rfc Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 2) ναι (και φυσικα σεταρισμα) 3) θα συνδεσεις το repeater με το router σου πρωτα με στατικες ip's 4) και αυτο καλο ειναι, αλλα παρε και αλλες γνωμες απο ειδημονες. Τα Linksys παντως που εχω δοκιμασει δουλευουν αρκετα καλα
poulinos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Και τα 2 που δειχνει 1W ειναι, το δευτερο ειναι σαφως καλυτερο μιας και εχει 9DB κεραια. Εγω που εχω 9DB κεραια αναμεσα απο 3 δωματια, αν δεν εχω σημα excellent, εχω very good, αλλα εχω βαλει και καλωδιο στη κεραια και την εχω ψηλα στο ταβανι, πραγμα που το θεωρω απαραιτητο αν εχεις εμποδια. πως ειδα οτι το πρωτο ηταν 500. Η ειδα λαθος η κοιταξα κατι αλλο.και τοτε θα παρει το δευτερο με την μεγαλυτερη κεραια εκτος αν θελει να παρει αυτο με τα 7db panel που υπαρχει http://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-1W-USB-Wireless-AWUS036H-7dB-DIRECTIONAL-ANTENNA-/130552304807?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e658614a7 ειναι πιο κατευθυντικο αυτο.τωρα βεβαια η 9 db βαλει η 7 η 5 η δεν ξερω τι δεν θα δει την τρελη διαφορα.το παν ειναι οτι ειναι 1000 Mw.αν και για μενα μην το αφησει μεσα στο σπιτι 24 ωρο 1 watt.ειναι αρκετο. τι εxcellent τι very good μια χαρα ειναι και τα 2.ναι η κεραια αν δεν εχει εμποδια τοτε ειναι πολυ καλυτερα.και συνηθως εμποδια δεν εχει καποιος ψηλα. Να μπω και εγώ στην κουβέντα γιατί έχω ακριβώς το ίδιο θέμα, είμαι σε μεζονέτα με το modem (LinkSys wag200g) στον κάτω όροφο , επάνω πιάνει μόνο κοντά στην σκάλα (στο μπαλκόνι δεν πιάνει καθόλου), καλώδιο δεν μπορώ να τραβήξω για αισθητικούς λογούς. 1. Οπότε από ότι διάβασα έως τώρα πάω για repeater σωστά? 2. Το repeater φαντάζομαι χρειάζεται μόνο ρεύμα (?) 3.Θα συνδέσω το laptop στο repeater και από εκεί θα βρω το LinkSys? 4. Πιο repeater προτείνετε? Ευχαριστώ. Αυτό τη λέει? α.μια λυση ειναι το repeater. β. δευτερη λυση ειναι πιο δυνατες wi fi καρτες αλλα δεν σημαινει οτι θα παιξει σιγουρα.γιατι αν δεν πιανεις καθολου το δικτυο ενδεχομενων να εχεις πολλα εμποδια και να εχεις και προβλημα μετα.για αλλη χρηση το Repeater για αλλη χρηση οι καλυτερες καρτεςπχ της alfa.σε καποια σημεια βολευει η μια λυση σε αλλα η αλλη. γ λυση.Powerlines. 2.ναι μονο ρευμα θελει.αν ηταν access point θα ηθελε και καλωδιο με το Router αλλα θα παιζε πιο σωστα. 3.ναι με το λαπτοπ σεταρεις το Repeater και μετα το βαζεις απλα στην πριζα εκει που θες. 4.φτηνο Repeater αυτο που εβαλες.δυνατο Repeater της ovislink ta airlive.ειναι παραπανω απο 100 Mw.και χτες τα ιδια λεγαμε σε αλλο θεμα.πιο δυνατα repeaters παιζουν και σαν access points.απλα λιγο δυσκολο να βρεις πολλα μοντελα στην ελλαδα.εδω ειναι το site http://www.airlive.com/ Το repeater θα σου κοψει τη ταχυτητα στη μεση ομως. Καλυτερα να πειραματιστεις με αυτα που γραψαμε παραπανω με κεραια εως 25DBi, ή να καρφωσεις (για τον πανω οροφο μιλαμε παντα) ενα ΑΡ με δυνατη κεραια , για να εχεις την ευχερεια να μοιραζεις το σημα, αν θελησεις να εχεις πανω και 2ρο, 3το pc. Μακρυ καλωδιο για να επεκτεινεις την κεραια οπου βολευει το θεωρω απαραιτητο σε τετοιες εγκαταστασεις. σου κοβει την ταχυτητα στην μεση θεωρητικα.πρακτικα επειδη ειναι 54mbps και ουτε καν 20 δεν συγχρονιζεις εχεις περιθωριο οσο αναφορα download Κτλ..του κοβει σιγουρα σε ταχυτητα σε μεταφορα δεδομενων πχ απο Pc σε Pc και οχι τοσο πολυ σε surfarisma downloading.αρκει βεβαια να μην παιζει με οριακο σημα το Repeater με το router.kai Οπως ειπα και 25 db κεραια να βαλει πανω σε 100 Mw δεν θα κερδισει πολλα.η κεραια μονη της δεν κανει θαυματα.και 7 db Omni που ειχα βαλει σε Linksys ενα και το ιδιο.εκτος αν παει σε κατευθυντικες μετα αλλα ισως να μην βολευει στην περιπτωση. βεβαια εχω δει και repeater με 2 radio(wireless).το ενα κανει το link και το αλλο αναλαμβανει το ασυρματο κομματι με τα pc.ετσι δεν σκιζεις το wireless να κανει και το Link να κανει και ασυρματη συνδεση με το pc.αλλα αυτο το ειχα δει σε επαγγελματικες καταστασεις οποτε για Home use δεν ξερω τι υπαρχει.απλα μην βαλει και τρελα μετρα καλωδιο επισης σε απλη καρτα δικτυου (εκτος αν ειναι καμια της alfa 500mw, διοτι θα εχει και καποιες απωλειες.ειναι που ειναι λιγα τα 100 μην παρει και λιγοτερα λογω της απωλειας.ενω αν ειναι πχ 300 mw και να πεσει λιγο λογω του καλωδιου παλι θα ειναι καλυτερα απο τα 100 μιας απλης καρτας. Θα πέσει η ταχύτητα στον κάτω όροφο ή επάνω θα έχω την μισή ταχύτητα? μιλαει για την ταχυτητα του ασυρματου οχι του internet.βεβεα μπορει να σου επηρεασει και το ιντερνετ στον πανω οροφο αλλα λιγοτερο.αν πχ η γραμμη σου ειναι 10 Mbit και την χρησιμοποιεις μονο πανω τοτε μπορει να παιζει πχ στα 8 και να μην παει παραπανω.ενω αντιθετα αν την χρησιμοποιουσες μονο κατω να επαιζε στα 10 μια χαρα.στο λεω σαν ξεχωριστη κατασταση γιατι εχει να κανει ποσα pc ειναι ποσοι κατεβαζουν απο πανω ποσοι απο κατω.απλα γενικα θελει να πει οτι ενα repeater επειδη παιζει ασυρματα με το router μπορει να εχει καποιος απωλειες επειδη πρεπει να παρει ασυρματα απο το ρουτερ σου οπως και να στειλει στο ρουτερ σου ασυρματα αλλα ταυτοχρονα εχει να στειλει και στο /στα pc σου ασυρματα αλλα και να λαβει απο αυτα ασυρματα.οποτε σκιζεις το wireless.ενω ενα access point παιζει ασυρματα με τα pc σου αλλα μετα ειναι με καλωδιο με το ρουτερ οποτε εκει δεν χανεις τιποτα ουτε σκιζεις το wireless.στελνει λαμβανει με καλωδιο απο ρουτερ και στελνει λαμβανει ασυρματα απο τα Pc σου Εκει που θα εχεις ασυρματη ζευξη. Μαλλον πανω απο οσο εχω καταλαβει. Το wag που εχεις παιζει στα 54mbit ασυρματα. Το repeater θα χρησιμοποιει το μισο περιπου για Tx και το αλλο για Rx. δλδ στο πανω pc, θα εχεις ασυρματο κατω απο 22mbit. Θα εχεις αργες μεταφορες δεδομενων κ.λ.π. Αν ομως το repeater το συνδεσεις με καλωδιο utp στο πανω pc, το κανεις ΑΡ και εκμεταλευεσε ολο το ασυρματο για την ζευξη. Κατι αναλογο με το αλλο το παιδι πιο πανω. Το ΑΡ ειναι πιο ακριβο και δε συμφερει. μπα πιο φτηνα συνηθως ειναι τα access point παρα τα repeater.γιατι ενα access point παιζει μονο σαν access point και τερμα.ενω ενα repeater μπορει να παιζει client,bridge,wds,universal repeater,repeater και να ειναι πιο ακριβο.πιο ακριβο απο ολα ειναι πχ της ovislink air live τα οποια παιζουν 8 Modes.απο access point μεχρι Repeater και παει λεγοντας.αργες μεταφορες δεδομενων ναι θα εχει αλα σε internet δεν θα δει μεγαλη απωλεια εκτος αν οπως ειπα τα εχει βαλει πολυ οριακα μεταξυ τους (ειτε το repeater απο το ρουτερ ειτε ta pc απο το Repeater) οποτε εκει θα χανει περισσοτερο λογω χαμηλου σηματος. modem κάτω repeater επάνω κοντά στη σκάλα. επάνω θέλω μόνο για σερφαρισμα δεν θα γίνει η δουλειά μου λες? μπορώ να έχω κλιστώ το repeater και να το ανοίγω όταν χρειάζομαι επάνω σύνδεση? Όλη η ιστορία γίνετε για να καταλάβεις για να έχω πρόσβαση στο internet από 2 φορητές συσκευές laptop και κινητή τηλέφωνο, οπότε δεν τίθεται θέμα καλωδίου. μια sufring μια χαρα θα εισαι.δεν χρειαζεται να το κλεινεις το repeater.αμα δεν κατεβαζει κανεις απο πανω δεν θα σου μειωνει τιποτα απο κατω.το καλωδιο ομως ειναι το καλυτερο .επισης και gia ta powerlines λενε καλα λογια αλλα δεν τα εχω δοκιμασει.ειδικα τα νεα εχουν μεγαλες ταχυτητες και παιζουν και σε τριφασικους πινακες (γιατι καποια παιζουν με την γειωση αντιγια την φαση οποτε ειναι οκ) Τοτε θα ελεγα, αυτο που ειπα για το αλλο παιδι, αλλα χ2. Το ιδιο πανω κατω θα σου στοιχισει μιας και τα repeaters ψιλοτσιμπανε λιγο στις τιμες. Βαλε usb ανταπτορες (ενα στο καθενα) με δυνατη κεραια με προεκταση καλωδιου και θα κανεις πολυ αξιοπρεπως τη δουλεια σου. Και με το repeater θα την κανεις ομως, ισως οχι τοσο αξιοπρεπως. αναλογως την περιπτωση μπορει να ειναι και διαφορετικο.μπορει πχ να βαλει Repeater και να παιζει μια χαρα μπορει ομως να βαλει καλυτερες wi fi κεραιες και να μην παιζει καθολου επειδη δεν φτανει καθολου το σημα μεχρι την wi fi card.εκει θα χρειαστει μετα και πιο δυνατο access point.αν τωρα εχει εστω και λιγο σημα και συνδεεται εκει ναι θα παιξει καλυτερα με μια wi fi card της alfa απο οτι με ενα απλο repeater.εχει καλυτερο sensitivity,gain.πρεπει να δει δηλαδη μεχρι που φτανει το σημα και να κανει δοκιμες.χιλιες φορες πχ ena repeater να του κοβει λιγο ταχυτητα παρα να παρει μια alfa 500mw και να μην πιανει καν το δικτυο επειδη το router ειναι μονο 100mw και το σημα δεν μπορει να περασει τοσους τοιχους.δεν ειναι μονο ποσα mw ειναι η wi fi card αλλα και ποσα ειναι το ρουτερ.τι να το κανεις να στελνεις με 500 και να εχεις καλο sensitivity αμα το ρουτερ ειναι μαπα και στελνει με 100.θες και καλο send και receive για να παιξεις.για αυτο ειπα ειναι αναλογως την περιπτωση.με 500 mw εχεις τελειο send αλλα αμα εισαι τοσο μακρια και δεν εχεις καθολου Receive η εστω λιγο λογω του καλυτερου sensitivity εκει τι να το κανεις?βεβαια υπαρχει και η λυση και ενα καλο access point 300 mw διπλα στον ρουτερ και μια καρτα αντιστοιχα πανω της alfa 500mw.και στο adsl router του το κλεινει το wireless Από ότι φαίνετε πάω για repeater, μπορεί κάποιος να απαντήσει της παραπάνω ερώτησης . σου απαντησα και εγω
PETERANOS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 poulinos αν έχεις την καλοσύνη πρότεινε μου ένα από τα παρακάνω. http://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html?keyphrase=repeater
poulinos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 poulinos αν έχεις την καλοσύνη πρότεινε μου ένα από τα παρακάνω. http://www.skroutz.g...phrase=repeater εγω αν επαιρνα θα διαλεγα ειτε air live που δυσκολο να βρεις αλλα ειναι παραπανω Mw. μετα κατα σειρας προτιμησης θα πηγαινα Linksys,avm,netgear,d link,tp link ως τωρα εχω δοκιμασει dlink,linksys,belkin air ties δεν θα παιρνα με τιποτα απο εκει και περα επειδη οπως σου ειπα εχω χρησιμοποιησει ελαχιστα Repeater γιατι δεν μου ηταν χρησιμο στο σπιτι μου (ειχα κανει Repeating me 2 thomson wds) για αυτο δεν μπορω να πω την τελεια αποψη ουτε γινεται καποιος να τα εχει δοκιμασει ολα οποτε ο καθενας θα σου πει την προσωπικη του εμπειρια.απο εκει και περα αν και εγω την Tp link δεν την συμπαθω θα δεις οτι απειρα ατομα εδω μεσα εχουν παρει tp link σε repeater επειδη ειναι φτηνα και τους εχουν παιξει μια χαρα. πχ αυτο 150Mbps TL-WA701ND το εχουν αρκετοι
PETERANOS Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστώ poulinos, μάλλον πάω για το TL-WA701ND.
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 λογικα δεν θα εχεις προβλημα και το μεγαλο ατου ειναι οτι παιζει σε πολλα Modes και ειναι και πολυ φτηνο.πες μας εντυπωσεις οταν το παρεις.απλα ειναι 100 mw οχι κατι παραπανω.κατι απλο ειναι δηλαδη που απλα κανει πολλα πραγματα σε καλη τιμη.καποιος ειχε γραψει και κατι οδηγιες για βοηθεια στο σεταρισμα αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο θεμα ειναι .αμα ψαξεις Repeater η τιποτα tp link μοντελο κατι θα βρεις αμα κολλησεις.βεβαια και εμεις εδω ειμαστε.αντε καλη αγορα.μονο εγω μισω τα tp link φαινεται
PETERANOS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μόλις το παρήγγειλα, θα το έχω την Τρίτη. Να ρωτήσω, αρχικά θα μπω στο interface του TP-Link και από εκεί θα το συνδέσω με το linksys ή το ανάποδο?
rfc Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μόλις το παρήγγειλα, θα το έχω την Τρίτη. Να ρωτήσω, αρχικά θα μπω στο interface του TP-Link και από εκεί θα το συνδέσω με το linksys ή το ανάποδο? Καλημερα Το πρωτο. Στην αρχη δοκιμασε χωρις ασφαλεια και οταν συνδεθεις, τα ασφαλιζεις ολα. Αυτο στο λεω διοτι μπορει να μη παιζει wpa2 αν εχεις βαλει τετοια ασφαλεια στο ρουτερ σου.
poulinos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μόλις το παρήγγειλα, θα το έχω την Τρίτη. Να ρωτήσω, αρχικά θα μπω στο interface του TP-Link και από εκεί θα το συνδέσω με το linksys ή το ανάποδο? εφοσον θα παιξει reepater δεν χρειαζεται να το συνδεσεις με το linksys>οπως ειπε ο φιλος αποπανω δοκιμασε να το κανεις να παιζει πρωτα με ξεκλειδωτο και αφου δεις οτι ειναι οκ τοτε αλλαζεις απλα τοθεμα κωδικου.μην υπαρχει καμια ασυμβατοτητα ειδικα με wpa2.
PETERANOS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Άρα βάζω (το TP-Link) στον επάνω όροφο, αυτό θα πάρει αυτόματα σήμα από το linksys και εγώ θα συνδεθώ από το Laptop με το TP-Link? Τόσο απλά?
rfc Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Πρωτα θα βαλεις στατικες ip's για να το δικτυωσεις με το Linksys. Δλδ: Αν το Linksys εχει 192.168.1.1 που κατα πασα πιθανοτητα αυτο εχει αν δε τοχεις αλλαξει, στο tplink θα βαλεις ip 192.1168.1.10 sub 255.255.255.0 gate 192.168.1.1 dns 192.168.1.1 Μετα (δες manual) θα εχει καποιο κουμπι στο interface του για να ψαξεις για servers, μπορει να το λεει και site survey θα το βρεις τεσπα. Μολις βρεις το δικο σου, συνδεσου και βουαλα. Μη ξεχασεις, να δωσεις ssid στο tplink, για να το βρισκεις απο τα pc's, να το δηλωσεις σα repeater για να αναμεταδιδει το σημα και κατα προτιμηση κλειστου το DHCP για να μοιραζει το Linksys αν τυχον καποιος συνδεεται απευθειας. Αφου συνδεθεις, βαλε τα κλειδωματα (ασφαλεια wpa2, mac filtering κ.λ.π.) Το manual θα σε βοηθησει αρκετα.
rfc Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα και παλι Τωρα που το ξαναβλεπω εγραψα κατι το οποιο δε θα σου παιξει καλα αν το κανεις ετσι. Μη κλεισεις απο το tplink το DHCP, διοτι τα πανω pc's αν τα εχεις στο αυτοματο δε θα παιρνουν ip απο το repeater. Το πιο σωστο ειναι να εχεις και τους 2 ενεργοποιημενους αλλα σε αλλο range για να αποφυγεις τυχον θεματα που θα σου προκυψουν. Π.Χ. tplink dhcp range : 192.168.1.100 εως 120 linksys dhcp range : 192.168.1.150 εως 170 Αν κανεις αυτο το setup θα εχεις ολες τις εναλλακτικες και θα δουλευεις απροβληματιστα οπως και οπου και αν συνδεεσε. Συγνωμη που δε το προσεξα.
PETERANOS Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 παιδιά HELP βάζω το TP-LINK στον επάνω όροφο το laptop όπως και το κινητό το βλέπουν κανονικά αλλά με περιορισμένη σύνδεση. Ερώτηση πρώτη το IP από που το αλλάζω (μην βαράτε ) Rfc προφανώς πιο πάνω εννοείς IP 192.168.1.1 και όχι 192.1168.1.10 σωστά? Επίσης όταν μπένο στη σελίδα του to-link μετά από λίγο μου βγαζει αδύνατη σύνδεση... Γιατί?
rfc Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα 1.10 δεκα εννοω να βαλεις στο tplink για να μην ειναι ιδιο με το Linksys. Για να σου βγαζει περιοριρισμενη πανω σημαινει ο DHCP του tplink, δε μοιραζει ip. Στο mode βαλτον να ειναι dhcp server και οχι relay ή κατι αλλο και να μοιραζει σε διαφορετικο range απο το Linksys οπως σου εγραψα πιο πανω. Για να βρεις ακρη κλεισε το dhcp του linksys πρωτα και μετα δοκιμασε.
PETERANOS Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Λιπών να τα πάρουμε λίγο από την αρχή βήμα βήμα γιατί έχω χάση την μπάλα. 1.Βάζω το TP-LINK στην πρίζα το λαμπάκι WLAN αναβοσβήνει άρα παίρνει σιμά από το Linksys σωστά? 2.Ανοίγω το laptop και βλέπω στα ασύρματα δίκτυα και το TP-LINK άρα το TP-LINK λαμβάνει και στην συνέχεια εκπέμπει το σήμα , σωστά? 3.Τώρα φαντάζομαι πρέπει να δικτυώσω το TP-LINK με το Linksys και πρέπει να βάλω Ip 192.168.1.10 Sub 255.255.255.0 Gate 192.168.1.1 Dns 192.168.1.1 Σημαντικό: τα παραπάνω νούμερα τα βάζω από το λαπτοπ και ενώ είναι συνδεμένο έστω και με περιορισμένη πρόσβαση στην σύνδεση με το TP-LINK, σωστά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα