τα συνδεσεις.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχω μπερδευτεί λίγο που βάζω διαφορετικά IP, τα βάζω προφανώς Πινάκας Ελέγχου/Κέντρο Δικτύου Και κοινής χρίσης/Τοπική σύνδεση/ιδιότητες/Πρωτόκολλο internet Έκδοση 4/Ιδιότητες/και κει αλλάζω τα IP. Σωστά?

Κάτι άλλο που μου προέκυψε είναι ότι όταν γυρνάω το TP-LINK σε REPEATER ενώ στις πρώτες προσπάθειες μου εμφανιζόταν στη λίστα τον ασύρματων δίκτυον το Linksys μετά δεν μου το εμφάνιζε...

Sorry εγώ που δεν χαμπαριάζω και πολλά!!

Δημοσ.

1) Έχω μπερδευτεί λίγο που βάζω διαφορετικά IP, τα βάζω προφανώς Πινάκας Ελέγχου/Κέντρο Δικτύου Και κοινής χρίσης/Τοπική σύνδεση/ιδιότητες/Πρωτόκολλο internet Έκδοση 4/Ιδιότητες/και κει αλλάζω τα IP. Σωστά?

2) Κάτι άλλο που μου προέκυψε είναι ότι όταν γυρνάω το TP-LINK σε REPEATER ενώ στις πρώτες προσπάθειες μου εμφανιζόταν στη λίστα τον ασύρματων δίκτυον το Linksys μετά δεν μου το εμφάνιζε...

Sorry εγώ που δεν χαμπαριάζω και πολλά!!

1) Σωστα

2) Δε πειραζει μιας και αμα του βαλεις τις ip που ειπαμε πιο πανω, θα κανει repeat στο Linksys. Ισως το δουμε στο τελος αυτο αν δε το εχει παρει το LInksys. Ανοιγοκλεισε μια και τα 2 μηχανακια tplink & linksys

Δημοσ.

Κάτι κάνω λάθος με το DNS, όταν βάζω στο laptop DNS 192.168.1.1 (αυτό έχω και στον σταθερό) μου βγάζει εντοπισμός προβλημάτων ο διακομηστής DNS δεν αποκρίνετε.

χμ, κάτι βρήκα το DNS στο laptop πρέπει να είναι το IP που έχω στον σταθερό σωστά?

αλλά για τη μου βγάζει πρόβλημα?

Δημοσ.

Καλημερα

Λοιπον ελα να σου κανω μια σουμα γιατι τα εχεις κανει λιγο μπαχαλο.

α) βγαζεις ασφαλεια ασυρματου απο Linksys και αν εχει ip 192.168.1.1 (δε μου εχεις πει-αν δεν εχει αυτη πρεπει να τα ξαναπαμε ολα απο την αρχη) του ρυθμιζεις το dhcp server να δινει απο .50 εως .70 ip's (πιθανο στη πρωτη σελιδα setup του Linksys κατω κατω), apply ή save.

β) Στο tplink συνδεεσε πρωτα με ενα καλωδιο απο ενα pc, βαζεις το δικτυο που ειπαμε (.10 κ.λ.π. κ.λ.π.) και το βαζεις repeat mode, ψαχνεις το Linksys, το βρισκεις, συνδεεσε, apply ή save.

γ) Ρυθμιζεις στο tplink το dhcp server να δινει απο .100 εως .120, apply ή save.

Αν κανεις τα παραπανω βηματα και στο laptop πανω εχεις τη καρτα δικτυου σου στο αυτοματο, θα συνδεθεις και θα εχεις και internet και αν απο cmd του δωσεις την εντολη ipconfig και enter, θα δεις οτι εχει παρει ip απο το tplink της μορφης 192.168.1.101 με gate & dns 192.168.1.1 (το Linksys δλδ), αφου ο dhcp server δινει απο 100 - 120.

Για δοκιμασε

Δημοσ.

με DNS του provider του κανονικά πρέπει να βγαίνει .

Αν δεν ξέρεις τα DNS του isp σου ψάξε στο google θα τα βρεις.

Δημοσ.

Γεια σε όλη την παρέα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: στον 2ο όροφο έχω ένα router (Τhomson51302C) και εγώ που ζω στο ισόγειο ίσα ίσα που πιάνω μια γραμμή σύνδεσης ή πολλές φορές συνδέομαι και χωρίς καμία γραμμή. Αυτό που θέλω λοιπόν είναι να μου προτείνετε ένα repeater για να αγοράσω και να επεκτείνω το σήμα, λογικά θα χρειαστώ κάτι φθηνό αφού μεσολαβεί μόνο ένας όροφος ενδιάμεσα σωστά; Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε πολύ γενικά πως λειτουργεί το repeater, αν ξέρεις δηλαδή τον κωδικό του ασύρματου δικτύου συνδέεσαι με το repeater και τέλος ή πρέπει και το εκάστοτε μοντέλο του router να υποστηρίζει την ανάλογη διαδικασία σύνδεσης; B) Α, και κάτι τελευταίο τι είναι τα db; Αν γίνεται θα ήθελα να ενισχύσω το σήμα όσο φυσικά όσο καλύτερα γίνεται αλλά μην με "βαράει" και υπερβολικά μεγάλη ακτινοβολία..

Δημοσ.

Καλημεραi

Λοιπον ελα να σου κανω μια σουμα γιατι τα εχεις κανει λιγο μπαχαλο.

α) βγαζεις ασφαλεια ασυρματου απο Linksys και αν εχει ip 192.168.1.1 (δε μου εχεις πει-αν δεν εχει αυτη πρεπει να τα ξαναπαμε ολα απο την αρχη) του ρυθμιζεις το dhcp server να δινει απο .50 εως .70 ip's (πιθανο στη πρωτη σελιδα setup του Linksys κατω κατω), apply ή save.

β) Στο tplink συνδεεσε πρωτα με ενα καλωδιο απο ενα pc, βαζεις το δικτυο που ειπαμε (.10 κ.λ.π. κ.λ.π.) και το βαζεις repeat mode, ψαχνεις το Linksys, το βρισκεις, συνδεεσε, apply ή save.

γ) Ρυθμιζεις στο tplink το dhcp server να δινει απο .100 εως .120, apply ή save.

Αν κανεις τα παραπανω βηματα και στο laptop πανω εχεις τη καρτα δικτυου σου στο αυτοματο, θα συνδεθεις και θα εχεις και internet και αν απο cmd του δωσεις την εντολη ipconfig και enter, θα δεις οτι εχει παρει ip απο το tplink της μορφης 192.168.1.101 με gate & dns 192.168.1.1 (το Linksys δλδ), αφου ο dhcp server δινει απο 100 - 120.

Για δοκιμασε

Έκανα όλα όσα μου είπες από την αρχή, έκανα και ένα Reboot το tp-link καλού κακού, όλα καλά μέχρι που φτάνω να το γυρίσω σε Repeater, κάνοντας search βρίσκει όλα τα modem της γειτονιάς (10) εκτός από το δικό μου.........

Δημοσ.

καλησπερα

βαλτο κοντα να πιανει για να το συνδεσεις και να το δοκιμασεις με ενα laptop πρωτα και μολις το σεταρεις προσπαθησε να βρεις καποιο αλλο μερος με καλυτερη επαφη, αλλα να το εχεις ετοιμο. Αν δεν εχεις σημα, τι σεταρισμα θα κανεις. Σημα πρωτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...